Δεκτες mpeg4!

Leonidas33

AVClub Addicted Member
30 November 2007
1,735
Re: Απάντηση: Δεκτες mpeg4!

Εικόνα τυπικά καλή, έξοδος HDMI ρυθμιζόμενη στα 576i, 576p, 720p, 1080i.
Δύο scart, coaxial ψηφιακή έξοδος ήχου, αρκετά καλή απόκριση τ/χ.
Ελληνικά μενου, teletext και EPG (24ωρο)

Αναπαράγει αρχεία mp3, φωτογραφίες και αρχεία divx στα οποία δεν υποστηρίζει ελλ. υπότιτλους (ούτε σε utf-8)

Κάνει εγγραφή σε δίσκο FAT 32. Την ώρα της εγγραφής δεν μπορείς να αλλάξεις κανάλι, ούτε να πειράξεις κάτι άλλο στα μενου του. Δημιουργεί φακέλους με το όνομα του καναλιού και την ημερομηνία εγγραφής. Τα αρχεία έχουν κατάληξη .pvr, παίζουν απροβλημάτιστα στον δέκτη αλλά και στο PC αφού πρώτα αλλάξεις την κατάληξη σε .avi

Υπάρχει υποστήριξη εδώ: www.xdsrup.com. Ηδη με πρόσφατο firmware διορθώθηκε το πρόβλημα με το ελληνικό EPG.
Αυτά..


Από που το πήρες και πόσο ; (έχει ρολοι σε stanby ; ;)



Εχει.
Τιμή λιανικής 79 .


Ρωτησα στo παρακάτω κατάστημα και μου είπαν ότι δεν έχει ρολοι σε standby (το λειτουργούσαν λένε μπροστά τους)-ΕPG έχει εβδομαδιαίο και επίσης παίζει αρχεία βιντεο με υπότιτλους ,αλλά καλύτερα ενσωματομένους

http://dinosat.gr/product_info.php?products_id=211&osCsid=40hp7kraei66k02k1ub7uop680

Τωρα τι να πιστέψω ; Φαίνεται καλό μηχάνημα....κανένα manual δεν υπάρχει online,εκτός αν η παραπάνω δεν είναι η επίσημη σελίδα του κατασκευαστή...
 
Last edited:

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,452
Θεσσαλονίκη
- Μετά την πρόσφατη αναβάθμιση 1.19, έχει λυθεί το πρόβλημα με το ελληνικό EPG και πλέον είναι 7ήμερο.
- Το ρολόι δεν εμφανίζεται πλέον στη θέση stand-by.

Οτι αφορά τα αρχεία divx και τους εξωτερικούς υπότιτλους πρέπει να το ξαναδώ το βράδυ.
 

Leonidas33

AVClub Addicted Member
30 November 2007
1,735
Aυτόν το δέκτη τον είδα ανοικτό και στο Πλαίσιο (δεν έχει ενημερώσει το site του ακόμα) στην ίδια τιμή

-Οι οδηγίες του (όχι το κουτί) λένε ότι παίζει και αρχεία βίντεο

Τον φέρνει η Ψηφιακή τεχνολογία ΑΕ και δείχνει στιβαρή κατασκευή

http://www.sin-plin.gr/DIGITALBOX-HDT-200/
 

papasouzakias

Moderator
Staff member
13 May 2009
4,523
Εγώ είχα ένα DigitalBox 1-C κλώνο Yumatu, με τα γνωστα προβλήματα.Ζεσταινόταν λόγω των προβλημάτων στους πυκνωτές του, κόλλαγε στην αλλαγή των καναλιών. Αυτός είναι διαφορετικός;
 

lynyrd

Established Member
22 September 2007
266
Για τον edision argus mini T HD τι γνώμη έχετε ? Έχει δοκιμάσει κανείς περισσότερους από ένα δέκτη στην ίδια τηλεόραση?κι αν ναι έχουν διαφορά στην ποιότητα της εικόνας?
 

coyote_D

Established Member
21 December 2007
224
το τηλεκοντρόλ.... το κράταμε... ή χρησιμοποιούμε από δω και πέρα του δέκτη?
 

mitsos130

New member
21 March 2009
2
Γεια και χαρά σε όλους. Με ενδιαφέρει κάποιος δέκτης (mpeg2 & mpeg4) που να τροφοδοτείται με 12V. Βρήκα στα Carrefour τον Shcaub Lorenz sl400 αλλά δεν έχει hdmi. Μήπως γνωρίζετε εάν υπάρχει κάποιος άλλος;
 

thanassis

New member
12 January 2010
30
Απάντηση: Re: Δεκτες mpeg4!

το τηλεκοντρόλ.... το κράταμε... ή χρησιμοποιούμε από δω και πέρα του δέκτη?

ανοίγεις με το ένα την τηλεόραση και ρυθμίζεις τον ήχο με αυτό, και με το άλλο αλλάζεις κανάλια....
μπορείς να βρεις όμως κάποιο το οποίο να ρυθμίσεις να ανοίγει την τηλεόραση και να αλλάζει τον ήχο της τηλεόρασης, και να χρησιμοποιεί στα υπόλοιπα πλήκτρα τον δέκτη...
 

Leonidas33

AVClub Addicted Member
30 November 2007
1,735
Σήμερα στο MediaMarkt είδα ένα δέκτη AKAI που είχε 2 SCART, HDMI, θύρα USB και PVR.
Επίσης στο κουτί πάνω έγραφε τα πάντα στα Ελληνικά και ότι παίζει mp3, photos,Divx από το USB.
Δεν συγκράτησα το μοντέλο, παρά μόνο το site που έγραφε www.akai.gr.
Όμως δεν μπορώ να βρω το μοντέλο που είδα στο site. Τιμή 89 Ευρώ αν θυμάμαι καλά. Από ότι έλεγε ο υπάλληλος σήμερα τον παραλάβανε, είναι ολοκαίνουριος.

Το μοντέλο είναι το STB-8309,είναι πολύ μικρό,απλή κατασκευή με λογότυπο της φίρμας σαν απομίμηση.Eχει μικρή οθόνη,USB δεν έχει μπροστά (ή δεν άνοιγε κάτι σαν καπάκι μπροστά).... και σε γενικές γραμμές δεν αξίζει τα λεφτά του εκ πρώτης όψεως.

Το κουτί του (αυτό) που είδα εγώ δεν έγραφε αναραγωγή Divx.
 

lynyrd

Established Member
22 September 2007
266
Σήμερα δοκίμασα έναν Edision Argus mini T HD και έναν Power plus HT1700HDMI.
Τους είχα για λίγο στη διάθεσή μου γι αυτό κι επικεντρώθηκα πιο πολύ στην ποιότητα εικόνας.Γενικά έχουν παρόμοια εικόνα με τον argus να έχει ελαφρώς πιο έντονα χρώματα πράγμα όχι απαραίτητα καλό γιατί το μαύρο του είναι πολύ σκούρο και δεν φαίνονται πολλές λεπτομέρειες.Έχουν και οι 2 ελληνικό EPG και εβδομαδιαίο,χρόνος αλλαγής καναλιών παρόμοιως (γύρω στα 2 sec),o argus δεν έχει ελλήνικό teletext για τον Power plus δεν είδα.Καλύτερο menu σαφώς του argus οπως και πιο ποιοτικό τηλεχειριστήριο.Η δοκιμή έγινε σε philips 42pfl9732,το σήμα μου και στα αναλογικά κανάλια είναι πολύ καλό.Γενικά από την ψηφιακή εικόνα δεν τρελάθηκα κιόλας,σίγουρα ποιότητας dvd δεν είναι.Πάντως μου έκανε εντύπωση ότι στην philips 37pfl8404 ενός φίλου μου με ενσωματωμένο dvb-t η εικόνα του ήταν καλύτερη κι από τους 2 παραπάνω δέκτες παρόλο που το σήμα του στα αναλογικά είναι αρκετά χειρότερο από το δικό μου.Γενικά όπου κι αν διάβασα και στο forum και στον τύπο σε συγκριτικά όλοι αναφέρονται στα χαρακτηριστικά ενός δέκτη (πράγμα σημαντικό) αλλά κανείς δεν αναφέρεται σε σύγκριση ποιότητας εικόνας που είναι το σημαντικότερο.Γι αυτό καλό ειναι όποιος έχει δοκιμάσει πάνω από έναν δέκτη στην ίδια tv ας μας πεί τα συμπεράσματά του.
 

Leonidas33

AVClub Addicted Member
30 November 2007
1,735
Γενικά από την ψηφιακή εικόνα δεν τρελάθηκα κιόλας,σίγουρα ποιότητας dvd δεν είναι.Πάντως μου έκανε εντύπωση ότι στην philips 37pfl8404 ενός φίλου μου με ενσωματωμένο dvb-t η εικόνα του ήταν καλύτερη κι από τους 2 παραπάνω δέκτες παρόλο που το σήμα του στα αναλογικά είναι αρκετά χειρότερο από το δικό μου.Γενικά όπου κι αν διάβασα και στο forum και στον τύπο σε συγκριτικά όλοι αναφέρονται στα χαρακτηριστικά ενός δέκτη (πράγμα σημαντικό) αλλά κανείς δεν αναφέρεται σε σύγκριση ποιότητας εικόνας που είναι το σημαντικότερο.Γι αυτό καλό ειναι όποιος έχει δοκιμάσει πάνω από έναν δέκτη στην ίδια tv ας μας πεί τα συμπεράσματά του.


