Αγορά PSP για.... στρατό... :D

Σπέρααα..... Γράφω σε μια κατηγορία που ποτέ δεν έχω ξαναγράψει, καθώς ουδέποτε είχα οποιαδήποτε game console στη ζωή μου.

Ετοιμάζομαι τον Αύγουστο να μπω φαντάρος, οπότε λέω να σπάσω κι αυτό το ρόδι και να χτυπήσω ένα PSP, με σκοπό καταρχάς να βλέπω τις διάφορες αγαπημένες μου σειρές (LOST, 24, Fringe) που θα μου στέλνουν φίλοι σε στικάκια, και κατα δεύτερον, γιατί όχι, να παίζω και κάνα παιχνιδάκι που και που.

Προφανώς επειδή στο στρατό τίθεται θέμα χώρου, θα ήταν πολύ σημαντικό να μπορούσα να περάσω τα (νόμιμα) παιχνίδια μου σε κάρτα μνήμης, ώστε να κουβαλάω όσο δυνατόν λιγότερα πράγματα...

Έχω εντοπίσει μετά από σύντομη έρευνα αυτό.. Μου κάνει?

http://www.amazon.co.uk/Sony-3000-S...RTS4RO/ref=pd_ts_vg_h__3?ie=UTF8&s=videogames
 

engel85

Established Member
28 January 2008
234
Αθήνα
Ναι σου κάνει… αλλά σε κόκκινο; Η μόνη διαφορά ανάμεσα στο 3000 και στο 3004 είναι στο χρώμα μου φαίνεται.
Πλέον έχει ξεκινήσει και η διάθεση παιχνιδιών σε ψηφιακή μορφή. Από Pc, PS3 αλλά και από το ίδιο το PSP μπορείς να έχεις πρόσβαση στο Playstation Store όπου μπορείς να αγοράσεις και να κατεβάσεις παιχνίδια για το PSP σου. Τον Οκτώβριο θα βγει και το PSP GO μια καινούργια πιο φορητή έκδοση του PSP που θα βασίζεται αποκλειστικά στα digital downloads αλλά θα κοστίζει 250 Euro. Tώρα η διάρκειά της μπαταρίας άμα παίζεις από το stick είναι 3-4 ώρες. Μπορείς να αγοράσεις και μεγαλύτερη αλλά θα εξέχει από τη μια πλευρά.
 

gmirtzakis

AVClub Enthusiast
29 March 2007
1,031
Κομοτηνή
Το PSP στο στρατό δεν πάει σκοπιά:Banane0:
Αλλά εάν το πάρεις,πάρτο σε μαύρο για να είναι low visibility.....
 
Eυχαριστώ παιδιά.... η ενισχυμένη μπαταρία έχει μεγάλη διαφορά? και πόσο κοστίζει? (Χωρίς να ξέρω, υποθέτω ότι στο στρατό και η φόρτιση είναι ένα θέμα, σ'ένα χώρο που φορτίζουν 40 άτομα τα κινητά τους)

Επίσης, επειδή όπως είπα τα παιχνίδια δεν είναι το φόρτε μου, σκόπευα να κινηθώ με 3-4 μεταχειρισμένα, ας είναι και παλιά, έτσι για να περνάει η ώρα, οπότε ήθελα να δω και αυτά αν μπορούνε να παίζουν μέσω 1-2 καλών καρτών, στις οποίες θα'χω τα πάντα...

Τέλος, διαβάζω ότι η οθόνη του 3000 είναι απαγορευτική αν παίζεις σε εξωτερικό χώρο λόγω των έντονων αντανακλάσσεων. Εχει κανείς άποψη?
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,731
Εκεί ψηλά.....
Παρε κανα βιβλιο βρε με τοσο χρονο που θα εχεις
. Τα παιχνιδια δεν βοηθουν στον στρατο.
 
Παρε κανα βιβλιο βρε με τοσο χρονο που θα εχεις
. Τα παιχνιδια δεν βοηθουν στον στρατο.

Θα έχω βιβλία αλλά για δουλειά μωρέ... που θα τα διαβάζω ότ(αν) βρίσκω ελεύθερο χρόνο τη μέρα....Έχω βρει ολόκληρο κανονισμό σκυροδέματος και αντισεισμικό κανονισμό σε pocket edition :D :D

... το καλό με το psp είναι ότι παίζει και στο σκοτάδι χωρίς να ενοχλείς κανέναν.. όπως και το ότι θα μπορώ να δω σε 2 γερές δόσεις τα lost και fringe ;)
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Τι να πει το pocket edition ….
Τα βιβλία που διαβάσαμε κάποιοι στο στρατό τα στοιβάζαμε σε κολώνες που έφταναν το ταβάνι ;-)
Το psp είναι καλή λύση αν και ίσως να βαρεθείς τα παίγνια μετά κάνα τρίμηνο. Εάν σου δοθεί η ευκαιρία μετά από καμία δυο αλλαγές στρατοπέδου, ιδανικότερο θα ήταν να έχεις κάποιο laptop.
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
Δύσκολα διαβάζεται σοβαρό βιβλίο στον στρατό.
Καταρχάς στο κέντρο εκπαίδευσης (2,5 μήνες) χρόνος υπήρχε μόνο κατά τη μεσημεριανή ανάπαυση, και συνήθως ήμουν ψόφιος. Μόνο τον Ηγεμόνα θυμάμαι να διάβασα εκεί. Στην υποστελεχωμένη μονάδα, μόνος χρόνος ήταν τα γερμανικά νούμερα θαλαμοφύλακας. Ήμουν αισιόδοξος πάντως. Πήρα να διαβάσω Wittgenstein. Δυστυχώς οι Φιλοσοφικές Έρευνες δεν ήταν για τις 2 και 4 τα ξημερώματα, ήθελαν μια Α συγκέντρωση. Ένα βιβλίο για την ιστορία του Β´ ΠΠ μου έκατσε καλύτερα. Ένα τριήμερο που είχα πρωϊνές σκοπιές σε έναν ήσυχο λόφο, έβγαλα και ένα μυθιστόρημα. Το τελευταίο δίμηνο που είχα χρόνο (γραφείο) διάβασα ένα ιστορικό από τη βιβλιοθήκη της ταξιαρχίας, για τον πόλεμο του Γιομ-Κιπούρ. Αυτά ήταν όλα.
 

AFam

AVClub Fanatic
11 September 2006
26,961
Κάνε και μια αποτοξίνωση από όλα βρε, 9 μήνες είναι πλέον και περνάνε γρήγορα !!!!
 

akisnm156

AVClub Enthusiast
1 July 2007
1,012
Το πιο πιθανό είναι φίλε μου να στο φάνε λάχανο το psp και να κλαις τα λεφτά σου......
Καλύτερα πάρε κάνα κινητό που να έχει τη δυνατότητα να παίζει ταινίες, ώστε να έχεις τουλάχιστον να προσέχεις ένα πράγμα......

Εγώ πάντως στο στρατό διάβασα για 2η φορά τους 3 Άρχοντες, και 5-6 Bell του King και του Kοοntz.
(Τα Bell μπορούσες να τα χώσεις διπλωμένα στην θήκη που είχαμε για τους γεμιστήρες) ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
 

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
17,886
Μεσευρώπη
Το διάβασμα στο στρατό μπορείς να το ξεχάσεις από τώρα. Ο συνδυασμός έλλειψης ύπνου, έλλειψης χρόνου και φασαρίας στο θάλαμο είναι απολύτως αποτρεπτικά για κάθε πνευματική δραστηριότητα. 12 μήνες μόνο τον Tristram Shandy του Lawrence Sterne και κάτι Stephen King μπόρεσα να διαβάσω.Για αντισεισμικό κανονισμό δεν το συζητάω καν, είναι απολύτως ουτοπικό. Play Station είχαν μόνο κάτι έφεδροι που δεν φοβόντουσαν να μην τους το κλέψουν γιατί είχαν δικό τους σπίτι φυσικά. Στο θάλαμο θα σου το φάνε εν ρυπί οφθαλμού. Η φόρτιση σε εμάς γινότανε με σειρά παλαιότητας, δηλαδή οι παλιότερες σειρές φόρτιζαν πρώτες τα κινητά τους, οι νέοι τελευταίοι. Οπότε πάρε κανα καλό κινητό, πρόσεχέ το σαν τα μάτια σου και... υπομονή. 9 μήνες είναι θα περάσουν.
 

Iskander

Established Member
13 July 2006
194
Νέα Σμύρνη
Όπως αναφέρουν και παραπάνω τα πράγματα γενικά στο στρατό είναι σχετικά. Θα σου πρότεινα πρώτα πρώτα να δεις σε ποιό κέντρο θα καταταγείς. Αν είναι πεζικό, πυροβολικό, τεθωρακισμένα ή ειδικές δυνάμεις θα σου πρότεινα ούτε κινητό που λέει ο λόγος να πάρεις μαζί σου τουλάχιστον μέχρι την πρώτη άδεια. Αυτό όχι μόνο για λόγους κλοπής, αλλά δεν ξέρεις και σε τι στρατιωτικό προσωπικό θα τύχεις και πόσο θα στραβώσει κάποιος αν σε πετύχει, ακόμα και στις ελεύθερες ώρες. Κοινώς περίμενε να παλιώσεις λίγο και μετά το παρουσιάζεις (αν και στο κέντρο γενικά δεν προλαβαίνεις να παλιώσεις). Στη μονάδα μετά θα δεις πόσο θα προλαβαίνεις , πχ κάποιοι φίλοι μου πεζικάριοι στην Κύπρο του δώσαν και κατάλαβε του PSP, εγώ από την άλλη στον ελεύθερο χρόνο μου ίσα που προλάβαινα να ρεφάρω το χαμένο ύπνο (αντίστοιχα, με το εννιάμηνο δεν σας βλέπω και να πολύπρολαβαίνετε να ξεκουράζεστε).

Σχετικό: όταν θα παρουσιαστείς, φρόντισε να φοράς παντελόνι με μεγάλες τσέπες, ώστε να χωράει φορτιστή και κινητό (και άλλα contraband) διότι θα σου ψάξουν το σάκο. Την πρώτη μέρα είδα πολλούς να ψαρώνουν και να τα παραδίδουν ή να τους τα μαζεύουν. Όλα αυτά διότι υποτίθεται πως ο σωματικός έλεγχος απαγορεύεται, τώρα το πως θα σου κάτσει είναι θέμα τύχης. Γι'αυτό φρόντισε να προμηθευτείς και το πιό σημαντικό: μπόλικη υπομονή και μη χαλιέσαι με ό,τι σου συμβαίνει, 9 μήνες είναι θα περάσουν.
 
Eυχαριστώ για τις πολυτιμότατες πληροφορίες... η αλήθεια είναι ότι επειδή πέφτει πήξιμο αυτόν τον καιρό δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τα του στρατού, περιμένω τέλη Ιουλίου για να αγχωθώ γι'αυτά...

Καλά εννοείται ότι δε θα έπαιρνα το PSP στην εκπαίδευση...μιλάω για μετά που θα με μεταφέρουν ό,που... και θα 'μαστε μάλλον πιο "οικογενειακά"... (και βαρετά..)

Το λαπτοπ είναι καλή λύση... αλλά θα το επιχειρήσω μόνο καταφέρω τελικά και δουλέψω ως μηχανικός, άρα έχω κάτι σαν γραφείο...
 

Φρα.Πε.

Supreme Member
17 June 2006
6,443
Ελευσίνα
Ο ΥΠΝΟΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ, ασε λοιπον το PSP και πιασε το μαξιλάρι. Στην τελικη μολις πας στην μονάδα αν δες τα πραγματα και ειναι χαλαρα = πολυ υπνος και ρέκλα ΤΟΤΕ προχώρα σε αγορα.
Στο κεντρο που θα παρουσιαστεις για την βασικη εκπαιδευση ΔΕ θα σου χρειαστει + κινδυνευεις να το χασεις γιατι γίνεται χαμός με καθε καρυδιάς καρύδι δίπλα σου.
 
Last edited:
<<<<Ο ΥΠΝΟΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ, ασε λοιπον το PSP και πιασε το μαξιλάρι>>>

ενα φιλος μου που βγηκε απο εκει ολη μερα κοιμοταν,ετρωγε και γυρισε με πολλα παραπανω κιλα.......χαχαχαχα.....τα κονε φταινε....:)

μεχρι να ορκιστεις μην παρεις τιποτα...μετα πιστευω δεν θα εχεις προβλημα...θα εισαι παλιος!! !
 

drillgr

New member
2 February 2009
23
Έχω βρει ολόκληρο κανονισμό σκυροδέματος και αντισεισμικό κανονισμό σε pocket edition :D :D
:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Παρε και μερικες ασκησεις μπετον να λυνεις να δεις πως περναει η ωρα :p

Παντως για να βλεπεις ταινιες ανετα το psp!
 

gmirtzakis

AVClub Enthusiast
29 March 2007
1,031
Κομοτηνή
Συνήθως (πλέον) σε κάθε γραφείο θαλαμοφύλακα που σέβεται το ´´λειτούργημά´´ του,υπάρχει και ένα psp για τις δύσκολες ώρες, το οποίο συνήθως πάει από εσσό σε εσσό......:fahne90:
 

werty21

Senior Member
6 February 2009
554
ασε τα psp και εγω ειχα αλλα οσο βυσματικη θεση να ειχα με το που επαιζα κοιμομουν.....οποτε παρε κανα βιβλιο.διαβαζα το "τανγκο των χριστουγεννων " του ξανθουλη και ο λοχαγος μου εβγαλε αδεια 10 μερες τα χριστουγεννα:flipout::flipout::flipout::flipout:
καλη τυχη οπου πας, αλλα για αρχη ενα κινητο και ενα βιβλιο ειναι αρκετο