προσιτά dac's

Jinxed

New member
14 February 2007
15
Αθηνα
Στα 24/96 παίζει το beresford MKIII καταπληκτικό dac, μια αναζήτηση στο γούγλη θα σας πήσει. Συγνώμη αλλα δεν μου βάζει το λινκ :afro:
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: προσιτά dac's

επειδή έχεις ένα ...κάτι να το πω με την Behringer, αυτό για παράδειγμα δεν κάνει?

109 ευρά. Σύνδεση firewire με τον υπολογιστή, 24/96 in/out

Μπάαααααα.

Δεν έχει aesebu και balanced in-out....
 
Στεργιο, τι εχεις στο νου σου?


-bye-

μετά το τράνσπορτ έχω το SRC2496 και κάνω μόνο upsampling.
Μετά έχω το DEQ2496 και "παίζω" με το χώρο και τις ασσυμετρίες μου.

Επειδή η τελική μετατροπή D to A είναι πολύ critical και τα μπέρια δε τα πάνε και πολύ καλά στον τομέα αυτό, αποφάσισα να βάλω ένα καλό DAC στο τέλος.

Αλλά θα πρέπει να δέχεται AESEBU σύνδεση και σήμα 24/96.

Είχα βάλει το arcam bb50 το οποίο έπαιξε πολύ καλά, αλλά δεν κλείδωνε παραπάνω από 48Khz.
και δεν έχει και aesebu...


Aυτός ο Κινέζος που λέει ο Χέκτωρ είναι κουάητ ίντρεστινγκ.
 

Busoni

Supreme Member
5 July 2006
3,290
Πάτρα
Μόλις δοκίμασα το Ultramatch 2496 στο σύστημά μου...
Τι να πώ ρε παιδιά...Δεν περίμενα τέτοια βελτίωση! Η στερεοφωνική εικόνα είναι πλέον σαφέστερη και οι χροιές των οργάνων φυσικότερες. Αυτό θα πεί upsampling!

Βεβαια, το DVD87 της Cambridge δεν ειναι και κανενα φοβερό cd-player, είναι αξιοπρεπές όμως. Με τον 2496 ο ήχος του έγινε εντυπωσιακός! Κι αν σκεφτεί κανείς οτι πρωτίστως ο DAC θα χρησιμοποιηθεί για μεταφορά lossless audio από PC στον ενισχυτή, με περιμένουν εντονότερες εντυπώσεις!

σ.σ. Πάρτε ένα 2496....έστω για πλάκα!
 

SHERPA

Supreme Member
18 June 2006
3,450
Βέροια
Τελευταία ειδα πως πολλές εταιρίες και pro αλλά και "σπιτικές", ακόμα και σε πολύ ακριβούς μετατροπείς εμπιστεύονται την AKM στα τσιπάκια των συσκευών τους.
Και όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά...
 

VaSiLiS-T

Supreme Member
10 January 2007
8,209
παλλληηηηηνιηηηη
Re: Απάντηση: προσιτά dac's

Το consept φαινεται πολυ ενδιαφερον.Παντως με τετοια κατασκευη και τετοια τιμη πιανομαστε κοροιδα που καθομαστε και ασχολουμαστε να φτειαχνουμε dac.....
μετά την τελευταία μου αγορά , αυτό διεπίστωσα και εγώ (και οχι μόνο dac!)
υπάρχουν μερακλήδες μαστόρια στο διαδικτιο, που ωχρειούν πολλές μεγαλοεταιρίες μπροστά τους !!! . Εγώ πάντως δεν εχω πληρώσει ποτε τελώνειο τον τελευταίο καιρό ,και αγοράζω 2-3 φορες τον μήνα απο έξω , εντέλει προβλημα τελωνειακό εχει μόνον η αμερική!!
 
Υπάρχει και αυτό.

Βέβαια είναι μόνο πλακέττα αλλά το δίνει και πλήρες με τροφοδοτικό, κουτί κλπ. Βέβαια είναι πρώτη φορά που διαβάζω για non os DAC με δυνατότητα 96KHz...

Παρεμπιτόντως ο τύπος απο το Χονγκ Κονγκ πουλάει KITS προενισχυτών τελικών κ.α κλώνων γνωστών μηχανημάτων. Για κοιτάξτε εδώ π.χ. για τρανζιστοράτους ενισχυτές

Φαίνεται κάτι σχετικά εύκολο να φτιάξεις τέτοιον προενισχυτή για κάποιον που "κολλητήρι" δεν σημαίνει αποκλειστικά το βλαστάρι του Καραγκιόζη (όπως εγώ π.χ.).

Διότι πολύ θα ήθελα έναν προενισχυτή "τύπου ML 20.5" όπως αυτός με 250 Εβρά ή έναν "τύπου mbl 6010D" όπως αυτός με 320 Εβρά.

