ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Απάντηση: Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Η παρανομία έγκειται ότι η Πάρνηθα δεν συμπεριλαμβάνεται σαν κέντρο εκπομπής ψηφιακού σήματος σε αυτή την φάση και δεύτερον εκπέμπουν και τα ραδιόφωνα..
Θα δούμε τι θα πει και η Ε.Ε.Τ.Τ επί του θέματος.
Απλα ειναι τα πραματα, δεν θα πει τιποτα. Και εδω ειμαστε να το δουμε.
 

stingg43

Established Member
17 May 2009
145
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Aπό εικόνα πάντως αθλιότητα:rifle:
Ας πάνε σε mpeg-4 επιτέλους...


Δεν είναι άκρως απαραίτητο,κάλλιστα μπορούν να έχουν εξίσου καλά αποτελέσματα αν γυρίσουν σε QAM 64.
 

nikos26

Established Member
25 April 2010
219
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Αυτήν την στιγμή είναι on air από πήλιο; Δεν πιάνω τίποτα.
 

vang

Senior Member
5 August 2006
481
Αγία Παρασκευή
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Ναι γιατί στο mpeg4 που δώσαν οι άλλοι είδαμε επιτέλους ωραία εικόνα. Μη ξεράσω...



Είσαι σίγουρος? Υπάρχει ένα θέμα παραπάνω για μία διαμαρτυρία επειδή ακριβώς δε βλέπουν 22 ποδοσφαιριστές. Αν δεν εκπέμψουν σε 16:9 πάλι άθλια μπάλα θα βλέπουμε.

Καλύτερα λιγότερο από 22 παρά 44!!!
 
27 June 2006
7,771
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Ναι γιατί στο mpeg4 που δώσαν οι άλλοι είδαμε επιτέλους ωραία εικόνα. Μη ξεράσω...



Πραγματικά δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει καλύτερη (πιθανολογώ πως ναι), αλλά και πάλι είναι κατά πολύ ανώτερη των κρατικών. Μόνη εξαίρεση ο απαρχαιωμένος Ant1.
 

netblues

AVClub Enthusiast
6 May 2009
987
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

http://www.skai.gr/news/greece/arti...oiei-paranoma-to-kedro-ekpobis-tis-parnithas/
Επιπλέον οι τηλεθεατές δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τα προγράμματα της κρατικής τηλεόρασης και των ιδιωτικών καθώς η ΕΡΤ χρησιμοποιεί το παλιό σύστημα αποκωδικοποίησης.

Πραγματικα οτι ναναι.. Δηλαδη ποιοι ειναι αυτοι οι συνδρομητες?
Σε καποιους ξεφευγει το γεγονος οτι δεν υπαρχει δεκτης Mpeg4 που να μην πιανει mpeg2, και γραφουν μαμμακιες που τους συμφερουν...
 

Leonidas33

AVClub Addicted Member
30 November 2007
1,735
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Οταν έχουν τα καταστήματα απούλητους δέκτες στον σωρό ,τι περιμένεις να πούνε ;



που έγκειται η παρανομία τη στιγμη που από πάρνηθα αλλά και απο άλλους πομπους στην περιφέρεια εκπέμπουν τα Plus δεν καταλαβαίνω...

Η παρανομία έγκειται ότι η Πάρνηθα δεν συμπεριλαμβάνεται σαν κέντρο εκπομπής ψηφιακού σήματος σε αυτή την φάση και δεύτερον εκπέμπουν και τα ραδιόφωνα..
Θα δούμε τι θα πει και η Ε.Ε.Τ.Τ επί του θέματος.


Και γιατί η ΕΡΤ είναι παράνομη, όταν είναι προβληματική η συγκεκριμένη ΚΥΑ, η οποία αποκλείει από την μεταβατική περίοδο της ψηφιακής μετάβασης, τα μεγαλύτερα κέντρα εκπομπής, όπως είναι η Πάρνηθα, Πήλιο, Θάσος…κ.α.. Και όταν το αρχικό ψηφιακό δίκτυο της ΕΡΤ (Πάρνηθα/Υμηττός/Αίγινα, Χορτιάτης, Πήλιο) και για τα δυο ψηφιακά της μπουκέτα, ήταν έτοιμο πριν ολοκληρωθεί η προβληματική ΚΥΑ…

Η Πάρνηθα, Πήλιο, Θάσος ήταν για περιφερειακή λήψη και οι συχνότητες κανονίζοταν από ότι έδινε αποκλειστικά η ΕΡΤ στους άλλους.Οπότε τώρα που εκπέμπει προς τι το παράνομο,ήδη έκπεμπε....



Ενώ ταυτόχρονα και από την άλλη, η Digea δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ στο κράτος, για την λειτουργία της και την εκμετάλλευση των ψηφιακών μπουκέτων που εκπέμπει στη χώρα, αφού δεν υπήρξε ποτέ αντίστοιχος διαγωνισμός (όπως έγινε στην Κύπρο, αλλά και σε όλη την ΕΕ)…
Το καράβι στραβά ξεκίνησε και στραβά αρμενίζει γενικώς και με προβληματική ΚΥΑ, που δεν έβαλε από την αρχή τις προϋποθέσεις και για το πρότυπο εκπομπής

Μάλλον σε κάποιους συνέφερε να αρμενίζει έτσι…, έξαλλου μόνο κέρδος είχαν τα 20 χρόνια αναλογικής ιδιωτικής τηλεόρασης…


Η ΚΥΑ δεν έχει επικυρωθεί από την σημερινή κυβέρνιση,οπότε όσοι εκπέμπουν ψηφιακά με βάση αυτή, είναι με την ανοχή της.
 

papasouzakias

Moderator
Staff member
13 May 2009
4,523
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Δελτίο Τύπου της ΕΡΤ


Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ της 21.9.2010 παρέστη ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κ. Τηλέμαχος Χυτήρης, ο οποίος αφού συνεχάρη τα μέλη του Συμβουλίου για το έργο που έχει μέχρι σήμερα παραχθεί, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στον πρώην πρόεδρο-διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γιώργο Γαμπρίτσο, αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη φυσιογνωμία, τον ρόλο και τις προοπτικές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.



Στη σύντομη παρέμβασή του, ο κ. Χυτήρης είπε μεταξύ άλλων ότι η ΕΡΤ θα πρέπει να τηρεί πιστά και να αναδεικνύει με τις δράσεις της το δημόσιο χαρακτήρα και τη διαφορετικότητά της, καθιστώντας έτσι διακριτό το ρόλο της σε σχέση με το ρόλο των άλλων εμπορικών Μέσων, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα ανάπτυξης του βηματισμού της στο νέο τεχνολογικό περιβάλλον, δεδομένων των πολλών δυνατοτήτων που προσφέρει ο σύγχρονος ψηφιακός πολιτισμός και το διαδίκτυο.

Εξειδικεύοντας, ο κ. Χυτήρης είπε πως η ΕΡΤ πέρα από την εξασφάλιση της εγκυρότητας, της αντικειμενικότητας και της πολυφωνίας, θα πρέπει να προχωρήσει ακόμα περισσότερο, αναπτύσσοντας δεσμούς με την κοινωνία και δράσεις παρέμβασης στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Κατά τον κ. Χυτήρη, αυτοί οι στόχοι θα μπορούσαν να επιτευχθούν με αναλυτική προσέγγιση όλων των θεμάτων που απασχολούν σήμερα την κοινωνία, ακόμα και θεμάτων που θεωρούνταν ή θεωρούνται ακόμη ταμπού, με την ανάπτυξη από την ΕΡΤ δράσεων σε ευθεία σύνδεση με την κοινωνία και με την ανάδειξη της δημιουργικότητας των νέων, ό,τι καινούριου, νέου και πρωτοποριακού συμβαίνει σε αυτό τον τόπο. « Η χώρα μας έχει δυνάμεις σημαντικές στο χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και ευρύτερα του πολιτισμού» είπε ο κ. Χυτήρης, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στους τέσσερις νέους Έλληνες σκηνοθέτες των οποίων οι ταινίες επελέγησαν να διαγωνιστούν στο φετινό φεστιβάλ της Βενετίας.
Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο αρμόδιος για την ΕΡΤ αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στον πλούτο που διαθέτει η ΕΡΤ αποσαφηνίζοντας ότι δεν αναφέρεται τόσο στα πάγια και τα ακίνητα που διαθέτει η εταιρεία, όσο στον πλούτο τον πνευματικό και καλλιτεχνικό που κατέχει, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο πολύτιμο ιστορικό οπτικοακουστικό και φωτογραφικό της αρχείο το οποίο, όπως διαβεβαίωσε, θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό.

Τέλο ο κ. Χυτήρης κάλεσε τη διοίκηση της ΕΡΤ να μην επηρεάζεται από τα σχόλια που ακούγονται και γράφονται. « Σκοπός δικός σας στην ΕΡΤ είναι να κάνετε τη δουλειά σας και να την κάνετε σωστά».

Μετά την αποχώρηση του αρμόδιου για την ΕΡΤ αναπληρωτή υπουργού πολιτισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο άρχισε τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και αποφάσισε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

1. Στις 27 Σεπτεμβρίου 2010 θα αρχίσει η ψηφιακή εκπομπή των προγραμμάτων της ΝΕΤ, της ΕΤ1 , της ΕΤ3 και του καναλιού της Βουλής στις περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Στο διάστημα από 22 έως και 26 Σεπτεμβρίου θα γίνονται οι δοκιμαστικές ψηφιακές εκπομπές αυτών των καναλιών. Ταυτοχρόνως από τις ίδιες συχνότητες θα μεταδίδονται και πέντε ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΑ (ΝΕΤ 105,8, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ σπορ και Kosmos). Αρχικά η ψηφιακή εκπομπή θα γίνεται με τη χρήση τεχνολογίας MPEG2 -απόλυτα συμβατής με τους δέκτες και αποκωδικοποιητές MPEG4- ενώ η μετάβαση στην τεχνολογία MPEG4 θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι συχνότητες επίγειας ψηφιακής μετάδοσης των προγραμμάτων της ΝΕΤ, της ΕΤ1, της ΕΤ3 και του καναλιού της Βουλής θα είναι οι εξής:
• Περιοχή Αττικής: κανάλι 52 UHF από τον πομπό του Υμηττού και
• Περιοχή Θεσσαλονίκης: κανάλι 26 UHF από τον πομπό του Χορτιάτη
Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2010 σταμάτησε η αναλογική μετάδοση της ΕΤ3 από το κανάλι 52 UHF της Πάρνηθας προκειμένου να χρησιμοποιηθεί η συχνότητα για την μετάδοση των νέων ψηφιακών προγραμμάτων από τον Υμηττό. Η ΕΤ3 θα συνεχίσει να μεταδίδεται και αναλογικά στην Αττική, στο κανάλι 31 UHF από τον Υμηττό, στο κανάλι 28 από την Αίγινα και από 27 Σεπτεμβρίου 2010 στο κανάλι 5 VHF από την Πάρνηθα.

2. Στις 29 Σεπτεμβρίου 2010 θα αρχίσει η μετάδοση αθλητικών τηλεοπτικών προγραμμάτων σε εικόνα 16:9 (ευρεία οθόνη), αρχής γενομένης με τους αγώνες της δεύτερης αγωνιστικής του Champions League . Με το σύστημα ευρείας οθόνης θα μεταδίδονται πλέον από τη ΝΕΤ και την ΕΤ1 όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, τόσο αυτά που το σήμα τους παράγεται πρωτογενώς από τρίτους σε 16:9 και μεταδίδεται από την ΕΡΤ, όσο και αυτά που θα παράγονται απευθείας από την ΕΡΤ, όπως ο αγώνας Παναθηναϊκού - Κοπεγχάγης της 29ης Σεπτεμβρίου 2010 .
Η απόφαση αυτή ελήφθη λαμβανομένων υπόψη των παρακάτω:

• των απαιτήσεων και των συνεχών αιτημάτων μεγάλου αριθμού τηλεθεατών, ιδιαιτέρως φιλάθλων, για τη μετάδοση από την ΕΡΤ αθλητικών διοργανώσεων σε σύστημα ευρείας οθόνης, όπως δηλαδή παράγονται πρωτογενώς (Mundial, Mundobasket, Champions League, Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κ.λπ) .
• του γεγονότος ότι η μέχρι σήμερα μετατροπή των παραγόμενων αθλητικών μεταδόσεων από εικόνα 16:9 σε 4:3 αφαιρεί ορισμένες φορές από τον τηλεθεατή τη δυνατότητα να έχει σαφή αντίληψη των όσων συμβαίνουν στους αγωνιστικούς χώρους ή τον εμποδίζει να δει χρηστικές πληροφορίες που αναγράφονται στις οθόνες, παρά τις σχετικές προσπάθειες των τεχνικών της ΕΡΤ.
• του γεγονότος ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός τηλεοράσεων με οθόνη 16:9, αριθμός που αναμένεται βάσει σχετικών ερευνών αγοράς να αυξηθεί κατά 1.000.000 δέκτες και με δεδομένο ότι η παραγωγή δεκτών με οθόνη 4:3 έχει ήδη προ τετραετίας σταματήσει.

Βάσει των ανωτέρω, η ΕΡΤ θα ξεκινήσει σύντομα τη διαδικασία μετατροπής του συνόλου των προγραμμάτων της από 4:3 σε 16:9, πέραν των ψηφιακών της καναλιών σινέ+, πρίσμα+ & σπορ+ που μεταδίδονται ήδη σε 16:9.

http://greektv-com.blogspot.com/2010/09/169.html
 

evagelos

Senior Member
16 August 2007
599
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Δελτίο Τύπου της ΕΡΤ

...
...
2. Στις 29 Σεπτεμβρίου 2010 θα αρχίσει η μετάδοση αθλητικών τηλεοπτικών προγραμμάτων σε εικόνα 16:9 (ευρεία οθόνη), αρχής γενομένης με τους αγώνες της δεύτερης αγωνιστικής του Champions League . Με το σύστημα ευρείας οθόνης θα μεταδίδονται πλέον από τη ΝΕΤ και την ΕΤ1 όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, τόσο αυτά που το σήμα τους παράγεται πρωτογενώς από τρίτους σε 16:9 και μεταδίδεται από την ΕΡΤ, όσο και αυτά που θα παράγονται απευθείας από την ΕΡΤ, όπως ο αγώνας Παναθηναϊκού - Κοπεγχάγης της 29ης Σεπτεμβρίου 2010 .
Η απόφαση αυτή ελήφθη λαμβανομένων υπόψη των παρακάτω:

• των απαιτήσεων και των συνεχών αιτημάτων μεγάλου αριθμού τηλεθεατών, ιδιαιτέρως φιλάθλων, για τη μετάδοση από την ΕΡΤ αθλητικών διοργανώσεων σε σύστημα ευρείας οθόνης, όπως δηλαδή παράγονται πρωτογενώς (Mundial, Mundobasket, Champions League, Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κ.λπ) .
• του γεγονότος ότι η μέχρι σήμερα μετατροπή των παραγόμενων αθλητικών μεταδόσεων από εικόνα 16:9 σε 4:3 αφαιρεί ορισμένες φορές από τον τηλεθεατή τη δυνατότητα να έχει σαφή αντίληψη των όσων συμβαίνουν στους αγωνιστικούς χώρους ή τον εμποδίζει να δει χρηστικές πληροφορίες που αναγράφονται στις οθόνες, παρά τις σχετικές προσπάθειες των τεχνικών της ΕΡΤ.
• του γεγονότος ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός τηλεοράσεων με οθόνη 16:9, αριθμός που αναμένεται βάσει σχετικών ερευνών αγοράς να αυξηθεί κατά 1.000.000 δέκτες και με δεδομένο ότι η παραγωγή δεκτών με οθόνη 4:3 έχει ήδη προ τετραετίας σταματήσει.

Βάσει των ανωτέρω, η ΕΡΤ θα ξεκινήσει σύντομα τη διαδικασία μετατροπής του συνόλου των προγραμμάτων της από 4:3 σε 16:9, πέραν των ψηφιακών της καναλιών σινέ+, πρίσμα+ & σπορ+ που μεταδίδονται ήδη σε 16:9.

http://greektv-com.blogspot.com/2010/09/169.html

Τι έγινε ρε παιδιά. Μας άκουσαν;
 

Leonidas33

AVClub Addicted Member
30 November 2007
1,735
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Οπότε.....ας φωνάζουν κάποιοι όσο θέλουν....-bye-
 

marios1234

Established Member
20 October 2009
114
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Το οτι δεν αναφερει την Παρνηθα και το Πηλιο ειναι λιγο ανησυχητικο,ετσι δεν ειναι?Σχετικα με την αναλογικη ΕΤ3 απο Παρνηθα,ποιος ο λογος να εκπεμψει στην 5 ενω εκπεμπει ηδη στην 12??
 

Haros

New member
21 January 2010
23
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

και εμένα με προβληματίζει που δεν λέει Πάρνηθα. πχ αυτή τη στιγμή σήμα των ψηφιακών της ΕΡΤ (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΡΤ3) δεν έχω (βλέπω Πάρνηθα).
 

Blackfox2k7

Established Member
14 February 2010
248
Άνω Λιόσια
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Εγώ είμαι απέναντι απο πάρνηθα κ κοιτάω υμηττό κ τα πιάνω καμπάνα ... !
 

dpani

Senior Member
24 July 2008
608
Αθήνα
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Ότι θα προλάβαινε η κρατική τηλεόραση να εκπέμψει σε 16:9 πριν τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια, ομολογώ ότι δεν το περίμενα !!!
 

Haros

New member
21 January 2010
23
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Εγώ είμαι απέναντι απο πάρνηθα κ κοιτάω υμηττό κ τα πιάνω καμπάνα ... !

Το περίεργο θα ήταν να μην τα έπιανες "καμπάνα" με το ψηφιακό :p

Ελπίζω η χαμηλή ισχύς να είναι λόγω δοκιμαστικής περιόδου. Η digea από Υμηττό είναι και αυτή αλλά την πιάνω με 30% ισχύ σε αντίθεση με την σχεδόν μηδενική της ΕΡΤ (για ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΡΤ3 μιλάω, prisma+ κτλ τα πιάνω με 10% ισχύ περίπου).
 

panagio

New member
27 September 2008
59
Θεσσαλονίκη
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Μπράβο στην ΕΡΤ, διότι έστω και αργά, δείχνει να κάνει βήματα εκσυγχρονισμού! Το επόμενο καλό βήμα θα ήταν και η ελεύθερη μετάδοση των προγραμμάτων της από το δορυφόρο hellas sat, για να μπορούν όλοι οι Έλληνες να τα παρακολουθούν άνετα και χωρίς προβλήματα από οποιοδήποτε σημείο του ελληνικού εδάφους, αλλά και από την υπόλοιπη Ευρώπη.
 

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,748
Aθηνα
Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

δεν το διαβασα ολο αλλα ποιος νοιαστηκε για την ΕΡΤ

και σε hd να εκπεμψει τι να βλεπουμε ... τον κ Παπαδοπουλο με τα 60.000 ανα εκπομπη ( ''απαραδεκτος '' γαρ )
αντι να κοψει καμια δαπανη τα ψηφιακα τη μαρανανε . και σιγα το περιεχομενο. αρα εχουμε 6 ψηφιακα κρατικα - κρατικοδιαιτα καναλια τα οποια δε δειχνουν τιποτα . και mpeg 2
οταν ανακαλυψει το mpeg 4 να κανει και παρτυ για το ποσο πρωτοποριακη ειναι ...

και δορυφορικα ειναι στη νοβα
επι πληρωμη ...
 

vaggt

AVClub Enthusiast
29 June 2006
869
Απάντηση: Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

δεν το διαβασα ολο αλλα ποιος νοιαστηκε για την ΕΡΤ

και σε hd να εκπεμψει τι να βλεπουμε ... τον κ Παπαδοπουλο με τα 60.000 ανα εκπομπη ( ''απαραδεκτος '' γαρ )
αντι να κοψει καμια δαπανη τα ψηφιακα τη μαρανανε . και σιγα το περιεχομενο. αρα εχουμε 6 ψηφιακα κρατικα - κρατικοδιαιτα καναλια τα οποια δε δειχνουν τιποτα . και mpeg 2
οταν ανακαλυψει το mpeg 4 να κανει και παρτυ για το ποσο πρωτοποριακη ειναι ...

και δορυφορικα ειναι στη νοβα
επι πληρωμη ...

είσαι λίγο άδικος νομίζω