Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
O Yμηττός ανήκει στο allotment 20
Οι τελικές του συχνότητες θα είναι με το switch off της 1/8:

Allotment 20 -ATTIKI (SFN-1)
ΝΕΡΙΤ 21-28
DIGEA πανελλαδικά 22-27
DIGEA περιφερειακά 45-52-54
 
Last edited:

haralabosg

Senior Member
29 August 2007
303
Αθήνα
O Yμηττός ανήκει στο allotment 20
Οι τελικές του συχνότητες θα είναι με το switch off της 1/8:

Allotment 20 -ATTIKI (SFN-1)
ΝΕΡΙΤ 21-28
DIGEA πανελλαδικά 22-27
DIGEA περιφερειακά 45-52-54

Αρα οντως θα πρεπει να κανουμε επανασυντονισμο οπως λενε στην διαφημιση......
 
Last edited:

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
Παντού σε όλες τις ψηφιακές μεταβάσεις γίνεται επανασυντονισμός γιατί ταυτόχρονα καταργούνται οι αναλογικές και απελευθερώνονται συχνότητες. Έχουν επιλεγεί οι κατάλληλες συχνότητες για να μην έχουν τυχόν παρεμβολές από άλλες γειτονικές περιοχές.
 

kvate

Established Member
24 August 2010
107
Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Μπορείς να δεις τις συχνότητες που θα είναι ενεργές μετά την 1η Αυγούστου εδώ,

http://www.digea.gr/234/article/1855/Epomeno-simeio

Edit. Με πρόλαβε ο midas :ernaehrung004:

Καλησπέρα σας. Δεν ξέρω αν έχει ήδη αναφερθεί, αλλά στο παραπάνω link υπάρχει μια βασική αλλαγή στα όσα έως τώρα ξέραμε για τα κέντρα εκπομπής κάθε allotment. Βλέπω ότι η Πάρνηθα πήγε μαζί με τον Υμηττό και την Αίγινα στο δίκτυο εκπομπής 20, ενώ αρχικά ήταν στο 21 και θα εξέμπεμπε σε άλλες συχνότητες. Επίσης γιατί 4 συχνότητες η Digea για τα κανάλια εθνικής εμβέλειας (22, 27, 30, 40);
 

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
Η Πάρνηθα όπως και το Κ.Ε. Ανάβυσσος (εκ παραδρομής δεν αναφέρεται στο σάιτ, αναφέρονται όμως αναλυτικά στα φυλλάδια) πηγαίνουν από το 21 στο allotment 20 με αποτέλεσμα να έχουμε ένα πολύ δυνατό SFN (κοινές συχνότητες δηλαδή).
Οι τέσσερεις συχνότητες της Digea δηλαδή οι δύο επιπλέον από αυτές που θα ενεργοποιηθούν την 1/8 είναι το μέγιστο που θα βγάλει η Digea. 'Οπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Γ. Μαθιός (Πρόεδρος της Digea) οι δύο παραπάνω συχνότητες θα χρησιμοποιηθούν από σταθμούς για HD προγράμματα στο άμεσο μέλλον. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις μπορει να ολοκληρώσει μεσα σε έξι μήνες μετά το switch off τη χρήση των συχνοτήτων.
Προς το παρόν μόνο αν χρειαστεί προσωρινά για ένα διάστημα κάποια συχνότητα-πολυπλεξία η Νέριτ της δίνουν την 4η στη σειρά όπως έγινε στην Πελοπόννησο μέχρι να στήσει τους δικούς της πομπούς.
 
Last edited:

dleyteris

Senior Member
31 May 2012
685
Να ρωτηαω και εγώ θα ενταχθούν και αυτά 1 Αυγούστου;
Allotment 21 (ATHINA, SFN-2)
ΣΤΥΡΑ
ΛΑΥΡΙΟ
ΣΟΥΝΙΟ
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
 

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
Και βέβαια θα ενταχθούν την 1/8. Το Allotment 21 (SFΝ-2) με τα Κ.Ε. όπως τα αναφέρεις, αφορά την ανατολική-νοτιοανατολική Αττική και νότια Εύβοια με πιο δυνατό πομπό των Στύρων.
 

paksat

AVClub Enthusiast
20 September 2011
1,154
Σάμος
Ευκαιρίες βλέπει στην Ελλάδα η Rohde & Schwarz


Προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς των ασύρματων επικοινωνιών στην Ελλάδα βλέπει η Rohde & Schwarz. Πρόκειται για μία διεθνή εταιρία, με περίπου 10 χιλιάδες εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, η οποία ωστόσο έχει διατηρήσει τον οικογενειακό της χαρακτήρα, καθώς ελέγχεται από την τρίτη γενιά των ομώνυμων επιχειρηματικών οικογενειών της Γερμανίας.

