ΧΑΛΑΣΕ Η ΜΗΤΡΙΚΗ?

ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΣ

AVClub Addicted Member
13 June 2010
2,780
Κατ'αρχας δεν ξερω εαν ειναι το σωστο Thread
Σημερα το πρωι εγινε μεταφορα μιας συνθεσης υπολογιστου απο ενα κουτι σε αλλο.
Το συστημα στο παλιο κουτι δουλευε αψογα 5 χρονια.
Οταν εγιναν οι συνδεσμολογιες στο καινουργιο κουτι ,το πρωτο πραγμα που εκανε μπαμ ηταν οτι δεν εδεινε εικονα στην τηλεοραση.
Υποψιαστηκαμε οτι το προβλημα ηταν η ΑΤΙ 5450 που αγοραστηκε πριν 18 μηνες.
Η Μητρικη P5B-VM εχει ενσωματωμενα γραφικα και πηραμε εξοδο απο εκει με DVI.
Αλλα και παλι δεν υπηρχε εικονα.
Λετε το προβλημα να ειναι η μητρικη?
Υπ'οψιν οτι μεχρι χθες βραδυ ολα δουλευαν ρολοι

Ευχαριστω για την προσοχη σας και περιμενω τις παρατηρησεις σας.
 

Tzimisce

Γενικός Διαχειριστής
Staff member
1 February 2007
30,725
127.0.0.1
Κάτι κουνήθηκε κατά τη μετακόμιση.
Άρχισε να ξεκουμπώνεις μνήμες, κάρτες γραφικών κλπ κλπ και να τις βάζεις μία μία...
Αν έχοντας τα πάντα εκτός η μητρική δεν κάνει κάποιον ήχο, τότε έχει καεί.
 

Portioli

Supreme Member
3 June 2007
3,647
Dystopia
καλημέρα

το χειρότερο πράγμα είναι αυτό
να πατάς το κουμπί και να μην ανάβει τίποτα.

είναι να μην σου τύχει...

και άλλο τροφοδοτικό θα δοκίμαζα
πριν πετάξω τη μητρική
 

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,391
North by Northeast
To ίδιο πρόβλημα είχα κι εγω με τη μητρική του τετραπύρηνου. Μια μέρα, χωρίς να κάνω τίποτα το ασυνήθιστο, δεν έβγαζε εικόνα. Οι ανεμιστήρες και οι δίσκοι δούλευαν αλλά η οθόνη μαύρη. Δοκίμασα το τροφοδοτικό απο τον 2ο Η/Υ, καμιά αλλαγή.

Τώρα κάθεται στο κουτί του μέχρι να αποφασίσω να τον αναστήσω.
 

philosopher

Established Member
21 June 2010
105
Αν έχεις συνδέσει speaker στο motherboard, ακούς κάποιο beep;
Επίσης, μόλις τον ανοίξεις, βλέπεις το δίσκο να δουλεύει; Δλδ bootάρει το λειτουργικό;
 

STELIOS

AVClub Addicted Member
27 August 2006
2,072
να βγαλεις την VGA και να την ξανακουμπωσεις μην τυχον δεν εχει κατσει καλα στην pci
 

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,849
ωραίο θέμα άνοιξε. και πάνω που έλεγα το σκ να κάνω τράμπα το παλιό πισι σε ένα παλιο κουτί και να στήσω ένα νέο στο κουτί του παλιού. άρχισα να βαριέμαι.

υποθέτω ότι δεν έχεις καθόλου εικόνα ούτε από bios.
1) ακούγονται beep και πόσα??
2) οι ανεμιστήρες δουλεύουν - αν οχι τότε μπορεί να μην έχει πατήσει καλά το βύσμα του τροφοδοτικού ή να τα έπαιξε το τροφοδοτικό (δύσκολο το κόβω αυτό).

επειδή μου έχει συμβεί και εμένα αρκετές φορές σε αλλαγή κουτιού - στήσιμο νέου ήταν κάτι απο τα παρακάτω

1) ο στατικός ηλεκτρισμός κατά την αποσυναρμολόγηση / συναρμολόγηση - συνήθως την επόμενη μέρα στα καλά καθούμενα όλα καλά
2) μνήμες - κάρτα γραφικών να μην έχουν κουμπώσει καλά
3) δεν είχε συνδεθεί το βύσμα τροφοδοσίας στον επεξεργαστή
4) δεν είχε συνδεθεί το βύσμα τροφοδοσίας στην κάρτα γραφικών (μου έτυχε με το pcie όταν πήρα την κάρτα γραφικών και ψαχνόμουνα 2 ώρες)

