Αγορά καινούργιου πικαπ

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
15,281
Αγιοι Αναργυροι
Πριν μερικα χρονια ημουν στην ιδια φαση και εδωσα περιπου τα διπλασσια απο σενα για πικαπ και προενισχυτη phono. Ενω μου αρεσει γενικα το σπορ εχω να πω πως ειναι μπελας σκετος το θεμα. Ξανασκεψου το.

Τα καινουρια βινυλια, οι κανουριες κοπιες δεν ακουγονται. Ακομα και spotify τα παταει κατω...τωρα τα παλια απο δεκαετια 80 και πισω αναλογως την παραγωγη ακουγονται εως και εξαιρετικα. ΑΛΛΑ πρεπει να ναι μεταχειρισμενα σε πολυ καλη κατασταση αλλιως παιζουν παλι χαλια.

Οποτε εχουμε και λεμε. Αγορα βινυλιων μονο παλιων, αναλογως τι μουσικες ακους θα κρινεις κιολας αν θα βρισκεις αγαπημενα αλμπουμς σου. Για να παιξουν αξιοπρεπως τα μεταχειρισμενα πρεπει να ναι πολυ καθαρα αλλιως θες πλυντηριο. Και οχι τυπου κνοστι των 60 70 ευρω, τα κανει χειροτερα. Πλυντηριο 500 ευρω μινιμουμ. Επειδη επλυνα μερικα καποια στιγμη σε γνωστο γνωστου ειδα το φως το αληθινο. Χωρις πλυντηριο και αναγκαστικα μεταχειρισμενα βινυλια απλα πετας τα λεφτα σου.

Γνωμη μου.

Εγω τα χω τα βινυλιακια μου, οχι πολλα καμια 100στι και το πικαπ και παιζω αραια εως πολυ αραια και που. Δε θα τα πουλησω ουτε το μετανιωνω αλλα σκεψου οτι σου ειπα.

Αν δεν εχεις προβλημα να ακους με μπολικα χρατς χρουτς go for it.

Επισης σε αυτα τα λεφτα που λες θα κοιταζα και καποιο teac αν δεν απατωμαι καπου κει εχει τιμολογιακα.

Μα γιατί δεν συμφωνώ σε τίποτα μαζί σου;;:smash:
οι καινούργιες παραγωγές δεν ακούγονται; οι VIC που μου ήρθαν στον μυαλό τώρα, σχεδόν "σκοτώνουν"! και τα 2 άλμπουμ τους. οι naxatras; δεν είναι καινούργια παραγωγή;