+ 1 :grandpa:
 

MetroStar

New member
25 January 2008
43
Ο ΤSIMPATONE iDigi4 είναι σίγουρη επιλογή...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=56296

tsimpatone.jpg
 

grepms

Senior Member
2 January 2010
354
Eφόσον το σήμα είναι SD δεν υπάρχει απώλεια εικόνας προς το DVD recorder με ιδια σύνδεση.

Το θέμα είναι όμως αν το DVDrecorder δέχεται εγγραφές από σήμα Mpeg4 και δεν υπάρχει "κόφτης" από την μετάδωση του σήματος.

Το dvd-recorder που έχω, είναι αυτό: http://www.samsung.com/me/products/dvdplayer/dvd_recorders/dvd_hr735.asp και αναφέρει κάτι για mpeg4(στο divx) οπότε(αν εννοείς αυτό) δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα στην εγγραφή.

Από τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη mpeg4, μπορώ να γράψω στο dvd-recorder;
 
Last edited:

Leonidas33

AVClub Addicted Member
30 November 2007
1,735
To recorder έχει δυνατότητα αναπαραγωγής Mpeg4, όχι εγγραφής που είναι Mpeg2.

Aπό τηλεόραση αν έχει σύνδεση scart που υποστηρίζει έξοδο σήματος (smartlink ή παρόμοια αναφέρεται) ,υποστηρίζεται και απο αντίστοιχη δυνατότητα του recorder, και δεν υπάρχει "κόφτης" εξόδου του ψηφιακού σήματος προς άλλη συσκευή .....δεν υπάρχει προβλημα (αρκεί να θυμασαι ότι μόνο το κανάλι που βλέπεις στη τηλεόραση γράφεται)

Δυστυχώς όμως οι περισσότερες τηλεοράσεις πλέον έχουν "κόφτη" εξόδου του ψηφιακού σήματος και θες ξεχωριστό δέκτη να δώσεις σήμα σε άλλες συσκευές (και πάλι αν είναι συμβατές μεταξυ τους).
 

HI-TECH

New member
2 February 2010
12
Χαιρετώ και εγώ.
Από την μέχρι τώρα συζήτηση σας καταλαβαίνω ότι θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο ότι σε τηλεόραση που διαθέτει δέκτη MPEG -4 η σύνδεση για εγγραφή μέσω smartlink (SCART) σε DVD-R SONY δεν θα λειτουργήσει;
 

Leonidas33

AVClub Addicted Member
30 November 2007
1,735
Mε recorder SONY σίγουρα δεν θα λειτουργήσει,γνωρίζω παραδείγματα,γιατί η sony έχει λογισμικά με περιορισμούς στις συσκευές της περισσότερο από άλλες φίρμες.

Παντως μια δοκιμή ποτέ δεν βλάπτει,καμια φορά στις συνδέσεις γίνονται και απίθανα πράγματα από συμβατότητες...
 

Leonidas33

AVClub Addicted Member
30 November 2007
1,735
Για όποιον ενδιαφέρεται για το παρακάτω δέκτη που κυκλοφορεί σε αρκετά eshop http://www.pixmania.gr/gr/gr/2202794/art/philips/ayeoco-dvb-t-dtr5010.html έμαθα έχει Αγγλικό μενού,δεν υποστηρίζει Ελληνικά (ακόμα και στα ψηφιακά της ΕΡΤ που μεταδίδει και σε Greeklish,τα δείχνει Κινέζικα)-Επίσης δεν διαθέτει χειροκίνητη ανίχνευση και δεν έχει ρολόι ή ένδειξη καναλιών με ονομασία όπως διαφημίζει (κρίμα γιατί αναφέρεται σαν πολύ καλή κατασκευή Ουγγαρίας σε συνεργασία με την Pace,παρότι μ'ακριβή τιμή)
 

GregV

New member
15 September 2009
5
Γεια σας παίδες! Θέλω τη βοήθειά σας. Η τηλεόρασή μου δεν έχει ενσωματωμένο δέκτη και έχω αρχίσει να ψάχνομαι. Βρήκα τον Crypto Redi 100SD, ο οποίος έχει διπλό tuner για να γράφεις ένα κανάλι ενώ βλέπεις ένα άλλο, Time Shift και USB. Η τιμή του είναι στα 59 ευρώ (μια χαρά για την τσέπη μου). Λέει; Υπόψιν, δεν με ενδιαφέρει το HDMI, η τηλεόραση που έχουμε στο πατρικό μου είναι (σχετικά) παλιά.