Φωτογραφία μακράς έκθεσης (long exposure)

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
17,390
Αθήνα
"beneath a liquid skin"
Μία ψαρόβαρκα που πλέον δεν υπάρχει. Μια "οριακή" λήψη καθώς το να έχω τη βάρκα αρκετά σταθερή δεν θα μπορούσε να συμβεί αν η θάλασσα δεν ήταν τόσο ήρεμη. Όρμος Στυλίδας, 2017.


Να και κάτι διαφορετικό από αυτά που μας έχεις συνηθίσει...
 

Abdalis_3k60

Senior Member
29 November 2017
536
Το παραπάνω ναυάγιο βρίσκεται δίπλα στην παραλία του Άγιου Γόρδιου της Κέρκυρας, στο σημείο Black Rocks. Πρόκειται για ένα αραβικό πλοίο που βρέθηκε στην ακτή το 2013 και φημολογείται πως μετέφερε λαθρομετανάστες, οι οποίοι βέβαια δεν βρέθηκαν ποτέ, παρά μόνο τα προσωπικά τους αντικείμενα μέσα στο καράβι. Πλέον το πλοίο είναι σε προχωρημένη διάλυση λόγω των συχνών κυμάτων που εμφανίζει η περιοχή.

The Shipwreck of Refugees by alex-mand, on Flickr
 

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
17,390
Αθήνα
Δεν ξέρω πως "έπεσε στραβά" η ματιά μου, και η θολή επιφάνεια του νερού αριστερά μου έκατσε σαν ξένο σώμα ανεστίαστο. Μάλλον στραβά αρμενίζω...
 

Anon

AVClub Addicted Member
14 October 2013
1,774
Alexandria, Greece
"arrival"
Λήψη στο Δέλτα Αξιού, υπό ιδανικές συνθήκες νηνεμίας και χειμωνιάτικης ομίχλης. Ένα θέμα που προς το παρόν, κανείς εκτός από εμένα δεν έχει βρει ενδιαφέρον. Στη δική μου οπτική, πιστεύω ότι είναι ένα από τα πιο κατάλληλα θέματα για να αναδειχθεί η αξία του αρνητικού χώρου ως εργαλείο διαμόρφωσης μιας "δυστοπικής" ατμόσφαιρας. Ως αισθητική, θεωρώ ότι το κάδρο προβάλλει την ηρεμία μέσω της απομόνωσης, το αναπάντεχο που έρχεται μέσα από την ομίχλη, τον αυστηρό όγκο του τσιμεντένιου τοίχου, κάτι ξεχασμένο που επιπλέει, ίσως και ένα πόλεμο μεταξύ ενός ανθρώπινου δημιουργήματος και της παγωμένης Φύσης.
arrival by Teo Kefalopoulos, on Flickr​