Class D

red7760

Established Member
18 January 2014
237
Κηφισιά


Μάλλον επειδή ήδη ψάχνω άλλον εναν D200...

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Να κάτσεις φρονιμα και να επενδύσεις σε ποιοτικες πηγες... Πικαπ για αρχη και σου εχω καξ ενα Philips dcc κασετόφωνο μούρλια...!
 

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,692
Αθήνα
f88420b1634a904a7a7f291b2be013d2.jpg
 

red7760

Established Member
18 January 2014
237
Κηφισιά
Και ετοιμαζόμουν να σου δωσω τα εύσημα και να σε ρωτήσω πως θα γινει να τα ακουσουμε!!!
Κριμα!!!
Εύχομαι να τα αποκτήσεις!
 

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,692
Αθήνα
Και ετοιμαζόμουν να σου δωσω τα εύσημα και να σε ρωτήσω πως θα γινει να τα ακουσουμε!!!
Κριμα!!!
Εύχομαι να τα αποκτήσεις!
Κ εγώ... Χα χα
Ευχαριστώ πολύ!!
 

red7760

Established Member
18 January 2014
237
Κηφισιά
Πρόσφατα ειχε την καλοσύνη ο φιλτατος Νικος να ερθει απο το σπιτι μου φέρνοντας μαζι του και τον crown της ανω φωτογραφιας. Ήμουν πραγματικά πολυ περίεργος να τον ακουσω μετα τα πολλα θετικα σχολια που ειχα διαβάσει στα διαφορα φορα.
Χρησιμοποιήθηκαν δυο διαφορετικοι ολοκληρωμενοι στο ρολο του προ. Ενας παλαιος Nad και ο δικος μου simaudio.
Σύνδεση με rca οχι xlr. Με δοκιμες σε 0,7v και 1,4v. Να πω εδω οτι σε ολες τις περιπτωσεις βγηκε ένας σχετικά έντονος βομβος στα ηχεια.
Δοκιμασαμε επισης δυο διαφοτετικα ζευγη ηχειων, οχι ιδιαιτερα δυσκολα σα φορτια. Ενα τριδρομο 89db στα 4 και ενα διδρομο 85 db στα 8 το οποιο βεβαια δεν εχει βυθισεις κατω απο τα 7. Τα νούμερα απο μνημης οποτε μπορει να κανω λαθος.
Η αμεση σύγκριση ηταν με τον simaudio.
Η δικη μου υποκειμενικη αποψη... Ο crown επαιξε και στα δυο ζευγαρια ηχεια πιο δυνατα. Απλα. Μου εδωσε την εντύπωση δυναμης στα χαμηλα αλλα ως εκει.
Υστερησε κατα πολυ σε εικονα, χροιες, αέρα, μουσικότητα ανεξάρτητα με το ποιος προ οδηγουσε. Μουντος. Ισως επειδη ειναι επαγγελματικό μηχανημα.
Κατι αλλο επισης και μπορεί να το περιγραφω λαθος. Ακομα και στο χαμηλο άκουσα οτι κατι ελειπε. Δεν μπορουσε να αποδωσει πολυ κοφτα τυμπανα οπως ο ολοκληρωμενος.
Μπορει βεβαια με συνδεσεις xlr και σωστη ηλεκτρικη συνεργεία μεταξυ προ και τελικου να αλλαζει εντελως ο ηχος.
Επισης δοκιμασαμε και το ifi dac που ειχε μαζι του ο Νίκος καθως και το ipurifier αν το γράφω σωστα. Με "αντιπαλο" το ayazi με ή χωρις 3r....το ifi μου ακούστηκε πολυ κατώτερο των πεοσδοκιων.. Κυριως στα χαμηλα που απλα ηταν εξαιρετικα πλαδαρο αλλα και στην χαμηλη σκηνη. Βελτιωση υπηρξε με το purifier αλλα πολυ μικρη...
Αυτα. Συγγνώμη αν σας κουρασα με το σεντονι!!
 

FragoulisNaval

Supreme Member
4 November 2009
7,820
Δίπλα στον Pseiras.....
ο ολοκληρωμένος στα πολύ κοφτά τύμπανα με ayazi και 3R έκανε τη διαφορά σε σχέση με τα iFi ή σε όλα τα setup? Πιστεύω ότι το DF του simaudio είναι μακράν μεγαλύτερο του crown
 

red7760

Established Member
18 January 2014
237
Κηφισιά
ο ολοκληρωμένος στα πολύ κοφτά τύμπανα με ayazi και 3R έκανε τη διαφορά σε σχέση με τα iFi ή σε όλα τα setup? Πιστεύω ότι το DF του simaudio είναι μακράν μεγαλύτερο του crown
Σε ολα τα σετ απ Φραγκ.. Απλα εβγαλε ματι με το ifi σαν πηγη..
 

