HD κανάλια στη NOVA

user2726

Inactive User
7 September 2008
641
Re: NOVA-HD

Η Forthnet-Nova έχει δώσει ραντεβού με το πρώτο μεγάλο τεστ και τους συνδρομητές της σε δύο εβδομάδες, σε μια... ονειρική πρεμιέρα, αφού θα μεταδώσει στις 25 Αυγούστου σε Full HD τον φιλικό αγώνα προετοιμασίας της Εθνικής μας ομάδας basket με την «dream team»των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των αστέρων του NBA για το Μουντομπάσκετ. Μάλιστα, τον αγώνα θα μεταδώσουν σε HD και τα 121 καταστήματα Forthnet, προσκαλώντας, σύμφωνα με την εταιρεία, τους κατοίκους της περιοχής να τον παρακολουθήσουν για πρώτη φορά σε High Definition στην Ελλάδα. Στόχος της Forthnet είναι να ενδυναμώσει την πλατφόρμα της Nova, προσελκύοντας νέους συνδρομητές στους περίπου 350.000 που διαθέτει σήμερα (εκ των οποίων περισσότεροι από 50.000 έχουν κοινά προγράμματα Forthnet-Nova), στη φιλοσοφία ότι «όσο η κρίση κρατάει τον κόσμο μέσα στο σπίτι, γιατί να μην διασκεδάζει με Nova...» όπως ανέφεραν πηγές της εταιρείας.

Το σίγουρο είναι πάντως, πως με τον ΟΤΕ να ετοιμάζει την δορυφορική τηλεοπτική του πλατφόρμα, ώστε να βγει στον «αέρα» από το φθινόπωρο και τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια να έχουν περάσει στην ψηφιακή εποχή, το εφετινό τηλεοπτικό τοπίο αναμένεται με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Χρεώσεις: Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Capital.gr το... soft λανσάρισμα της εταιρείας με τρία κανάλια (ένα με κινηματογραφικές προβολές και δύο με αθλητικές μεταδόσεις) θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου και προβλέπει σημαντικές προσφορές για όσους συνδρομητές εγγραφούν στην πιλοτική εκπομπή. Η εταιρεία θα διαθέτει την υπηρεσία με συνδρομή 4,99 ευρώ το μήνα, προσφέροντας 2 μήνες δωρεάν για νέους πελάτες και 12 μήνες δωρεάν στους παλιούς συνδρομητές «ανταμείβοντάς τους για την συνεργασία τους με την Nova», όπως σχολίαζαν πηγές προσκείμενες στον όμιλο Forthnet. Το πλήρες λανσάρισμα της υπηρεσίας Nova HD θα γίνει τον Δεκέμβριο που στο μπουκέτο θα έχουν προστεθεί 3 ακόμα κανάλια.

Εξοπλισμός: Απαραίτητη προϋπόθεση για να δει κανείς εκπομπές HD, εκτός από το να διαθέτει ανάλογης τεχνολογίας τηλεόραση, είναι να προμηθευτεί τον ειδικό εξοπλισμό, που προβλέπει νέο αποκωδικοποιητή NovaBox HD, το κόστος του οποίου θα είναι 129 ευρώ, αλλά και ένα καλώδιο HDMI για τη σύνδεση του με την τηλεόραση. To καλώδιο δεν θα περιλαμβάνεται στο πακέτο του αποκωδικοποιητή -Zapper box και οι συνδρομητές θα μπορούν να προμηθευτούν από τα καταστήματα Forthnet ή άλλα σημεία πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Το NovaBox HD θα είναι διαθέσιμο από 20 Αυγούστου από τα καταστήματα Forthnet και το υπόλοιπο δίκτυο συνεργατών Νova.

Τι περιλαμβάνει: Η υπηρεσία NOVA HD τον Σεπτέμβριο του 2010 θα ξεκινήσει διαθέτοντας 3 βασικές υπηρεσίες:
- Το Νοvacinema HD: ένα νέο κανάλι που θα μεταδίδει ταυτόχρονα επιλεγμένες ταινίες και σειρές του Novacinema1 σε High Definition. Όπως και το Novacinema1 θα προσφέρει αποκλειστικά όλες τις μεγάλες πρεμιέρες των Hollywood studios, τα δυνατά blockbuster & box office hits της χρονιάς, καθώς και πετυχημένες σειρές. Αρχικά το κανάλι θα εκπέμπει για 17 ώρες την ημέρα, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το ξημέρωμα.


- Novasports HD: ένα νέο κανάλι που θα μεταδίδει επιλεγμένα αθλητικά γεγονότα των καναλιών Novasports σε HD. Επιλεγμένους αγώνες από το Champions League, το Europa League, το NBA, βόλεϊ, πόλο, πρωτάθλημα GT1 αλλά και τουλάχιστον έναν αγώνα ανά αγωνιστική της Ελληνικής Superleague. Το NOVA Sport HD θα λειτουργεί ως αυτόνομο κανάλι και θα μεταδίδει μόνο live γεγονότα (θα έρχονται σε HD από τον δορυφόρο και θα μεταδίδονται ζωντανά σε HD format). Μετά τον Νοέμβριο θα υπάρχει η δυνατότητα να μεταδίδονται και μαγνητοσκοπημένοι αγώνες.

