Απόψεις σχετικά με τον κόσμο του Audio Visual

Yiannis-Edinburgh

Established Member
18 January 2007
256
Edinburgh-Athens
Κάνω την αρχή εάν δεν έχει ειπωθεί ήδη και δεν το γνωρίζω, θέμα σχετικά με τις ευκολίες και παροχές που εισπράττεις με την αγορά κάποιου A/V προϊόντος.
Tο σκεπτικό μου είναι μήπως και κερδίσουμε κάτι με αυτό, μαθαίνοντας να απαιτούμε το κάτι παραπάνω από αυτούς που θέλουνε να μας πουλήσουνε τα A/V προϊόντα τους.
Παράδειγμα όταν κανεις αγορά από εταιρίες όπως Runco,Linn,Proac,Arcam,Meridian,....κλπ
Aυτόματα σου παρέχεται δωρεάν η εγκατάσταση και κάποιες φορες και η ρύθμιση του συγκεκριμένου προϊόντος. Στην επομενη σας αγορά αναζητήστε αυτό το service και θα δείτε ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα και δεν είναι ανάλογα με την πολιτική του κάθε καταστήματος. Ψάχνοντας κατάλαβα ότι αυτή η δυνατότητα υπάρχει περισσότερο εάν όχι μονο σε εταιρίες που δεν έχουνε καμια σχέση με την Asia.
Μπορεί να πληρώνεις κάτι παραπάνω αλλα έχεις κάτι που σε εξυπηρετεί και ευχαριστεί για χρονια. Αν παρατηρήσετε στα Ευρωπαϊκά μηχανήματα υπάρχει πάντα η δυνατότητα των UpDates και δεν αναγκάζεσαι να κανεις αγορές στο κάθε τι καινούργιο για να προλάβεις την εξέλιξη που γίνετε συνήθως κάθε μηνα.
Καταντήσανε και τα μηχανήματα A/V σαν τα κινητά τηλεφωνα. Οι περισσότερες εταιρίες με την παρουσίαση ενός καινούργιου προϊόντος έχουνε ήδη έτοιμα τα επόμενα 1,5-2,5 κομμάτια προς κατασκευή βάση στατιστικών στοιχειων.
Ενώ κάποιες άλλες "δυστυχώς" λίγες σε αριθμό εταιρίες στο κάθε τι καινούργιο που παρουσιάζουνε, το επόμενο προϊόν έρχεται μετά από χρονια, οποτε γνωρίζεις ότι έχεις κάτι που δεν θα αντικατασταθεί σε άμεσο χρονικό διάστημα.
Επίσης παρατηρούμε ότι σε κάποια προϊόντα δεν γίνετε καλύτερη τιμή και δεν αλλάζει αυτή η τιμή για μεγάλο διάστημα, επομένως αυτό συμφέρει και αυτόν που θέλει να πουλήσει ένα τέτοιο μηχάνημα ως μεταχειρισμένο γιατί δεν χάνει την αξία του.
Εάν σκεφτούμε ποσα λεφτά έχουμε χαλάσει και ποσα μηχανήματα έχουμε αλλάξει στον βωμό της εξέλιξης, τότε θα διαπιστώσουμε ότι μπορούσαμε πολύ άνετα να έχουμε κάνει μια σπουδαία αγορά ενός Hi-End ή Editors' Choice μηχανήματος και να το χαιρόμαστε για χρονια.
( Για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι σε καμια περίπτωση όταν χρησιμοποιώ τις λέξεις Hi-End, στα άτομα εκείνα που βλέπουμε κατά καιρούς και στο AVClub ακόμα, που ενώ " τρώνε φακές και φασόλια κάθε μέρα κυκλοφορούνε με Rolex στο χέρι " ........για όσους καταλάβανε ).

Ακόμα "γιατί όχι" να δημιουργηθούνε και ενότητες με τις πιο δημοφιλέστερες και επικρατέστερες εταιρίες που υπάρχουνε στην αγορά στον Ελλαδικό χώρο και να λύνονται τυχόν απορίες και προβλήματα κατόχων προϊόντος από τις συγκεκριμένες αυτές εταιρίες.

Θα μπορούσα να διατυπώσω και άλλες σκέψεις μου και προβληματισμούς μου αλλα θα περιμένω τις απόψεις, σχόλια και άλλων τρελαμένων του A/V χώρου.

:grinning-smiley-043
 
17 June 2006
23,740
Αθήνα
Καλά όλα αυτά Γιάννη αλλά στον Ελλαδικό χώρο ισχύει και θα ισχύει το "value for money".

Καλή και η meridian και όλες οι καλές μάρκες, αλλά αν δεν υπάρχουν φράγκα καταλήγεις σε έναν AV τοων 300 ευρώ και τελειώνει το θέμα. Και αυτό ισχύει για πάνω από το 90% των περιπτώσεων. Οι λίγοι τρελαμένοι εδώ μέσα είναι εξαίρεση σε σχέση με το πόπολο έξω.

Α, κι όσο για την εγκατάσταση και την ρύθμιση, προκειμένουν να το πάρει ο άλλος φθηνότερα από κανά ιντερνετικό κατάστημα, την γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια.-bye-
 

Yiannis-Edinburgh

Established Member
18 January 2007
256
Edinburgh-Athens
Καλά όλα αυτά Γιάννη αλλά στον Ελλαδικό χώρο ισχύει και θα ισχύει το "value for money".

Καλή και η meridian και όλες οι καλές μάρκες, αλλά αν δεν υπάρχουν φράγκα καταλήγεις σε έναν AV τοων 300 ευρώ και τελειώνει το θέμα. Και αυτό ισχύει για πάνω από το 90% των περιπτώσεων. Οι λίγοι τρελαμένοι εδώ μέσα είναι εξαίρεση σε σχέση με το πόπολο έξω.

Α, κι όσο για την εγκατάσταση και την ρύθμιση, προκειμένουν να το πάρει ο άλλος φθηνότερα από κανά ιντερνετικό κατάστημα, την γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια.-bye-

Ακόμα και η αγορά του ΑV της τάξεως των 300 euros μπορεί να είναι έξυπνη.Προϋποθέτει όμως να γνωρίζεις εάν το συγκεκριμένο μηχάνημα θα καλύπτει τις ανάγκες σου και αυτό επιτυγχάνεται με ερωτήσεις και ψάξιμο.
Και όχι με το σκεπτικό άντε να αποκτήσουμε ένα home cinema,.....klp κουτσα στραβά για να είμαστε IN. Για αυτό πιστεύω και στον λόγο ύπαρξης του AVClub και όχι στον λόγο επίδειξης μηχανημάτων όπως συμβαίνει σε αλλα δυστυχώς Ελληνικά sites............
Το HD-ΧΕ1 το παρήγγειλα από το internet σε πολύ χαμηλή τιμή γνωρίζοντας ότι δεν έχω υψηλές απαιτήσεις από ένα γιαπωνέζικο μηχάνημα. Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουμε τα δικαιώματα μας με την αγορά ενός προϊόντος με ποιότητα ?
Κατά την παράδοση της αγοράς του A/V μηχανήματος στο κατάστημα θα μας ευχηθεί ο πωλητής καλορίζικο, άντε και εάν είναι στις καλές του και ένα ασφαλές πακετάρισμα και αυτό είναι όλο. Και όταν κοιτάξεις στο site της κατασκευαστικής εταιρίας τα bonus που έχεις προτιμώντας την αγορά του συγκεκριμένου ποιοτικού μηχανήματος, θα αναρωτηθείς ότι κάποιος δεν έκανε καλά την δουλειά του.
Ζητω να μου πει κάποιος αγοραστής Ευρωπαϊκού ή Αμερικανικου A/V μηχανήματος εάν εξυπηρετήθηκε κατά την αγορά , όπως επιβάλλεται από την κατασκευαστική εταιρία.
Γιατί εκείνη την στιγμή πληρώνεις το κύρος της εταιρίας και καμια φορα το handmade με μεράκι του μηχανήματος και όχι απλά την μάρκα.
Απλά προσπαθώ να ενημερώσω το πως έχει η κατάσταση τουλάχιστον εδώ που ζω εγώ, προς συμμόρφωση των εκεί υποψηφιων αγοραστών.
Γιατί πως να το κάνουμε ανήκει και η Ελλάδα :fahne90: στην Ευρώπη και με αυτό συνεπάγονται διαφορα οφέλη.
Όσο για το να υπάρχουνε κάποιες ενότητες με ονόματα κατασκευαστικών εταιριών που εκεί θα λύνονται απορίες και θα ανταλλάσσονται απόψεις από τους κατόχους των προϊόντων αυτών των εταιριών πια είναι η άποψη σου ?

Και να είσαι σίγουρος ότι μόλις δούνε κάτι τέτοιο οι υπεύθυνοι των εταιριών αυτών, θα τρέξουνε να απαντήσουνε στις οποιες ερωτήσεις προς συμφέρον και διαφήμιση των προϊόντων τους, οποτε και συμφέρον δικό μας των καταναλωτών.
 

vipcinemas

Senior Member
29 June 2006
321
Liverpool
Γιαννη,

ειναι πολυ απλο το θεμα.
Αγοραζοντας εναν ενισχυτη απο το internet, και με κερδος για το μαγαζι 100 ευρο, παιρνεις 100 ευρο service.
Παιρνοντας ενα προιον σε λιανικη τιμη, οταν το κερδος ειναι της ταξης του 30%, περιμενεις και το αναλογο service.

Δηλαδη, ο HD1 στα 3100+φορο ειναι ενα κουτι παραδοτεο στην πορτα σου.
Ο HD1 στα 4000 με εναν scaler των 3000, ειναι περασμενα και ρυθμισμενα στο σπιτι σου.

Το οτι μερικες μαρκες οπως η Runco (των οποιων ειμαι και dealer, by the way), δουλευουν διαφορετικα σημαινει οτι:
Επιλεγει τους dealer, ωστε το μηχανημα να αποδωσει στο μαχιμουμ στο σπιτι σου. Να παρει ο πελατης το service που πρεπει. Nα βγαλει το μαγαζι κερδος.Δεν ειναι ολος ο κοσμος diy, και υπαρχει αγορα για ολα τα μηχανηματα.
Οπως γνωριζεις, στο UK ειναι πολλοι που ο μισθος τους ειναι της ταξης των 200.000 ευρο το χρονο. Καθε dealer αποφασιζει τι πελατολογιο θελει, και αναλογως πρατει.
 

vipcinemas

Senior Member
29 June 2006
321
Liverpool
Το πιο απλο παραδειγμα....

Πας στο εστιατοριο και αγοραζεις T-Bone στα καρβουνα, τιμη 20 Euro.
Γνωριζεις οτι το κομματι κανει 3 Ευρο στο χασαπη, αλλα επειδη σε σερβιρουνε με χαμογελο και περνας ωραια, το ολο service το πληρωνεις 20, αφηνεις και μπουρμπουαρ!!

Πεινασα τωρα....