Απο Xόμπι σε Business. Έίναι εφικτό;

Athanasis

AVClub Enthusiast
3 August 2009
927
Γεια σας παιδιά.

Το μόνο προτέρημα που αναγνωρίζω στον εαυτό μου αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν είμαι άνεργος (κατά την ημερομηνία συγγραφής του παρόντος).

Εργάζομαι σε ένα γραφείο σε μια δουλειά που σχετίζεται με το Accounting. Η δουλειά μου είναι μέχρι τις 4.00 το απόγευμα οπόταν μετά έχω την ευχέρεια να ασχοληθώ και λίγο με τα δικά μου. Όμως δεν κάνω αυτό που μου αρέσει το οποίο να σχετίζεται με τα Ηλεκτρονικά, κυρίως τα δορυφορικά τους δέκτες Dreambox, Linux etc, και με νόμιμες δραστηριότητες. Από την άλλη στο σπίτι δεν έχω χώρο και δεν μπορώ να επεκταθώ, αφού ζω στο πατρικό μου, σε μια σοφίτα 2χ3.

Όμως σκέφθηκα ότι αφού σκοτώνω που σκοτώνω την ώρα μου τα απογεύματα, γιατί να μην ενοικιάσω ένα μαγαζάκι με πατάρι και να το οργανώσω με κάποια ηλεκτρονικά είδη η accessories που δεν θα μου κοστίσουν μια ζωή, και να έχω το Πατάρι για εργαστήριο, και ότι ήθελε προκύψει.

Φυσικά είναι μόνο για τα απογεύματα και τις νύκτες (μετά τις 6πμ που κλείνουν τα άλλα καταστήματα) και απλά για περιορισμένη πελατεία. Δεν με ενδιαφέρει το κέρδος γιατί θα έχω να ζώ απο την άλλη μου δουλειά. Απλά να βγαίνει το ενοίκιο και να έχω ένα χώρο που να χαίρομαι και να μπορούν να έρχονται και άλλοι του χόμπι να αράζουμε κτλ.

Έχετε κάποιες απόψεις ? Είναι εφικτό αυτό που λέω ?

Θανάσης

 

alykou

New member
24 June 2006
76
νομιμα ειναι πολλα τα εξοδα. εναρξη στην εφορια μπορει να θελεις ΤΕΒΕ λογιστη τιμολογια ταμειακη μηχανη η εφορια θα σου ζηταει οτι θελει. μαγαζι νομιμα για χομπυ δυσκολο το βλεπω. για να το κανεις αυτο πρεπει να εισαι στην ζουλα και πελατες στομα με στομα.
 

hercoulis

AVClub Addicted Member
7 September 2008
2,388
στη ζουλα θα τα κανεις ολα,αφου εργαζεσαι αλλά..
θα σχολας στις 4. ποτε θα τρώς? στις 5 νυχτώνει το χειμώνα και εχεις να περάσεις και 2 πιάτα σε πελάτες που περιμένουν,θα το αρνηθεις??
αν το χομπι γινεται δουλεια, αστο.. για μενα παυει να ειναι χομπι :rifle:
 

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
αν το χομπι γινεται δουλεια, αστο.. για μενα παυει να ειναι χομπι :rifle:

Κι όμως, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κάνεις το χόμπι δουλειά σου. Να σε διασκεδάζει και να σε ευχαριστεί η ίδια η δουλειά σου. Όποιος το καταφέρνει αυτό είναι ευτυχής.
 
17 June 2006
23,890
Αθήνα
Οταν όμως τα έξοδα είναι μεγαλύτερα από τα έσοδα, παύει να σ' ευχαριστεί όσο και καλή διάθεση να 'χεις. Δυστυχώς.

Εκτός κι αν έχεις καβάντζες από άλλα έσοδα, οπότε να μην σε πειράζει αν "μπαίνεις μέσα".

Για να κάνεις το χόμπυ σου επάγγελμα ΧΩΡΙΣ να βρίζεις την ώρα και την στιγμή που το αποφάσισες, θέλει full time απασχόληση , για να μην πω all day και κατάστημα που να επενδύσεις σε εξοπλισμό κλπ. Οι απογευματινές απασχολήσεις σε μαγαζάκια με πατάρια κλπ και ταυτόχρονα όλα νόμιμα, δεν έχουν μέλλον.
Θα σε "βουλιάξουν" η εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία σε χρόνο dt.
 

Athanasis

AVClub Enthusiast
3 August 2009
927
Καλά, αν τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα,

θα σκευθώ κάτι άλλο. Δεν μπορώ να δουλεύω με προϊστάμενους....

Το όνειρο μου είναι δική μου δουλειά και ας είναι μπαλωμένη.

Το όνειρο μου είναι, έστω και για λίγο να νιώσω ελέυθερος, και ότι αν κάτσω για λίγο να ξεκουραστώ δεν θα γκρινιάζει ο προϊστάμενος (του οποίου εξάντλησα τα όρια της υπομονής του) και ο ουρανός έτοιμος να πέσει παάνω μου.

Και είμαι σίγουρος. Πριν πεθάνω θα τα καταφέρω να νιώσω για λίγο ελεύθερος.

Αθανάσης.
 

elcostis

Established Member
14 July 2006
208
Φίλε Athanasi δυστυχώς η επιβίωση σε αυτή τη ζωή είναι δύσκολη. Άν δεν έχεις πλάτες από πίσω να σε στηρίζουν και ειδικά αν υπάρχουν άτομα που εξαρτώνται από σένα δυστυχώς δεν έχεις επιλογές. Δύσκολα τα πράγματα φίλε!