Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

sotos65

AVClub Fanatic
25 August 2007
10,620
Χανιά
Πρέπει να είναι η τέταρτη φορά που προκηρύσσεται ο ίδιος διαγωνισμός. Νομίζω όμως ότι πρώτη φορά μπαίνει σε δημόσια διαβούλευση για τις προδιαγραφές (τις προηγούμενες φορές οι προδιαγραφές "έδειχναν" συγκεκριμένη εταιρεία που μόνη αυτή θα μπορούσε να δώσει τα μηχανήματα).
 

pan24

Established Member
24 January 2012
126
Θα κανω μια προβλεψη οτι θα προσπαθησουν να σταματησουν δικαστικα την δημοπρασια και αν δεν το καταφερουν δεν θα κατεβει κανενα απο τα γνωστα καναλια ωστε να βγει ο διαγωνισμος αγονος(οχι δεν πιστευω οτι θα βρεθουν 4 απο το πουθενα να δωσουν το μινιμουμ των 3.000.000)
 

algedan

AVClub Addicted Member
9 October 2008
1,598
Αυτοί που θα κοπούν θέλουν να εκπέμψουν μέσω συνδρομητικών, θέλουν και λεφτά!!! (3-10 ευρώ)

"Σε διαβούλευση με τις εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης βρίσκονται οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας. Στις συζητήσεις που γίνονται έπεσε η ιδέα να εκπέμπουν, ως πακέτο, όσοι «κοπούν» στη μία από τις δύο πλατφόρμες, με πρώτη επιλογή εκείνη του ΟΤΕ TV, έναντι επιπλέον συνδρομής 3-10 ευρώ."

http://www.typologies.gr/2016/03/19/apoklistika-sti-syndromitiki-tv-osi-kopoun/#comment-18960
 

paksat

AVClub Enthusiast
20 September 2011
1,224
Σάμος
DVB-T2/HEVC στη Γερμανία από τις 31 Μαΐου


Στις 31 Μαΐου η εταιρεία Media Broadcast θα ξεκινήσει την πιλοτική εκπομπή ενός πολυπλέκτη με προδιαγραφές DVB-T2/HEVC στη Γερμανία. H εκπομπή θα γίνει στις περιοχές Hamburg/Lübeck, Kiel, Rostock, Schwerin, Bremen/Unterweser, Hannover/Braunschweig, Magdeburg, Berlin/Potsdam, Jena, Leipzig/Halle, Düsseldorf/Rhein/Ruhr, Köln/Bonn/Aachen, Rhein/Main, Saarbrücken, Baden-Baden, Stuttgart, Nürnberg και München/Südbayern.
Ο πολυπλέκτης θα φιλοξενεί τα κανάλια Das Erste HD, ZDF HD, RTL HD, Sat.1 HD, ProSieben HD και VOX HD. Η κανονική εκπομπή 40 περίπου καναλιών (κυρίως HD) θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2017, ενώ ταυτόχρονα θα διακόπτονται οι υπάρχουσες εκπομπές σε DVB-T/MPEG-2.
Τα δημόσια κανάλια των ARD/ZDF θα λαμβάνονται ελεύθερα (FTA), ενώ οι HD εκδόσεις των περισσότερων ιδιωτικών καναλιών θα μεταδίδονται κρυπτογραφημένες με κάποια συνδρομή.
Η λήψη των καναλιών θα πραγματοποιείται με πιστοποιημένους αποκωδικοποιητές και τηλεοράσεις DVB-T2/HEVC.

http://www.welt.de/wirtschaft/webwe...en-Regionen-empfangen-Sie-das-neue-DVB-T.html
 

paksat

AVClub Enthusiast
20 September 2011
1,224
Σάμος
Διεθνής ελεγκτικός οίκος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες


http://news247.gr/eidiseis/politiki...nismo-gia-tis-thleoptikes-adeies.3997394.html


http://www.media.gov.gr/index.php/η...νου-επίγειας-ψηφιακής-τηλεοπτικής-ευρυεκπομπή

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

α) Με ποιο αντίστοιχο πρόχειρο διαγωνισμό επιλέχθηκε το ινστιτούτο της Φλωρεντίας που πρότεινε τις 4 πανελλαδικές άδειες;
Υπήρξαν άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς για σύνταξη της μελέτης καθορισμού του αριθμού αδειών και της τιμής εκκίνησης;

β) Καημένο ΕΣΡ, η συνταγματική κατοχύρωση σου έμεινε…
 

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Πραγματικά έχει σημασία; Ότι και αν κάνει η κυβέρνηση, είναι αντισυνταγματικό. Το σύνταγμα είναι σαφές. Είναι ένας τομέας που η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς την αντιπολίτευση.
(Δεν αναφέρομαι στην αναφορά των ειδήσεων, που πραγματικά είναι χρήσιμες, γιατί εγώ δεν παρακολουθώ τις εξελίξεις. Απλά είναι ένα ζήτημα που δεν υπάρχει πραγματικά. Είναι τόσο εκνευριστικό που πραγματικά το σύνταγμα έπρεπε να έχει πρόβλεψη για ποινή σε βουλευτές που ψηφίζουν αντισυνταγματικό νόμο. Πραγματική, όπως να χάνουν το δικαίωμα του εκλέγεστε και εκλέγειν τουλάχιστον.)
 