Στη χώρα μας, η εταιρία έχει παρουσία πάνω από 30 έτη κι έχει προμηθεύσει με συστήματα επικοινωνιών Ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, όπως η Forthnet, η Δημόσια Τηλεόραση, το Mega Channel και το Star Channel, Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους, όπως ο ΟΤΕ, η Vodafone και η Cosmote, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την ακαδημαϊκή κοινότητα, την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) κτλ.

Η εταιρία καλύπτει στρατηγικά τέσσερις πυλώνες: Τον εξοπλισμό ελέγχου και μετρήσεων, τον εξοπλισμό ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, τον εξοπλισμό Ασφαλών Επικοινωνιών και τις Συσκευές Επίβλεψης Φάσματος, Ραδιογωνιομέτρησης και Ραδιοεντοπισμού.

Η εταιρία, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της στην Ελλάδα, κ. Δημήτρης Κυνηγόπουλος, στηρίζει μεγάλα προγράμματα και έργα και δεν αποτελεί έναν απλό προμηθευτή. Όπως τόνισε, η Rohde & Schwarz ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να συμμετάσχει στον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ για την προμήθεια 335 εγκατεστημένων πομπών σε κέντρα εκπομπής εκπομπής επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, αρχικού προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η εταιρία διακρίνει ευκαιρία σε κάποιον πιθανό διαγωνισμό για τα λεγόμενα "gap fillers", δηλαδή τα συστήματα μετάδοσης που θα καλύψουν τα όποια γεωγραφικά κενά αφήσει πίσω της η ψηφιακή μετάβαση της χώρας. Παράλληλα, ενδιαφέρον βλέπει και για την υποστήριξη στην συντήρηση των συγκεκριμένων συστημάτων μετά την παράδοσή τους.

Σήμερα, η Rohde & Schwarz απασχολεί οκτώ άτομα στην Ελλάδα. Τα συστήματα μέτρησης είναι υπεύθυνα για το 50% του τζίρου της, που φτάνει, σε επίπεδο παραγγελιών τα 4-5 εκατ. ευρώ κατ' έτος.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=616178
 

papasouzakias

Moderator
Staff member
13 May 2009
4,523
Πάνω απο 30 χρόνια στην Ελλάδα και απασχολεί μόνο 8 άτομα; Αυτοί είναι επενδυτές.
 

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,141
ΑΘΗΝΑ
Από Αίγινα, έχετε απόψε σήμα στη 52? (Ν1, N Sports, N HD).
Συνήθως δεν έιχα σήμα στη 48 (Βούλή, DW-N Sports, BBC, RIK). Απόψε παίζει η 48, αλλά όχι η 52.
 

dleyteris

Senior Member
31 May 2012
685
Καλη εβδομαδα !!

που αναγραφονται τα καναλια οταν θα γινει το τελικο switch off?
μπορειτε να μου πειτε πια καναλια θα ειναι διαθεσιμα την 1 αυγουστου στο κεντρο εκπομπης νεας μακρης?
 

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
Κατά πάσα πιθανότητα τα κανάλια της Ν. Μάκρης όπως και όλης της Αττικής θα είναι τα ίδια που εκπέμπουν και σήμερα στην Αθήνα. Δεν αναγράφονται πουθενά γιατί μέχρι τελευταια στιγμή μπορεί κάποιος να μη συμμετάσχει, πλέον γίνονται συμβόλαια πάνω σε νέες τιμές, δεν είναι δεδομένο τίποτα. Θα τα δούμε γραμμένα σε λίστες μετά την 1/8. Πάντως θα είναι όλο το πακέτο και στη Ν. Μάκρη όπως και σε όλη την Αττικη, δεν θα έχει λιγότερα από άλλους δηλαδή.
Τα υπόλοιπα κέντρα της Κρήτης εκτός Μάλαξας και Ρογδιάς τα βλέπω να πηγαίνουν αρχές του 2015. Νvianitakis από που παίρνει σήμα το Φραγκοκάστελο?