Ερώτηση περι DAC

Tasos_Th

Supreme Member
5 September 2006
3,060
Goteborg, Vastra Gotaland, SVERIGE
Γνωρίζει κάποιος συσκευή A/D , D/A που να κάνει την μετατροπή απο ψηφιακό σε αναλογικό για 2 συσκευές ταυτόχρονα ;;;

Δηλαδή έχουμε 2 cd players( σαν transport ) συνδεδεμένα με αυτήν την συσκευή και η συσκευή μας στέλνει ταυτόχρονα το αναλογικό σήμα και απο τις δύο συσκευές σε διαφορετικά ζεύγη L/R φυσικά.

Δεν γνωρίζω αν σας ακούγεται βλακεία η παράξενο απλά θα ήθελα να ξέρω αν είναι εφικτό η άν θα πρέπει να υπάρχει ένα DAC για κάθε cd player.
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,405
Δεν βλέπω πωα να γίνει αν δεν υπάρχουν δυο dac στη συσκευή...
Υπάρχουν κάποια, αλλά σίγουρα έχουν 2 μέσα τους.
 

Tasos_Th

Supreme Member
5 September 2006
3,060
Goteborg, Vastra Gotaland, SVERIGE
οπότε μάλλον θα εγκαταληφθεί αυτή η συνδεσμολογία. Θα στραφώ σε χρήση των cd players χωρίς εξωτερικό DAC. ευχαριστώ !!!

Δημήτρη ενδέχεται να αλλάξω τα dj cd players . Θα πουλήσω το σετ και μάλλον θα κάνω μια αναβάθμιση !!!! Θα δείξει μέχρι στιγμής είμαι σε διαπραγματεύσεις.
 

jdmarx

New member
23 June 2006
31
Ierapetra
Φιλε anasthom δεν χρειάζεσαι dac για τα cd σου. Ουτως η άλλως με 85db S/N στην καλύτερη που έχει ο μίκτης σου, σου είναι άχρηστα εφόσον κρατάς την στάθμη σου στα πράσινα. Θεωρώ πως το dac σε αυτές τις εφαρμογές είναι σπάνιο φαινόμενο, και χρειάζεται μόνο στην περίπτωση που λόγω συνδεσμολογίας χρειάζεσαι ψηφιακή έξοδο για καλύτερη ηχογράφηση, αν και τόσα χρόνια μια χαρά βολευόμουν και με την αναλογική.

ps. για την αναβάθμιση που αναφέρεις θα σου δώσω μια συμβουλή. Οτι αγοράσεις φρόντισε να είναι το καλύτερο και μήν σκεφτείς τα χρήματα. Εκ πείρας τα ημίμετρα τα πληρώνεις πάντα πολυ ακριβότερα. Αν θέλεις καμμιά βοήθεια επ αυτού στείλε pm.
 

Tasos_Th

Supreme Member
5 September 2006
3,060
Goteborg, Vastra Gotaland, SVERIGE
Αν έχεις δεί το προφίλ μου

2 x Numark Axis 9 cd players
1 x Numark Matrix 3 mixer
1 x Numark PHX headphones
1 x Alesis RA-500 amplifier

Αυτά είναι τα μηχανήματα. Τα cd players και ο μίκτης θα φύγουν.
Επειδή έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος με τα μηχανήματα της NUMARK,
σκέφτομαι πολύ την αγορά 2 Numark CDX ( player )( έχουν και ψηφιακή έξοδο και MIDI control) και του ψηφιακού τρικάναλου της ίδιας εταιρίας του DXM 09 ο οποίος είναι σχεδόν ίδιος με τον υπάρχοντα σύν το ότι είναι ψηφιακός και έχει εφφέ.

Ακόμα δεν έχω αποφασίσει 100% για τα players γιατί με προβληματίζει λίγο η διαφορετική τεχνική χειρισμού τους σε σχέση με τα υπάρχοντα .

Έχω στον νού και τα DNS3500 της denon αλλά είναι 2η επιλογή.
Θα δείξει.
 

Tasos_Th

Supreme Member
5 September 2006
3,060
Goteborg, Vastra Gotaland, SVERIGE
Περισσότερο εγκυκλοπαιδικά ήθελα να μάθω τι παίζιε με τα DAC γιατί ούτως η άλλως τα Players είναι ακριβούτσικα οπότε δεν λέει να πάει πιό πάνω η τιμή του συνόλου.

Εσύ έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο σετάκι ;;;
 

jdmarx

New member
23 June 2006
31
Ierapetra
Denon για ποιοτητα ήχου και είναι τα πιο όμορφα
Τα pionner βγάζουν λιγότερα προβλήματα
Tascam κορυφή σε λειτουργείες
Τechnics πολύ καλά αλλά δεν κάνουν για όλες τις μουσικές + είχαν κάποια μικροπροβληματάκια στο cueing
Vestax άστα

ΚΑΝΕΝΑ απο τα παραπάνω με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο δεν έχουν σωστό service τουλάχιστον παλιότερα όταν χρειάστηκε και δεν νομίζω να έχουν αλλάξει.

Για μίκτες τώρα, πάνω κάτω όλοι σχεδόν ίδιοι είναι, απλώς διαφέρουν στις λειτουργείες,και την ποιότητα κατασκευής ο οποίος παίζει λίγη σημασία σε home use.Απλά να ξέρεις ότι συνήθως ο μίκτης είναι αυτός που αλλάζεται λιγότερο, πχ σε 15 χρόνια έχω αλλάξει 3 μίκτες, τον ένα, έναν denon που έκανε όταν αγοράστικε 600,000 τον κράτησα 10 χρόνια στο set up και ακόμα δουλεύει τέλεια.

Αλλά γενικά πρώτα πρέπει να σκεφτείς τι θέλεις να κάνεις εσυ, τι σε βολεύει όταν παίζεις, και το badget σου. Μετα πρέπει να σκεφτείς πόσο θέλεις να ασχοληθείς με το χομπυ, που θα σου καθορίσει και τις μελλοντικές σου αναβαθμίσεις (εισόδους, εξόδους, ενισχυτες, ηχεια, εφε και συνοδά). Μετά μπορείς να διαλέξεις ευκολότερα μηχανήματα και κάθε αναβάθμιση που θα κάνεις θα είναι συμβατή και με το προηγούμενο στήσιμο αλλά και με το επόμενο.