Χμμμμ:coool:
 

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,527
Θεσσαλονίκη
Μήπως θα ήταν καλύτερα να πάρω τίποτα τέτοιο αντί να ψάχνω στα μεταχειρισμένα; Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω στην κατασκευή, δεν έχω ξαναδοκιμάσει κάτι παρόμοιο...
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,351
Βασικά Έκτορα δολάρια είναι....
δεν βλέπω ιδιαίτερη δυσκολία.
Δεν είμαι σίγουρος ότι πειρλαμβάνει και τροφοδοσία
ή περιλαμβάνει
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
Re: Απάντηση: προσιτά dac's

Στα 24/96 παίζει το beresford MKIII καταπληκτικό dac, μια αναζήτηση στο γούγλη θα σας πήσει. Συγνώμη αλλα δεν μου βάζει το λινκ :afro:

είναι μεταξύ των επιλογών μου, τώρα λίγο που τα ψάχνω. Το έχεις ή το έχεις ακούσει?

Αγγλικό είναι (αγγλικής σχεδίασης, made in άγνωστο, πάντως από Αγγλία έρχεται) και επί του παρόντος πωλείται 99 λίρες + 13 αποστολή. Έχει 4 ψηφιακές εισόδους (2 τοσλινκ, 2 ομοαξονικές), και 2 σετ εξόδων, η μία μεταβλητή (μόνο σε rca όμως). ΚΑΙ ενισχυτή ακουστικών.


Επίσης πέτυχα έναν κινέζο που φαίνεται ενδιαφέρων, εδώ
(στιβαρούτσικη τροφοδοσία φαίνεται να έχει).
150+40$ με την αποστολή. Διάβασα μερικά καλούτσικα σχόλια στο head-fi.org, και για τον ενισχυτή ακουστικών του.

Αμφότερα κάνουν 24/192
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
Ότι θα χτυπήσω κάποιο είναι βέβαιο. Ποιο από τα δύο δεν ξέρω...
Από φόβο τελωνείου (και καθυστέρησης, όχι τπτ άλλο, γιατί τα τέλη εάν επιβληθούν στο πραγματικό τους και όχι στο κατ' εκτίμηση ύψος δεν είναι τπτ σπουδαίο) μάλλον θα προτιμήσω τον Άγγλο... τι λες?
Προς το παρόν όμως θέλω οπωσδήποτε ένα dac το οποίο να μπορεί να οδηγεί τουλάχιστον αξιοπρεπώς ένα ζευγάρι ακουστικά και δη υψηλούτσικης αντίστασης, της τάξης για παράδειγμα των Κ601/Κ701. Θα με κάλυπτε -έστω και όχι μονίμως, αναγνωρίζω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρω και κανονικό ενισχυτή ακουστικών- κάτι τέτοιο σαν λύση, ιδίως για ακροάσεις από pc (έχει s/pdif)?

Ο Κινέζος είναι περίπου κλώνος του Zhaolu 2.5C (φοράνε πάντως τον ίδιο op.amp. τον 2604), στο dac όμως νομίζω ότι διαφέρουν (το συγκεκριμένο φοράει συνδυασμό CS8416 και AD1852, τώρα εάν ξέρει κανείς τι ψάρια πιάνει το συγκεκριμένο chipset, ας μας το πει...)
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
Τελικώς, μόλις παρήγγειλα το Beresford...
Παρατήρησα μεγάλη ζήτηση, τα βγάζει ένα-ένα και φεύγουν αμέσως και ομολογώ πως τρόμαξα λιγάκι... Θα σας πω συντόμως εντυπώσεις.

Α, και Στέργιοι... ετοιμαστείτε για αλλαξοαπαυτές
:flipout::flipout:
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
Λοιπόν το παρέλαβα το Beresford, στην τελευταία εκδοχή του (Mk VI/3) και το έχω και στρώνει (οι χρήστες αναφέρουν ότι θέλει τις ώρες του κι αυτό, τελοσπάντων, εγώ είπαμε είμαι αδαής).
166 γιούρος (ή 113 λίρες) με την ασφαλισμένη μεταφορά από UK.
Πολύ μικρό (24x11x4 εκ.), 4 ψηφιακές είσοδοι (δύο ομοαξονικές, δύο οπτικές), δύο σετ αναλογικών εξόδων (rca πάντα), το ένα μεταβλητό. Και ενισχυτής ακουστικών με το ποτενσιόμετρό του. Το οποίο ελέγχει, όταν δεν χρησιμοποιούνται τα ακουστικά, την προαναφερθείσα μεταβλητή έξοδο (δεν μοιράζονται το ίδιο κύκλωμα, καμία σχέση), άρα μπορούμε να το συνδέσουμε και απευθείας στον τελικό μας ώστε να εκτελεί και χρέη προενισχυτή ψηφιακών πηγών. Παίρνει εξωτερικό τροφοδοτικό 12v, ο κατασκευαστής λέει ότι αντέχει και παραπάνω (αλλά όχι πάνω από 14), οπότε ίσως του βάλω το σταθεροποιημένο 13.8v/3-5A που έχω για τον t-amp.
Ακόμη νωρίς φυσικά για εντυπώσεις.

Συγγνώμη για το μικρό βάθος πεδίου στις φωτογραφίες, θα το βγάλω κάποια στιγμή με φως ημέρας
 

Attachments

  • beresford_front.jpg
    beresford_front.jpg
    50.6 KB · Views: 62
  • beresford_back.jpg
    beresford_back.jpg
    84.5 KB · Views: 62