ΧΑΛΑΣΕ Η ΜΗΤΡΙΚΗ?

Παιρνει μπροστα απο το κουμπι ON/OFF αλλα δεν αναβει το λαμπακι του
Μπουταρει κανονικα αλλα δεν δειχνει το bios ουτε απο την HDMI της 5450,αλλα ουτε και απο την DVI της μητρικης
Pls all be STAND-BY

Επειδη μαλλον και εγω δεν καταλαβα καλα, διορθωνω και σας λεω οτι απο την αρχη δεν μπουταρει απλως απο το κουμπι παιρνει μπροστα και τρεχουν οι ανεμιστηρες.

Υπαρχει περιπτωση να μην εχει κατσει καλα επανω στη βαση του ο επεξεργαστης?
Γιατι θα τον βγαλουμε και θα το ξαναβαλουμε..............

Το μεγαφωνακι μπηκε στη θεση αλλα Γιοκ...............

Last edited:
το κουμπί on-off είπες ότι δεν ανοιγοκλείνει το πισί ή κατάλαβα λάθος???

τσέκαρε το καλώδιο που ενώνει το κουμπί on-off του κουτιού με τη μητρική.

3685824_f260.jpg

Μου συνέβη κι εμένα, πριν κανα - δυο μήνες. Είχα βάλει το POWER SW μία θέση πιο δεξιά και ενώ ξεκινούσαν τα ανεμιστηράκια δεν φαινόταν τίποτα, ούτε bios ούτε.... Το ανακάλυψε το φιλαράκι που ήταν δικό του και φοβόταν υποτίθεται να βάλει χέρι. Έκτοτε δουλεύει μια χαρά.

Επειδη μαλλον και εγω δεν καταλαβα καλα, διορθωνω και σας λεω οτι απο την αρχη δεν μπουταρει απλως απο το κουμπι παιρνει μπροστα και τρεχουν οι ανεμιστηρες.

Υπαρχει περιπτωση να μην εχει κατσει καλα επανω στη βαση του ο επεξεργαστης?
Γιατι θα τον βγαλουμε και θα το ξαναβαλουμε..............

Το μεγαφωνακι μπηκε στη θεση αλλα Γιοκ...............

Μόνο ο επεξεργαστής το βλέπω λίγο δύσκολο επειδή ο πεξεργαστής εφαρμόζει σταθερά και σε συγκεκριμένη θέση. Ο ανεμιστήρας, ίσως, αλλά σίγουρα θα έκανε διάφορα μπιπ αφού θα υπερθερμαινόταν αμέσως.
Αν δεν υπάρχει ζημιά στη μητρική, πιο κοντά το βλέπω σ' αυτό που ανέφερε πιο πάνω ο φίλος ο vas.....

Καλησπερα σε ολους σας

Τα νεα ειναι πολυ ευχαριστα
Μετα απο δυο μερες πειραματισμων , το προβλημα ηταν ο επεξεργαστης.
Αφου τα ξηλωσαμε ολα ,ξαναβαλαμε τον επεξεργαστη με φρεσκια παστα φυσικα, και ολα πηγαν ρολοι
Μαλλον δεν ειχε κουμπωσει καλα στο Socket.

Tα μονα προβληματα τωρα ειναι οτι δεν δουλευει το μεγαφωνακι της μητρικης, και το led του ON/OFF

Παντως και το Bios και το κομπιουτερ δουλευουν

Σας ευχαριστω ολους σας για τις προτασεις και την προσοχη σας
Βαγγελης...................

τέλος καλό όλα καλά. πάμε για άλλα. πάντως αν μιλάμε για σοκετ 775-1155-1156 στάθηκες τυχερούλης. με την δύναμη που θέλουν να κλείσουν αυτά τα σοκετ αν δεν έχει κάτσει καλά συνήθως βγαίνει άπινος ο επεξεργαστής. την έχει πατήσει φίλος.

τέλος καλό όλα καλά. πάμε για άλλα. πάντως αν μιλάμε για σοκετ 775-1155-1156 στάθηκες τυχερούλης. με την δύναμη που θέλουν να κλείσουν αυτά τα σοκετ αν δεν έχει κάτσει καλά συνήθως βγαίνει άπινος ο επεξεργαστής. την έχει πατήσει φίλος.
Μπορει, αλλα ισως το προβλημα να ηταν η παστα? Τι λες?

δεν νομίζω να έφταιγε η πάστα. ουσιστικά αυξάνει την απαγωγή θερμότητας από τον επεξεργαστή προς την ψύκτρα. κακή ψύξη του επεξεργαστή (κακή εφαρμογή πάστας - κακό κούμπωμα ψύκτρας - ή ακόμα και κακή τοποθέτηση αναμιστήρα - ανάποδα) θα επέφεραν αυξημένες θερμοκρασίες στον επεξεργαστή. σε τέτοιες περιπτώσεις μπουτάρει και στη χειρότερη κλείνει μετά από λίγο και αν ζοριστεί.

Bαγγέλη, σε ευχαριστώ για αυτό το θέμα. Με έκανε να ξανασκαλίσω τον τετραπυρηνο και ως εκ θαύματος...ο Γέρος ξύπνησε μετά απο 1,5 χρόνο! :BDGBGDB55:
Τα λαμπάκια ανάψανε, οι ανεμιστήρες γουργούρισαν και η οθόνη χαμογέλασε! Δεν ξέρω τι είχε συμβεί, μάλλον έμεινε καιρό εκτός ρεύματος και του έκανε καλό.

Τώρα...απο που ξεκινάω για να στήσω NAS με τον Η/Υ της υπογραφής μου; :chinscratch:

έ όχι και γέρος - γερόλυκος ναι. μαμά ρεύμα από 2400 στα 3200 και 3600 με μια aftermarket ψυκτρα στα 1.40v δεν θα τον έλεγα και γέρο. καλά frame interopolation με svp.

έχει ένα οδηγό o lyckman στην υπογραφή του αν δεν κάνω λάθος με αυτό

http://www.freenas.org/

Στο δικό μου ,με πρόβλημα στο ξεκίνημα ενώ όλα έδειχναν να δουλεύουν ,ήταν τελικά η μνήμες ram .Εβγαλα απο περιέργεια τις δυο απο τις 4 όταν είχε μουλαρωσει μόνιμα και δουλεύει κανονικά.