ΑΓΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ

libair

AVClub Enthusiast
14 April 2010
801
η 3δ αίσθηση είναι απόρροια του φανταστικού μαύρου που έχει...αυτό που δεν ερχεται είναι η ''αναλογικότητα'' στην εικόνα....που η αλήθεια είναι ότι τη βλέπω και στα sxrd panel..

η χρήση της lcd τεχνολογίας γίνεται αντιληπτή στο ανθρώπινο μάτι.... ακόμα....λόγω της ´´ψηφιακής´´ της αίσθησης .......

αν ήθελα να το εκφράσω με όρους τηλεοράσεων η κούρο θα ήταν η jvc, η lcd θα ήταν .....η lcd:laugh: και η πλάσμα η dlp....χωρίς το rainbow όμως...(μάλλον γιατί χωρίς?)...:laugh::laugh:
 

libair

AVClub Enthusiast
14 April 2010
801
δεν είμαι υπέρμαχος καμίας εταιρείας...απλά προσπαθώ στη βάση της υποκειμενικότητας που διακρίνει κάθε άνθρωπο...να προβάλλω-προσδώσω μια έστω ''χροιά'' αντικειμενικότητας...αλλά όπως λέτε και εσείς γούστα είναι αυτά και είναι και πολύ όμορφη η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων.....
 

alesios73

Senior Member
23 October 2009
347
Ελλάδα , Αθήνα
Καλησπέρα, αγόρασα πρόσφατα έναν hw 15 όπως κάποοι γνωρίζετε ήδη και μετά από ένα βασικό καλιμπράρισμα κυρίως μαύρου άσπρου και λιγότερο χρωμάτων, είδα την πρώτη μου ταινία σε 120 " dalite μικρής κατηγορίας τιμών και με ουδέτερο gain από 4,3 μ.
Επειδή έχω δει τους epson της ίδιας κατηγορίας τιμών , έχω να πω οτι ο sony είνα κινηματογραφικός 100% και μάλλον σε σχέση με πολλούς της ίδιας κατηγορίας είναι ο καλύτερος. Θέματα φωτός δεν υπάρχουν εννοείται, αφού σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να βάλω τη λάμπα στο χαμηλό!
Από κει και πέρα όσον αφορά άλλα δρώμενα όπως τηλεόραση-δορυφορικό-clips κλπ δεν μπορώ να έχω γνώμη γιατί δεν θα τον χρησιμοποιήσω γι αυτά.
Αν θες τη γνώμη ενός φανατικού του κινηματογράφου, που έχει δει από μηχανή με καρβουνάκια μέχρι ψηφιακή, ο sony έχει τον κινηματογράφο στην τσέπη.
Για τα υπόλοιπα επιφυλάσσομαι..
 

_filippos_

New member
7 January 2008
11
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
αλλα επειδή όπως έγραψα και στην πρώτη καταχώρηση μου, είμαι λιγάκι ανίδεος, δεν έχω καταλάβει τι είναι το rainbow effect.

Έκανα μια έρευνα για βιντεοπροβολείς αλλά αρκετοί μου έλεγαν πως είναι ταυτόχρονα και projector, πολυμηχανήματα δηλαδή.
Όμως κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Ένοιωθα πως ο κάθε πωλητής προσπαθούσε να μου πλασάρει το μακρύ και το κοντό του.

Στο ιντερνετ βλέπω τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάθε συσκευής αλλά τα ονομαστικά απέχουν κατα πολύ απο τα πραγματικά.

Πέρα απο τον κινηματογράφο, κάποια άλλη επαφή με βιντεοπροβολέα δεν έχω, οπότε το μάτι μου πιστεύω πως δεν είναι και τοσο εξειδικευμένο στις λεπτομέρειες ωστε να μπώ κι εγώ στο κυνήγι των "μαγισσών".
Αν πάλι αυτο το rainbow είναι τόσο έντονο που θα αφαιρεί απο την όλη εμπειρία τότε πάω πάσο και δεν θα το ήθελα ούτε κι εγώ.

Για να μην μακρηγορώ, απο που να ξεκινήσω το ψάξιμο.
Σε κατηγορία τσαμπατζής/junior, δηλαδή μέχρι τα 600-700ευρώ :)
 

libair

AVClub Enthusiast
14 April 2010
801
benq w600
Αλλα αν πηγαινες εστω στα 900ε θα βερισκες full hd προβολεα... Αξιζει τον κοπο.
ναι αν θες να μάθεις τον ορισμό του rainbow.....:laugh::laugh:

σοβαρά τώρα αν δεν έχεις πρόβλημα με το rainbow -πράγμα πολύ ποιθανό- στα 500 600 ευρό θα σου πρότείνα τον acer h5360 που έχω και μπορεί με ένα δυνατό πισί και κάρτα της nvidia αν τυχον ε´χεις να απεικονίσει 3δ...

αν έχεις πρόβλημα κοίτα τον μικρό έπσον ή αν βρείς τον πανασονικ αχ200 ..πολύ φωτεινός πολύ καλός....

μέχρι τις 100 -120 ίντσες και σε νορμάλ απόσταση δεν πρόκειται να δεις διαφορά (άντε να βάλω και την λέξη αισθητή) μεταξύ 720π και 1080π....για αυτούς που λένε ναι αλλά οι 1080π έχουν από κατασκευής καλύτερη εικόνα είναι πιο προσεγμένοι και πιο φρέσκοι τεχνολογικά ναι ισχύει αλλά όχι σε αυτή την τιμή που ψάχνεις...
 

libair

AVClub Enthusiast
14 April 2010
801
είναι αλήθεια ότι είναι πολύ πολύ υπερεκτιμημένο και λάθος αντιμετωπισμένο το θεμα του rainbow...αν πάλι όμως ανήκεις σε εκείνη την πολύ πολύ μικρή κατηγορία των ανθρώπων που όχι το βλε´πουν (γιατί όλοι μπορούν να το δουν) αλλά ενοχλούνται πραγματικά και αποσυντονίζονται γιατί να το ρισκάρεις...;;;;
 

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
Φίλε libair ότι έγραψα είναι η γνώμη μου,δεν σημαίνει ότι είναι και σωστά.Αυτό κάνουμε έδω στο forum.Μοιραζόμαστε την γνώμη μας και αυξάνουμε τις γνώσεις και εμπειρίες μας.

Βέβαια καλό θα είναι αυτά που λεμε να εμπεριέχουν μια ουσία που να προέρχεται απο εμπειρίες και γεγονότα ,καθώς και να έχουνε μια λογική.

Θα σου εξηγήσω πως έχουν τα πράγματα όσο πιο απλά μπορώ.Πιστέυω ότι θα σου είναι αρκετά εύκολο εαν ακούσεις της λογική σου να κατανοήσεις και να συμφωνήσεις με τα λεγόμενα μου.

Π.χ η λογική λέει ότι δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις panasonic την στιγμή που υπάρχει η epson
Oπως δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις LG sxrd την στιγμή που υπάρχει o Sony

Εκτός εάν πιστέυεις ότι η κατασκευάστρια εταιρία που δίνει τα υλικά (που η ίδια εξελίσει και παράγει) στις άλλες, δεν είναι σε θέση να είναι πάντα ένα βήμα μπρόστα εαν το θέλει απο τις εταιρίες που προμηθεύει.

Επίσης, όντως η epson κατέχει το 20% της παγκόσμιας αγοράς.Αυτό δεν σημαίνει ότι συγκαταλέγεται στους κατασκευαστές που φτιάχνουν κορυφαίους προβολείς . Οι κορυφαίοι προβολείς σε εικόνα αυτή τη στιγμή ή τουλάχιστον μερικοί απο αυτούς (η εικόνα είναι αυτή που μας ενδιαφέρει και όχι οι πωλήσεις) σύμφωνα με την γνώμη όλων των reviewers του πλανήτη είναι οι εξής με τυχαία σειρά

infocus IN83
marantz VP11S2
sim2 C3X
optoma HD86
sony VW200
sony VPLVW85
sharp XVZ21000
planar PD8150
jvc DLAHD750

Μπορεί να έχω ξεχάσει κανέναν ή να έχω αναφέρει και μοντέλα παλιότερα άλλα δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το θέμα είναι ότι αυτοί οι κορυφαίοι προβολείς για να προβάλουν κορυφαία εικόνα κανείς τους ΔΕΝ κάνει χρήση LCD τεχνολογίας :)chinese:τυχαίο?δεν νομίζω....).

Με τη απλή σου λογική, είναι τόσο δύσκολο να υποθέσεις ότι για να συμβαίνει αυτό μάλλον η LCD τεχνολογία αδυνατεί να παράγει αποτελέσματα αν όχι καλύτερα,έστω ισάξια με τις υπόλοιπες τεχνολογίες?
ή μήπως πιστέυεις ότι δεν έχουν δοκιμάσει ,ή δεν έχουν την τεχνογνωσία ,ή στο κάτω κάτω της γραφής δεν μπορεί η SIM2 να φτιάχνει τρίτσιπο αγοράζοντας τα panel της epson και όχι να χρυσοπληρώνει την Texas Instruments?
Να σου θυμίσω ότι η Sony ξεκίνησε την εξέλιξη και παραγωγή homecinema projectors με LCD με δικά της panel και αργότερα πέρασε αποκλειστικά πλέον στην SXRD τεχνολογία όταν διαπίστωσε ότι το μέλλον της βιντεοπροβολής δεν υπάρχει θέση για LCD.
Η epson πιστέυεις ότι δεν έχει ανακαλύψει ότι τα LCD είναι αδιέξοδος δρόμος για την homecinema προβολή?Βεβαίως και το έχει ανακαλύψει.Εδώ είμαστε και θα δείς ότι θα κάνει αλλαγή πλεύσης πολύ συντομότερα απο αυτό που φαντάζεσαι (γιαυτό άλλωστε προσπαθεί να ξεστοκάρει panel ,λάμπες, και ότι της έχει μείνει στο ράφι με τον TW3500).
Ο μόνος λόγος που συνεχίζει την τεχνολογία LCD είναι διότι έχει επενδύσει πολλά χρήματα πάνω σε αυτή ,έχει εταιρίες που τους την πουλάει (βλέπε panasonic -sanyo κ.τ.λ) αν και χάνει τους πελάτες της τον έναν μετά τον άλλον και επίσης, την ενδιαφέρει πολύ το κομάτι DATA projector ,που εκεί οι LCD μια χαρά κρατούν.

Επίσης υπάρχει λογικός (το λογικός είναι απαραίτητη προυπόθεση) άνθρωπος που να πιστεύει ότι o ΤW3500 με τα 1800 ansi γεμίζει καλύτερα* τις 120 ίντσες απο τον Marantz με τα ανακοινωμένα 850 φτωχοlumens?

Ελπίζω με τα αναγραφόμενα να έβαλα ένα μικρό λιθαράκι στο χτίσιμο μιας σχετικά περισσότερο ολοκληρωμένης και εμπεριστατωμένης αποψής σου γενικά περί βιντεοπροβολής ,αγοράς & τεχνολογίας.-bye-

Επίσης να πω ότι δεν ανέφερα τους benq στην παραπάνω λίστα διότι τυπικά δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.Η benq είναι μια εταιρία που στοχεύει σε χαμηλότερη κατηγορία άλλα προσφέροντας πολλά απο την μεγαλύτερη ,οπως ποιότητα ,υλικά,τεχνολογία (πάντα βάζει καλούς φακούς,καλά scaling τσιπ, καλές λάμπες ,σωστά συστήματα ψύξης κ.τ.λ).Γιαυτό και αποτελούν τίμια πρόταση στην κατηγορία τους.


*εικόνα με contrast ,χρωματική ακρίβεια, σωστό λευκό ,καλή ευκρίνεια, σωστό gamma & μαύρο.
 

libair

AVClub Enthusiast
14 April 2010
801
''Π.χ η λογική λέει ότι δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις panasonic την στιγμή που υπάρχει η epson
Oπως δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις LG sxrd την στιγμή που υπάρχει o Sony

Εκτός εάν πιστέυεις ότι η κατασκευάστρια εταιρία που δίνει τα υλικά (που η ίδια εξελίσει και παράγει) στις άλλες, δεν είναι σε θέση να είναι πάντα ένα βήμα μπρόστα εαν το θέλει απο τις εταιρίες που προμηθεύει.''

θα μπορούσα πραγματικά να σου φέρω 100 παραδείγματα εταιρειών που παίρνοντας πάνελ ή υλικά από τη μαμά κατασκευάστρια έχουν φτιάξει καλύτερες κατά πολύ συσκευές ....αλλά ...πραγματικά θα ήταν κουραστικό....και δεν ενοοώ τώρα εννοώ ακόμα και στην εποχή των καθοδικών....με πλάκε´τες 100hz με ολοκληρωμένα και τιουνερ της φιλιπς..δεν γνωρίζω κατα πόσο βέβαια ή πόσες φορές έχει τύχει να ανοιξεις καποια συσκκευή εικόνας και ήχου είτε από περιέργεια είτε για να την ελέγξεις.....

αυτά ειναι τα καλά της παγκοσμιοποίησης με τη συγχώνευση και την συνεργασία των εταιρειών.....

όσο για τους μεγαλύτερους κατασκευαστές....φαντάζομαι καλό θα είναι να βάζουμε σε αυτούς και οποιους προσπαθούν με 500-2000 ευρό να μας δώσουν καλή εικόνα με πληθώρα ευκολιών και απαραμμιλη ποιότητα....χωρίς ουράνια τόξα ....έστω και αν το μαύρο τους είναι λιγάκι πιο γκρί....
 

libair

AVClub Enthusiast
14 April 2010
801
''Ελπίζω με τα αναγραφόμενα να έβαλα ένα μικρό λιθαράκι στο χτίσιμο μιας σχετικά περισσότερο ολοκληρωμένης και εμπεριστατωμένης αποψής σου γενικά περί βιντεοπροβολής ,αγοράς & τεχνολογίας.''

ελπίζω ακριβώς το ίδιο να έκανα και εγώ....
 

libair

AVClub Enthusiast
14 April 2010
801
''Ο μόνος λόγος που συνεχίζει την τεχνολογία LCD είναι διότι έχει επενδύσει πολλά χρήματα πάνω σε αυτή ,έχει εταιρίες που τους την πουλάει (βλέπε panasonic -sanyo κ.τ.λ) αν και χάνει τους πελάτες της τον έναν μετά τον άλλον και επίσης, την ενδιαφέρει πολύ το κομάτι DATA projector ,που εκεί οι LCD μια χαρά κρατούν.''

χάνει τους πελάτες της;;;γνωρίζεις φίλε μου τι πουλάει η επσον η πανα και η σανυο παγκοσμίως...και ιδίως στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου που είναι οι Η.Π.Α.???γνωρίζεις πόσοι πανα 3000 1000 200 ή επσον 6500 8500 (τα αντίστοιχα μοντέλα) φεύγουν καθημερινά????............
 

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
''Π.χ η λογική λέει ότι δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις panasonic την στιγμή που υπάρχει η epson
Oπως δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις LG sxrd την στιγμή που υπάρχει o Sony

Εκτός εάν πιστέυεις ότι η κατασκευάστρια εταιρία που δίνει τα υλικά (που η ίδια εξελίσει και παράγει) στις άλλες, δεν είναι σε θέση να είναι πάντα ένα βήμα μπρόστα εαν το θέλει απο τις εταιρίες που προμηθεύει.''

θα μπορούσα πραγματικά να σου φέρω 100 παραδείγματα εταιρειών που παίρνοντας πάνελ ή υλικά από τη μαμά κατασκευάστρια έχουν φτιάξει καλύτερες κατά πολύ συσκευές ....αλλά ...πραγματικά θα ήταν κουραστικό....και δεν ενοοώ τώρα εννοώ ακόμα και στην εποχή των καθοδικών....με πλάκε´τες 100hz με ολοκληρωμένα και τιουνερ της φιλιπς..δεν γνωρίζω κατα πόσο βέβαια ή πόσες φορές έχει τύχει να ανοιξεις καποια συσκκευή εικόνας και ήχου είτε από περιέργεια είτε για να την ελέγξεις.....

αυτά ειναι τα καλά της παγκοσμιοποίησης με τη συγχώνευση και την συνεργασία των εταιρειών.....

όσο για τους μεγαλύτερους κατασκευαστές....φαντάζομαι καλό θα είναι να βάζουμε σε αυτούς και οποιους προσπαθούν με 500-2000 ευρό να μας δώσουν καλή εικόνα με πληθώρα ευκολιών και απαραμμιλη ποιότητα....χωρίς ουράνια τόξα ....έστω και αν το μαύρο τους είναι λιγάκι πιο γκρί....

Φτου σου...να πάρει..τσάμπα έγραφα τόση ώρα...και να πείς ότι δεν το είχα το προαίσθημα...το είχα...Φίλε ξαναδιάβασε το post μου σε παρακαλώ...αναφέρομαι στις κορυφαίες υλοποιήσεις και όχι στις κορυφαίες εταιρίες...
όλο το θέμα που έκανα ήταν για να σου εξηγήσω με στοιχεία και αποδείξεις και όχι κουραφέξαλα ότι μου ήρθε στο μυαλό ή όποιες είναι οι δικές μου παροπιδικές προτιμήσεις, ότι στους κορυφαιους βιντεοπροβολείς δεν υπάρχει το LCD ούτε σαν αναγραματισμός!Μα καλά..χαμπάρι δεν πήρες απο αυτά που έγραψα?...τι να πώ..παραιτούμε,ίσως το post μου να φανεί χρήσιμο σε καποιους άλλους..
 

libair

AVClub Enthusiast
14 April 2010
801
αντε δεν σου βάζω τον μικρό της επσον μέσα...
τέλος πάντων δεν είμαστε οφφ τοπικ πιστεύω μια και είναι γενικό για αγορά βιντεοπροβολέα...αλλά ίσως το έχουμε κάνει λίγο πιο ''γενικό'' απότι πρέπει...
 

libair

AVClub Enthusiast
14 April 2010
801
να το πεις φίλε μου σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν περάσει 2 ζωές με τους βιντεοπροβολείς και προτείνουν τον epson tw3500 ως τον καλύτερο μεχρι τα 2000 ευρό εκεί που απευθύνονται το 99% των ανθρώπων....

εγώ να δεις κούραση...ξεκίνησα τον απρίλιο με 30λέξεις το λεπτό με τόνους ....και κοντεύω να φτάσω αισίως τις 60....:laugh::laugh:
 

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
''Ο μόνος λόγος που συνεχίζει την τεχνολογία LCD είναι διότι έχει επενδύσει πολλά χρήματα πάνω σε αυτή ,έχει εταιρίες που τους την πουλάει (βλέπε panasonic -sanyo κ.τ.λ) αν και χάνει τους πελάτες της τον έναν μετά τον άλλον και επίσης, την ενδιαφέρει πολύ το κομάτι DATA projector ,που εκεί οι LCD μια χαρά κρατούν.''

χάνει τους πελάτες της;;;γνωρίζεις φίλε μου τι πουλάει η επσον η πανα και η σανυο παγκοσμίως...και ιδίως στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου που είναι οι Η.Π.Α.???γνωρίζεις πόσοι πανα 3000 1000 200 ή επσον 6500 8500 (τα αντίστοιχα μοντέλα) φεύγουν καθημερινά????............
Φίλε μου με το συμπάθιο άλλα δείχνεις βαθιά νυχτωμένος.
Τρείς ήταν οι πελάτες της epson και απο αυτους έχουνε μείνει 1!Η hitachi και η sanyo σταμάτησε να παράγει βιντεοπροβολείς homecinema με πάνελ της epson.
Επίσης να σου πώ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος αντιπαράθεσης οπότε σταμάτα να πιάνεις κομμάτια του ποστ μου και να προσπαθήσεις να το κάνεις.Μπορείς πολύ απλά να πεις την γνώμη σου με στοιχεία που να στηρίζουν τα λεγόμενα σου(όπως καλή ώρα έκανα και εγώ) και όχι με τι σου γυαλίζει στο μάτι ή τι πιστέυεις γενικά.Ευχαριστώ
 

carpe_diem_rj

Senior Member
22 October 2007
376
Γεια σας . Ενδιαφερομαι για το παρακατω βιντεοπροβολεα και τηα ηθελα την αποψη σας ΒΕΝ: MP-776ST
Θα ηθελα την γνωμη σας. Επισης που μπορω να βρω ποσο κοστιζει η λαμπα του οταν χρειαστει να την αλλαξω?
 

geodengr

AVClub Addicted Member
.....δεν γνωρίζω κατα πόσο βέβαια ή πόσες φορές έχει τύχει να ανοιξεις καποια συσκκευή εικόνας και ήχου είτε από περιέργεια είτε για να την ελέγξεις.....


Αγαπητέ libair ο tegonik είναι τεχνικός και έχει δεί τόσα που ούτε να τα φανταστείς δεν μπορείς! Γι´αυτό βρέ σύ μήν παθιάζεσαι δεν υπάρχει λόγος! Συζήτηση κάνουμε! -bye-
 

geodengr

AVClub Addicted Member
Φτου σου...να πάρει..τσάμπα έγραφα τόση ώρα...και να πείς ότι δεν το είχα το προαίσθημα...το είχα...Φίλε ξαναδιάβασε το post μου σε παρακαλώ...αναφέρομαι στις κορυφαίες υλοποιήσεις και όχι στις κορυφαίες εταιρίες...
όλο το θέμα που έκανα ήταν για να σου εξηγήσω με στοιχεία και αποδείξεις και όχι κουραφέξαλα ότι μου ήρθε στο μυαλό ή όποιες είναι οι δικές μου παροπιδικές προτιμήσεις, ότι στους κορυφαιους βιντεοπροβολείς δεν υπάρχει το LCD ούτε σαν αναγραματισμός!Μα καλά..χαμπάρι δεν πήρες απο αυτά που έγραψα?...τι να πώ..παραιτούμε,ίσως το post μου να φανεί χρήσιμο σε καποιους άλλους..


Και βέβαια το post σου είναι χρήσιμο και αντί να παραιτηθείς θα ήταν προτιμότερο να ...γράφεις περισσότερο, όχι φυσικά σε ανούσιες αντιπαραθέσεις!!!, αλλά σε αυτά που γνωρίζεις πολύ καλά: τα τεχνικά. -bye- Πολύς κόσμος στην κατηγορία διψάει για τεχνικές γνώσεις, ενώ αντίθετα οι κουραστικές αντιπαραθέσεις και τα off-topic κουράζουν και διώχνουν γι' αυτό και δεν μας χρειάζονται! :grandpa:
 

libair

AVClub Enthusiast
14 April 2010
801
αααα μάλιστα...αύτό τον κάνει να ισχυρίζεται ...πόσο πολύπλοκη και προβληματική είναι η lcd τεχνολογία σε σχέση με την sxrd....παίδες λίγο έλεος...η ιδιότητα του καθενός δεν του δίνει το αλάθητο....

δεν πιστεύω επίσης όσοι έχουν κάνει το ''λάθος'' να επιλέξουν lcd για την βιντεοπροβολή να μην απολαμβανουν καλη εικόνα...

ούτε και ένας άνθρωπος οπως ο ΜΑΝΩΛΉς ΚΑΣΤΡΟΥΝΉς OTAN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΟΛΕΑ LCD MEXΡΙ ΤΑ 2000....ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΈΤΣΙ ΞΎΠΝΗΣΕ...

ΑΥΤΌ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ REVIEW ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΓΙΑ TON PANA 3000 PANA 4000 EPSON 5500 EPSON 8500(TO ANTISTOIXO STIS ΗΠΑ)....

ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ...ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΥ.....

και ναι η ε´πσον έχει βάλει πλώρη για αλλού ....το έχουν γράψει πολλοί αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός οτι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν εκατομμύρια κόσμου που έχουν ευχαριστηθεί τα μηχανάκια της......
 

geodengr

AVClub Addicted Member
Γεια σας . Ενδιαφερομαι για το παρακατω βιντεοπροβολεα και τηα ηθελα την αποψη σας ΒΕΝ: MP-776ST
Θα ηθελα την γνωμη σας. Επισης που μπορω να βρω ποσο κοστιζει η λαμπα του οταν χρειαστει να την αλλαξω?


Πρέπει να μας πείς πρώτα για τι χρήση τον προορίζεις τον προβολέα.