Μετατροπή ήχου AC3 (Dolby Digital), DTS κ.τ.λ. με το meGUI

kropilack

Senior Member
Σε ευχαριστω πολυ!

αλλα.. δεν ξερω αν εκανα κατι λαθος, ομως δεν μου το μετατρεπει. Αυτο που εγινε, οταν εβαλα, οπως ειπες, Output Stream type σε audio only και τσεκαρεις το audio/video synchronization, ηταν να δημιουργησει ενα αρχειο (δεν ξερω τι αρχειο ηταν) αλλα οχι αυτο που ηθελα.

Την μετατροπη την καταφερα τελικα με αυτο που ειπε ο φιλος leela το τελευταιο καιρο για μετατροπη ηχου εχω βολευτει με το xmedia recode.ειναι πανευκολο στη χρηση.απλα επιλεγουμε custom προφιλ(συνηθως βαζω mkv) μετα στο video copy και τελος στο audio επιλεγουμε τη μορφη ηχου που θελουμε.το πολυ σε ενα λεπτο εχουμε το αρχικο βιντεο με αλλαγμενο τον ηχο.
-bye-
 
Last edited by a moderator:

thrylleon

New member
26 June 2014
2
Η TV μου ειναι μια Sony Wega 32'' CRT. Ο αποκωδικοποιητης μου ειναι ο Bitmore DTV300.
Συνδεσα εξωτερικο σκληρο δισκο στον bitmore για να δω πως παιζουν οι ταινιες mkv.
Επελεξα μια ταινια απο εναν φακελο οπου μεσα βρισκοταν το αρχειο .mkv και το αρχειο υποτιλων .srt ιδιας ονοματοδοσιας π.χ. The Hangover II.mkv και The Hangover II.srt.
Αποτελεσμα: Ειδα την ταινια να προβαλλεται κανονικα στην τηλεοραση και τους υποτιτλους κανονικοτατα (σωστο μεγεθος, γραμματοσειρα κλπ.) πλην ομως δεν ειχα ηχο!
Το mkv ειχε ηχο ac3 και ο bitmore δεν τον υποστηριζει. Εδω τεθηκε σε εφαρμογη το meGUI. Ακολουθησα βημα προς βημα τις οδηγιες και στο τελος αφου δημιουργηθηκε το νεο αρχειο The Hangover II_0.mkv το μετονομασα σε The Hangover II.mkv και το εβαλα σε εναν νεο φακελο μαζι με το αρχειο υποτιτλων The Hangover II.srt. Συνδεσα τον εξωτερικο σκληρο δισκο ξανα στον bitmore για να δω τι εχουμε κανει και το αποτελεσμα ηταν να μπορω να δω την ταινια κανονικα και με στερεοφωνικο ηχο, πλην ομως δεν εβλεπα υποτιτλους! Εννοειται οτι εψαξα ολες τις ρυθμισεις του bitmore για υποτιτλους αλλα τιποτα! Ξανα πισω στο laptop και τρεξιμο του meGUI για να δω τι αλλο μπορουσα να κανω. Αφου φορτωσα το αρχειο ταινιας και επελεξα one-click, παρατηρησα στον τομεα subtitle 1 το input να ειναι [0] - UTF-8/English. Δεξια στο βελακι που δειχνει προς τα κατω ειδα οτι ειχα την επιλογη να επιλεξω το δικο μου αρχειο υποτιτλων The Hangover II.srt να μπει στο mkv και αυτο εκανα. Ξανα μετατροπη λοιπον, και δοκιμη στον bitmore. Αποτελεσμα, ταινια, ηχος ΟΚ, υποτιτλοι ορατοι μεν αλλα πολυ μικροι, τοσο που να στραβωνεσαι να τους δεις. Ξανα μανα πισω στο laptop, τρεξιμο του meGUI και στον τομεα subtitle 1 και στο βελακι που δειχνει προς τα κατω επελεξα None (κανενας υποτιτλος στο mkv). Ξανα μετατροπη και δοκιμη στον bitmore. Αποτελεσμα, ταινια, ηχος ΟΚ, υποτιτλοι OK!!!! Εννοειται παντα στον ιδιο φακελο αρχειο ταινιας και υποτιτλων με ιδιο ονομα. talos_2002 σε ευχαριστω παρα πολυ για την προσπαθεια και τον κόπο σου.
 