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
Όλη αυτή η καθυστέρηση στη διαδικασία προκήρυξης- διαβούλευσης κλπ του διαγωνισμου για τις άδειες, δειχνει ότι "μπάζει" συνταγματικά και ψάχνουν να βρουν ερείσματα νομιμότητας στον "Διεθνή Ελεγκτικό Οίκο" που θα βγει από τον ανωτέρω διαγωνισμό. Με άλλα λόγια ψάχνουν να βρουν ένα τεχνητό αντικαταστάτη του ΕΣΡ για να δικαιολογηθούν όταν γίνουν οι προσφυγές. Κάτι σαν Ινστιτούτο Φλωρεντίας. Δηλαδή θα πουν δεν έχουμε μεν ΕΣΡ αλλά έχουμε Διεθνή Ελεγκτικό Οίκο.

Διεθνής ελεγκτικός οίκος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

[/COLOR]α) Με ποιο αντίστοιχο πρόχειρο διαγωνισμό επιλέχθηκε το ινστιτούτο της Φλωρεντίας που πρότεινε τις 4 πανελλαδικές άδειες;
Υπήρξαν άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς για σύνταξη της μελέτης καθορισμού του αριθμού αδειών και της τιμής εκκίνησης;

β) Καημένο ΕΣΡ, η συνταγματική κατοχύρωση σου έμεινε…

α) Με κανένα, αντίθετα με 20.000 πήραν τη μελέτη που βόλευε και με την υποκειμενικότητα που την διακρίνει. Ο δε τρόπος υπολογισμού των γενικών αδειών αποκρύπτοντας τις θεματικές σα να μην υπάρχουν στην Ευρώπη, δείχνει ότι κοιταζει προς ένα δέντρο κρύβοντας το γύρω δάσος. Επίσηη η Μελέτη εμφανίστηκε αφού έβγαλε τα αποτελέσματα που ικανοποιούσαν την κυβέρνηση,μέχρι πριν δεν ηξερε κανείς ότι δόθηκε η ανάθεση.

β) Χωρίς ΕΣΡ (με τις πολιτικές διαστάσεις αφού για τη συγκρότησή του απαιτείται ευρύτατη πλειοψηφία 4/5 στην διάσκεψη των προέδρων της Βουλής) δεν δινονται άδειες αυτό λεει το σύνταγμα.
 
Last edited:

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Όλη αυτή η καθυστέρηση στη διαδικασία προκήρυξης- διαβούλευσης κλπ του διαγωνισμου για τις άδειες, δειχνει ότι "μπάζει" συνταγματικά και ψάχνουν να βρουν ερείσματα νομιμότητας στον "Διεθνή Ελεγκτικό Οίκο" που θα βγει από τον ανωτέρω διαγωνισμό. Με άλλα λόγια ψάχνουν να βρουν ένα τεχνητό αντικαταστάτη του ΕΣΡ για να δικαιολογηθούν όταν γίνουν οι προσφυγές. Κάτι σαν Ινστιτούτο Φλωρεντίας. Δηλαδή θα πουν δεν έχουμε μεν ΕΣΡ αλλά έχουμε Διεθνή Ελεγκτικό Οίκο.

Και πάλι δεν το σώζουν. Το σύνταγμα έχει την λέξη αποκλειστικά. Και φυσικά υπάρχει λόγος για αυτό, για να μην κάνει η κάθε κυβέρνηση ότι θέλει (λέμε τώρα).
Αν και έχεις δίκιο, αυτό προσπαθούν να κάνουν.
 

paksat

AVClub Enthusiast
20 September 2011
1,224
Σάμος
Σχέδιο προκήρυξης ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού αδειοδότησης των ψηφιακών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου

Δίνεται σήμερα για διαβούλευση το σχέδιο της προκήρυξης του ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ψηφιακών τηλεοπτικών σταθμών στην ελληνική επικράτεια. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μία εβδομάδα και στη συνέχεια η προκήρυξη θα δημοσιευθεί (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα) στο ΦΕΚ και στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι άδειες που θα δημοπρατηθούν είναι (4) τέσσερις, ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση high definition.
Η τιμή εκκίνησης για κάθε δημοπρατούμενη άδεια έχει οριστεί στο ποσό των 3.000.000 ευρώ. Το παράβολο συμμετοχής έχει οριστεί στο 1% επί της τιμής εκκίνησης.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας μέσω Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού που θα συγκροτηθεί από ειδικούς επιστήμονες και στελέχη του δημόσιου τομέα και με βάση το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα που περιλαμβάνεται στην προκήρυξη, ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Στο σχέδιο της προκήρυξης περιγράφονται αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής του διαγωνισμού.
Για τον έλεγχο των φακέλων – δικαιολογητικών των υποψηφίων την Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού θα συνδράμει εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών – Λογιστών η οποία θα επιλεγεί μετά από διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού της ΓΓΕΕ, που έχει προγραμματιστεί για τις 19.4.2016.