FragoulisNaval

Supreme Member
4 November 2009
7,820
Δίπλα στον Pseiras.....
Σε ολα τα σετ απ Φραγκ.. Απλα εβγαλε ματι με το ifi σαν πηγη..

iFi είναι υπερεκτιμημένο, έχει θεματάκια στον ηχητικό του χαρακτήρα. Είναι μια σχεδόν μέτρια πηγη, με το Ayazi ούτε με το κυάλι δεν το βλέπει.
Πετάξατε και τον nad πάνω που έχει και αυτός τα δικά του χούγια, αποτέλεσμα πλαδαρότητα στο φούλ. Λογικό.
Εμ για αυτό ο Νίκος δεν μπορεί να βρει κάτι που να του αρέσει! Στραβό το iFi, στραβός ο nad, στραβά τα B&W, βαράνε όπου να ναι και άνντε μετά να του αρέσουν τα ισιρροπημένα συστήματα.

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς του άρεσαν τα ATC με όλο αυτή την πλαδαρότητα...
 

red7760

Established Member
18 January 2014
237
Κηφισιά
Παντως και με τον simaudio σαν προ δεν ακουσα και καμια τεράστια βελτίωση.. Ισως να φταιει η συνεργεια συν την έλλειψη xlr... Τι να σε πω...
 

nickvas19

AVClub Addicted Member
11 August 2011
2,008
Δημητρη....

Το sensitivity ηταν παντα στο 1,4v εξ αρχης. Δεν το αλλαξαμε. Ο βομβος μου εκανε και εμενα τρομερη εντυπωση μιας και εχω δοκιμασει 5 προενισχυτες και δεν ειχα θεματα.Δεν ξερω τι εφταιγε. Επισης αυτο με τα τυμπανα που λες ηταν συγκριση ifi με ayazi και οχι ενισχυτων. Απο την αλλη ομως ο crown χανει σε σκηνη λογικο...400ευρω κανει μην το ξεχναμε.Αλλα πιστεψε παιζει τρομερο ρολο το rca και ποιος προ ειναι.

Εγω μετα απο 5 δοκιμες (ευτυχως) βρηκα το ταιρι του. Εμεινα με το στομα ανοιχτο πανω που ειχα απογοητευτει. Και ηταν ενας vtl. Στην παλι ομως να φανταστεις στην αρχη ειχε βαλει rca οτι να ναι και μολις βαλαμε χαλκου....χαμογελασα. ειπα εδω ειμαι....μακαρι να μπορουσες να το ακουσεις και χροιες (λαμπα) ειχε και ολα.....το μονο 'κακο' ειναι η σκηνη που ειναι πιο κλειστη αυτο δεν αλλαζει. O λογος που δεν ακουσες τρελη διαφορα μεταξυ nad και simaudio ειναι επειδη κανενας τους δεν ειναι προ. εχω δοκιμασει και με ολοκληρωμενο των 5000ευρω και παλι δεν.Καμια σχεση το προενισχυτικο τους σταδιο με αυτο που εχει ενας προενισχυτης. Παιζει πολυ σημαντικο ρολο κατα ποσο ενας προ Αλφα διεγειρει εναν τελικο βητα....και απο οσους δοκιμασα μονο δυο ειχαν αυτο το αποτελεσμα.

αυτο με το xlr το εχω σκεφτει και εγω και στο μελλον σιγουρα θα το δοκιμασω. Οποιος φιλος θελει μπορει να τον δοκιμασει με τον τσακιριδη αλεξαντερ που επιτελους καταφερα να τον ακουσω και ειναι εξησου καλο το αποτελεσμα. Δλδ με 2000ευρω εχεις 300watt class d....που για να παρεις αυτην την δυναμη πρεπει να βαλεις βαθια το χερι στην τσεπη ομως με αυτα τα αρνητικα που ειπα (δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα!). εγω ετυχε και ακουσα μονομπλοκ class d των 10.000 ευρω (theta) και πιστεψε με η διαφορα των 7000ευρω δεν την αξιζε. Μην ξεχνας πως ηταν class d και αυτο που σου έλειπε στα χαμηλα ειμαι σιγουρος πως ηταν απο αυτο και οχι γτ το συγκεκριμενο ειναι ετσι. Εγω που συγκρινα επι τοπου με τον theta ενιωθα το ιδιο πραγμα να λειπει αυτο που το χαμηλο που εχουν η ab (πιο μεστο μπασο) αλλα προσωπικα μ αρεσει το σφιχτο των class d. Ακομη ειναι λιγο σκληρος ψηλα ομως με μια λαμπιτσα τον ισορροπεις.

