Ιοί

Status
Not open for further replies.

spageo

Supreme Member
7 May 2007
3,472
Καρέας
..............................................................
....όπως στην Ιταλία ετσι κι εδώ ο βορράς υποφέρει σε μεγαλύτερο βαθμό απο τον νότο... τυχαίο; ίσως και οχι

Α! Εδώ καλό θα ήταν να επεξηγήσεις ....... νομίζω; (αν δεν εννοείς ότι όπως η Ιταλία έτσι κι' εμείς έχουμε χερσαία σύνορα μόνο στο βορρά)...
 

Johnkokk

Senior Member
20 June 2006
464
Αν κάποιος μπορεί να εξηγήσει το παρακάτω, που γνωρίζω απο πρώτο χέρι.

4 γνωστοι πριν μερικές μέρες, κάνανε rapid test και διεγνώσθησαν θετικοί.Την επόμενη μέρα έκαναν PCR και τους έβγαλε αρνητικούς και τους 4.

Κανείς δεν είχε συμπτώματα, απλά το έκαναν μιας και στην περιοχή προσφέρθηκαν κάποια rapid test για προληπτικούς λόγους.
 

KOURNIAS

Established Member
1 January 2009
194
ΠΑΤΡΑ
Re: Απάντηση: Ιοί

Αν κάποιος μπορεί να εξηγήσει το παρακάτω, που γνωρίζω απο πρώτο χέρι.

4 γνωστοι πριν μερικές μέρες, κάνανε rapid test και διεγνώσθησαν θετικοί.Την επόμενη μέρα έκαναν PCR και τους έβγαλε αρνητικούς και τους 4.

Κανείς δεν είχε συμπτώματα, απλά το έκαναν μιας και στην περιοχή προσφέρθηκαν κάποια rapid test για προληπτικούς λόγους.

όταν ένα rapid test βγει θετικό πρέπει να επιβεβαιωθεί με PCR για να θεωρηθεί οτι κάποιος νοσεί απο κορονοιό

τα rapid test είναι φθηνότερα και πιο εύκολα διαθέσιμα, δυστυχώς δεν ειναι καθόλου αξιόπιστα (τουλάχιστον αυτά που κυκλοφορούν στην χώρα μας)

συμπέρασμα οι 4 γνωστοί σου εφόσον εξακολουθούν να μην έχουν ύποπτα συμπτώματα ή πρόσφατη στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ειναι covid free
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,507
Εκεί ψηλά.....
κανόνας: όσο λιγότερο το ιικό φορτίο τόσο λιγότερος ο κίνδυνος για νόσηση

υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την τελική έκβαση μιας έκθεσης στον ιο, σίγουρα είναι η ηλικία η συννοσηρότητα αλλά και γενετικοί παράγοντες όπως και σε άλλες λοιμώξεις (πχ γρίπη)

....όπως στην Ιταλία ετσι κι εδώ ο βορράς υποφέρει σε μεγαλύτερο βαθμό απο τον νότο... τυχαίο; ίσως και οχι

Προσεξε.

Ακουμε αυτο που λες για την ποσοτητα του ιικου φορτιου και ποσο σημαντικη ειναι η μασκα σε αυτο το θεμα.

Το κανω ερωτημα σε γιατρο λοιμοξιολογο !! και ρωταω αν ισχυει.

"Μπουρδες, αφου ετσι κι αλλιως ο ιος θα πολλαπλασιαστει μεσα σου οσο και να παρεις " μου ειπε.

Βρασε ορυζα.
 
17 June 2006
23,812
Αθήνα
Κι εμένα μου έχει πει κατά λέξη "τζόκερ" είναι η φάση.

Είχε ασθενείς με 5 νοσήματα και την γλύτωσαν και άλλοι τίποτα και κατέληξαν.

Επίσης βράσε όρυζα.
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,507
Εκεί ψηλά.....
103 νεκροι ( για δευτερη συνεχη μερα) και 540 σε ΜΕΘ.

Τα κρουσματα αφηστε τα απο την τριτη ξανα θα δειξουν κυριακη και δευτερα ειναι μειωμενα αρα και μη ασφαλη για συμπερασματα.



Με τοσους θανατους και ακομα οι διασωληνωμενοι αυξανονται. Σημαινει οτι ειμαστε ακομα στην ανοδο...
 

KOURNIAS

Established Member
1 January 2009
194
ΠΑΤΡΑ
το "τζόκερ είναι η φάση" το δέχομαι αλλά όχι μόνο για τον κορονοιό (ισχύει για όλες τις λοιμώξεις από την εποχή του Ασκληπιού), η απάντηση βρίσκεται στη γενετική (DNA) σύσταση του κάθε ανθρώπου

το "Μπουρδες, αφου ετσι κι αλλιως ο ιος θα πολλαπλασιαστει μεσα σου οσο και να παρεις" όμως με βρίσκει διαμετρικά αντίθετο (βέβαια εγώ δεν είμαι λοιμωξιολόγος)
 

SR-71

AVClub Fanatic
15 December 2010
46,780
Kashyyyk stratosphere - 100,000 ft
Απάντηση: Re: Ιοί

... το "Μπουρδες, αφου ετσι κι αλλιως ο ιος θα πολλαπλασιαστει μεσα σου οσο και να παρεις" όμως με βρίσκει διαμετρικά αντίθετο (βέβαια εγώ δεν είμαι λοιμωξιολόγος)

Kαι εγω, αυτο συμμεριζομαι !
Δεν γινεται το ιικο φορτιο να μην παιζει κρισιμο ρολο.
Τοτε γιατι νοσουν κατα εκατονταδες οι νοσηλευτες και γιατροι στα νοσοκομεια ?
 

KOURNIAS

Established Member
1 January 2009
194
ΠΑΤΡΑ
σημερινή δημοσίευση στο nucleus.gr

Νέα μελέτη: Πότε είναι πιο μεταδοτικοί οι φορείς της Covid-19


Η πρώτη εβδομάδα της λοίμωξης φαίνεται να είναι η πιο επικίνδυνη για μετάδοση.

Ένας άνθρωπος που είναι θετικός στον κορονοϊό είναι πιο μεταδοτικός στο αρχικό στάδιο της λοίμωξης. Αυτό επιβεβαιώνει μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη, η οποία μάλιστα υποστηρίζει ότι κάποιος φορέας του SARS-CoV-2 είναι πιθανότερο να τον μεταδώσει έως την πέμπτη μέρα από την έναρξη των συμπτωμάτων του, όταν συνήθως έχει και μεγαλύτερο ιικό φορτίο.

Γι’ αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι κρίσιμη η έγκαιρη απομόνωση όσων έχουν μολυνθεί από την COVID-19. Προηγούμενες έρευνες είχαν καταλήξει στην εκτίμηση ότι οι άνθρωποι είναι πιο μεταδοτικοί μία έως δύο μέρες πριν την έναρξη των συμπτωμάτων. Σε συνδυασμό και με τη νέα μελέτη, η πρώτη εβδομάδα της λοίμωξης φαίνεται να είναι η πιο επικίνδυνη για μετάδοση.

Ο ιός, με βάση τη νέα μελέτη, φαίνεται «ζωντανός» και ικανός να αναπαράγεται και να μεταδίδεται έως περίπου εννέα μέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων. Το πόσο ακριβώς μεταδοτικός είναι κάποιος, εξαρτάται πάντως από πολλούς παράγοντες, όπως το εκάστοτε ιικό φορτίο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Μάγκε Τσέβικ του Πανεπιστημίου Σάιντ Άντριους της Σκωτίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό β€œLancet Microbe”, σύμφωνα με το BBC, αξιολόγησαν (συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση) 79 διεθνείς μελέτες για τη νόσο Covid-19, οι οποίες αφορούσαν συνολικά 5.340 συμπτωματικούς ασθενείς σε νοσοκομεία.

Διαπιστώθηκε, μετά τη λήψη δειγμάτων από τους ασθενείς, ότι είναι δυνατό να απομονωθεί και να αναπαραχθεί βιώσιμος κορονοϊός έως εννέα μέρες μετά την έναρξη της λοίμωξης. Η αποκορύφωση του αριθμού των σωματιδίων του ιικού RNA (του γενετικού υλικού του κορονοϊού) στο λαιμό των ασθενών, άρα και του ιικού φορτίου και της μεταδοτικότητας στους άλλους, συμβαίνει έως την πέμπτη μέρα μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Αδρανή τμήματα του RNA του κορονοϊού βρέθηκαν σε δείγματα από το λαιμό και τη μύτη των ασθενών κατά μέσο όρο έως 17 μέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων. Το μεγαλύτερο διάστημα ανίχνευσης του ιού στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα ήταν 83 μέρες, στο κατώτερο αναπνευστικό 59 μέρες, στο αίμα 60 μέρες, ενώ στα κόπρανα 126 μέρες.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι, παρά αυτή την παρουσία, επειδή δεν ανιχνεύθηκε βιώσιμος και αναπαραγόμενος κορονοϊός πέρα από την ένατη μέρα από τα πρώτα συμπτώματα, είναι απίθανο ότι η πλειονότητα των ασθενών είναι μεταδοτικοί μετά τις εννιά περίπου μέρες λοίμωξης.

«Οι άνθρωποι πρέπει να απομονώνονται όσο πιο γρήγορα γίνεται μετά τα πρώτα συμπτώματα, όσο ήπια και αν είναι αυτά. Εωσότου πάρουν το αποτέλεσμα ενός τεστ που έχουν κάνει, μπορεί πια να έχουν περάσει την πιο μεταδοτική φάση τους», δήλωσε η δρ Τσέβικ.

Η μελέτη δεν αφορούσε τους ασυμπτωματικούς φορείς του κορονοϊού, αλλά, όπως έχουν δείξει άλλες μελέτες, οι άνθρωποι αυτοί μπορεί κάλλιστα να μεταδώσουν τον ιό.

https://nucleus.gr/2020/11/22/17073...pv6qymtdLTMeagF65CAeXOrC9KaZfZguuMZRixfVvXqQY
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,507
Εκεί ψηλά.....
Μόλις μία κλίνη ΜΕΘ κενή στη Θεσσαλονίκη - 48 στην Αττική

H αττικη χθες ειχε 45.

ή αυξηθηκαν οι ΜΕΘ ή αυξηθηκαν οι νεκροι στην αττικη.


Σύμφωνα με τον πνευμονολόγο του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», το σύστημα έχει φτάσει στα όρια του, με τις εισαγωγές να είναι περισσότερες, καθημερινά, από τα εξιτήρια. «Πρέπει να συζητήσουμε τι πήγε λάθος και δεν προβλέφθηκε η σφοδρότητα της πανδημίας» τόνισε

Όπως είπε, «δεν προβλέφθηκε ότι δεν υπάρχει συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα αυτοπροστασίας. Δεν προβλέφθηκε ο μηχανισμός ανίχνευσης του κρούσματος κορωνοϊού εκείνου που δεν έχει καθόλου συμπτώματα και αψηφά τον κίνδυνο για τον ίδιο και τους άλλους. Και αυτά κανένα δείγμα δεν τα δείχνει».

Και συνέχισε: «Η Επιτροπή, που βασίζεται σε δείγματα, εμάς στην ουσία μας κατέστρεψε στη Θεσσαλονίκη. Δεν πρόβλεψε αυτό το σφοδρό κύμα. Ο ιός υπήρχε, έκανε τη δουλειά του, δεν μπορέσαμε να τον ανιχνεύσουμε και αύξησε τις εισαγωγές στα νοσοκομεία».