το spotify τα πατάει κάτω; να πω την αλήθεια δεν ξέρω τι είναι αυτό, αλλά για stand alone μηχάνημα (τύπου cdp) δεν μου ακούγεται.. ότι και να είναι, είναι καλύτερο από ένα cambridge cxc transport παρέα με audiolab mini dac; το ομοαξονικό ανάμεσά τους ένα QED 180-200ευρώ αν θυμάμαι καλά,
τα πάτησα ακόμα και με την φθηνότερη κεφαλή μου! μια ΑΤ95Ε από το '08!! με τις πιο ακριβές, άστο....
και παραγωγές του '80 έχω και του '90 (για του '70 δεν μιλάμε...) και όπως με όλα τα μέσα (βλέπε cd), υπάρχουν καλογραμμένα και κακογραμμένα.
όμως ο κακογραμμένος δίσκος ακούγεται καλύτερα από το κακογραμμένο cd.
το κεφάλαιο "μεταχειρισμένοι δίσκοι" απλά θέλει προσοχή όταν τους αγοράζεις. οι χαρακιές που είναι υπεύθυνες για τα χρατς χρουτς, φαίνονται. όπως και η βρωμιά..
αν πετύχεις αγαπημένο άλμπουμ που δεν το έχεις αλλά το θες όπως και να είναι η κατάστασή του, ε.. αν κάνει χρατς χρουτς δεν φταίει το μέσο... περίμενε να το πετύχεις σε καλή κατάσταση.
πάμε και στα πλυντήρια.. knosti των 60 70 ευρώ δεν υπάρχουν. κάπου στα 90 είχε πριν λίγα χρόνια η 2η γενιά με την μανιβέλα. αν πλένει καλά;; ΥΠΕΡΟΧΑ πλένει, αρκεί να μάθει ο χρήστης να το χειρίζεται! και εδώ (ή αυτό καλύτερα), είναι ένας μικρός μπελάς. (το μόνο σημείο που συμφωνούμε).
έχω και την 1η γενιά που έπρεπε να "γυρνάς" με τα δάκτυλα τον δίσκο, έχω και την 2η.
έχω και label protector όμως....:laugh: και τα knosti κάθονται! :laugh: έχω και σφουγγάρι, έχω και νερό...
και όποιος αμφιβάλει για το αποτέλεσμα ας ρωτήσει τον Τζιμισκή που είδε (την διαδικασία) και άκουσε (το αποτέλεσμα) σε έναν δίσκο του και την επόμενη φορά μου έφερε μια μικρή αγκαλιά από τους δίσκους αναφοράς του για να τους πλύνω.
υπάρχουν οδηγίες αναλυτικές.. με φωτό (όχι αναλυτικές).. σε νήμα εδώ στο 2κάναλο. από ένα 20ρικο ξεκινάνε τα label protector παιδιά,...
και μη μου πει αυτή την φορά κανείς για άλατα, γιατί τουλάχιστον στο Λ.Α. και τριγύρω, θέμα δεν έχουμε και όπου υπάρχει, υπάρχουν και τα 4λιτρα με απιονισμένο στα σούπερ μάρκετ για να "ξεβγάζουμε", πάμφθηνα! βάζεις λεκάνη με τα 4 λίτρα και ξεβγάζεις 40!!
σαφώς και ένα πλυντήριο των 500 ή των 1000 ευρώ θα κάνει "παπάδες"! εκεί είναι το θέμα όμως; δεν θα απολαύσω μαύρο δίσκο γιατί δεν μπορώ (ή δεν θέλω βρε αδερφέ) να δώσω τόσα φράγκα για πλυντήριο δίσκων; ούτε των ρούχων μου δεν κάνει τόσα!! :flipout:

πάμε και στα πικάπ που ρωτάει ο φίλος...
ΑΤ Lp3.. σκουπίδι!! τέτοιες κατασκευές είναι η αιτία που "βγαζουν" κακό όνομα τα πικάπ!!
Project primary μόνο του.. αν είχε την πετονιά για το αντισκέιτ, θα έλεγα πάρτο! έτσι όπως αποφάσισαν να το βγάλουν, έχω αντιρρήσεις. (σκουπίδι δεν το λες).
η ortofon om5 ;; σκουπίδι!! όποιος την έχει και τσαντίστηκε με αυτό που λέω ας ακούσει την ΑΤ95ΕΧ που έχει ένα 50ρικο!! (εκτός αν το "e" έκανε θαύματα...)
ναι η ΑΤ βγάζει σκουπίδια ή καλύτερα ΚΑΙ σκουπίδια στα πικάπ, αλλά στις κεφαλές είναι "κάτσε καλά!!"

επίλογος...
αν δεν παιδευτεί κανείς να στήσει σωστά το πικάπ του και αν δεν παιδευτεί να στήσει σωστά την κεφαλή του πάνω σε αυτό, τέτοια διλήμματα θα έχει!
να το πάρω; να μην το πάρω; θα παίξει καλά; δεν θα παίξει καλά;;
ακόμα και ένα project debut III θα παίξει φανταστικά αν κάνεις σωστά αυτά που πρέπει!!
 

mparaxir

AVClub Addicted Member
Καλημερες, φιλε vsklan θα διαφωνισω στο θέμα πλυντηρίου να δώσεις τοσα λεφτά 500ευρω μια χαρά και με ένα label protector αμα ξέρεις πλένεις μια χαρά τους δίσκους και έχεις παρά πολύ καλό αποτέλεσμα.
Θα συμφωνισω εν μέρη με τα καινούργια βυνιλια τις επανεκδόσεις οντος πάρα πολλά ειναι σαπιες εγγραφές, δεν ακούγονται πραγματικά, βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως λεει ο φίλτατος Βλαδίμηρος αμα βαλεις και ακούσεις τον τρίτο των naxatras θα πάθεις πλάκα.

Εγω κυνηγάω τα παλιά μεταχειρισμένα και φυσικά τις original εκδόσεις οσο φυσικά αντέχει η τσέπη μου γιαυτο δεν αφήνω παζαρι βυνιλιου οταν γίνεται.

Έχει γίνει ξανα δυστηχως της μόδας και τα μεταχειρα εχουν εκτοξευτεί βεβαια οταν ειναι σπάνια αναγκαστικά περνω επανεκδοσεις εχω γύρω στα 500 βυνιλια και ανεβαίνω σαν το βυνιλιο δεν υπάρχει. Μονο ραδιο αμα ακούσω
 

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
15,281
Αγιοι Αναργυροι
θα δώσω ένα προσωπικό παράδειγμα αποτυχίας στο πικάπ..
πριν χρόνια αγόρασα για το M5G όταν ακόμα ήταν "απείραχτο" 2 spacers από μαύρο έβενο. 1ον για το βάρος, 2ον για το ηχόχρωμα που υποτίθεται ότι το βελτίωνε..
μετά αγόρασα και ολόκληρο headshell από αυτό το υλικό γιατί από τότε που το είδα μου γύρισαν τα μάτια!
δεν άκουγα καμιά διαφορά στον ήχο, παρά του ότι το M5G ήταν φτιαγμένο από το εργοστάσιο να ικανοποιεί και τους audiophiles χρήστες.
έβλεπα συχνά στο νετ αμερικάνους να το βάζουν σε αυτό το πικάπ και μάλιστα με Denon DL160 που ήταν τότε η καλή κεφαλή μου.
όταν έγινα μέλος εδώ διάβασα και έμαθα πράγματα για το αντικείμενο και αποφάσισα να το αναβαθμίσω..
βάση αναφοράς ήταν το project debut III μιας και το RPM6 με alphason opal βραχίονα και DL160 το είχα πουλήσει.
την εποχή εκείνη είχα 2 shure M97xE και ήταν εύκολο να δω διαφορές.
μα κάτι δεν πήγαινε καλά... σε κάποια σημεία το debut/M97 ήταν καλύτερο. πιο δεμένο, πιο ισορροπημένο.
ναι την Μ97 την είχα στο ακριβό YAMAMOTO HS-1A στο M5G.. που αλλού; τα έκανε όλα αυτό το headshell! μέχρι και αζιμούθιο ρύθμιζε από αλλενόβιδα χωρίς να υπάρχει ανάγκη παιδέματος στο κολάρο του βραχίονα.
(4 στα 5 technics σε αυτό το σημείο δεν είναι σωστά, γιατί οι 2 μικρές βίδες που κρατάνε το κολάρο δεν είναι σωστά ρεγουλαρισμένες. αυτό για να δείτε τι κάνουν και στα καλύτερα εργοστάσια....)
ώσπου έπεσε στα χέρια μου μια αντικειμενικά ακριβή κεφαλή και φυσικά που την έβαλα; στο ΥΑΜ..
πίκρα!! έπαιξε χειρότερα από όλες τις άλλες που είχα! (και δεν είχα λίγες ήδη..)
τι συμβαίνει λέω;; τα γραμμάριά του ταίριαζαν, πρόβλημα ρύθμισης VTA δεν υπήρχε, τι γίνεται;;
έρχονται κάτι άλλα headshells, την βάζω μια στο ένα μια στο άλλο, η διαφορά χαώδης! άρχισε να δείχνει τα λεφτά της επιτέλους...
το συζητάω με τον AUDIOLYTIC και μαζί με κάτι πραγματάκια του το στέλνω πακέτο.
-αν του βρεις κεφαλή που να του ταιριάξει ηχητικά, κράτα το του λέω..! (και δεν έχει λίγες....)
πακέτο πίσω μου το έστειλε! τόσο καλό!!
ταυτόχρονα άρχισα να αφαιρώ τα ξύλινα spacers που ήταν από το ίδιο υλικό και να κάνω δοκιμές με άλλα. πάντα καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς αυτά!

τι σύμπτωση.. Yamamoto λέγανε και τον Ιάπωνα ναύαρχο στον ΒΒΠ όταν στην ναυμαχία του Midway με τους Αμερικανούς -και ενώ είχε το πάνω χέρι-, από μια τυχαία συγκυρία κατάφερε και μέσα σε 2 ώρες έχασε και τα 4 αεροπλανοφόρα της Ιαπωνίας!
 

quevedo

AVClub Addicted Member
4 May 2010
1,919
επαρχια
Για το φίλο που ρωτά καλύτερα να στραφεί σε μεταχειρισμένο σε αυτα τα χρήματα. Ας ψάξει για μεταχειρισμένο dual, rega π.χ. https://www.xe.gr/hlektronika/pikap,40792.html
Οι πλαστικούρες των 200 δεν θα τον ικανοποιήσουν με αποτέλεσμα να τα παρατήσει. Το πικαπ δεν είναι gadget ούτε παιδικό παιχνίδι.
 

vsklav

AVClub Enthusiast
13 September 2012
1,061
Αθηνα, Κεραμεικος
Αγαπητοί vlad και mparaxir μιλάω με βάση τα προσωπικά μου γούστα και δεδομένα.

