Απορια συνδεσης Blue ray με Yamaha rxv659

panos80

New member
30 October 2009
25
Παιδια καλημερα. Κατ'αρχην να αναφερω οτι δεν εχω ακομα καποια ιδιαιτερη εξοικειωση με blue ray players. Εχω ομως μια απορια.
Ειμαι κατοχος ενος ταπεινου DVD LG και ενος πολυκαναλου yamaha rxv-659. Σκεφτομαι την αγορα ενος blue ray samsung. Μεχρι τωρα η συνδεση μεταξυ τους γινοταν ως εξης: Απο το coaxial του LG στo coaxial του ενισχυτη και με ενα scart απο το LG στην εισοδο scart της τηλεορασης.
Μεχρι τωρα ολα καλα.
Το blue ray ομως που θελω να αγορασω δεν εχει coaxial παρα μονο audio out left - right και HDMI για την τηλεοραση. Οκ, το θεμα της τηλεορασης λυνεται με το HDMI. Με τον ενισχυτη ομως πως θα το συνδεσω? Τα audio out left - right που θα τα βαλω στον ενισχυτη? Εκανα ενα τεστ με το DVD LG που εχω τωρα και συνδεσα τα audio out left - right (του LG) στα INPUT DVD του ενισχυτη. Ηχος κανονικα αλλα στις ταινιες δεν μου αναγνωριζε τα formats dolby digital κτλ, ενω με την συνδεση coaxial τις αναγνωριζε μονος του ο ενισχυτης.
Με λιγα λογια φοβαμαι μηπως και αγορασω το blue ray και ο ενισχυτης δε μου αναγνωριζει τα forrmats.
Να αναφερω επισης οτι ο ενισχυτης δεν εχει εισοδο HDMI.

Ευχαριστω πολυ.
 

#@george@#

AVClub Addicted Member
1 April 2010
1,753
Καλημέρα. Από τα audio out left - right δεν γίνεται να περάσουν τόσες πληροφορίες όσες χρειάζονται για να αναγνωριστούν, άρα να παίξουν τα πολυκάναλα φορμά. Η μόνη λύση, πιστεύω, είναι η αγορά κάποιου μοντέλου που να έχει και ψηφιακή έξοδο, χαρακτηριστικό το οποίο δεν πρόκειται να επιβαρύνει πολύ τον προϋπολογισμό σου αφού δεν είναι κάτι το δυσεύρετο ή σπάνιο. Μοντέλα υπάρχουν πολλά και από τη samsung.
Ποιο μοντέλο έχεις επιλέξει και σε ποια τιμή;
 

panos80

New member
30 October 2009
25
Σ'ευχαριστω για την απαντηση. Το μοντελο που κοιτουσα ειναι το samsung bd-c5500 οπως και το pioneer bdp-lx320. Συγκλινω προς το δευτερο.Κανενα απο τα δυο δεν εχει coaxial και ο μονος τροπος συνδεσης τελικα ειναι οπως λες και εσυ με οπτικη ινα. Υπαρχει βεβαια και το bd-p1600a της samsung που νομιζω πως εχει coaxial αλλα μου μοιαζει καπως "φτηνο" εκτος κι αν κανω λαθος.
 

#@george@#

AVClub Addicted Member
1 April 2010
1,753
Πάνο, κοιτώντας το samsung bd-c5500 όσο και το pioneer bdp-lx320 είδα ότι έχουν οπτική έξοδο, πράγμα που σημαίνει ότι στην πράξη, εκτός από την αγορά ενός κατάλληλου καλωδίου, δεν θα έχεις άλλο πρόβλημα. Ο ενισχυτής σου, έχει οπτικές εισόδους οπότε όλα μια χαρά. Το αποτέλεσμα που θα έχεις θα είναι το επιθυμητό. /*\
Τα μοντέλα που κοιτάς φαίνονται καλά, αλλά δε μπορώ να εκφέρω άποψη. Εδώ μέσα υπάρχουν άτομα που ξέρουν απίθανα πράγματα. Απλά περιμένεις να δουν το θέμα σου.:D

/*\Υ.Σ. Μιλάμε πάντα για τα ''παλαιά'' πολυκάναλα φορμά : DTS, DD, κ.λ.π. και όχι για τα νέα : Dolby TrueHD, DTS-HD.
 

mr_rebelos

Μέλος Σωματείου
10 July 2006
11,508
Κερατσίνι
To BDP-320 έχει οπτική έξοδο την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Αλλά ο yamaha rxv-659 έχει και multichannel in. Αφου λοιπόν θές να πάρεις bluray και δεν έχεις ενισχυτη με hdmi εκμεταλευσου την multichannel in και πάρε ένα bluray που να έχει 7.1 αναλογικες εξόδους και ενσωματωμένους αποκωδικοποιητές για να έχεις και HD ήχο.
 

panos80

New member
30 October 2009
25
Δεν θελω να ξεφυγω απο τα 250Ε. Ξερεις αν παιζει καποιο blue ray με αυτα τα χαρακτηριστικα αλλα μεχρι και 250 ευρωπουλα?
 

panos80

New member
30 October 2009
25
Αν δε κανω λαθος το συγκεκριμενο μοντελο δεν εισηχθη απο την ελληνικη αντιπροσωπεια.