29 κορυφαίοι επιστήμονες του προηγούμενου αιώνα, σε μία φώτο που έγινε έγχρωμη

airb

Super Moderator
Staff member
25 May 2008
15,170
Λιβαδειά

Τα διεθνή συνέδρια Solvay για την Φυσική και τη Χημεία στο Βέλγιο, καθιερώθηκαν από τον Ernest Solvay το 1912 και θεωρήθηκαν ότι αποτέλεσαν σημείο καμπής για την πορεία των επιστημών. Κάθε τρία χρόνια, στις Βρυξέλλες, συγκεντρώνονταν τα πιο σπουδαία επιστημονικά μυαλά της εποχής για να συζητήσουν όλα εκείνα τα ζητήματα που τους απασχολούσαν στα εργαστήριά τους.

Μία μυθική συγκέντρωση επιστημόνων, πραγματοποιήθηκε στο 5ο Διεθνές Συνέδριο Solvay. H αναμνηστική φωτογραφία που βγήκε, έχει γίνει αφίσα στα δωμάτια όλων εκείνων που αγαπούν τη φυσική και τη χημεία. 29 από τους πιο διαπρεπείς και καθιερωμένους επιστήμονες του προηγούμενου αιώνα, ποζάρουν γι αυτό το φανταστικό στιγμιότυπο, όταν τον Οκτώβριο του 1927, συγκεντρώθηκαν για άλλα μία φορά για να συζητήσουν την θεωρία των κβάντα:


700px-Solvay_conference_1927.jpg



Γιατί ασχολούμαστε όμως με αυτή τη φωτογραφία; Γιατί μία χρήστης του Reddit, η σουηδέζα mygrapefruit την έκανε ακόμα πιο συναρπαστική. Την έκανε έγχρωμη. Χρησιμοποιώντας μία τεχνική που ονομάζεται colorization και προγράμματα επεξεργασίας εικόνων όπως το Photoshop, η «καλλιτέχνης» ζωντάνεψε τη φωτογραφία του 1927.


5th-solvay-conference-colorized.jpg


Κατεβάστε την φωτογραφία σε υψηλή ανάλυση δωρεάν


Στη φωτογραφία φαίνονται με την σειρά οι εξής:

Πάνω σειρά: A. Piccard, E. Henriot, P. Ehrenfest, E. Herzen, Th. de Donder, E. Schrödinger, J.E. Verschaffelt, W. Pauli, W. Heisenberg, R.H. Fowler, L. Brillouin.

Μεσαία σειρά: P. Debye, M. Knudsen, W.L. Bragg, H.A. Kramers, P.A.M. Dirac, A.H. Compton, L. de Broglie, M. Born, N. Bohr.

Κάτω σειρά: I. Langmuir, M. Planck, M. Skłodowska-Curie, H.A. Lorentz, A. Einstein, P. Langevin, Ch.-E. Guye, C.T.R. Wilson, O.W. Richardson.


Σημειώστε πως 17 από τους εικονιζόμενους είχαν προταθεί ή είχαν κατακτήσει βραβεία Νόμπελ, με μία από αυτούς, την Μαρία Κιουρί, να είναι η μόνη επιστήμονας που έχει πάρει βραβείο Νόμπελ σε δύο διαφορετικές επιστήμες (Φυσική και Χημεία), ενώ ένα από τα ανέκδοτα που έχουν γραφτεί στην ιστορία ήταν η στιχομυθία μεταξύ Αλβέρτου Αϊνστάιν και Niels Bohr, διαφωνώντας για την Αρχή της Αβεβαιότητας που διατύπωνε ο Heisenberg. Λέει ο πρώτος (Αϊνστάιν) λοιπόν πως «Ο θεός δεν παίζει ζάρια». Για να του απαντήσει ο Bohr «Αϊνστάιν, σταμάτα να λες στο Θεό τι να κάνει».​


(πηγή)

(Send from iPad)
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Απάντηση: Re: 29 κορυφαίοι επιστήμονες του προηγούμενου αιώνα, σε μία φώτο που έγινε

Συγκλονιστικη φωτογραφια,ακομα πιο συγκλονιστικη η μαζωξη μερικων απο τα λαμπροτερα μυαλα που γεννησε ποτε το ειδος μας..
Και βεβαια την προτιμω ασπρομαυρη..

Θα συμφωνήσω :)

Ενώ να προσθέσω ότι πάει ο καιρός που ήταν δυνατό κάτι τέτοιο

Νταξ μπορεί να πλάτειασε το πεδίο και να μην είναι αρκετές ‛τόσες λίγες θέσεις’

Αλλά κοινωνικοπολιτικά νομίζω έχουμε κάνει ένα βήμα πίσω από τότε,

Σήμερα πολλοί δε θα κάθονταν να φωτογραφηθούν δίπλα στους ‛ανταγωνιστές τους’
 

kostis22

AVClub Enthusiast
23 August 2007
751
Έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Θυμάμαι στο εξώφυλλο της " Σύγχρονης φυσικής" από τις πανεπ. εκδόσεις Κρήτης όπου είχαν προσπαθήσει να κάνουν έγχρωμη την συγκεκριμένη φώτο και έμοιαζε σαν να το είχες δώσει σε παιδάκια να το ζωγραφίσουν με νερομπογιές. Μερικά πρόσωπα είχαν μπλε ή μωβ αποχρώσεις
 
Έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Θυμάμαι στο εξώφυλλο της " Σύγχρονης φυσικής" από τις πανεπ. εκδόσεις Κρήτης όπου είχαν προσπαθήσει να κάνουν έγχρωμη την συγκεκριμένη φώτο και έμοιαζε σαν να το είχες δώσει σε παιδάκια να το ζωγραφίσουν με νερομπογιές. Μερικά πρόσωπα είχαν μπλε ή μωβ αποχρώσεις
ωπα!συναδερφος;;