dvd recorder για χρηση με samsung le32b650 σαν δευτερος τηλεοπτικος δεκτης

xatzogeo

New member
3 April 2009
10
καλησπερα σε ολους
μολις παρηγγειλα μια samsung le32b650 και επειδη θελω να χρησιμοποιησω το pip με μια δευτερη πηγη τηλεοπτικου σηματος σκεφτηκα να δωσω λυση με την χρηση ενος dvd recorder με εξοδο hdmi ή component(μια που μονο μεσω αυτων των συνδεσεων παιζει το pip)
επειδη το budget με την αγορα της tv εχει βγει σχεδον off ψαχνω μια λυση σχετικα φτηνη (μεχρι περιπου 200 euros) με καλο upscaling στα dvd
(νομιζω οτι για μια 32αρα το 720p επαρκει,ετσι δεν ειναι??)
επειδη υπαρχει laptop με εξοδο hdmi δεν τρελαινομαι για σωστη αναπαραγωγη υποτιτλων(μια που μπορω να δω μεσω του pc).
για το toshiba rd xs 27 τι γνωμη εχετε?
ανοικτος σε οποια προταση προτεινετε.
Φιλικα,
xatzogeo.

Υ.Γ. αντε να ανεβουμε μεχρι τα 230-240 euros

ευχαριστω εκ των προτερων
 

xatzogeo

New member
3 April 2009
10
για το sony rdr hx-780 τι γνωμη εχετε?
μολις το βρηκα και διαβαζω αρκετα καλες κριτικες
 
Last edited:

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,155
Αθήνα
Με το καλό η Samsung …

Αν κατάλαβα καλά δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις, οπότε όλες οι επιλογές σου είναι αξιοπρεπείς.

Έτσι και αλλιώς πολύ καλό upscaling σε DVD της τάξεως 200Ε δύσκολα βρίσκεις … και οι 32ιντσες καλύπτουν αρκετά προβλήματα αντίθεσης, φωτεινότητας, χρωμάτων κλπ).

Εγώ έχω συνδέσει σε Samsung LE 37 A656, το Samsung DVD-HR775 (250GB HD, 230 Ε) με μέτρια έως ικανοποιητικά αποτελέσματα (δες μικρό review στο θέμα «DVD Recorder.Την Βοηθεια σας !!!»). Επίσης τα δύο μηχανήματα υποστηρίζουν Anynet+ (χειρίζονται με ένα τηλεχειριστήριο). Αν βολεύεσαι με μικρότερο σκληρό, βγαίνει και με 160GB (HR-775) με τιμή περίπου στα 200 Ε.

Το Toshiba δεν το ξέρω. Η μόνη εμπειρία μου από Toshiba ήταν από low budget TV και DVD player που πήραμε δώρο στη πεθερά μου και χαλάσανε και τα δύο σε μία εβδομάδα! Πρέπει βέβαια να συμπληρώσω ότι άμεσα η TV επισκευάστηκε και το DVD player αντικαταστάθηκε με καινούργιο. Μπορεί να έτυχε.

Καλή επιτυχία στην αγορά σου!
 

dpapav

Senior Member
19 June 2006
583
Αθηνα
Απάντηση: Re: dvd recorder για χρηση με samsung le32b650 σαν δευτερος τηλεοπτικος δεκ

για το sony rdr hx-780 τι γνωμη εχετε?
μολις το βρηκα και διαβαζω αρκετα καλες κριτικες

Καλο μηχανημα και πλεον μπορεις να το βρεις σε πολυ καλη τιμη. Το χρησιμοποιουμε για τον ιδιο σκοπο που θελεις και εσυ με τη samsung 956. Το ειχε προσφατα προσφορα στα καταστηματα expert 170 ευρω αν δεν κανω λαθος ,για ριξε μια ματια αν εχει μεινει καποιο κομματι.
 

gzoun

AVClub Addicted Member
8 March 2008
1,958
Αθήνα-Μενίδι
.........σκεφτηκα να δωσω λυση με την χρηση ενος dvd recorder με εξοδο hdmi ή component(μια που μονο μεσω αυτων των συνδεσεων παιζει το pip)
.............για το toshiba rd xs 27 τι γνωμη εχετε?

Να εχεις υποψην οτι το συγκεκριμενο recorder απο την εξοδο component μπορει να βγαλει μονο 576p.
 

xatzogeo

New member
3 April 2009
10
Re: Απάντηση: dvd recorder για χρηση με samsung le32b650 σαν δευτερος τηλεοπτικος δεκ

Πολύ καλή η samsung,και εαν δεν σε πειράζουν τα μόνο 576p του toshiba προχώρα.

Για να ειμαι ειλικρινης η λυση του Dalanik με το recorder της samsung μου ακουγετε πολυ καλη αφου θα μπορεσω να αποφυγω τη χρηση δευτερου τηλεκοντρολ.
Αυτο που θα ηθελα να μαθω φιλε Dalanik ειναι επισης ,οταν ειμαστε στη λειτουργια pip , αν μπορουμε ευκολα μεσω του Anynet+ να αλλαξουμε το καναλι και στο recorder και στην Tv μεσω του ιδιου τηλεκοντρολ ,χωρις να χρειαστει να βγουμε απο το pip.
Τελος περα απο την γνωμη του Dalanik για το upscaling θα ηθελα και απο τους υπολοιπους τη γνωμη τους για το samsung.
Παιδια ευχαριστω εκ των προτερων για την πολυτιμη βοηθεια σας.
 

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,155
Αθήνα
Η προσωπική μου γνώμη είναι το είναι πολύ εύκολο. Το «εύκολα» όμως είναι σχετικό, κυρίως από το πόσο εξοικειωμένος είσαι με την συσκευή.

Η διαδικασία με τα ΗΡ-775 και LE 37 A656 έχει ως εξής:
Αφού ενεργοποιήσεις το PIP μέσω του menu της TV έχεις δύο κάδρα, ένα από το δέκτη του ΗΡ-775 και ένα από τo δέκτη της Samsung TV.
Χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο μόνο της TV μπορείς να αλλάξεις το κανάλι της πηγής (HR-775) με channel back ή fwd. Για το κάδρο της tv πρέπει να ξαναμπείς στο menu – pip και να επιλέξεις άλλο κανάλι για την TV. Φυσικά έχεις και επιλογή digital καναλιών μέσω του ψηφιακού δέκτη και άλλης εξωτερικής πηγής συνδεδεμένης στην TV σου.
 

Jotheo

Senior Member
2 January 2009
563
Να συμπληρώσω με τη σειρά μου,το ότι να έχεις ένα τηλεχειρηστήριο για όλα είναι πολύ σημαντικό πλεονέκτημα,μέσω του συστήματος HDMI anynet+.
http://www.samsung.com/gr/consumer/...vd&subtype=dvdrecorder&model_cd=DVD-HR773/EDC

Ιδίως για το budget σου ,είναι μονόδρομος η επιλογή του Samsung HR-773 το οποίο έχει ως μόνη διαφορά τον μικρότερο σκληρό δίσκο συγκριτικά με το ακριβότερο HR-775 και μπορείς πλέον να το βρεις γύρω στα 180-200 .
Συγκριτικά με το Toshiba XS27 υπερτερεί στη θύρα USB και Firewire που διαθέτει και στο ότι διαβάζει Ελληνικούς υπότιτλους σε divX ταινίες.
Από την άλλη του λείπει η σύνδεση S-Video που το Toshiba όμως διαθέτει.-bye-
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=42588