Που πάει η χώρα;

Status
Not open for further replies.
17 June 2006
62,715
Χολαργός
Καλά ο Πάγκαλος τσακωνόταν μέ τον Χατζηγάκη γιά διορισμούς ημετέρων??:flipout::flipout:
Η κόρη τού ενός ,πού αποσπάσθηκε κιόλας,η σύζυγος τού ιδίου πάει γιά Δήμαρχος στην εργολαβία Σαρωνικού και ο έτερος προσπαθούσε νά δικαιολογήσει τά αδικαιολόγητα γιά μερικές εκατοντάδες διορισμούς..

Καί τά κανάλια εστιάζονταν σέ καυγάδες δυό χαοτικών κομμάτων,τήν ώρα πού περνούσε τό Ασφαλιστικό.

Μιά χαρά συμφωνημένες ´αντιθέσεις´μέ στόχο τήν εξαθλίωση τών πολιτών.
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια
Έρχεται πολιτικό κραχ

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Εργασιακό και Ασφαλιστικό ενδεχεται να προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη με αλυσιδωτές επιπτώσεις σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα

H κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ετοιμάζεται να γράψει μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ανατινάζοντας με τις δίδυμες βόμβες του Εργασιακού και του Ασφαλιστικού κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών.

Αυτή τη φορά δεν πρόκειται απλώς για άδικη μεταφορά εισοδήματος από τα φτωχότερα στα πλουσιότερα στρώματα, αλλά για κακοήθη μετάλλαξη ολόκληρου του κοινωνικού υποδείγματος. Το Προεδρικό Διάταγμα του Ανδρέα Λοβέρδου για το Εργασιακό καθιερώνει ένα σύστημα ενθάρρυνσης και πριμοδότησης των απολύσεων και της εργασιακής επισφάλειας, θεσμοθετεί τη «γενιά των 515 ευρώ», καταργεί τη διαιτησία –κάτι που ούτε καν το διαβόητο Μνημόνιο ΔΝΤ – ΕΕ προέβλεπε– και υπονομεύει καίρια τις συλλογικές συμβάσεις.

Ανατροπή κατακτήσεων

Σε συνδυασμό με την εκθεμελίωση των συντάξεων, πρόκειται για ανατροπή των πλέον θεμελιωδών εργατικών κατακτήσεων του 20ού αιώνα, συγκρίσιμη μόνο με τον κοινωνικό ακρωτηριασμό που έφεραν στη Χιλή του Πινοτσέτ τα διαβόητα «Σικάγο μπόις», οι μαθητευόμενοι μάγοι του νεοφιλελευθερισμού. Το κεντρικό στοιχείο της ανατροπής είναι η προσπάθεια να χτυπηθούν καίρια τα συνδικάτα και κάθε ίχνος συλλογικής διαπραγμάτευσης, ώστε να εκπέσει η εργατική τάξη σε καθεστώς πληβειακής «μάζας» τρομοκρατημένων ατόμων, πάντα πρόθυμων να εργαστούν περισσότερο για λιγότερα – μονομάχοι ριγμένοι στο Κολοσσαίο του σύγχρονου, «ολοκληρωτικού» καπιταλισμού, με έπαθλο την απλή επιβίωση.

Η επιλογή του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να προωθήσει μια κοινωνική αντεπανάσταση που ξεπερνά και τα πιο τρελά όνειρα της Μάργκαρετ Θάτσερ και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με όρους κεραυνοβόλου πολέμου (Blitzkrieg), είναι ακόμη περισσότερο εξοργιστική, καθώς ουδεμία σχέση έχει με τη δημοσιονομική κρίση της χώρας. Ακόμη κι αν υποτεθεί, για οικονομία της συζήτησης, ότι η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων συμβάλλει στη μείωση του ελλείμματος –που δεν συμβάλλει, διότι ενισχύει την ύφεση και μειώνει τα κρατικά έσοδα–, εύλογα τίθεται το ερώτημα σε τι ωφελούνται τα δημόσια ταμεία από περισσότερες και φτηνότερες, για τους εργοδότες, απολύσεις στον Ιδιωτικό Τομέα; Σε τίποτα – αντίθετα, τα δημόσια ταμεία θα επιβαρυνθούν, αφενός μεν λόγω περισσότερων επιδομάτων ανεργίας, αφετέρου δε λόγω συρρίκνωσης της κατανάλωσης.

Εάν ήθελε η κυβέρνηση πραγματικά να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό πρόβλημα, θα έπρεπε να ξεκινήσει από την τρομακτική υστέρηση εσόδων λόγω του ταξικού, φορολογικού συστήματος, που φέρνει την Ελλάδα στην τελευταία θέση μεταξύ των 15 κρατών της Ευρωζώνης: Λόγω των νόμιμων φοροαπαλλαγών και της παράνομης φοροδιαφυγής, το ποσοστό των φορολογικών εσόδων στο ΑΕΠ είναι, στην Ελλάδα, μόλις 20,4%, σε σύγκριση με το 24,3% της Γερμανίας, το 26,9% της Γαλλίας, το 30,5% της Βρετανίας, το 35% της Σουηδίας και το… 47,4% της Δανίας! Είναι προφανές, επομένως, ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη δημοσιονομική κρίση ως απλό πρόσχημα για να ικανοποιήσει πάγιες αξιώσεις των επιχειρηματιών, κατά το «βρήκαμε παπά, ας θάψουμε καμπόσους».

Η εξοντωτική αντιμεταρρύθμιση από ένα κόμμα που ήρθε στην εξουσία με διαπρύσιες καταγγελίες του νεοφιλελευθερισμού και το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» στερείται και της πλέον στοιχειώδους λαϊκής νομιμοποίησης. Επιπλέον, τίθεται πελώριο θέμα δημοκρατικής τάξης. Η κυβέρνηση δεν είχε κανένα ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να ανατρέψει από τη μια στιγμή στην άλλη όλα τα δεδομένα που αφορούν τη δουλειά, τη ζωή, την υγεία και την ασφάλιση 6 εκατομμυρίων ανθρώπων χωρίς καν να τοποθετηθούν ονομαστικά, ένας ένας, ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώπιον του λαού και της ιστορίας οι 300 της Βουλής των Ελλήνων. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου επέλεξε αρχικά τον ασφαλή δρόμο του Προεδρικού Διατάγματος, προφανώς γιατί έτρεμε το ενδεχόμενο ανταρσιών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ –όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές, ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπό την πίεση των εντονότατων αντιδράσεων, πιεζόταν να φέρει το θέμα στη Βουλή–, συνιστά απόπειρα κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος.

Οι Συμπληγάδες του Εργασιακού και του Ασφαλιστικού απειλούν να αποδειχθούν μοιραίες για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο διανύει μια κρίση ανάλογη, από ορισμένες απόψεις, με εκείνη που συγκλόνισε την Αριστερά το μοιραίο 1989. Όπως η Αριστερά στιγματίστηκε και διασπάστηκε από τη συγκυβέρνηση με τη μητσοτακική Νέα Δημοκρατία, έτσι και το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου στιγματίζεται από τη συμπόρευσή του με την πιο νεοφιλελεύθερη πτέρυγα της Δεξιάς, υπό την Ντόρα Μπακογιάννη και τη στήριξη της πολιτικής του από το ΛΑΟΣ. Η υποβόσκουσα κρίση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιθανό ότι θα αποκτήσει διαστάσεις πραγματικής ανταρσίας με αφορμή την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, όπου η κυβέρνηση Παπανδρέου θα εισπράξει τη συσσωρευμένη οργή για το ΔΝΤ, το Μνημόνιο και το Εργασιακό.

Κρίση πολιτικού συστήματος

Ωστόσο, η κρίση του πολιτικού συστήματος δεν περιορίζεται στο ΠΑΣΟΚ και στους απροσδόκητους συνοδοιπόρους του. Η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά δεν μπορεί να εκφράσει τη διάχυτη δυσαρέσκεια, καθώς μια μαχητική γραμμή λαϊκής Δεξιάς δεν συνάδει με τις προδιαγραφές ενός συντηρητικού, αστικού κόμματος εξουσίας. Γι’ αυτό αναγκάζεται να ακολουθεί μια αμήχανη τακτική, η οποία την εκθέτει ως συνένοχο με την κυβέρνηση, χωρίς, κατά πάσα πιθανότητα, να αποφύγει τη διάσπαση από τη μητσοτακική πτέρυγα.