http://www.opengov.gr/ypep/?p=442
 

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
Εχω μια απορια για τις τηλεοπτικες αδειες:Η κυβερνηση μιλαει για τεσσερις τηλεοπτικες αδειες υψηλης ευκρινειας,θα χρησιμοποιησει τις δυο συχνοτητες για τα τεσσερα υψηλης καταργωντας τα κανονικης ευκρινειας και θα εκμεταλευτει τις αλλες δυο για αλλο σκοπο(π.χ. κινητη τηλεφωνια) η θα βαλει στις δυο τα υψηλης και στη μια τα τεσσερα σε κανονικη ευκρινεια με την τελευταια για την κινητη τηλεφωνια?
Σύμφωνα με την κυβέρνηση κανονικής ευκρίνειας πανελλαδικά κανάλια δεν θα υπάρχουν όταν εκπέμψουν τα αδειοδοτημένα. Και γενικά όσα υπάρχουν εκείνη την ώρα στον αερα είτε SD είτε HD και δεν έχουν πάρει άδεια θα πρέπει να κλεισουν, αυτό έχει λεχθεί από επίσημα χείλη. Οι συχνότητες σήμερα για όλα αυτα τα κανάλια είναι τέσσερις και δεν μπορούν χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό. Πιθανότατα με την απόδοση του ψηφιακού μερίσματος 2 μειωθούν κατά 1 ή 2 οι συχνότητες για τα ιδιωτικά πανελλαδικά, αλλά η ανάγκη αυτή θα προκύψει στο μέλλον (2020). Τώρα η Ευρώπη αρχιζει προετοιμασία γι αυτό το θέμα και βέβαια δεν μειώνει κανείς τίποτα από κανάλια, απλά αναβαθμίζουν την τεχνολογία τους.

Το εκπληκτικό με μας είναι ότι ενώ ερχόμαστε στην Ευρώπη τελευταίοι στη ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης, σπεύδουμε πρώτοι να μειώνουμε κανάλια και συχνότητες επικαλούμενοι μάλιστα αφενός τις συχνότητες (του απώτερου μέλλοντος) αφετέρου την βιωσιμότητα των καναλιών. Επίσης δε νομίζω να υπάρχει κράτος που αδειοδότησε κανάλια και στη διαδικασία αυτή να κατάργησε τα μισά. Τέλος πάντων θα δούμε που θα καταλήξει όλο αυτο, που μοιάζει και σαν ένα άτυπο μπρα ντε φερ μεταξύ καναλιών και κυβέρνησης.

Κάτι ακόμα. Στην προκήρυξη που διαβασα πρόχειρα δεν είδα να αναφέρεται υποχρεωση των προς αδειοδότηση HD σε μινιμουμ bitrate παρότι η Μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας που στηρίχτηκε ο αριθμός 4, είχε κάνει υπολογισμό με βάση τα 10 Mbps για κάθε HD πρόγραμμα. Αυτο σημαίνει ότι την "επόμενη μέρα" κάλλιστα θα μπορούσαν να μπουν και 3 ή και 4 HD σε μια πολυπλεξία όπως κάνει τώρα η Digea.
 
Last edited:

paksat

AVClub Enthusiast
20 September 2011
1,224
Σάμος
Προκειμένου η κυβέρνηση να χτυπήσει τα μη αρεστά κανάλια, είναι ικανή να υποστηρίξει τις 4 πανελλαδικές άδειες ακόμα και για λόγους ...Δευτέρας Παρουσίας!
Σ' ένα φυσιολογικό ευρωπαίκό κράτος:
α) Η ΕΕΤΤ και ο αδειοδοτημένος πάροχος δικτύου θα καθόριζαν τον αριθμό καναλιών (SD & HD) που επιτρέπει τo διαθέσιμο φάσμα, σύμφωνα με τον χάρτη συχνοτήτων και την τεχνολογία ψηφιακής εκπομπής/συμπίεσης που ισχύουν κάθε φορά.
β) Το ΕΣΡ θα έθετε προδιαγραφές και ποσό αδειοδότησης και θα χορηγούσε άδειες στους ενδιαφερόμενους που τηρούν τις προύποθέσεις. Δημοπρασία θα γινόταν μόνο αν οι ενδιαφερόμενοι ήταν περισσότεροι από τα διαθέσιμα προς αδειοδότηση κανάλια.