Αγορά TV : LCD, Full HD, USB, mpeg4, 400-500E

mozzergr

New member
28 August 2008
54
Ομολογώ ότι έναν προβληματισμό ανάλογο μ'αυτόν του e.t. τον έχω κι εγώ, αλλά φυσικά θα ακολουθήσω κατά γράμμα τις οδηγίες σας για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο!
 

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
Δεν υπάρχουν κατά γράμμα οδηγίες φίλε μου με το στρώσιμο, προβληματισμός υπάρχει (και είναι φυσιολογικός), όταν δεν υπάρχει αντίστοιχη εμπειρία και παραστάσεις, μιλώντας υποθετικά και όχι έχοντας δοκιμάσει...

.... το μόνο που πρέπει να ξεκαθαρίσει κάποιος είναι η αρχική του απόφαση, όπου αν χρειάζεται monitor για H/Y δεν θα πάρει plasma εξ αρχής...

... από κει και πέρα τηλεόραση είναι δεν είναι πυρηνικός αντιδραστήρας, ούτε πρέπει να έχει τελειώσει κάποιος το Πολυτεχνείο για να τη πάρει ,όπως δούλευες και την CRT σου ή την προηγούμενή σου τηλεόραση θα δουλεύεις κι αυτή...

....τα υπόλοιπα είναι στην κρίση, τις εμπειρίες και την διακριτική ευχέρεια του καθενός.
 
Last edited:

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Re: Απάντηση: Αγορά TV : LCD, Full HD, USB, mpeg4, 400-500E

... από κει και πέρα τηλεόραση είναι δεν είναι πυρηνικός αντιδραστήρας, ούτε πρέπει να έχει τελειώσει κάποιος το Πολυτεχνείο για να τη πάρει ,όπως δούλευες και την CRT σου ή την προηγούμενή σου τηλεόραση θα δουλεύεις κι αυτή...

Δηλαδη τζαμπα πηγαν τα σεμιναρια που εκανα στον Δημοκριτο πριν αγορασω πλασμα?:bigcry:
 

e.t.

New member
29 December 2009
60
Παιδιά, παρατήρησα στα νέα μοντέλα Πλάσμα '10 ότι κάποια "φυσικά" έστω χαρακτηριστικά έχουν εντυπωσιακή βελτίωση.

Π.χ α) Βάθος/πάχος συσκευής μείον 4 εκατοστά, β) μείωση βάρους π.χ για 42''άρες μείον 4 κιλά !
Υποπτεύομαι ότι στα ακριβότερα μοντέλα πιθανόν να έχουν βελτιώσει και την κατανάλωση ρεύματος συγκριτικά με τα περσινά μοντέλα .
´
Εάν μειώσουν και τον φόβο του καταναλωτή για burn-in με νεότερης/"ανθεκτικότερης" γενιάς πάνελ (πολύ πιθανόν μέσα στο '11-'12) τότε οι πωλήσεις τους θα ανέβουν θεαματικά.
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Εάν μειώσουν και τον φόβο του καταναλωτή για burn-in με νεότερης/"ανθεκτικότερης" γενιάς πάνελ (πολύ πιθανόν μέσα στο '11-'12) τότε οι πωλήσεις τους θα ανέβουν θεαματικά.

Γιατι υπαρχει σημερα φοβος burn in? Εδω παντως που αφησαν την ιδια εικονα για δοκιμη 8 ωρες συνεχομενα η V10 δεν επαθε τιποτα...

http://www.digitalversus.com/news_id-13317.html

Ενταξει LG και κυριως Samsung θελουν περισσοτερη προσοχη αλλα και παλι ειναι δυσκολο να παθουν κατι...
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Υπάρχει περίπτωση η συνέχεια της πρότασης του Isokratis να εξελίσεται ως ακολούθως ?
"Με το καλο , αλλα οπως σου ειπα , πρωτα θα την παραλαβεις , μετα θα παθεις ενα ψιλοσοκ μολις την ανοιξεις γιατι θα δειχνει πολυ χαλια..."...................και αφού θα έχεις συνηθίσει στα χάλια θα νομίζεις μετά ότι δείχνει καλά !

Αν αυτό ισχύει, τότε σημαίνει πως στο ίδιο χρονικό διάστημα, η Samsung LCD B650 που διαθέτει επίσης ο Isokratis, χειροτέρεψε στα ίδια χάλια... :flipout: :flipout: :flipout:
 

Isokratis

AVClub Addicted Member
18 August 2009
1,311
Υπάρχει περίπτωση η συνέχεια της πρότασης του Isokratis να εξελίσεται ως ακολούθως ?

Εγραψα σε αλλο νημα , οτι οποιος εχει ερθει σπιτι και την εχει δει , παθαινει πλακα με την εικονα .
Λες να ειναι ολοι τοσο ευγενικοι , ωστε να σχολιαζουν την τηλεοραση μολις μπουν απο μονοι τους ?
Πολυ καλες εντυπωσεις αφησε και η Β650 για οσο εμεινε στο καθιστικο , αλλα η U10 , θες να ειναι το οτι οι 50" δειχνουν αλλιως στο ματι , θες το οτι βλεπεις καλα σε οποια θεση και αν καθησεις , θες το οτι εχει περισσοτερη φυσικοτητα στην εικονα .... οπως και να εχει , κλεβει καρδιες
:award:
 

mozzergr

New member
28 August 2008
54
Να κάνω ακόμη μία κατάχρηση της καλοσύνης σας? [ή αλλιώς: τώρα που βρήκαμε παπά..]
Καλά όλα αυτά αλλά το HD περιεχόμενο και τις σειρές και τις ταινίες που κατεβάζουμε από το internet πως τις προβάλλουμε στην TV? Έχετε να μου προτείνετε κάτι? Αυτή τη στιγμή τα βλέπω ή στο desktop ή στο laptop [να φανταστείτε ούτε καν κατεβάζω τις 720p εκδόσεις των επεισοδίων] ή ακόμη και στο iphone ασύρματα. Υπάρχει πχ κάτι καλό για να μπορώ να κάνω stream ασύρματα το περιεχόμενο που έχω στα PC? Και φυσικά σε καλή τιμή και με όσα περισσότερα υποστηριζόμενα format γίνεται? [δε με ενδιαφέρει καθόλου όμως το bluray].
 

mce22

Senior Member
19 July 2006
582
a) σύνδεση του laptop (έχει dvi ή hdmi;) στην TV
b) ένα media player (εγώ πχ πήρα το WD TV Live)
 

mozzergr

New member
28 August 2008
54
Χαίρετε
Τρεις ημέρες γρηγορότερα από ότι περίμενα, η τηλεόραση έφτασε τελικά σήμερα το πρωί. Τη σύνδεσα σύμφωνα με τις οδηγίες, μαζί με το παλιό μου video και το παλιό μου dvd player [τι? video? dvd player? σας φαντάζομαι ήδη.. lol]

Έβαλα το καλώδιο της κεραίας στο video το οποίο και σύνδεσα με την tv με ένα scart κι ένα άλλο καλώδιο [rf λέγεται τελικά αυτό?]. Το dvd το σύνδεσα επίσης με scart καλώδιο. Τα γράφω όλα αυτά για να μου πείτε αν έκανα κάποιο λάθος γιατί αν δεν έχετε καταλάβει κατοικώ ασχέτου και ανημπόρου γωνία..

Όταν έβαλα την ελλάδα ως χώρα άκουγα ήχο χωρίς να έχω εικόνα στα κανάλια της digea. Τώρα έβαλα την ισπανία και βλέπω κανονικά εικόνα. Δεν κάνω καμία κριτική για την ποιότητα γιατί την έχω χωρίς φωτεινότητα και αντίθεση, αλλά σε σύγκριση με την προπολεμική μου Tv καταλαβαίνετε πως η διαφορά είναι τουλάχιστο [για μένα] εντυπωσιακή! Ίδωμεν!

Βέβαια, καθώς κατάφερα κατά την αποσύνδεση της παλιάς να ξεχαρβαλώσω το ήδη ετοιμόρροπο καλώδιο της κεραίας, αγόρασα άλλο βύσμα για τη σύνδεση στο video και επειδή το έφτιαξα εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία πως κάποια σοβαρή απώλεια στην ποιότητα του σήματος θα οφείλεται και σ'αυτό.

Τώρα έχω βάλει αυτό το dvd που έφτιαξε ένας φίλος από το forum, το οποίο δείχνει τις εναλασσόμενες χρωματικές εικόνες, αλλά δεν ξέρω αν θα αντέξω να το κάνω αυτό για 100 ώρες.

Επίσης, δεν έχω βρει τον τρόπο να βλέπω τα μή digea κανάλια και να κάνω zoom για να αποφεύγω τα λογότυπα, αλλά ευελπιστώ ότι θα τα καταφέρω σύντομα.

Τώρα απομένει ένα καλό 8πριζο και ένα media player. Αν και δεν άνοιξα σχετικό νήμα στο αντίστοιχο section του forum, κατέληξα μάλλον στο wd tv live, καθώς δε θέλω να δώσω παραπάνω από 100-120 [εκτός πια αν υπάρχει κάτι καλύτερο σ'αυτά τα χρήματα ή κάτι ισάξιο με λιγότερα, και μου ξέφυγε].

Πάντως είμαι έτοιμος νομίζω να υποδεχτώ το μηχανάκι της agb.. ναι, αυτή ήταν η κατάπτυστη αφορμή για την οποία έσπευσα να προμηθευτώ τη νέα μου τηλεόραση.. pathetic, i know..:shot:

Συμπληρώστε επομένως και το όνομά μου στη λίστα των περήφανων κατόχων του συγκεκριμένου μοντέλου και, για μια ακόμη φορά:

Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ε.υ.χ.α.ρ.ι.σ.τ.ώ σε όλους για τη βοήθεια! :worshippy:
 

mozzergr

New member
28 August 2008
54
yep! αυτό μου έλειπε, να πάρω άλλο μοντέλο, μετά από τόσο που σας ζάλισα, lol

ok για τις εντυπώσεις, αλλά λογικά αφότου τελειώσει το στρώσιμο? ή τώρα?

[τα αναλογικα κ το zoom τα βρηκα παρεμπιπτοντως]