Τα καινούρια βινύλια (ναξατρας παίζει να ναι και η μόνη εξαίρεση από αυτά που έχω ακούσει) είναι νομοτελειακά χάλια, καθότι ο τρόπος όπου παράγονται είναι από ψηφιακά αρχεία. Πριν 6,7 χρόνια που ξεκίνησα να αγοράζω μερικά καινούρια αναρωτιόμουνα τι κάνω λάθος και παίζουν σκατά χαχαχα. Τίποτε λάθος, απλά αν ενδιαφέρεστε διαβάστε για τον τρόπο που "κόβονται" τα σημερινά βινύλια και θα καταλάβετε....ειναι απλό μάρκετινγκ για χιπστεράδες. Εχω σε βινύλιο και σιντί fates warning τον προτελευταίο δίσκο, pain of salvation τον τελευταίο, iron maiden τον τελευταίο, at the gates τον προηγούμενο και αρκετά άλλα που δεν έχει νόημα να αναφέρω έως και ποπ μέχρι και Miles Davis "καινούριες κόπιες" έχω όπως και παλιά maiden επανεκδόσεις βινυλίων. KANENA δεν ακούγεται καλύτερα απο το ταπεινό spotify. ΓΙα σιντί ούτε λόγος. Ισως το fates warning να είναι ανώτερο του spotify και να κοντράρει το σιντί. Με επιφύλαξη.

Είχα πάρει το πρώτο κνοστι και ακολουθώντας ευλαβικά τις οδηγίες κατέληξα να έχω περισσότερο θόρυβο και στατικό ηλεκτρισμό που πριν ΔΕΝ είχα. Το βαλα εδώ αγγελία και μου το ζητήσανε κιόλας αλλά λυπόμουνα τα λεφτά που ζητούσα για κάτι άχρηστο, τελικά κάπου το χάρισα....

Το πικάπ είναι το project debut carbon με ortofon om10, phono το project phono box s. Σιντί το cxc της Cambridge όπως και ενισχυτής. Το πικάπ μαζί με το φώνο είναι σεταρισμένα στον Ορφέα. Το 90% των βινυλίων είναι παλιά ροκ, τζαζ 70'σ και ακούγονται πολύ καλά ΑΛΛΑ με θόρυβο αρκετό. Κανα δυο που έπλυνα με ένα πλυντήριο okki nokki των 500 ευρώ ήταν μέρα με την νύχτα, ναι εκεί αξίζει το βινύλιο ενδεχομένως.

Επειδή ο φίλος θα πάρει κάτι με λιγότερο μπατζετ απ οτι είχα εγώ, θεωρώ οτι θα πετάξει τα λεφτά του, γνώμη μου. Με spotify και σιντι θα παίζει μίλια καλύτερα.

Τώρα vlad για την μπουγάδα δεν αμφιβάλλω, αλλά μου φαίνεται αστείο να τα πλένω σαν τα σώβρακα και δεν έχω και τον χρόνο άλλωστε. Αν ο φίλος έχει χρόνο να κάνει τέτοια κομαντιλίκια ευπρόσδεκτο, αλίμονο, δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

Στο μόνο που συμφωνούμε είναι στο οτι είναι μπελάς και οφείλουμε να ειδοποιήσουμε τον φίλο για να ναι ενήμερος.

Αυτά, λυπάμαι που διαφωνούμε γιατί σας διαβάζω όλους ανελιππώς αλλά αυτή είναι η πικρή αλήθεια...

