dreambox 800 προβλημα με σκληρό δίσκο

georgefa

New member
6 November 2007
43
έχω ενα σκληρό δίσκο εξωτερικό 60gb Όταν προσπαθώ να τον κάνω format μέσα απο το δέκτη δεν γινεται τιποτα. Εκείνο που προσεξα είναι οτι μέσα απο to file manager βλεπω τα αρχεία που στέλνω απο το pc.Το πρόβλημα μαλλον ειναι οτι δεν μπορω να κανω mount. Ξέρει κανείς τι μπορει να φταίει? ευχαριστώ
 

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Είσαι σίγουρος ότι μπορεί να κάνει format εξωτερικό δίσκο? Μήπως μπορεί να κάνει format μόνο το δίσκο που φοράει εσωτερικά? Αν και λογικά πρέπει στο οποιοδήποτε σκληρό είναι συνδεδεμένος πάνω του, είτε εσωτερικός είτε εξωτερικός, να μπορεί να κάνει φορμάτ κανονικά.
 

georgefa

New member
6 November 2007
43
Τα έκανα όλα οσα περιγράφονται αλλα τίποτα. το πρόβλημα είναι οτι δε μπορει να κάνει αρχικοποίηση. Δοκίμασα και με άλλο σκληρό αλλά πάλι τα ίδια. Στη flash έχω το new enigma 223 και με το Gemini που δοκίμασα πάλι τα ίδια. Καμμιά ιδέα κάποιος άλλος?
 
18 June 2006
2,228
Θεσσαλονίκη
Κάποια στιγμή στις αρχές προσπάθησα να βάλω εξωτερικό usb HDD,χωρίς αποτέλεσμα.
Από το λίγο που το έψαξα δεν φαινόταν να το υποστηρίζει.
Έβαλα εσωτερικό sata και βρήκε αμέσως.Το ίδιο και σε εξωτερικό e-sata.
Αν θέλετε πειράματα και έχετε χρόνο για ψάξιμο προσπαθήστε το.
Μόνο ενημερώστε μας.:a0210:
 

kanenas

AVClub Enthusiast
17 June 2006
819
Θεσσαλονίκη
Σε μένα έκανε κανονικά σε 2 εξωτερικούς USB δίσκους format σε ext3. Μια χαρά δουλεύει με usb δίσκο.
Για να δεις το δίσκο πρέπει να γίνει αρχικά format σε ext3. Στη συνέχεια από το μενού του gemini κάνεις mount το δίσκο και ακολούθως με το μπλε κουμπάκι επιλέγεις να γίνει καταχώρηση στο fstab (είναι το αρχείο ρυθμίσεων για τους δίσκους στο linux). Κάνεις μια επανεκκίνηση και λογικά θα δεις το δίσκο.
Μια παρατήρηση. Αν κλείσεις το δίσκο, για να τον ξαναδεί ο dm πρέπει να κάνεις επανεκκίνηση.
 

kanenas

AVClub Enthusiast
17 June 2006
819
Θεσσαλονίκη
Μέσα από το δέκτη.

Στο παραπάνω post μου δεν ανέφερα ότι πρέπει να κάνεις και initialize το δέκτη μέσα από το μενού του gemini. Αν θυμάμαι καλά αυτό το κάνεις τελευταίο (πριν την επανεκκίνηση).