την προηγούμενη εβδομάδα μου έφερε ένας φίλος από την δουλειά του ένα ibm p4 (3Ghz) με desktop κουτί. το πηγαίνανε για ανακύκλωση και μου το χάρισε. μου είπε ότι έπαιζε καλά μέχρι πριν 2 ημέρες. το πισί τα είχε όλα. του έβαλα δίσκο (καλώδιο από μητρική είχε) και μια vga που είχα. τιποτε άλλο. το βάζω μπροστά τίποτα. πρώτη εικόνα στο bios και παγωμένο. τίποτα δεν με άφηνε να μπώ μέσα. τσεκάρω vga οκ. αλλάζω vga τα ίδια. λέω πάει προβληματικό ήταν. ήμουνα έτοιμος να το πετάξω από το παράθυρο και λέω. βγάλτο από το ρεύμα - βγάλτου και την μπαταρία και αστο ολονυκτία. την άλλη μέρα περδίκι. ολα τέλεια. άβυσσος.

τέλος να πώ ότι είχα περιπτώσεις όπου στα καλά καθούμενα δούλευαν οι ανεμιστήρες - δεν ακούγονταν μπιπ και δεν είχα καθόλου εικόνα. λέω να στείλω τους επεξεργαστές στον κώστα να κάνουν παρέα στον τετραπύρηνο.
 
Last edited:

ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΣ

AVClub Addicted Member
13 June 2010
2,780
Καλημερα σε ολους σας
Ξεχασα να γραψω χθες, οτι το DVD-ROM ανοιγοκλεινει, το κουμπι reboot αναβει και ξαναμπουταρει κανονικα, οι ανεμιστηρες επεξεργαστου και κουτιου δουλευουν, αλλα το κουμπι ON-OFF δεν φωτιζεται και δεν παιρνει μπρος απο εκει.
Σε λιγο θα δοκιμασουμε αλλο τροφοδοτικο. Υπ'οψιν οτι το δικο του τροφοδοτικο δουλευε κανονικα μεχρι προχθες.

Δεν ακουγεται beep γιατι το καλωδιο απο το μεγαφωνακι του ξεκολλησε ,και θα το κολλησουμε σημερα

Το μεγαλο προβλημα ειναι οτι δεν δειχνει το Bios............
Σημερα θα ξαναβαλουμε παστα στον επεξεργαστη..........
Η καρτα γραφικων δεν θελει ξεχωριστη τροφοδοσια..
 
Last edited:

christos

Supreme Member
6 August 2006
5,482
πέρα μαχαλάς
Εντυπωσιακο !το ιδιο προβλημα εχω κι εγω .Εχω αλλαξει τροφοδοτικο -κουτι-καρτα γραφικων και το προβλημα παραμενει ,δηλαδη τα dvd rom δουλευει αλλα δεν κανει boot.
Περιεργως αν το αφησεις ετσι για καμμια ωρα και κανεις επανειλημενα on/off παιρνει μπροστα κανονικα.Αν ομως το κλεισεις και το αναψεις ...δεν.
Υποψιαζομαι οτι ειναι φτυσμενοι πυκνωτες μετα την τροφοδοσια ,..αν υπαρχουν τετοιοι.
 
Last edited:

Portioli

Supreme Member
3 June 2007
3,647
Dystopia
Η πιο κουφη ζημια ever που ειχα παθει ηταν να μου τελειωσει η μπαταρια απο το motherboard :)
 

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,849
Εννοεις το βυσμα που δεινει στροφες στη ψυκτρα του επεξεργαστη?
Αλλα ο ανεμιστηρας του δουλευει κανονικα..

το κουμπί on-off είπες ότι δεν ανοιγοκλείνει το πισί ή κατάλαβα λάθος???

τσέκαρε το καλώδιο που ενώνει το κουμπί on-off του κουτιού με τη μητρική.

3685824_f260.jpg
 

Tzimisce

Γενικός Διαχειριστής
Staff member
1 February 2007
30,725
127.0.0.1
Πρώτος στόχος: να ακούσεις beep

Το αυτό. :p


Άρχισε να ξεκουμπώνεις μνήμες, κάρτες γραφικών κλπ κλπ και να τις βάζεις μία μία...

That's the shortcut. Αν ξεκουμπώσεις τα πάντα και δεν ακούσεις beep πας για άλλη.

Α... και λέγοντας τα πάντα, εννοούμε τα πάντα εκτός από το μεγαφωνάκι... :p
 

Portioli

Supreme Member
3 June 2007
3,647
Dystopia
Παντως σε κατι τετοιες περιπτωσεις ειναι που λεμε ομαδα που κερδιζει δεν την αλλαζεις. Κομπιουτερ που δουλευει δεν το ανοιγεις. Εγω πιστευω για αυτο ειναι ολοι ερωτευμενοι με τα mac. Γιατι δεν μπορεις να τα πειραξεις