thrylleon

New member
26 June 2014
2
Σε αρχειο .avi HD (1280x536) X-Vid με ac3 ηχο, εκανα εξαγωγη ηχου με το virtualdubmod δινοντας demux στο stream list του προγραμματος. Το αρχειο .ac3 βγηκε κανονικα στο φακελο και στη συνεχεια το μετετρεψα σε .mp3 με το besweet. Βεβαια υπαρχουν και αλλοι μετατροπεις ac3 to mp3 και ο καθενας μπορει να χρησιμοποιησει οποιον θελει. Κατοπιν ανοιξα το .avi με το virtualdub και επελεξα video --> direct stream copy και audio --> Audio from other file --> επιλογη του .mp3 που μετετραπη απο .ac3, και audio --> direct stream copy. Μετα, File --> Save as AVI και στο παραθυρο που ανοιγει επελεξα τι ονομα θα εχει το νεο .avi. Δεν δινω ποτε το ιδιο ονομα αρχειου για να μην παει κατι στραβα και καταστραφει το αρχικο .avi. Μολις ολοκληρωθηκε, ανοιξα το νεο .avi παντα με το virtualdub και εδωσα File --> File Information. Στο παραθυρο που ανοιγει, παρατηρησα στον τομεα Audio stream ολα τα στοιχεια που μου δειχνουν οτι το αρχειο .avi περιεχει ηχο mp3 και οχι ac3 που ειχε το αρχικο .avi. Εκλεισα το virtualdub, αντεγραψα το νεο .avi και το .srt με ιδια ονομασια σε εναν φακελο στον εξωτερικο σκληρο δισκο και το εβαλα να παιξει στον bitmoreDTV300 για να δω πως παιζει στην TV μου. Το αποτελεσμα ηταν ακρως ικανοποιητικο καθως ολα λειτουργησαν κανονικα. Η διαδικασια αυτη μπορει να φαινεται πολυπλοκη, χρονοβορα κλπ αλλα πραγματικα ειναι παρα πολυ απλη και μονο το besweet τρωει λιγο χρονο για να μετατρεψει απο .ac3 σε .mp3. Ευχομαι σε ολους καλο σαββ/κο.
 

sideris20250

New member
1 September 2014
4
καλησπερα κατεβασα το megui αλλα δεν μπορω νασ το αναβαθμισω μολις παταω update με πεταει στην σελιδα του nero.Κανενα ποιο προσφατο βιντεο με τις ρυθμισεις θα το εκτημουσα διοτι ολα μου φενονται περιπλοκα
 

Serafeim Karakostas

AVClub Fanatic
8 August 2007
10,159
Άρτα
Δ) Λίγο πιο κάτω υπάρχει το πλήκτρο View attachment 77320 που ανοίγει νέο παράθυρο, στου οποίου τη καρτέλα «Encoding Setup», πρέπει να ενεργοποιηθεί η επιλογή «Don't encode video» και να τεθεί ως «Audio Codec» η επιλογή «LAME MP3: *scratchpad*»
Αν θέλουμε να μετατρέψουμε σε ac3, ποια είναι η σωστή επιλογή στο "audio codec";
 

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Ας προσθέσω ένα ακόμη προγραμματάκι στα πολύ χρήσιμα που έχουν είδη αναφερθεί, το «Video to video converter».
Είναι δωρεάν και έχει και φορητή (portable) έκδοση διανομή, κάτι στο οποίο έχω αδυναμία :smile:

Έχει κι αυτό επιλογή «Copy» στην ρύθμιση «Video codec», ώστε να μην επανακωδικοποιεί την εικόνα.
Ένα μικρό μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει επιλογή «Auto» στην ρύθμιση «Audio samplerate» του ήχου. Έτσι, ο χρήστης πρέπει να επιλέξει τον ίδιος αριθμός που έχει και το αρχικό αρχείο (συνήθως 48000), αν και είναι προαιρετικό αυτό.

Πιστεύω θα αρέσει σε πολλούς και για τα Tools που διαθέτει, ανάμεσά τους τα join video, split video και commercials remover.




Αν θέλουμε να μετατρέψουμε σε ac3, ποια είναι η σωστή επιλογή στο "audio codec";
Serafeim, συγνώμη για την τόσο καθυστερημένη απάντηση. Νομίζω πρέπει να επιλεχθεί η σκέτη FFmpeg AC-3. Αν και μάλλον το έχεις βρει από μόνος σου :smile: