Πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο

nickvas19

AVClub Addicted Member
11 August 2011
1,986
δικό μου λάθος. Ναι εννοείται έψαξα για να δω πως γίνεται η διαδικασία γι αυτό και ήθελα να ρωτήσω.
Είδα και εγώ πριν αυτό το βίντεο. Πατάω δεξί κλικ κλικ πάνω στο βίντεο αλλά δεν κάνει τπτ.
 

nickvas19

AVClub Addicted Member
11 August 2011
1,986
συγνώμη αλλά τι εννοείς colour?!
το πρόγραμμα που κατέβασα λέγεται Davinci resolve 16 οπως μου ειπε ο φιλος πιο πανω.
 

nickvas19

AVClub Addicted Member
11 August 2011
1,986
παιδιά με το filmora παιρνω εικονα γυρω στα 2,8mb με 3mb μεσω screenshot. Στο Davinci παιρνω 6mb. και τα δυο σε png μορφη.

Αυτο δηλώνει καλύτερη ποιότητα ή όχι απαραίτητα; Πως θα το διαπιστώσω....διότι στο μάτι προσωπικά που είμαι άπειρος δεν καταλαβαίνω διαφορά.

σας ευχαριστώ.
 

evanfotis

Supreme Member
26 March 2008
3,769
Ιδια ανάλυση pixels και απο τα δύο;
αν ναι λογικά το filmora κάνει συμπίεση.
 

evanfotis

Supreme Member
26 March 2008
3,769
H επεξεργασία batch σε sequence files γινόταν κατα κόρον στο παρελθόν συνήθως με το photoshop οπου μπορούσες να τρέξεις actions απο φίλτρα κλπ για λειτουργίες που δέν έιχαν τότε οι NLE & οι compositing εφαρμογές.
Aν θυμόσαστε υπήρχε καi to filmstrip format που ηταν της μόδας κάποτε για να εξάγεις κατευθειαν ολα τα καρέ σε μια εικόνα για επεξεργασια το οποίο ξαναδίαβαζε o NLE και το εβγαζε μετα σε κανονικό distribution format.
Η εξαγωγη σε still image sequence files (png, tga, tiff) πέραν του οτι ηταν ο ΠΙΟ ασφαλής τρόπος να εξάγεις πολύπλοκα αρχεία βίντεο (και με alpha channel) απο 3Δ εφαρμογές ή compositors, στη (πολύ πιθανή) περίπτωση που κρέμαγε το πρόγραμμα κατα το (oλονύκτιο) rendering.. Οπου άν ηταν αυτόνομο αρχείο πήγαινε όλο για πέταμα, ενω με το sequence, κρατούσες ότι ειχε βγάλει και ξανα"ρένταρες" τα υπόλοιπα. Το μόνο θέμα που είχε οτι λόγω του καρέ-καρέ επεξεργασίας στο ps ήτνα έυκολο να δημιουργούνται motion artifacts που δεν ήταν εμφανή σε ένα μεμονωμένο καρέ αλλά μόνο όταν τα έβαζες όλα μαζί να παίξουν.
Αυτο με το sharpening & upscaling, κλασική λύση, τώρα γίνεται και με gigapixel σε batch.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Kosh