Που πάει η χώρα;

Status
Not open for further replies.
Ενώ στην Ελλάδα έχουμε/έχετε πήξει στην αντίσταση...άσε μας μωρε.. Μου θυμίζει εκείνο το γαματο σύνθημα κάπου στο κέντρο, "τόσα μούσια παντού και ούτε μισή επανάσταση"

Απο το πληκτρολόγιο καλά τα λέμε όλοι, και τελικά βγάζουμε αυτοδύναμο Σαμαρά.
 
Ε δεν ειναι έτσι όμως. Γράφετε διαρκώς με εναν ελιτισμό λες κι εσείς αυτή τη στιγμή κάνετε κάτι ουσιαστικό για τη χώρα κι εμείς είμαστε τα "γερόντια", όπως έγραψε τις προάλλες κάποιος εδω μέσα, με τα κολλημένα μυαλά που την καταστρέφουμε. Με το εσείς εννοώ αυτούς που υποστηρίζουν την "ανατροπή" του ΣΥΡΙΖΑ και με το εμείς εννοώ αυτούς που δεν ειναι αισιόδοξοι γι αυτή και βλέπουν όχι αλλα μια απ τα ίδια, αλλα ακριβώς τα ίδια.

Guess what, επι της ουσίας το ίδιο συνεισφέρουμε κι εμείς κι εσείς: Γράφουμε φιλοσοφίες σε ένα πληκτρολόγιο. Ούτε εσείς κάνετε καμία επανάσταση επειδή θα σταυρώσετε ενα άλλο κόμμα ή επειδή θα στερήσετε τα πανεπιστήμια απο μερικές δεκάδες χιλιάδες φοιτητές για μερικές βδομαδες, ούτε εμείς (που πάλι θα ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ για λόγους που έχω γράψει πολλές φορές) και θελουμε να σώσουμε οτιδήποτε σώζεται απο τα λίγα πράγματα που συνεχίζουν να λειτουργούν στη χώρα, ειτε λέγονται ΕΜΠ, ειτε η ελάχιστη σημαντική έρευνα που πραγματοποιείται σήμερα επι ελληνικού εδάφους.
 

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Γιατί είναι "ελάχιστη σημαντική έρευνα" η έρευνα στην Ελλάδα; Δεν τα πάμε τόσο άσχημα όσο παρουσιάζεις.

http://www.tovima.gr/science/article/?aid=610392

Ειδικά εξετάζοντας δεδομένα σχετικά με τις αναφορές στις δημοσιευμένες μελέτες των πανεπιστημίων ανά χώρα οι επιστήμονες βρέθηκαν μπροστά σε μια ευχάριστη έκπληξη: η Ελλάδα στο πεδίο αυτό, παρά τα αδιαμφισβήτητα δεινά που πλήττουν την τριτοβάθμια εκπαίδευσή της, βρίσκεται πάρα πολύ ψηλά, είναι 13η στον κόσμο, ακριβώς πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες βρίσκονται στη 12η θέση. «Η θέση αυτή υπολογίζεται παίρνοντας το 1% των μελετών που έχουν τις περισσότερες αναφορές στον κόσμο και υπολογίζοντας τι ποσοστό από αυτές αναλογεί σε κάθε χώρα» εξηγεί ο κ. Τέιλορ. «Η συνεισφορά της Ελλάδας σε αυτές τις κορυφαίες με βάση τις αναφορές μελέτες είναι 1,13, υψηλότερη π.χ. από του Καναδά, της Γαλλίας και της Ρωσίας». Το αξιοσημείωτο, όπως προσθέτει, είναι ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει αυτή τη θέση με μόλις 9.281 δημοσιεύσεις, ενώ οι αμέσως προηγούμενες ΗΠΑ έχουν 311.955 δημοσιευμένα άρθρα.

Σημαίνει αυτό ότι η ελληνική έρευνα είναι περισσότερο επιλεκτική και καλύτερης ποιότητας; «Οι έλληνες ερευνητές παράγουν έρευνα υψηλού επιπέδου με βάση το πόσες αναφορές γίνονται σε αυτήν» απαντά ο μαθηματικός. «Αυτή προέρχεται κυρίως από τα δημόσια πανεπιστήμια, συγκεκριμένα το 80% αυτών των δημοσιεύσεων είναι από τα δημόσια πανεπιστήμια και το 20% από χρηματοδοτούμενα από το κράτος ερευνητικά κέντρα. Είναι απίστευτο αν σκεφθεί κάποιος πόσο μικρό ποσοστό του ΑΕΠ της Ελλάδας αφιερώνεται στην έρευνα». Παράλληλα τα 30 καλύτερα ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα βρίσκονται επίσης ψηλά, περιλαμβάνονται στο 5% των κορυφαίων στον κόσμο.
 

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,303
Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Λεω "χωρα σας" για την κατασταση για την οποια διαμαρτηρεστε. Γατι τουλαχιστον τα τελευταια 25 χρονια μαζι δεν τα φαγαμε, οπως ελεγε και ο αλλος που ψηφιζατε δεκαετιες.
Εξ αλλου ειναι γνωστο οτι αυτοι που λενε "κανουμε οτι θελουμε" ειναι οι πρωτοι που κλαιγονται μετα γιατι οι Γερμανοι δε θελουν να πληρωσουν, γιατι η ΕΕ δεν θα δωσει δανεια και γιατι μεχρι και οι ρωσσοι σταματησαν να επενδυουν. Θα μπορουσα να ημουν και κατοικος Ζουαζιλανδης η ειρωνεια σου θα εμενε η ιδια.


EDIT: σβήστηκε το ειρωνικό quote
 
Last edited by a moderator:

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,303
Γιατί είναι "ελάχιστη σημαντική έρευνα" η έρευνα στην Ελλάδα; Δεν τα πάμε τόσο άσχημα όσο παρουσιάζεις.

http://www.tovima.gr/science/article/?aid=610392

Αν αφορα καταστασεις οπως το παραδειγμα αυτο απο το ιδιο αρθρο, δεν ειναι περιρεγο οτι Ελληνες ερευνητες βρισκονται σε πολυ υψηλη θεση.

Ο κ. Τέιλορ με τον Παντελή Περακάκη από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας, τη Βαρβάρα Τραχανά από το ΑΠΘ και τον Στέλιο Γκιάλη από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια
Και μπορει ταυτοχρονα να συνεργαστουν με Ελληνικα ιδρυματα η να γινουν και επιτιμοι.
Ενα αλλο προβλημα ειναι ενα ερευνητικο προγραμμα τι διεξοδο μπορει να εχει στην Ελλαδα, Σε τι δυνατες βιομηχανικες εφαρμογες μπορει να καταληξει. Και εκει μπαινει θεμα κεφαλαιων. Ποσα προγραμματα το κρατος αφησε ανεκμεταλευτα για την Ελλαδα. Αυτο ειναι το αλλο σκελος του προβληματος.
 
Petasis,

Εννοείται ότι όταν έγραφα για το ΕΜΠ ότι συνεχίζει να κρατάει ψηλά δε μιλούσα για την εκπαιδευτική διαδικασία που έχει καταντήσει για τα πανηγύρια λόγω ελλείψεων προσωπικού, εγκαταστάσεων και βέβαια εβδομάδων 4 ημερών και εξαμήνων 6-7 εβδομάδων, αλλα την έρευνα.

Η έρευνα παραμένει ψηλά κυρίως λόγω της πολύ ψηλής ποιότητας καθηγητών και της αναμφισβήτητης όρεξης τους: οι περισσότεροι απο αυτούς, εγκατέλειψαν θέσεις με 6ψηφιες ετήσιες απολαβές (ή και παραπάνω) και ήρθαν στα 2 χιλιάρικα και αν, γιατί ειτε ένιωσαν νοσταλγία, ειτε υποχρέωση να προσφέρουν στον τόπο τους, ειτε και τα δυο μαζί.
Οι καθηγητές αυτοί έχουν βαθια γνώση του τομέα τους, των κενών που υπάρχουν, και βέβαια απασχολούν στις ομάδες τους την αφρόκρεμα των οι φοιτητών, και δουλεύουν εκτός κλασικού προγράμματος, ωραρίων, καταλήψεων κλπ κλπ κλπ. Έρευνα λοιπόν γίνεται, στα πλαίσια που μπορεί να γίνει. Πχ, στον τομέα μου, έρευνα μπορεί να γίνει σε επίπεδο εξομοίωσης, αφού το software γενικά ειναι φθηνό και υπαρχει στο Πολυτεχνείο, αλλα πολύ πιο δύσκολα θα γίνει full scale πειραματική έρευνα που γίνεται στο Purdue, όπου η έρευνα αυτή χρηματοδοτείται μέσω R&D μερικών εκατομμυρίων ετησίως (κάτι παραπάνω απο ολόκληρο τον προϋπολογισμό του εμπ)

Τα άρθρα σαν αυτό που παραθέτεις ειναι χρήσιμα γιατί ειναι καλοπροαίρετα, και χρειαζόμαστε τέτοια, ειναι όμως και λίγο επιπόλαια. Δε μας λέει πχ σε ποιον τομέα είμαστε πίσω απο τους Αμερικανούς, δε μας λέει αν τα τελευταία χρόνια έχουμε άνοδο η πτώση κλπ κλπ κλπ.

Επίσης, υπαρχει μια μεγάλη παρεξήγηση απο τους αριστερούς φίλους κυρίως, ότι δημόσιο πανεπιστήμιο διεθνώς σημαίνει ό,τι σημαίνει δημόσιο εδω. Δεν ειναι έτσι. Τα δημόσια πανεπιστήμια έξω ειναι μεν κρατικά, αλλα αφενός κατα περίπτωση έχουν δίδακτρα (φτηνότερα αλλα υπαρκτά), αφετέρου εννοείται ότι χρηματοδοτούνται απο τον ιδιωτικό τομέα (και φυσικά και απο τον δημόσιο) για την έρευνα. Μην περιμένετε καμία κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει επαναστατικά πρότζεκτ εκατομμυρίων, αυτό θα το κάνει μόνο μια εταιρία που περιμένει να κερδίσει απο αυτό. Ενα απο τα λίγα καλά του καπιταλισμού, όλες οι χώρες το εκμεταλλεύονται, εμείς ακόμα πετάμε αυγά.
 

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,303
Ποιον ελιτισμό; που ήρθε ο άλλος και μας λέει δεν κάνετε ουτε για γκαρσονια στη χώρα Σας;

Να διαστρευλωνεις τα λεγομενα του αλλου ειναι το πρωτο δειγμα φασιστικης νοοτροπιας. Και η τζαμπα μαγκια απο το πληκτρολογειο δειγμα ανικανοτητος.

Δεν ειπα "δεν κανετε ουτε για γκαρσονια", ειπα δεν θα μπορεσετε να δουλεψετε ουτε σαν γκαρσονια, δουλεια που κι εγω ασκουσα οπως και λαντζα στα τουρισταδικα το καλοκαιρι για να μπορω τουλαχιστον να ειμαι σε μερη "διακοπων". Και εδωσα το παραδειγμα επειτηδες, γιατι εκεινα τα χρονια ενας Ελληνας φοιτητης αν εβρισκε δουλεια σε μια ταβερνα σε ενα νησι, ειχε ενα αξιοπρεπες μεροκαματο.



Δεν απαντω οπως σου αρμοζει για να μη φαω μπαν. Οταν θα εχω 5000 ποστ το ξανασυζηταμε.
 
Last edited by a moderator:

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,303
Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Τελικά ο φίλος μας γράφει από το Παρίσι ή από το Londhno?

Αν εννοεις εμενα δεν ειμαι Παρισι. Ειμαι κυανη ακτη μερια. Δεν ξερω αν υπαρχει καποιος απο Λονδινο αλλα θα ηταν ενδαφερον.
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Μόνο και μόνο η αναφορά σου στο Dark Side of the Moon αξίζει ένα respect. :grinning-smiley-043
Επειδή δεν ζεις στην Ελλάδα έχεις χάσει κάποια επεισόδια και δεν είναι εύκολο να γίνει περίληψη. Εξαιτίας όμως του Us & Them, θα προσπαθήσω:
H capital που γράφω στο post μου είναι το "Capital Group Companies Inc" ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στο κόσμο διαχείρισης επενδύσεων, με συμμετοχή στην Ελλάδα στη Eurobank, Jumbo, Ellaktor, Fourlis και Titan. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ενημέρωση των επενδυτών στο Λονδίνο, κυκλοφόρησε ένα email ενός υπαλλήλου της Capital το οποίο συνδέθηκε με ξεπούλημα στο χρηματιστήριο μετοχών εταιριών στις οποίες συμμετέχει η Capital. H capital απλώς ανακοίνωσε ότι το email αυτό εκφράζει μόνο τον υπάλληλό της και κανένα άλλο, αλλά δεν το διέψευσε. Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι ο υπάλληλος αυτός δεν ήταν παρών στις συζητήσεις και τον χαρακτήρισε παπαγαλάκι του Σαμαρά. Και μετά ακολούθησαν οι δηλώσεις "Eμείς θα παίζουμε τη λύρα κι οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη."
Σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είμαι ο κατάλληλος να σου απαντήσω. Απλώς να αναφέρω ότι η πολιτική απόφαση ιδρυτικού συνεδρίου του Σύριζα (παρ. 13.2) αναφέρει το σύνθημα "καμμιά θυσία για το Ευρώ".
Ενδεικτικό της κατάστασης νομίζω είναι η ανάρτηση του Λαπαβίτσα:
"Οι απαντήσεις που συνεχίζουν να δίνονται δεν είναι πειστικές και πολλοί σταδιακά καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί τελικά να επιλέξει ανάμεσα στις δύο πρώτες λύσεις (άγρια λιτότητα ή έξοδος από την ΟΝΕ). Μια επιλογή που αν γίνει υπό το βάρος των καταστάσεων, χωρίς προετοιμασία και χωρίς οργάνωση και ψυχολογική ετοιμότητα των λαϊκών στρωμάτων, θα είναι άκρως επικίνδυνη."
Τι αξία έχουν τα προγράμματα των κομμάτων δεν ξέρω. Και ο Σαμαράς αντιμνημονιακός ήταν μέχρι να γίνει πρωθυπουργός.

7 links/ references σε post στην εκτός

νομίζω δεν έχω ξαναδεί

ανεξάρτητα περιεχομένου
Εγώ σε ευχαριστώ :award:
 
19 June 2006
35,671
Απάντηση: Re: Που πάει η χώρα;

Δεν απαντω οπως σου αρμοζει για να μη φαω μπαν. Οταν θα εχω 5000 ποστ το ξανασυζηταμε.

Μιας και είσαι νέος, σ' ενημερώνω ότι αυτό το φόρουμ δουλεύει ανάποδα...όσο πιο πολλά ποστ έχεις τόσο πιο εύκολο είναι να φας το μπαν. Οι νέοι έχουν περίοδο χάριτος λόγω προσαρμογής. Ωστόσο, και η προσαρμογή έχει συγκεκριμένες ανοχές.
 

SR-71

AVClub Fanatic
15 December 2010
46,794
Kashyyyk stratosphere - 100,000 ft
Στις ειδησεις πριν απο λιγο ....

Ο Αποστολοπουλος προσπαθησε να δωροδοκησει τον Χαικαλη για να αποδειξει οτι ειναι ανεντιμος και ανηθικος.
Απλα δεν προλαβε .... στην καταθεση των πειστηριων !

http://www.newsnowgr.com/article/76...o-xaikalis-einai-anentimos-kai-anithikos.html

Εδω τωρα θα καταβρωμισει (συμπαντα τα εθνη) η δυσωδια της υπερασπιστικης γραμμης του Αποστολοπουλου.
"Κυρια, κυρια .... ο Γιαννακης με απειλησε οτι θα με καρφωσει αν δωσω πισω το πορτοφολι σας ... καντε κατι ... !"

Η (Β)ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ .... :icon15:
 
Last edited:

SR-71

AVClub Fanatic
15 December 2010
46,794
Kashyyyk stratosphere - 100,000 ft
Θελετε να πω κατι στην τυχη ? ....

Το οπτικοηχητικο υλικο, απο την στιγμη που δεν πηγε ΠΡΩΤΑ στην δικαιοσυνη (αλλα στα χερια του Λαζοπουλου)
θα θεωρηθει ΠΑΡΑΝΟΜΟ (αφου μονταρισθηκε) ..... και θα εχει την μοιρα του στικ της Λαγκαρντ. Απλα πραγματα
... νοικοκυρεμενα !
 

christos

Supreme Member
6 August 2006
5,483
πέρα μαχαλάς
Θελετε να πω κατι στην τυχη ? ....

Το οπτικοηχητικο υλικο, απο την στιγμη που δεν πηγε ΠΡΩΤΑ στην δικαιοσυνη (αλλα στα χερια του Λαζοπουλου)
θα θεωρηθει ΠΑΡΑΝΟΜΟ (αφου μονταρισθηκε) ..... και θα εχει την μοιρα του στικ της Λαγκαρντ. Απλα πραγματα
... νοικοκυρεμενα !

Δεν πήγε πρώτα στα χέρια του Λαζόπουλου η δικαιοσύνη πήρε αμοντάριστα το υλικό και μετά ο λαζόπουλος το μονταρησε .
Αυτό τουλάχιστον είπαν και οι δυο στην αρχή .
 
Status
Not open for further replies.