oσο αφορα το ifi θα ειμαι αντικειμενος κριτης. Το εχω συγκρινει με αρκετα dac. Καταρχην κοστιζει 500ευρω μην το ξεχναμε ετσι;...και στην ουσια ειναι κομπακτ(με οτι σημαινει αυτο) για φορητοτητα και ενισχυτες ακουστικων που στην ουσια και αυτα ειναι στην τιμη ωραια ως εδω; δεν ειναι dac οπως το ayazi καθαρο. οπως και να χει δεν μας απασχολουν αυτα...επι της ουσιας..

εγω βρηκα την διαφορα σχετικα μικρη με την διαφορα του κοστους που εχουν τα μηχανηματα. βεβαια για να ακουσεις καλη διαφορα εχω καταλαβει στα dac πρεπει να δωσεις πολλα παραπανω.Εχω ακουσει και dac πιο φθηνα και θυμαμαι ενα fidelity επαιζε καλυτερα σε αλλο συστημα....ομως κρατω τις επιφυλαξεις μου διοτι δεν επαιζε τοσο αναλυτικα οσο το ifi και ηταν καπως πιο μουντο να το πω. Γενικοτερα το ifi δεν εχει και τις καλυτερες χροιες. Το ayazi σαφως καλυτερο. Και το συμπερασμα ειναι οτι στο μελλον το ifi θα αλλαχτει αλλα πολυ πιο μετα....και εαν καποιος με ρωτουσε εαν αξιζει το ifi micro για dac σε hifi συστημα θα του ελεγα ΟΧΙ. Αλλα το ifi nano στα 150 ευρω και παρααξιζει.

Επισης καταλαβα και αυτο που λεει ο φρανγκ για τους nad για το πλαδαρο μπασο. Ομως δεν ξερω εαν ειναι ο nad....ή τα 50w που βγαζει και δεν εχει ελεγχο.κρατω και εδω επιφυλαξεις. Παντως ναι ολα ηταν κακες επιλογες συμφωνω. Μπορω να πω ομως οτι τα b&w δεν ειναι κακα....σε σχεση παντα με τον ανταγωνισμο στα 650 ευρω ετσι; σε σχεση με κατι elac κτλ τα προτιμω....εχουν καλη εικονα,ειναι αναλυτικα απλα το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι τα κουρδισεις με τα καλωδιο διοτι ειναι λαμπρα.

Οσο για τα atc που απορεις γτ μ αρεσαν...ειχε ενα χαμηλο....πιο γρηγορο δεν εχω ακουσει πουθενα.και κατι ψηλες αντε γεια.δλδ αμα μου ελεγες με αριστα το 100 ποσο το βαζω θα σου ελεγα.... 95 για τα χαμηλα 70 για τις μεσαιες και 90 για τις ψιλες. Τα focal που ακουσα απο την αλλη ειχαν τελειες ψηλες και μεσαιες αλλα χαμηλα....δεν δεν(ετσι καταλαβα). Οποτε επειδη σε αυτα τα χρηματα παλι δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα....καταληγω στα atc :)

ααα δημητρη .... δοκιμασε το ενα 3r να το βαλεις στο σκληρο....μηπως(λεω μηπως) εχεις καλυτερο αποτελεσμα. δεν χανεις κατι να δοκιμασεις.
 
Last edited:

nickvas19

AVClub Addicted Member
11 August 2011
2,008
παρεμπιπτόντως σε ευχαριστω για την φιλοξενια σου γι αυτο το ωραιο απογευμα και να ξερεις πως επιφυλασσομαι. :)
 

SpyNet

AVClub Enthusiast
5 June 2011
922
Κερατσίνι
Έτσι για την ιστορία τα ATC γι αυτό που φημίζονται είναι για τα μεσαία τους, λόγο του midrange που έχουν.