Αλλά και η Αριστερά, παρά τις ιδανικές συνθήκες να αναδειχθεί στο μοναδικό πόλο έκφρασης της λαϊκής αγανάκτησης, καθηλώνεται σε νεκρό σημείο με τις παραλυτικές, εμφύλιες διαμάχες. Αδυνατεί να συγκροτήσει την αναγκαία κρίσιμη μάζα και να προβάλλει μια εναλλακτική πολιτική πρόταση όχι για τον ιδανικό κόσμο των καλύτερων σοσιαλιστικών ονείρων της, αλλά για το σκληρό παρόν της δημοσιονομικής κατάρρευσης και της πειρατικής επιδρομής ΔΝΤ – ΕΕ. Η αποχώρηση της δογματικής στον ευρωπαϊσμό της «ανανεωτικής πτέρυγας» του ΣΥΝ, τα διαλυτικά φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ και ο μοναχικός δρόμος του ΚΚΕ συγκρούονται κατάφωρα με την αγωνιώδη κραυγή των αγωνιστών της αριστερής βάσης για ένα ευρύ μέτωπο σωτηρίας των λαϊκών δικαιωμάτων και αντίστασης στην ιδιόμορφη οικονομική «κατοχή» της χώρας.

Με αυτά τα δεδομένα, το πολιτικό σκηνικό βαδίζει ολοταχώς προς μια γενικευμένη, συστημική κατάρρευση. Πρόγευση των μελλούμενων μας έδωσε η πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB, η οποία έφερε το άθροισμα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ κάτω από το 50%, πρώτο κόμμα την «αδιευκρίνιστη ψήφο», δημοφιλέστερο πρωθυπουργό τον «κανένα» και εκτόξευση της αντισυ-στημικής ψήφου και της αποχής. Όποιος έχει αφτιά και ακούει τις κραυγές και τους ψιθύρους του κοινωνικού σώματος αντιλαμβάνεται ότι πλανιέται στην ατμόσφαιρα κάτι από το «Que se vayan todos» («Να φύγουν όλοι») που σφράγισε τη μεγάλη εξέγερση της Αργεντινής. Και ότι κάτω από τη φαινομενική μοιρολατρία κυλά μια λάβα παλλαϊκής αγανάκτησης, που σύντομα –ίσως στη γενική απεργία της 29ης Ιουνίου, ίσως στα «Ιουλιανά» που είναι πιθανό να ακολουθήσουν– θα βρει το δρόμο της προς την επιφάνεια. Από όλους τους πόρους της ελληνικής κοινωνίας, μαζί με την αγωνία και την οργή, αναδύεται η δίψα για νέους, άφθαρτους πολιτικούς σχηματισμούς. Όσοι πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν να περάσουν χωρίς σοβαρές απώλειες τη σύγχρονη «πράξη υποτέλειας», που υποθηκεύει το μέλλον γενιών Ελλήνων στους διεθνείς τοκογλύφους, κινδυνεύουν να έχουν την τύχη εκείνων που, χαλαροί χαλαροί, άναψαν τσιγάρο ύστερα από ένα πικνίκ πάνω σε πυριτιδαποθήκη.
 

tatiana

AVClub Enthusiast
24 July 2006
1,006
Athens/Greece
'Χρόνια τρελλά, χρόνια θλιμμένα' χαρακτηρίζονται τα χρόνια του Μεσοπολέμου στην Ευρώπη......ταιριάζει σε αυτό που ζούμε και σε ότι μας περιμένει.....αισθάνομαι φρίκη μπροστά στην αδιάντροπη καταπάτηση και διακωμώδηση αιώνων εργατικών αγώνων.....μόνο ο όρος φεουδαλισμός λείπει από αυτό που θα ζήσουμε........και τουλάχιστον τότε δεν υπήρχε προηγούμενο........φρίκη........:nounder:
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια
'Χρόνια τρελλά, χρόνια θλιμμένα' χαρακτηρίζονται τα χρόνια του Μεσοπολέμου στην Ευρώπη......ταιριάζει σε αυτό που ζούμε και σε ότι μας περιμένει.....αισθάνομαι φρίκη μπροστά στην αδιάντροπη καταπάτηση και διακωμώδηση αιώνων εργατικών αγώνων.....μόνο ο όρος φεουδαλισμός λείπει από αυτό που θα ζήσουμε........και τουλάχιστον τότε δεν υπήρχε προηγούμενο........φρίκη........:nounder:

....-bye-
 
17 June 2006
62,715
Χολαργός
159 ψηφισαν επί τής Αρχής..τό ασφαλιστικό.
Και η Ντόρα και ο Κιλτίδης..Αυτά είναι τά έμορφα..........:D

Καλά ο Καρατζαφ...τοριξε στην κωλοτούμπα..Αφού ψηφισε τό Μνήμονιο πού καθόριζε τό ασφαλιστικό,τώρα καταψήφισε τό Ασφαλιστικό..:flipout::flipout:

Και επισήμως η Ελλάδα επέστρεψε στίς αρχές τού 20ού αιώνα..
Αιδώς.

GAP-Ντόρα και Καρατζ....Οι Αγκαλίτσες...
 
Last edited:

tatiana

AVClub Enthusiast
24 July 2006
1,006
Athens/Greece
Και μακάρι να ήταν οι αρχές του 20ου αιώνα....τώρα έχει περάσει ο 20ος...είμαστε στον 21ο ή για μας....συγγνώμη.....στον 14ο........καμμία αιδώς......αίσχος!!!
 
17 June 2006
62,715
Χολαργός
Απάντηση: Re: Που πάει η χώρα;

Εν τω μεταξύ, οι..... "παρόντες" του ΠΑΣΟΚ κατά την ψήφιση του Μνημονίου, παρέμειναν "παρόντες" και ως διεγραμμένοι... τι αιδώς, ό,τι και να πεις λίγο είναι.

Οντως..Η Σακοράφα μονον καταψηφισε..
Οι άλλοι δυό ´παρόντες´..Σού λέει ας κρατήσουμε την επαφή..................
 
17 June 2006
62,715
Χολαργός
nea.JPG


Aπό τά ΝΕΑ...

´Τυχερές´οι Χήρες άμα χάσουν τόν άντρα τους μετά απο τρία χρόνια γάμου.:flipout::flipout:

Φροντίστε τους μέχρις νά κλείσουν τριετία και μετά :goodnight::rofl::rofl:
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια
Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Ακουστε την Λιανα Κανελη σε ενα πολυ καλο βιντεο εξω απο τα δοντια στην Βουλη ......


μπορει να μην συμφωνω με αυτο που πρεσβευει αλλα εδω τα λεει πολυ σωστα !!!


δειτε το μεχρι το τελος ...

Λίγες οι φωνές που με τον λόγο τους φωτίζουν την σπηλιά του κοινοβουλίου μας και η Λιάνα είναι μια απο αυτές.....
:grinning-smiley-043
 

jim...

Moderator
Staff member
22 February 2008
24,636
Μπακοτσιάνος...
Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Ακουστε την Λιανα Κανελη σε ενα πολυ καλο βιντεο εξω απο τα δοντια στην Βουλη ......


μπορει να μην συμφωνω με αυτο που πρεσβευει αλλα εδω τα λεει πολυ σωστα !!!


δειτε το μεχρι το τελος ...


Θεά!:grinning-smiley-043
 

D I M __ Z

AVClub Fanatic
27 June 2006
11,104
Ελλάδα
μια χαρά τα λέει ,

και όχι μόνο η Λιάνα, τα ίδια λένε και μερικοί ακόμη στη βουλή, και περισσότεροι ακόμα στην κοινωνία ....
 

VAG.NIK

Supreme Member
18 August 2006
3,073
Αθήνα
Ντόμινο λουκέτων στην αγορά


Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να κλείσουν ακόμα 30.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το 2011 να χαθούν 60.000 και 150.000 θέσεις εργασίας. Η δραματική μείωση της κατανάλωσης και η έλλειψη ρευστότητας, τα μεγαλύτερα προβλήματα. «E» 8/7




Σπάει... η ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και έμποροι, κάτω από το βάρος της οικονομικής ύφεσης και των φορολογικών μέτρων, λυγίζουν κι όσοι δεν έχουν κλείσει εκπέμπουν σήμα SOS... Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Εθνους», από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα έχουν βάλει... λουκέτο 16.000 εμπορικές επιχειρήσεις.







http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=19428948




ΥΓ(δικό μου): άρχισε η ανάπτυξη, αποτέλεσμα των "σωτηρίων μέτρων" της "κυβέρνησης" ...
icon10.gif
 

VAG.NIK

Supreme Member
18 August 2006
3,073
Αθήνα
Αύξηση ανεργίας προβλέπει ο ΟΟΣΑ


Σημαντική αύξηση της ανεργίας στη χώρα μας προβλέπει η ετήσια έκθεση για την απασχόληση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), την οποία παρουσίασε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία.15:55



Σημαντική αύξηση της ανεργίας στη χώρα μας προβλέπει η ετήσια έκθεση για την απασχόληση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), την οποία παρουσίασε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία.

Προβλέπει αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα στο 12,1% φέτος και στο 14,3% το 2011 από 9,5% το 2009.




http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=19394948


ΥΓ(δικό μου): τσάμπα αγόρασα τα χρυσά κουτάλια για να είμαι έτοιμος για την ανάπτυξη ...
icon10.gif
 

VAG.NIK

Supreme Member
18 August 2006
3,073
Αθήνα
ΠΡΩτοβουλία ΚΑΤοίκων στα ΝΟΤΙΑ: Συζήτηση την Κυριακή 11/7
08/07/2010 - 08:48

ΟΥΤΕ Δ.Ν.Τ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ε.Ε. ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ

Στην εποχή που η παραγωγή των αγαθών γίνεται με λιγότερο κόστος λόγω χαμηλότερων ημερομισθίων και λόγω του σύγχρονου τρόπου παραγωγής, η μία κρίση διαδέχεται την άλλη. Η σύγχρονη υπερεκμετάλλευση και καταστροφή της φύσης πάει μαζί με την εξόντωση των εργαζομένων μέσα από την εντατικοποίηση της δουλειάς, την περιστασιακή δουλειά, την μακροχρόνια ανεργία, την εργασία μέχρι τα 70. Οι μαζικές απολύσεις πάνε μαζί με την αύξηση των έμμεσων φόρων (Φ.Π.Α.23%). Ο Καλλικράτης πάει μαζί με το κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων –με απολύσεις, με περισσότερους φόρους, με λιγότερες και χαμηλότερης ποιότητας προσφερόμενες υπηρεσίες. Το νομοσχέδιο για την παιδεία πάει μαζί με την μείωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών, μαζί με την αύξηση των δαπανών στην κάθε οικογένεια που θέλει τα παιδιά της να σπουδάσουν (φροντιστήρια). Οι νόμοι για το περιβάλλον πάνε μαζί με την καταλήστευση και ιδιωτικοποίηση των τελευταίων ελεύθερων χώρων (αεροδρόμιο Ελληνικού) και μαζί με το χαράτσι για τους ημιυπαίθριους. Η τρομοκρατία αυτή περνάει από το μυαλό στην καρδιά και καταλήγει και στην τσέπη του καθένα από εμάς, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων-της Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. αλλά και της “ανεπάρκειας” των θεσμών που επαγγέλλονται τη συλλογική αντίσταση και καλυτέρευση της ζωής μας (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ).

Είναι ανάγκη όλων μας να σταματήσουμε αυτή την τρομοκρατία.


Ο μόνος μονόδρομος που αναγνωρίζουμε είναι η αλληλεγγύη μεταξύ μας και ο αγώνας για τη νίκη μέσα από δημοκρατικές και συλλογικές αποφάσεις.

Νέοι και εργαζόμενοι, άνεργοι γυναίκες και άντρες πρέπει να προσπαθήσουν να ανοίξουν μια νέα σελίδα κοινής προσπάθειας στην περιοχής μας για να παρθούν αυτά τα μέτρα πίσω και να μειώσουμε τις επιπτώσεις από αυτά αλλά και άλλα μέτρα που ετοιμάζουν στο άμεσο μέλλον.
Πρέπει να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα ΜΕΤΩΠΟ νίκης με άλλες επιτροπές και σε συντονισμό με πρωτοβάθμια σωματεία.
Πρέπει να νομιμοποιήσουμε τη λογική για τις σύγχρονες ανάγκες και δικαιώματα των εργαζόμενων και των νέων παίρνοντας υπόψη τις δυνατότητες της εποχής μας και όχι την κερδοφορία των λίγων.
Να απαιτήσουμε:
Να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα, το «μηχανισμό στήριξης» και το Πρόγραμμα Σταθερότητας.
Να μην πληρώσει ο λαός το χρέος και την κρίση. Διαγραφή του χρέους - παύση πληρωμών, ανυπακοή και ρήξη με τις συμφωνίες της ΕΕ, την ΕΚΤ και την ΟΝΕ.
Να μην ψηφιστούν τα αντεργατικά νομοσχέδια.
Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς από μια δουλειά.
Ανοιχτή συζήτηση για την δημιουργία επιτροπής αγώνα ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ-Δ.Ν.Τ. την Κυριακή 11 Ιουλίου στις 19:00 στο θεατράκι της πλατείας Καραϊσκάκη.

ΠΡΩτοβουλία ΚΑΤοίκων στα ΝΟΤΙΑ
Ήβης 79, Άνω Γλυφάδα
prwkat.blogspot.com


 

VAG.NIK

Supreme Member
18 August 2006
3,073
Αθήνα
alfavita.gr: 10.000 εκπαιδευτικοί καταθέτουν αίτηση συνταξιοδότησης φέτος
07/07/2010 - 18:46

ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Έως και το 2006 ο αριθμός των εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση παραίτησης για συνταξιοδότηση δεν ξεπερνούσε τις 3.000-3.500 ετησίως. Το 2009 ο αριθμός αυτός προσέγγισε τις 6.000 ενώ φέτος, ενόψει των ανατροπών στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, σύμφωνα με εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, αναμένεται να φτάσει τις 10.000! Μάλιστα σε μικρή έρευνα που έγινε την περίοδο Μάιος Ιούνιος 2010 σε 480 εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολεία του Λεκανοπεδίου και του ν. Θεσσαλονίκης εκφράστηκε πρόθεση για αίτηση συνταξιοδότησης φέτος σε ποσοστό πάνω από 9%.
Παράλληλα όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι σε σχολεία περιοχών όπως Ανατολική Αττική, Νότια Αθήνα, κέντρο Πειραιά κλπ, στις οποίες οι «διερχόμενοι» εκπαιδευτικοί είναι λίγοι αναλογικά και ο κύριος όγκος αποτελείται από εκπαιδευτικούς με πολλά χρόνια υπηρεσίας, το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχουν ή ετοιμάζονται να υποβάλλουν παραίτηση για συνταξιοδότηση φέτος είναι πολύ μεγάλος.
Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για συνταξιοδότηση έως τις 10 Αυγούστου 2010.
Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτό το κύμα φυγής τα σχολεία θα απαιτήσουν αρκετά μεγάλο αριθμό νέων προσλήψεων για να συμπληρωθούν τα κενά. Η δηλωμένη πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας για μείωση των προσλήψεων κατά 70% και των μόνιμων διορισμών κατά 50% σε σχέση με πέρσι θα αφήσει ακάλυπτα από εκπαιδευτικούς χιλιάδες σχολεία. Η μείωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς του Υπουργείου παιδείας, σε Γραφεία και Διευθύνσεις σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει παρά ένα μέρος των κενών που θα υπάρχουν το Σεπτέμβριο. Ήδη σε πολλές υπηρεσίες του υπουργείου (κυρίως σε γραφεία και διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης) έχει γίνει αποψίλωση με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι για την λειτουργία τους τη νέα σχολική χρονιά.
alfavita.gr
 
Status
Not open for further replies.