Υ.Γ.
Οσον αφορά τα νέα βινύλια δεν είναι θέμα παραγωγής, είναι θέμα κοπής. Πως παράγεται το βινύλιο. Αν δείτε πως παράγονται η συντριπτική πλειοψηφία των βινυλίων είναι καταδικασμένα να παίζουν χειρότερα και όποιος δε το ακούει είναι ρομαντικός (σεβαστό) ή δεν έχει πολύ αναλυτικό σύστημα (τρομάρα μου δε θεωρώ οτι έχω αναλυτικό αλλά οι διαφορές σε μένα είναι κραυγαλέες) ή πέφτει σε εξάιρεση (βλέπε ναξατρας). Σαφώς ανα τον κόσμο θα υπάρχουν εξαιρέσεις.
 

AUDIOLYTIC

Supreme Member
13 August 2010
9,822
Απάντηση: Re: Αγορά καινούργιου πικαπ

Τώρα vlad για την μπουγάδα δεν αμφιβάλλω, αλλά μου φαίνεται αστείο να τα πλένω σαν τα σώβρακα
Kαι ενα ακριβο πλυντηριο δισκων "σαν τα σωβρακα" τους πλενει.
 

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
17,890
Μεσευρώπη
Αγαπητοί vlad και mparaxir μιλάω με βάση τα προσωπικά μου γούστα και δεδομένα.

μέχρι και Miles Davis "καινούριες κόπιες" έχω όπως και παλιά maiden επανεκδόσεις βινυλίων. KANENA δεν ακούγεται καλύτερα απο το ταπεινό spotify. ΓΙα σιντί ούτε λόγος. Ισως το fates warning να είναι ανώτερο του spotify και να κοντράρει το σιντί. Με επιφύλαξη.

Είχα πάρει το πρώτο κνοστι και ακολουθώντας ευλαβικά τις οδηγίες κατέληξα να έχω περισσότερο θόρυβο και στατικό ηλεκτρισμό που πριν ΔΕΝ είχα. Το βαλα εδώ αγγελία και μου το ζητήσανε κιόλας αλλά λυπόμουνα τα λεφτά που ζητούσα για κάτι άχρηστο, τελικά κάπου το χάρισα....

Το πικάπ είναι το project debut carbon με ortofon om10, phono το project phono box s. Σιντί το cxc της Cambridge όπως και ενισχυτής. Το πικάπ μαζί με το φώνο είναι σεταρισμένα στον Ορφέα. Το 90% των βινυλίων είναι παλιά ροκ, τζαζ 70'σ και ακούγονται πολύ καλά ΑΛΛΑ με θόρυβο αρκετό. Κανα δυο που έπλυνα με ένα πλυντήριο okki nokki των 500 ευρώ ήταν μέρα με την νύχτα, ναι εκεί αξίζει το βινύλιο ενδεχομένως.

Επειδή ο φίλος θα πάρει κάτι με λιγότερο μπατζετ απ οτι είχα εγώ, θεωρώ οτι θα πετάξει τα λεφτά του, γνώμη μου. Με spotify και σιντι θα παίζει μίλια καλύτερα.

Τώρα vlad για την μπουγάδα δεν αμφιβάλλω, αλλά μου φαίνεται αστείο να τα πλένω σαν τα σώβρακα και δεν έχω και τον χρόνο άλλωστε. Αν ο φίλος έχει χρόνο να κάνει τέτοια κομαντιλίκια ευπρόσδεκτο, αλίμονο, δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

Στο μόνο που συμφωνούμε είναι στο οτι είναι μπελάς και οφείλουμε να ειδοποιήσουμε τον φίλο για να ναι ενήμερος.

Αυτά, λυπάμαι που διαφωνούμε γιατί σας διαβάζω όλους ανελιππώς αλλά αυτή είναι η πικρή αλήθεια...

Υ.Γ.
Οσον αφορά τα νέα βινύλια δεν είναι θέμα παραγωγής, είναι θέμα κοπής. Πως παράγεται το βινύλιο. Αν δείτε πως παράγονται η συντριπτική πλειοψηφία των βινυλίων είναι καταδικασμένα να παίζουν χειρότερα και όποιος δε το ακούει είναι ρομαντικός (σεβαστό) ή δεν έχει πολύ αναλυτικό σύστημα (τρομάρα μου δε θεωρώ οτι έχω αναλυτικό αλλά οι διαφορές σε μένα είναι κραυγαλέες) ή πέφτει σε εξάιρεση (βλέπε ναξατρας). Σαφώς ανα τον κόσμο θα υπάρχουν εξαιρέσεις.

Με το συμπάθιο, για να έχεις αυτό το αποτέλεσμα κάτι κάνεις πολύ λάθος. Σε όλα όμως.

