Δημοσκόπηση

Lepton

Supreme Member
19 June 2006
5,346
Γλυφάδα
Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημοσκόπηση

Όπως κατάλαβες έχω μια ευαισθησία με το χρώμα. Από την εποχή του trinitron αυτό το λάθος για πολλούς χρώμα μου άρεσε και ειδικά αυτό το κορεσμένο κόκκινο που για εμένα δείχνει μία αληθοφάνεια στα πρόσωπα. Αν κάποιος βλέπει μόνο ποδόσφαιρο δεν τον απασχολεί. Πάντως ξενερώνω με τα πορτοκαλί πρόσωπα που βλέπω σε πολλούς προβολείς. Σίγουρα η ρύθμιση παίζει μεγάλο ρόλο. Έναυσμα για το σχόλιο πήρα από review του Z5 σε Αυστραλιανό site που έλεγε ότι πορτοκαλίζει και θυμήθηκα όταν είχα δει σε demo τον Ζ4. Μου κάνει εντύπωση που δεν σχολιάζει κανείς τα χρωμοφίλτρα και την χρωματική ακρίβεια. Το θεωρώ πιο ουσιαστικό από το απόλυτο μαύρο.

Άρα, αν έχω καταλάβει καλά, επικεντρώνεσαι στη χρωματική ακρίβεια γενικά, χρησιμοποιώντας τα skin tones σαν ενδεικτικό. Ok, εγώ συμφωνώ μαζί σου, ότι είναι σημαντικό στοιχείο που συνήθως υποτιμάται, αλλά νομίζω ότι είναι το πιο δύσκολο να εκτιμηθεί, διότι και ο ίδιος μας ο εγκέφαλος κάνει αρκετό post-processing στην εικόνα που βλέπουμε. Επιπλέον, τα skin tones είναι επίσης δύσκολο να αξιολογηθούν, γιατί (εκτιμώ ότι) το ανθρώπινο δέρμα ποικίλει πολύ περισσότερο από τις αποκλίσεις που θα παρουσιάζουν κάποιοι ρυθμισμένοι προβολείς.
 

vagepap

New member
4 October 2006
17
Να ευχηθώ κατ'αρχή χρόνια πολλά σε όλα τα παιδιά του forum.
Μετά τον Χ1 (καμμένη λάμπα στις 1000 ώρες) και με τη εμπειρία χρήσης προβολέα κατέληξα στον ΑΧ100 (1365 Ευρώ αντικαταβολή από Γερμανία) προτιμώντας τη μεγαλύτερη φωτεινότητα από όλους τους υπόλοιπους και δεν το μετάνοιωσα. Ευχαριστήθηκα τις γιορτές βλέποντας ταινίες στον ΑΧ100 χωρίς να χρειάζεται να σκοτεινιάζω τελείως το δωμάτιο και με καλύτερη ποιότητα από τον Χ1 σε χρώμα, χωρίς να ασχοληθώ καθόλου ακόμα με ρυθμίσεις. (Η επιλογή μου είναι απλώς CINEMA 1)