Όπως είπε ο κ. Καπραβέλος, «φτάσαμε στο αμήν στα νοσοκομεία. Εμείς στην Εντατική να θέλουμε να διακινήσουμε ασθενή και να μην μπορούμε, να είμαστε στα όρια ασφάλειας μετακίνησης του ασθενούς και οι συνάδελφοι στα τμήματα να αγωνίζονται να κρατήσουν στη ζωή έναν άνθρωπο και να μην μπορούν να τον στείλουν στη Μονάδα Εντατικής ως όφειλαν. Χάσαμε περισσότερες ζωές, επειδή δεν προβλέφθηκε αυτή η σφοδρότητα της πανδημίας, το δεύτερο κύμα».
 

Gloriana

Established Member
7 November 2018
226
Δεν έχω πηγή αλλά τη ζωντανή μαρτυρία γνωστών Ιταλών που νοσησαν όλοι μετά από ένα σαβ'κο σε κοινό σπίτι. Ο ένας πεθανε ο άλλοι έζησαν. Μετά δεκαπέντε μέρες και αφού βγήκαν αρνητικοί στο τεστ και στο επαναληπτικό δεύτερο, παρατηρήθηκε σε κάποιον το εξής: Ο ιός ήταν ενεργός στα δάκρυα του ματιού. Δηλαδή, μπορούσε να μεταδοθεί από το δάκρυ του ματιού, όχι από το σάλιο, τα σταγονίδια μύτης, στόματος κλπ. Αυτό το φαινόμενο το κατέγραψαν είπαν οι Ιταλοί που το παρατήρησαν πρώτοι σε κάποιες περιπτώσεις ασθενών covid.

Δεν το έχω διαβάσει όμως πουθενά επισημα. Μπορεί να είναι αναληθές, απλά το καταθέτω αν βρει κάποιος πηγή για να επιβεβαιωθεί ή όχι.

Η πνευμονολόγος μου, μου είπε ότι όσοι έχουν διαβήτη κινδυνεύουν περισσότερο από τους άλλους. Για το διαβήτη έχουν γραφεί και άρθρα.
https://www.metropolitan-hospital.gr/el/metropolitan-blog/%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CF%82/1565-%CF%83%CE%B1%CE%BA%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%8E%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-covid-19-%CF%84%CE%B9-%CE%BD%CE%B5%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82

Για το ιικό φορτίο που λέτε, δεν είναι λογικό αν είναι πολύ μεγάλο, ο πολλαπλασιασμός του να είναι και ταχύτερος και μεγαλύτερος άρα ο κινδυνος της λοίμωξης υψηλότερος αφού το ανοσοποιητικό θα επιβαρυνθεί παρα πολύ και γρήγορα? Απλά μια λογική ερώτηση κάνω...
 

stel67

Moderator
Staff member
30 March 2013
8,913
Αθήνα
@Gloriana φοράω φακούς επαφής 40 χρόνια. Επειδή έχω κατά καιρούς πάθει διάφορες μολύνσεις στα μάτια όπως όλοι, λόγω των φακών επαφής η ανάρρωση σε εμένα παίρνει πολύ παραπάνω, κι έχω γίνει σχολαστικός με μερικά θέματα..
Πχ δεν δίνω ποτέ τα δικά μου γυαλιά ηλίου σε άλλον. Δεν φοράω ποτέ γυαλιά άλλου. Ποτέ δεν πιάνω τα μάτια μου αν δεν έχω πλύνει σχολαστικά τα χέρια (αυτό το έμαθα από τα 13 μου, δεν περίμενα το Covid).
Ότι χειρότερο μπορεί να κάνει κάποιος στα μάτια του είναι να δοκιμάσει γυαλιά ηλίου ή πρεσβυωπίας σε κατάστημα οπτικών και το χειρότερο όλων οι γυναίκες να βάλουν αυτά τα δοκιμαστικά μάσκαρα, σκιές κοκ στα μαγαζια καλλυντικών.
Επίσης είναι καλό να προσέχει κάποιος όταν πηγαίνει στον οφθαλμίατρο. Να είναι βέβαιος ότι ο οφθαλμίατρος είναι σχολαστικός με την καθαριότητα των οργάνων που χρησιμοποιεί.
Γενικά θέλει μια προσοχή η όλη κατάσταση.
 

stel67

Moderator
Staff member
30 March 2013
8,913
Αθήνα
Ανέβασα τα στοιχεία μετά την σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.
Το ποσοστό θετικότητας αυξήθηκε λίγο σε σχέση με χθες, πήγε στο 12,38% ενώ χθες ήταν 11,80%. καθώς γίνανε 12% λιγότερα τεστ σε σχέση με χθες. Στα καλά νέα της ημέρας, είναι ότι ο κινούμενος μέσος όρος 7 ημερών στην αναλογία τεστ ανά κρούσμα πήγε στο 9:1, αφού είχε κολλήσει στο 8:1 από τις 15/11.
Ρεκόρ στους διασωληνωμένους ασθενείς 549. Από τους 84 νεκρούς οι 12 είναι στην ηλικιακή ομάδα 40-64.
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,507
Εκεί ψηλά.....
boom_covid.jpg



Ίωση, κρύωμα ή κορωνοϊός; Πώς τα ξεχωρίζουμε;
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,102
Αθήνα, Ηλιούπολη


Γενική Επιστράτευση του Υγειονομικού Προσωπικού της Χώρας
Οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.
Η πρόταση του Γρηγόρη Γεροτζιάφα καθηγητή Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, επικεφαλής Αιματολογικού Τομέα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Τενόν στο Παρίσι, για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τώρα και έπειτα.

Γρ. Γεροτζιάφας: Τρίτο lockdown θα είναι πλήρης αποτυχία ειδικών και πολιτικής

Ο καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και επικεφαλής του Αιματολογικού Τομέα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Τενόν στο Παρίσι, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, μιλώντας στον 98.4 σημείωσε ότι είναι σαφές πως με ευθύνη της κυβέρνησης χάθηκαν 9 πολύτιμοι μήνες που κερδήθηκαν από το πρώτο lockdown, καθώς η χώρα δεν προετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα με αποτέλεσμα τις χαοτικές καταστάσεις και την πίεση που δέχεται σήμερα το δημόσιο σύστημα υγείας σε όλα τα επίπεδα. Ο κ. Γεροτζιάφας σημείωσε με νόημα ότι ένα τρίτο lockdown σε ένα νέο κύμα του κορωνοιού, θα σημάνει πλήρης αποτυχία ειδικών και κυβέρνησης, που θα έπρεπε να έχουν ήδη αντλήσει πληροφορίες από περιοχές της Ευρώπης που μετά το πρώτο κύμα βελτίωσαν όλες τις επιδόσεις τους και όχι διαρκώς να μετατίθεται η ευθύνη στους πολίτες. Ο κ. Γεροτζιάφας, μίλησε ακόμη για όλα τα τελευταία σημαντικά ζητήματα στο επιστημονικό πεδίο, εξηγώντας γιατί κατά την γνώμη του, η θνητότητα στις ΜΕΘ στην Ελλάδα είναι υψηλή αυτή την περίοδο, τις φαρμακευτικές αγωγές που ακολουθούνται και τα σχετικά πρωτόκολλα διεθνώς, ενώ τόνισε ότι στο θέμα των εμβολίων παρά την υπεραισιοδοξία , η κατάσταση με μαζικά προγράμματα εμβολιασμού, δεν θα αρχίσει να ομαλοποιείται πριν τον Σεπτέμβριο του 2021. Η Ελλάδα είπε, χρειάζεται μόλις ελαττωθεί η πίεση στα δημόσια νοσοκομεία, μια εθνική πανστρατιά δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας με ταχύρυθμη εκπαίδευση ώστε σε 15 μέρες να είναι έτοιμοι να ριχτούν όλοι στη μάχη ενός τρίτου κύματος, αφού τυχόν νέο lockdown δύσκολα θα μπορέσει να το αντέξει η οικονομία και κυρίως ο λαός που θα βουλιάξει στα προβλήματα της επιβίωσης.
 
Status
Not open for further replies.