- Eurosport HD: To μεγαλύτερο ευρωπαϊκό αθλητικό κανάλι θα μεταδίδει και σε HD. Το κανάλι θα εκπέμπει μία επιλογή από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα σε High Definition, όπως το τένις US & French Open, η ποδηλασία Tour De France, μηχανοκίνητα όπως FIA Formula 2 και Superbike World Championship καθώς και στίβο, γκολφ και snooker.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε όσους έχουν premium πακέτα Nova και δεν θα διατίθεται σκέτη ή on demand, δηλαδή να επιλέξει κάποιος να δει μόνο έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μια συγκεκριμένη μέρα.
 

user2726

Inactive User
7 September 2008
641
Re: NOVA-HD

Ετοιμάζεται ο ΟΤΕ για το εγχείρημά του στη δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση. Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός υποδομών Νίκος Σηφουνάκης, το ελληνικό Δημόσιο έναντι ανταλλάγματος, για έναν χρόνο εκχωρεί τα δικαιώματά του στον «F1 V 24 αναμεταδότη του δορυφόρου Hellas Sat» και αναθέτει απευθείας «κατόπιν διαπραγμάτευσης» για το ίδιο διάστημα, και πάλι έναντι τιμήματος, την εμπορική εκμετάλλευση της περίσσιας δορυφορικής χωρητικότητας του αναμεταδότη της εταιρείας Hellas Sat AE, θυγατρικής του ΟΤΕ. (Παρόν)
 

user2726

Inactive User
7 September 2008
641
Re: NOVA-HD

Ο νέος αποκωδικοποιητής HD της NOVA θα διατίθεται μαζί με την κάρτα πρόσβασης η οποία θα κλειδώνει στον αποκωδικοποιητή και δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κανέναν άλλον αποκωδικοποιητή, ούτε καν με τους παλιούς panasat της NOVA που έχουμε όλοι σπίτια μας. Ετσι όλοι οι παλιοί δέκτες είτε της NOVA είτε του εμπορίου θα είναι γιά.. πέταμα. Η NOVA χρησιμοποιεί σαν δόλωμα την δωρεάν λήψη των καναλιών HD στα πακέτα full pack για 12 μήνες χωρίς να αναφέρει τίποτα για το κλείδωμα. Ετσι για να λαμβάνουμε NOVA στο εξοχικό μας π.χ. θα πρέπει κάθε Σαββατοκύριακο να ξηλώνουμε τον δέκτη και να τον κουβαλάμε μπρός πίσω. Ας πάρει ξεκάθαρη θέση η NOVA και να δηλώσει με σαφήνεια με δελτίο τύπου αν θα κλειδώνει η κάρτα πάνω στον δέκτη ή όχι πριν την πατήσει κόσμος που δεν θέλει κλειδωμένη κάρτα. (tromaktiko)

Σχόλια:
Πριν λίγες μέρες έστειλα email στη nova και τους εξήγησα ότι είναι εντελώς παράλογο να ζητιάνε από όλους εμάς τους παλαιούς συνδρομητές που έχουμε χρόνια συνδρομή και μεταφέρουμε απλά την κάρτα πρόσβασης στο εξοχικό μας να ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ εάν θέλουμε να έχουμε ΗD υπηρεσίες.
Τους έκανα μάλιστα και μια πρόταση πιο συγκεκριμένη που ίσως να λύσει το πρόβλημα:
εάν όπως λένε είναι λόγοι ασφαλείας που επιβάλουν το πάντρεμα κάρτας με αποκωδικοποιητή.
Να παντρεύεται με 2 δέκτες η κάρτα και προχώρησα ακόμα παραπάνω την πρότασή μου, εάν θέλουν να παίζει σε έναν μόνο δέκτη κάθε φορά να μπορούμε μέσω του e customer μόνοι μας να επιλεγούμε το δεκτή που θα είναι ενεργός.
Μετά από 3 ημέρες με πήραν τηλέφωνο μου επιβεβαίωσαν ότι HD ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΚΑΡΤΑΣ και είπαν ότι έχουν προωθήσει το αίτημα στο τεχνικό τμήμα.
Από τότε άκρα του τάφου σιωπή.
Αν δε θέλουν να πουλήσουν HD υπηρεσίες είναι δική τους επιλογή.
Ας καταλάβουν εκεί στη nova ότι ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ που κάνουμε χρήση και του εξοχικού ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΣΕ 2 ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΕΣ.
Δεν πρόκειται να υπογράψουμε καινούργιο συμβόλαιο.
 

user2726

Inactive User
7 September 2008
641
Re: NOVA-HD

«Παπάδες» ετοιμάζει η Nova για την κάλυψη του μεγάλου φιλικού μπάσκετ ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (25/8) στο ΟΑΚΑ. Θα είναι μετάδοση, με την οποία θα γίνει η πρεμιέρα του HD καναλιού του «μπουκέτου» της Nova. Δηλαδή, του καναλιού High Definition. Τι θα κάνει, λοιπόν, το συνδρομητικό της Κάντζας; Και τι δεν θα κάνει. Πάμε, λοιπόν: Το Σάββατο θα ξεκινήσουν οι μεταδόσεις των προηγούμενων αγώνων Ελλάδας-ΗΠΑ. Αυτών που έγιναν το 1994 στο Τορόντο, το 2004 στην Αθήνα, το 2006 και στο 2008. Επίσης, θα μεταδοθεί απʼ τη Nova και ο μεγάλος αγώνας ΗