Before the music dies...

Δημήτρης Ν.

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,209
Θεσσαλονίκη
ακούστε και δείτε , κυρίως , το βίντεο "How to create a sexy popstar" όπου μία απίστευτα παράφωνη κοπελλίτσα γίνεται τραγουδίστρια με την βοήθεια της τεχνολογίας .
 

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,207
Αλιμος
και αυτο για την Clear Channel λεει πολλα. Ειχε μιλησει για αυτη την εταιρια ο Πετριδης, πριν 2-3-4 χρονια.

Το αποτελεσμα ειναι πως ολο και λιγοτεροι θα ψαχνουν τη μουσικη. Ειδικα η Ελληνικη νεολαια, αλλα και οι υπολοιποι, ακουν δραματικα αθλια μουσικη και το κακο ειναι πως ειναι και περήφανοι γι'αυτο.
 
22 June 2006
1,097
Sweden
Λίγο πολύ όλα αυτά είναι γνωστά. Και συμβαίνουν πάνω - κάτω εδώ και αρκετά χρόνια. Ειδικά στο θέμα της εικόνας, επειδή τυχαίνει να εμπλέκομαι επαγγελματικά, ειλικρινά τίποτα από αυτά που βλέπουμε σε διαφημίσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα είτε πρόκειται για αντικείμενα είτε για ανθρώπους.

Το θέμα για 'μένα όμως έχει βαθύτερες ρίζες. Κυρίως αφορά αυτό που λέμε ψυχολογία της μάζας και πως αυτή κατευθύνεται μέσω της φήμης και μόνο. Ουσιαστικά είναι μάλλον στη φύση μας η έλλειψη κριτικής σκέψης. Γιατί αλλιώς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η μαζική συμμετοχή/επιλογή(?) σε πράγματα που δεν περιέχουν τίποτα. Και φυσικά δεν αναφέρομαι στην μουσική καθώς η κρίση είναι γενικότερα πολιτισμική. Τελικά είναι μόνο θέμα παιδείας όπως λέμε; Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι πιο σύνθετο. Η κρίση και η αναζήτηση χρειάζονται χρόνο και κόπο. Κάτι που δεν διαθέτει ο μέσος άνθρωπος σήμερα εφόσον αυτό έχει αναχθεί σε υπέρτατη πολυτέλεια. Για παράδειγμα η κλασσική μουσική δεν τυχαίνει ευρείας αποδοχής γιατί η ακρόαση της προυποθέτει χρόνο και προσοχή. Οπότε αντί να δεις στο σινεμά την τελευταία ταινία του Κεν Λόουτς, προτιμάς το Spiderman 3 για να ξεκουράσεις το μυαλό σου από όλα αυτά τα "θαυμαστά" που συμβαίνουν γύρω σου καθημερινά.

Χωρίς να συμφωνώ με τα παραπάνω, καταλαβαίνω και δικαιολογώ ως ένα βαθμό, τις "επιλογές" (με εισαγωγικά γιατί δεν πρόκειται ακριβώς για επιλογές) του μέσου ανθρώπου. Η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς και ειδικότερα στη μουσική, τα είδη διασπώνται και κατακερματίζονται. Αυτό μπορεί να αποτελεί και ένα θετικό σημείο εφόσον καταρέουν τα μεγάλα μουσικά trust που υπήρχαν ως τώρα, δημιουργώντας κενό χώρο για μικρότερα ονόματα. Η συμβολή του internet δίνει στον καθένα την δυνατότητα να προβάλει το προϊόν του εύκολα άμεσα και οικονομικά. Με την ίδια σχεδόν ευκολία προβάλλεται ένα μεγάλο όνομα και ένα μικρό.

Η εποχή της υπερπροσφοράς είναι τώρα πιο απειλητική από ποτέ. Με εφιαλτικό μέγεθος και ελκυστικό πρόσωπο απαιτεί χρόνο και χρήμα (κόπο) από την μικρή -κατά τα άλλα- ζωή μας. Και κάθε μικρό απόκτημα (της) είναι και μία στιγμή ικανοποίησης στην υπόλοιπη μίζερη και ζοφερή πραγματικότητα. Αξίζει άραγε;
 

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,530
Θεσσαλονίκη
Γι' αυτό και πρέπει κάπου να κάνουμε τις επιλογές μας.

Δεν ξέρω όμως πού να κάνω θυσίες, στη μουσική, στον κινηματογράφο, στα κόμικς ή στα βιντεοπαιχνίδια;

Κι έπειτα, ακόμα και ένα είδος ψυχαγωγίας να "κρατήσω", σε ποιο υποείδος να επικεντρωθώ, πού να προσανατολιστώ κ.ο.κ...

Πάντως Γιώργο, ναι αξίζει. Και με το παραπάνω...