Αθηνα...Πηρα τηλ. στην Digea!

Eddie

Senior Member
20 December 2007
470
Καλά έριξα πολύ γέλιο με την Digea. Αρχίσαν από τώρα να βαράνε τα όργανα. Με πήραν τηλέφωνο την προηγούμενη βδομάδα να με ρωτήσουν αν χρειάζομαι δέκτη. Τους είπα ότι έχω δέκτη ενσωματομένο στην τηλεόραση και μου είπαν ναι αλλα μπορώ να τον χρησιμοποιήσω για την παλιά crt μου (που δεν έχω αλλά λέμε τώρα). Μην τα πολυλογώ σκέφτηκα να πάρω έναν για τους γονείς μου για το δωματιό τους που έχουν μία παλιά τηλεόραση. Και ρωτάω λοιπόν ποιον δέκτη δίνουν έτσι για να τσεκάρω και εγώ στο νετ ποιος είναι και τί κάνει. Τιμή λέει 99 ευρώ σε δύο άτοκες δόσεις. Ψάχνω λοιπόν στο νετ για τον δέκτη αυτόν και τι να δω? Έχει από 48-52 ευρώ στα ιντερνετομάγαζα. Τώρα θα μου πείτε διαθεσιμότητες, κράχτες και τέτοια τα οποία ομολογώ ότι δεν κοίταξα. Αλλά πείτε μου ρε παιδιά...πόσα δηλαδή θέλουν να βγάλουν? Να μου έλεγε μία λογική τιμή πχ 60 έστω και 70 ευρώ ακόμα να τον πάρω από αυτούς για να ξέρω και ποιον θα βρίζω αν έχω πρόβλημα...αλλά 99 ευρώ? διπλή τιμή? Τελος πάντων λέω στην κοπελιά που με πήρε ότι δεν θέλω δέκτη γιατί τον πουλάνε πολύ ακριβά. Απάντηση...μα δεν είναι ο ίδιος ο δικός μας. Πως δεν είναι ο ίδιος? αυτό δεν είναι το μοντέλο? Ναι αλλά ο δικός μας είναι καλύτερος. Φυσικά γιατί είναι καλύτερος δεν ήξερε να απαντήσει. Μετά το έριξε στο οικονομικό...σε μας όμως θα πληρώσετε την πρώτη δόση σε ένα μήνα...ναι λέω αλλά η πρώτη δόση η δικιά σας είναι όσο θα μου κοστίσει ολόκληρος ο δέκτης αν τον πάρω απ'εξω. Τελικά δεν με κατάφερε φυσικά και έκλεισε το τηλ. απογοητευμένη. Νομίζω αν την ρωτήσει και κανείς αλλος το μοντέλο του δέκτη δεν θα του το πει! Και ξαναρωτάω...μα πόσο κέρδος θέλουν να βγάλουν??? Διπλή τιμή? έλεος δλδ!!! Και τα καμάρια μας, οι πολιτικοί μας με την κρίση γιαλαντζή δεν βλέπουν τί γίνεται? Δεν μαθαίνουν τι πάνε να κάνουν οι κύριοι της Digea και το υπερκέρδος που θέλουν να βγάλουν? Αν είναι δυνατόν...

Edit: Επ'ευκαιρία μου είπαν ότι σε κανά εικοσαήμερο θα αρχίσει να εκπέμπει Αθήνα.
 
Last edited:

mat99

Established Member
1 February 2009
139
Ηταν σιγουρα απο την digea η μηπως ηταν απο τις γνωστες εταιριες που κανουν τηλεπωλησεις και μυριστηκαν χρημα που ερχεται τωρα με την επικειμενη πωληση χιλιαδων αποκωδικοποιητων στην Αττικη ?Παντως αν ειναι απο την digea θα ειναι εξωφρενικο γιατι υποτιθεται οτι αυτοι δεν πουλανε δεκτες αλλα προσφερουν ψηφιακες υπηρεσιες....τι να πω...
 

AFam

AVClub Fanatic
11 September 2006
26,961
Αποκλείεται να είναι από την Digea. Μάλλον από τελεμάρκετινγκ εταιρεία ήταν....
 

Eddie

Senior Member
20 December 2007
470
Αποκλείεται να είναι από την Digea. Μάλλον από τελεμάρκετινγκ εταιρεία ήταν....

Τώρα που το λες δεν το ανέφερε. Ή μάλλον το ανέφερε ως εξής. Τώρα που έρχεται το ψηφιακό σήμα θα σας ενδιέφερε μήπως ένας δέκτης εγκεκριμένος από την εταιρεία που παρέχει το ψηφιακό σήμα? Δεν είπε δλδ ότι είναι από την Digea αλλά το άφησε περισσότερο να αιωρείται. Ίσως και να έχετε δίκιο. Πάντως δεν είμαι και πολύ σίγουρος
 

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,151
ΑΘΗΝΑ
Άρα να υποθέσουμε ότι και το 20-ήμερο που λές στο #1 δεν ισχύει. (Διαφημιστικό τρικ για να αγχώσουν τον αγοραστή ν' αγοράσει, μην έρθει το σήμα και´αυτός δεν έχει δέκτη...)
 

SatZapper

AVClub Enthusiast
5 September 2007
1,157
Εάν δεν βγει επίσημη αντίστροφη μέτρηση στο site της Digea (όπως έγινε και με την Θεσσαλονίκη), δεν πρόκειται να γίνει τίποτα…
 

sateliter

Senior Member
9 March 2008
421
Απάντηση: Re: Αθηνα...Πηρα τηλ. στην Digea!

Εάν δεν βγει επίσημη αντίστροφη μέτρηση στο site της Digea (όπως έγινε και με την Θεσσαλονίκη), δεν πρόκειται να γίνει τίποτα…

Πολύ σωστά. Και τουλάχιστον σε ότι αφορά την έναρξη από Ξυλόκαστρο και Θεσσαλονίκη, όπου υπήρχε αντίστροφη μέτρηση, ήταν συνεπείς. Αυτό περιμένουμε και τώρα για την Αττική, την αντίστροφη μέτρηση δηλαδή, με πιθανές ημερομηνίες το διάστημα μεταξύ 10-15/04/10, εκτός αν προκύψουν άλλα δεδομένα. Θα δούμε.
 

dslfan

Established Member
7 February 2010
154
ειναι μεσα στο χρονοδιαγραμμα οπως λενε στο site τους....


"1ο εξάμηνο 2010
Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010, αναμένεται να ξεκινήσει η εκπομπή ψηφιακού σήματος στην Αθήνα, από τα κέντρα εκπομπής Υμηττού και Αίγινας, στην Λάρισα και στην Πάτρα."
 

Leonidas33

AVClub Addicted Member
30 November 2007
1,735
Μαλλον το στοιχημα γι'αυτούς είναι ότι σκέφτονται ο κόσμος δεν έχει λεφτά με τις μειώσεις εισοδήματος με την φορολογία που εξαγγέλθηκε,μεσολαβεί το Πάσχα που πολλοι δεν θα πάρουν δώρο....και θα πιάσουν πάτο από πωλήσεις.:flipout:
 

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,748
Aθηνα
παντα να καθυστερουν ... αλλα να ρωτησω τωρα κατι

ειμαστε σιγουροι οτι το ψηφιακο στην Αθηνα θα ναι καλυτερο ?

μηπως θα ναι συμπιεσμενο ?

δλδ αν καποιος πιανει καλα εφοσον η digea δεν προσφερει hd και εφοσον διατηρειται η αναλογικη μεταδοση ( για οσο διατηρειται - δε νομιζω να κοπει συντομα εδω δεν εχει αρχισει ακομα η ψηφιακη καλα καλα και στην Αττικη καθολου )

δεν εχει νοημα η ψηφιακη ληψη ...

καλα πολλοι ( κι εγω ) θα παρουν δεκτη για την κυρια τηλεοραση ( και για τεστ κυριως απο περιεργεια )

αλλα οχι για ολες ...
 

Βασίλης Γ

Senior Member
8 February 2010
621
Φίλε spyrmak μην ανησυχείς. Το αναλογικό switch-off θα γίνει πιθανόν το 2015 (και βάλε...). Όποιος έχει αναλογική λήψη ''καμπάνα'' δεν θα δει μεγάλες διαφορές με το ψηφιακό σήμα (αφού είναι SD). Δυστυχώς οι μέχρι τώρα εκπομπές από Χορτιάτη παρουσιάζουν προβλήματα (σπάσιμο, πάγωμα στη εικόνα), όχι βέβαια συνέχεια αλλά κάποιες φορές. Άλλωστε ξέρουμε ότι με τη ψηφιακή μετάδοση ή βλέπεις ή δε βλέπεις καθόλου. Δεν υπάρχει μέση κατάσταση.
 

Innersense

AVClub Enthusiast
31 January 2007
1,009
Καλό καλοκαίρι για την Digea...

http://www.mediablog.gr/archives/9732

Στις 18 Ιουνίου έρχεται το ψηφιακό σήμα της DIGEA στην Αττική!

Όπως αναγράφεται και επίσημα στο site της Digea...

Χάρτης με κενό αναλογικής κάλυψης λόγω κλεισίματος του αναλογικού σήματος από την Αίγινα
keno%20analogikis%20kaltpsis%20apo%20klisimo%20aiginas.jpg

Xάρτης ψηφιακής κάλυψης από Υμηττό και Αίγινα
psifiaki%20kalipsi%20apo%20imito%20kai%20aigina.jpg

Xάρτης ψηφιακής κάλυψης από Υμηττό και Αίγινα (κοντινό)
psifiaki%20kalipsi%20apo%20imito%20kai%20aigina%20kontino.jpg
 
Last edited:

Leonidas33

AVClub Addicted Member
30 November 2007
1,735
Ο "χάρτης με κενό αναλογικής κάλυψης λόγω κλεισίματος του αναλογικού σήματος από την Αίγινα" είναι θεωρητικός καθώς πολλοί λαμβάνουν και από αλλού.

Θεωρητικός είναι επίσης και ο "Xάρτης ψηφιακής κάλυψης από Υμηττό και Αίγινα" αν δεν δούμε στην πράξη, γιατί έχει εκτός Βορεια Αττικη που λαμβανει και από Υμηττό.
 

tsampoulas

New member
17 May 2010
6
Εγω έχω ένα σπίτι στην ανάβυσσο, αλλά όχι στον οικισμό πάνω στην αθηνων σουνίου, πιανει τα μεγαλα καναλια αλλα η εικόνα μούφα. Τώρα δε έχω ιδέα εικόνα πέρνω απο αίγινα ή απο κατι κε που έχει η αναβυσσο και το σουνιο? Αμα στρεψω την κεραία προς αίγινα πρεπει να στρεψω προσ τα εκει και την vhf και την uhf?
 

tsampoulas

New member
17 May 2010
6
Πάνω στην αθηνων σουνιου απεναντι απο hotel calypso 100μ πριν την σχολη τυριστικων επαγγελματων να και οι συντεταγμενες μου " lat=37.7200347227, lon=23.9160528661
 

AFam

AVClub Fanatic
11 September 2006
26,961
Άγιο Νικόλαο δηλαδή !!!!! Κάτσε να δω το χάρτη και θα σου πω....
 

AFam

AVClub Fanatic
11 September 2006
26,961
Βλέπεις Αίγινα, στην πλάτη σου έχεις το βουνό που καλύπτει Σαρωνίδα και Ανάβυσσο. Στα κανάλια που βλέπεις δεν περνάει ένα τρέιλερ που λέει ότι η αναλογική μετάδοση θα διακοπεί στις 18 Ιουνίου και ότι χρειάζεται να αγοράσεις ψηφιακό δέκτη ???