Ασυρματο card sharing..

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
Μπορει καποιος να βοηθησει σε ενα ασυρματο card sharing Nova που θελω να κανω?Οι αποριες μου ειναι στο εαν πρεπει να παρω συγκεκριμενο εξοπλισμο ή γινεται και με τους τoν κλασικο nova εξοπλισμο (εννοειτε επι 2).Εχει κανεις κανει κατι τετοιο ή εχει να προτεινει κανεις τροπους για να γινει?
 

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
Μιλαμε παντα για το ιδιο σπιτι!Δυο δεκτες με δυο πιατα και η αποσταση ειναι γυρω στα 30-40 μετρα.Οι χωροι ειναι ανεξαρτητοι (τους χωριζει ο κηπος).Και λεω ασυρματο για να μην μπω στη διαδικασια σκαψιματος του κηπου..
 

GiannisGakis

New member
11 July 2008
61
Φίλε δέν το υπολογίζει η ΝΟΒΑ για ίδιο σπίτι...
Και 30-40 μέτρα είναι αρκετά γιά ασύρματο....
 

Arno

AVClub Enthusiast
2 July 2007
1,057
ΑΘΗΝΑ
Στο νέο περιοδικό Digital Satellite TV, υπάρχει ένα σχετικό άρθρο, που ονομάζεται Ασύρματο δίκτυο στην ταράτσα με ένα μόνο καλώδιο. Νομίζω ότι είναι αυτό που ψάχνεις.
Σε γενικές γραμμές, θα συνδέσεις δέκτη με μια μικροκυματική κεραία στην ταράτσα και έτσι θα επιτύχεις ασύρματη επικοινωνία μεγάλης εμβέλειας. Η εμβέλεια ως επί το πλείστω εξαρτάται από την κεραία
 

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
Προσπαθω να βρω το περιοδικο στα περιπτερα της περιοχης αλλα ματαια ακομη..Αυτο με την κεραια μου μοιαζει καλη λυση.Η nova μπορει να λεει οτι θελει.Το σπιτι ειναι ενα.Στο ενα κτισμα στεγαζεται το γυμναστηριο και η πισινα και στο αλλο το κυριως σπιτι.Ειναι ΕΝΑ σπιτι με αδεια οικοδομης σε ιδιοκτητο οικοπεδο και διαμενει ΜΙΑ οικογενεια.Και εχω την εντυπωση οτι μπορω με οποιο τροπο θελω να προβαλω την εικονα σε οποιο σημειο του σπιτιου μου θελω.Σωστα?ή κανω λαθος?
 

vezouvios

Established Member
10 April 2007
148
θεσσαλονικη
Μετακομισα,και αρχισανε τα προβληματα!!!
Card sharing λοιπον,δεν μας εφτανα τα εξοδα που ειχαμε,μπηκαμε και σε καινουργια!!

Εχω nova με το γνωστο πιατο της και εναν αποδοικοποιητη noname!
Το προβλημα τωρα που δημιουργηθηκε ειναι οτι το σπιτι που μπηκα ειναι μεζονετα,αποτελεσμα να πρεπει να ειμαστε ολοι στο σαλονι και να βλεπουμε το ιδιο καναλι!

Διαβασα ενα σωρο με θεμα card sharing!!
Tα ερωτηματα τωρα που προκυπτουν και εφοσων μιλαμε για ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ (το βαζω με κεφαλαια για ευνοητους λογους),
Ειναι τα εξεις!!
1)πρεπει να παρω 2 dreambox?
2)Εαν ναι εστω με 2 dreambox 600 κανω την δουλεια μου?
3)πρεπει να βαλω 2 lnb στο πιατο και να τραβηξω 1 καλωδιο ανα dreambox?
4)πρεπει και οι 2 να συνδεθουν σε ενα ρουτερ οπωτε μιλαμε για ενα extra καλωδιο ανα dreambox προς τον ρουτερ ετσι ωστε να επικοινωνουν?

Βλεποντας ομως τωρα και την προσφορα της nova για τον πανασατ 3001 στα 199 ευρω μηπως συμφερει αυτη η λυση?
ξερω θα μου πειτε οτι αυτη η λυση σε χρεωνει αλλα 7,5 ευρω τον μηνα,+οτι εαν διακοψεις το συστημα μετατρεπετε σε τασακι πολυτελειας!

Ο προηγουμενος ιδιοκτητης ειχε το εν λογω συστημα της νοβα,οπωτε υπαρχει και ετοιμη καλωδιωση,για την οποια ομως δεν ξερω εαν ταιριαζει η λυση με τα dreambox!

Γνωριζω επισης οτι ειναι παρανομη το μοιραζμα εκτος οικιας αλλα δεν με ενδιαφερει αυτη η λυση (προς το παρων χεχεεχ)
Τo pvr της νοβα ομως γιατι ειναι νομιμο? τι ειναι αυτοι ρε παιδια??

ΠΑΝΤΩς εαν εχει κανεις εμπειρια στο τι πρεπει να αγορασω και τι πρεπει να εγκαταστησω (καλωδια κτλ) ας επικοινωνησει μαζι μου εστω και με π.μ
Ευχαριστω εκ των προτερων!!
 

Arno

AVClub Enthusiast
2 July 2007
1,057
ΑΘΗΝΑ
Λοιπόν,
καταρχήν όταν μιλάμε για Card Sharing, μιλάμε για μοίρασμα κλειδιών κάρτας και όχι εικόνας - ήχου. Άρα σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να υπάρχει ξεχωριστός δέκτης, που να τροφοδοτείται από ξεχωριστό LNB. Για παράδειγμα, μπορείς να βάλεις ένα τετραπλό LNB, με 4 εξόδους, (υπάρχει και διπλό και οκταπλό) και να τροφοδοτείς 4 δέκτες. Άρα θα βαλεις όσους Dreambox ή άλλους δέκτες, για να βλέπουν τα δωμάτια που θέλεις και θα έχεις ισάριθμες καθόδους δορυφορικού σήματος, από την ταράτσα. Από εκεί και πέρα με μια κάρτα και τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα βλέπουν όλοι οι δέκτες. Μπορείς να κάνεις card share, με card splitter, με δέκτες ανοιχτού Linux, όπως οι Dreambox, αλλά και με κλειστούς δέκτες όπως οι MVision.
Σε σχέση με τη Nova είναι η συγκρίσιμη η διαφορά τιμής, αλλά η λύση της σε περιορίζει στους δύο μόλις δέκτες.
 

satnick

AVClub Addicted Member
6 September 2008
2,275
Παντος εμαθα οτι αν ερθει τεχνικος της nova και βρει spliter το βγαζει τωρα με τι δικαιομα και κατα ποσο αληθευει δεν ξερω!!!!!!
 

Hellraiser

Senior Member
22 January 2007
464
Planet Earth
Ετσι και αλλιως πλεον ασυρματο card sharing δεν γινεται πλεον με τη NOVA αφου "παντρευουν¨τη καρτα με τον αποκωδικοποιητη με αποτελεσμα να μην δουλευει σε οποιονδηποτε αλλο αποκωδικοποιητη.

H μονη σιγουρη λυση ειναι το PVR της NOVA με περιορισμο βεβαια οτι θα δουλεψει μονο σε 2 τηλεορασεις...
 

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Re: Απάντηση: Ασυρματο card sharing..

Ετσι και αλλιως πλεον ασυρματο card sharing δεν γινεται πλεον με τη NOVA αφου "παντρευουν¨τη καρτα με τον αποκωδικοποιητη με αποτελεσμα να μην δουλευει σε οποιονδηποτε αλλο αποκωδικοποιητη.

H μονη σιγουρη λυση ειναι το PVR της NOVA με περιορισμο βεβαια οτι θα δουλεψει μονο σε 2 τηλεορασεις...

Παραμύθια της Χαλιμάς, που αναπαράγουν τα περιοδικά του χώρου και οι τεχνικοί της nova.

Μόνοι οι νέοι δέκτες Panasat υποστηρίζουν αυτή τη τεχνολογία (του "παντρέματος") και απ' όσο μπορώ να γνωρίζω δεν έχει καν ενεργοποιηθεί αυτή η δυνατότητα σε κανέναν. Επιπλέον εξακολουθείς να μπορείς να αγοράσεις συνδρομή χωρίς δέκτη/εξοπλισμό, οπότε και πάλι δεν ισχύει το παραπάνω.
 

Hellraiser

Senior Member
22 January 2007
464
Planet Earth
Μια χαρα ενεργοποιηθηκε σε μενα φιλε...μολις πηγα να ενεργοποιησω τη συνδρομη μου με ρωτησανε τον σειριακο αριθμο του αποκωδικοποιητη.

Τωρα βεβαια στη περιπτωση που αγοραζεις μονο συνδρομη και οχι τον αποκωδικοποιητη της NOVA ειναι ενα καλο ερωτημα τι γινεται.
 

prowler13

New member
17 August 2009
5
To PVR μπορεί να κάνει τη δουλειά του όταν η δεύτερη TV είναι σε απόσταση 20 μέτρων ή θα έχουμε προβλήματα στην εικόνα? Επίσης μπορώ να επιβεβαιώσω ότι μου είπανε στη Nova ότι πλέον δεν πωλούνται απλές συνδρομές χωρίς τον εξοπλισμό.Τι άλλη λύση υπάρχει μετά απο αυτό το "πάντρεμα " που κάνανε με τους αποκωδικοποιητές τους?
 

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Απλά δεν υπάρχει άλλη λύση...
Μόνο με δέκτη PVR της συνδρομητικής δεν είναι ακόμα παντρεμένη η κάρτα με τον δέκτη.
 

fchef

Senior Member
14 February 2008
470
Aν δεν εχεις "παντρεμενη" καρτα υπαρχουν παρα πολλες λυσεις.
Αν υποθεσουμε λοιπον οτι η καρτα ειναι ανυπαντρη παρε ενα δεκτη δικτυακο (mvision s5 για SD η ipbox 9000 για HD) βαλε την καρτα πανω του και συνδεσε το δεκτη στο ρουτερ.
Ενεργοποιησε το ασυρματο στο ρουτερ και στο αλλο σπιτι σου διπλα παρε ενα access point CLIENT. βαλε και εκει ενα δεκτη mvision s5, συνδεσε τον στο access point client και εχεις μοιρασμα της καρτας εντος οικιας με ανεξαρτητη χρηση του καθε δεκτη.
Αυτο προυποθετει βεβεαι οτι απο το πιατο σου θα βαλεις διπλο lnb και θα τροφοδοτησεις με καλωδιο και το αλλο σου σπιτι. Και επειδη το ενα καλωδιο το δορυφορικο δεν το γλυτωνεις μπορεις να περασεις μαζι του και ενα καλωδιο δικτυου 30-40 μετρα ωστε να γλυτωσεις την αγορα access point.
Aφου εχεις πισινατο σπιτι αξιζει να βρεις ενα τροπο να περασεις ενα καλωδιο δικτυου, εστω και καπως εναιεριο, να γλυτωσεις το σκαψιμο.