Δε μπορεί να πλένεις δίσκους και να έχουν περισσότερο θόρυβο από πριν, κάπου δεν ακολούθησες σωστά τις οδηγίες.

Δε μπορεί να ακούς βινύλιο σε καλή κατάσταση και να είναι χειρότερο από το *Spotify. Στη χειρότερη περίπτωση, αν το μαστερ ήταν mp3 320kb θα ακούγεται στα ίδια επίπεδα. Πρέπει να έχεις πολύ κακορυθμισμένο πλατω, ή να μην ταιριάζει η κεφαλή με το βραχίονα, ή κάτι άλλο να είναι λάθος.
 

WolfRathmA

Senior Member
23 January 2008
693
Νίκαια
επίλογος...
αν δεν παιδευτεί κανείς να στήσει σωστά το πικάπ του και αν δεν παιδευτεί να στήσει σωστά την κεφαλή του πάνω σε αυτό, τέτοια διλήμματα θα έχει!
να το πάρω; να μην το πάρω; θα παίξει καλά; δεν θα παίξει καλά;;
ακόμα και ένα project debut III θα παίξει φανταστικά αν κάνεις σωστά αυτά που πρέπει!!


Οπότε προτείνετε να ανέβω λίγο ακόμα και να πάω σε project debut III και αργότερα σε κάποια αλλαγή κεφαλής; Και αυτό βλέπω με την OM5 είναι πάντως.
 

vsklav

AVClub Enthusiast
13 September 2012
1,061
Αθηνα, Κεραμεικος
@ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Αγαπητέ παρανόησες. Η πλειοψηφία καινούριων βινυλίων ακούγονται χειρότερα απο σποτιφαι. Για κόπιες καινούριες μιλάω. Και ξαναλέω οτι μόνο τα παλίά ακούγονται όμορφα αλλά εκεί μπαίνει το πρόβλημα του πλυσίματος...
Το πρόβλημα του κνοστι ήταν στον στατικό ηλεκτρισμό που είχα αφότου έπλενα τα βινύλια, ενώ όπως είπα και πριν δεν είχα τέτοια θέμα. Επίσης άμα ψάξετε στα φόρα θα δείτε πολλούς με το ίδιο πρόβλημα. Να έκανα κάτι λάθος...μπορεί... τι να πω...
Το πικάπ είναι σεταρισμένο από επαγγελματία πάντως οπότε ας θεωρήσουμε οτι είναι οκ.

ΞΑΝΑΛΕΩ οτι ακούω βινύλιο μια χαρά με θόρυβο σε μερικά και οτι τα καινούρια δεν ακούγονται καλά και σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος και να δώσει τόσα χρήματα.

Επίσης ακόμα και αυτό που λες "αν το μαστερ ήταν mp3 320kb θα ακούγεται στα ίδια επίπεδα" δεν ισχύει η δε θα έπρεπε να ισχύει. Από την στιγμή που γράφεται κάτι σε άλλο φορμάτ δεν έχει απωλεσει πληροφορία; Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά έτσι το βλέπω.
 

mparaxir

AVClub Addicted Member
Αγαπητέ wsklav αμα ειχες διαβάσει ποιο προσεκτικά ειχα πει οτι τα περισοτερα καινουργια βυνιλια ειναι σάπια οντος δεν παίζουν τόσο καλά οσο αφορα με τα μεταχειρισμένα.
Τωρα όσο αφορά τον θόρυβο που λες οτι βγάζουν μερικά τι εννοείς; δεν μπορώ να το καταλάβω; να παίζουν μερικά χαμηλα σε ήχο ναι θα το καταλάβω μερικά έχουν εγγραφή χαμηλή αλλα τον θόρυβο πραγματικά εγω οπως ειπα εχω κοντά στους 500 παλιούς μεταχειρα και καινούργιους μα κανένα δεν βγάζει θόρυβο.

Ενα αλλο θέμα που ολοι σχεδόν το κάνετε είναι άδικο να συγκρίνεις ψηφιακό ήχο με τον αναλογικό τι παίζουν χειρότερα απο cd η το Spotify και παει λέγοντας ο ψηφιακός είναι ενας ηχος ψυχρός για εμένα ψεύτικος μεν καθαρός αλλα δεν βγάζει και δεν πρόκειται να βγάλει την ζεστασιά του βινυλίου και τι σημαίνει αναλογικός ήχος που ενα πράγμα μικρό να αλλάξεις στο πικάπ σου πχ το ποιο απλό θα πω να βάλεις στο πλατό ενα φελλολαστιχο θα ακούσεις αμέσως διαφορές.

Αλλο το οτι εχεις μια orthofon 10om και το phono box s της project δεν μου λεει κατι τυχαίνει να τα είχα και τα δυο κεφαλή και phono για τα λεφτά τους δεν αξίζουν το δε phono υστερεί αρκετά σε ανάλυση και γενικά παίζει μουντά
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,103
Αθήνα, Ηλιούπολη
Η παλιά συζήτηση "βινύλιο εναντίον ψηφιακών" επανέρχεται κάθε τόσο και πάντα με ζωηρό και ανανεωμένο ενδιαφέρον! :D

Master από mp3 στα 320 kbps δεν υπάρχει περίπτωση, παραείναι λίγο.
Τα καινούργια βινύλια (οι καινούργιες παραγωγές δηλαδή) παράγονται από κάποιο ψηφιακό master 24 bit αρχείο που παίρνει το δρόμο για αναλογική μετατροπή πριν χαραχτεί και κοπεί το βινύλιο. Τα σφάλματα της μετατροπής παραμένουν και προστίθενται στις όποιες αδυναμίες της τελικής παραγωγής του δίσκου.
Μιλάμε για τις καινούργιες παραγωγές πάντοτε. Οι παλαιότερες εκδόσεις και τα μεταχειρισμένα είναι άλλη ιστορία... :cool:
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,103
Αθήνα, Ηλιούπολη
Συμπληρώνοντας:
Κρίσιμο ερώτημα είναι σε ποιο εργοστάσιο γίνεται η τελική εκτύπωση και μαζική παραγωγή που αφορά τις καινούργιες εκδόσεις βινυλίου.
Ελάχιστα έχουν απομείνει πλέον σε λειτουργία από τις εκατοντάδες ή και χιλιάδες που υπήρχαν σε όλες τις χώρες πριν από την επικράτηση των ψηφιακών.
 

vsklav

AVClub Enthusiast
13 September 2012
1,061
Αθηνα, Κεραμεικος
Ρε παιδια η δε τα γραφω κατανοητα η διαβαζετε οτι θελετε. Τα καινουρια δεν ακουγονται καλα. Οχι ολα τα περισσοτερα. Ειμαι καθετος σε αυτο.

Τα παλια μεταχειρισμενα εχουν θορυβο. Νομοτελειακα. Οχι ολα αλλα οσο να ναι απο παζαρι η απο δισκοπωλειο με μεταχειρισμενα ειναι αγορασμενα ποσο αψογα να ναι?

Επ ουδενι δε θελω να κανω συγκριση ψηφιακο με αναλογικο δε με ενδιαφερουν τετοια πραγματα. Σαφως και το αναλογικο συμφωνω οτι ειναι πιο ζεστο ειτε με θορυβο ειτε χωρις.

Αλλα προσπαθω να δωσω ολες τις παραμετρους σε εναν νεο ανθρωπο. Να ξερει που μπλεκει γιατι το μπατζετ του ειναι πολυ μικρο. Με αυτα τα λεφτα και χωρις ετοιμη δισκοθηκη θεωρω οτι πιο πολυ θα χασει τον χρονο του και το χρημα του παρα να ευχαριστηθει μουσικη.

Τωρα οσον αφορα τα μηχανηματα μου ξερω οτι δεν ειναι τιποτε το ιδιαιτερο. Αλλα ξαναλεω οτι σε καλης κοπιας βινυλιο ακουω πολυ καλα. Ακομα και σε καινουρια απλα ειναι μοιραμενα στα δαχτυλα.
Ενα αλλο παραδειγμα ειναι ο πρωτος δισκος των Xylouris White. Ακουγεται πραγματικα καλα σε βινυλιο οπως πρεπει. Πιο "γεματα" και πιο ζεστα απο το σιντι και για μενα ειναι προτιμητεο. Επισης επειδη ειναι δικο μου αγορασμενο και καινουριο εχει ανεπαισθητο θορυβο επιφανειας που δεν ενοχλει αλλα υπαρχει.

