Flyboys

Π. Δημήτρης

Senior Member
14 July 2006
408
Βασισμένη σε αληθινή ιστορία που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια του 1ου Παγκόσμιου Πολέμου στη Γαλλία. Πολλοί νεαροί Aμερικανοί έρχονται στην Eυρώπη και τη Γαλλία με σκοπό να καταταγούν εθελοντικά στο στρατό , διαφωνώντας με την απόφαση της πατρίδας τους να μείνει αμέτοχη στο αιματοκύλισμα της Γηραιάς Hπείρου. Μερικοί εξ´ αυτών αποφασίζουν να πολεμήσουν στους ουρανούς, μαθαίνοντας να πετούν με αεροπλάνα του θρυλικού σμήνους Lafayette. Εκπαιδεύονται σκληρά από τον Thenault (εξαιρετικός ο Zαν Pενό) και σε μικρό χρονικό διάστημα ρίχνονται στη μάχη.
Καθηλωτική ταινία, με πολλές εντυπωσιακές σκηνές αερομαχιών που συμμετέχουν αεροπλάνα της εποχής (προσωπικά με εντυπωσίασε η σκηνή της επίθεσης ενός συμμαχικού αεροπλάνου σε ένα γερμανικό Zέπελιν). Βέβαια δεν απουσιάζει και η σχετική αισθηματική ιστορία που σίγουρα θα σας αρέσει...
Σας την συστήνω χωρίς επιφύλαξη....


Επίσης πολύ καλή η ποιότητα εικόνας και ήχου....
 

Βασίλης 07

AVClub Enthusiast
18 June 2006
896
Πολύ καλή ταινία.Αναβιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κλίμα των αερομαχιών του Α' ΠΠ.Ένα ακόμα θετικό η παρουσία DTS.-bye-
 

LEO09

Senior Member
28 January 2007
639
Athens
Εγω παλι δεν την βρηκα & πολυ καλη απλα καλη.
Ωραιες αερομαχιες δεν λεω αλλα ξενερωτοι ερωτες...
Μια συμπαθητικη ταινιουλα να περασεις 2 ωρες ευχαριστα.-bye-
 

giovani

New member
15 November 2006
87
XANIA
-bye- μου άρεσε πάρα πολύ. φοβερά τα διπλάνα πολύ καλός ο ήχος και πολύ ρεαλιστικές οι αερομαχίες. αξίζει να την δείτε.:firstprize: :SFGSFGSF:
 

Johnkokk

Senior Member
20 June 2006
464
Ωραία ταινία.Οσο για το λιονταράκι, στο τέλος νομίζω δείχνει μια αυθεντική φωτογραφία με τους πραγματικούς πιλότους και κάπου αριστερά βρίσκεται και το λιοντάρι.
 

Stergios Giotas

AVClub Enthusiast
4 November 2006
833
Καλύτερο από ότι το περίμενα. Αξιοπρεπές σενάριο και ερμηνείες. Το βασικό πρόβλημα της ταινίας είναι η αληθοφάνεια των αερομαχιών. Οι σκηνές με τις αντιδράσεις των ηθοποιών είναι γυρισμένες μπροστά σε μπλέ οθόνη και οι κινήσεις, η ψηφιακή αίσθηση των αεροπλάνων και οι ταρζανιές στις μανούβρες τους κάνουν κρα από μακριά. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η υπερβολική χρήση ψηφιακών εφέ σε μια ταινία μπορεί να αποδυναμώσει την αξιοπιστία της στη συνείδηση του θεατή. Όποιος θέλει να απολαύσει αερομαχίες του Α' Π.Π. γυρισμένες με κλασικό τρόπο, με ελάχιστη χρήση ειδικών εφέ και με αληθινά αεροπλάνα, ας δει την ταινία Aces High του βετεράνου σκηνοθέτη Jack Gold για να καταλάβει τη διαφορά.
 
Last edited: