Re: Χαρίζω ΚΕΦΙΡ
Στην ερώτηση του send,
το γάλα τα ...τρέφει, πολλαπλασιάζονται και παράγουν κεφίρ που μπορείς ανάλογα με τα κέφια σου να το καταναλώνεις αραιό, πιό πηχτό, κρεμώδες ανάλογα με τις ώρες που το αφήνεις να ζυμωθεί. Είχα φτάσει να έχω τόση παραγωγή που αφού το αποθήκευα σε μπουκάλια στο ψυγείο, μετά τόρριχνα σε μαξιλαροθήκη , την κρέμαγα κάποιες μέρες σε μιά ντουζιέρα που είχα στο σπίτι και το τελικό προϊόν ήταν εκπληκτικό, κάτι μεταξύ γιαουρτιού-τυριού που ...τσίμπαγε στη γεύση του.
Τώρα αν δεν το ανατροφοδοτείς με γάλα στην αρχή θα πήξει πιό εύκολα, μετά θα σχηματίσει πέτσα, εν τω μεταξύ τα ...ζωάκια αρχίζουν να γίνονται υποκίτρινα και αν συνεχίζεις να αργείς να τα ταϊσεις, θα δείς ότι το αποτέλεσμα κόβει, δηλαδή χάνουν την δύναμη τους....Υπάρχουν πάντως τρόποι για recovery.
Το κεφίρ θέλει τον χρόνο του.
Θα συμβούλευα ακόμη να σταματήσετε την κατανάλωση για ένα διάστημα και όταν ξαναρχίσετε θα νοιώσετε την διαφορά και τι κάνει στον οργανισμό σας.
Μιά λύση γι´αυτούς που λείπουν καιρό από το σπίτι ή γι´αυτούς που θέλουν να σταματήσουν την κατανάλωση kefir για κάποιο καιρό αλλά να μπορούν όποτε θέλουν να το ξαναρχίσουν είναι η διατήρηση στο ψυξείο αφυδατωμένου μύκητα και η συντήρηση του σε πλαστικό δοχείο με σκόνη γάλακτος.Πιστέψτε με λειτουργεί, επανέρχεται κανονικά. Αυτά.