Καποια στιγμη θελω να αλλαξω σιγουρα κεφαλη παντως γιατι το νιωθω οτι η ομ10 ειναι τελειως μετρια αν οχι κακη. Ισως παω στην red η και στην blue οπως μου χαν πει στου Ορφεα.
 

quevedo

AVClub Addicted Member
4 May 2010
1,919
επαρχια
Καποια στιγμη θελω να αλλαξω σιγουρα κεφαλη παντως γιατι το νιωθω οτι η ομ10 ειναι τελειως μετρια αν οχι κακη. Ισως παω στην red η και στην blue οπως μου χαν πει στου Ορφεα.

Ούτε 2Μred ούτε 2Μblue. Πάρε την Audio Technica AT-VM95ML, να ευχαριστηθείς.
 

AUDIOLYTIC

Supreme Member
13 August 2010
9,822
Απάντηση: Re: Αγορά καινούργιου πικαπ

Ούτε 2Μred ούτε 2Μblue. Πάρε την Audio Technica AT-VM95ML, να ευχαριστηθείς.

:a0210:
Βεβαια με αυτην θα προκυψει θεμα και με το πικαπ και με το phono ...........
Ισως μια ΑΤ-VM95EX να ναι η "σοφη" επιλογη.
 

mparaxir

AVClub Addicted Member
Εγω παλι δεν μπορω να καταλάβω αναφέρεις συνέχεια τον θόρυβο, αλλα δεν διευκρινιζεις τι θόρυβο; φυσιμα μήπως στα ηχεία σου όταν παίζει βυνιλιο τι; πιστεψε με τα περισοτερα βυνιλια τα εχω αγοράσει απο παζάρια βυνιλιου και παίζουν μια χαρά ναι μερικά μπορεί να έχουν κανένα σκρατς οκ και;εμένα δεν με χαλάει αμα ακούσω για δευτερόλεπτα ενα σκρατς.

Μήπως εχεις θέμα με καμία γείωση; και λες θόρυβο;
 

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
15,281
Αγιοι Αναργυροι
Re: Απάντηση: Re: Αγορά καινούργιου πικαπ

:a0210:
Βεβαια με αυτην θα προκυψει θεμα και με το πικαπ και με το phono ...........
Ισως μια ΑΤ-VM95EX να ναι η "σοφη" επιλογη.

με το phono έχει θέμα γιατί έχει θέμα το phono..
με τον carbon και την VM95ML γιατί να προκύψει θέμα; ίσα ίσα που η 95ΕΧ θα ζητήσει βάρος μπροστά και πιθανόν να χρειαστεί το μεγαλύτερο counter weight πίσω.
πας εσύ στον Ορφέα να του ζητήσεις κάτι τέτοιο;
εγώ δεν θα πήγαινα.. θα έψαχνα να βρω κάποιον να στείλω στην θέση μου :beee:
 

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
15,281
Αγιοι Αναργυροι
Εγω παλι δεν μπορω να καταλάβω αναφέρεις συνέχεια τον θόρυβο, αλλα δεν διευκρινιζεις τι θόρυβο; φυσιμα μήπως στα ηχεία σου όταν παίζει βυνιλιο τι; πιστεψε με τα περισοτερα βυνιλια τα εχω αγοράσει απο παζάρια βυνιλιου και παίζουν μια χαρά ναι μερικά μπορεί να έχουν κανένα σκρατς οκ και;εμένα δεν με χαλάει αμα ακούσω για δευτερόλεπτα ενα σκρατς.

Μήπως εχεις θέμα με καμία γείωση; και λες θόρυβο;

άλλο το σκρατς, άλλο ο θόρυβος.
να υποθέσω ότι η ακίδα για κάποιο λόγο βγάζει πολύ θόρυβο επιφανείας;
το πιθανότερο οι δίσκοι που το κάνουν αυτό να θέλουν πλύσιμο.. καλό πλύσιμο!
να φύγει η κολλημένη σκόνη από τα αυλάκια.
 

mparaxir

AVClub Addicted Member
Το ξερω αλλο σκρατς και άλλος θόρυβος εγω τα έβαλα μαζί γιατί λέει για θόρυβο και δεν εξηγεί.
Ωραια πες εχει σκόνη πόσο θόρυβο να του βγάζει στα ηχεία που τον ενοχλεί και λεει βγαζουν τα περισοτερα παλιά θόρυβο, εγω φοβάμαι μήπως κάτι αλλο συμβαίνει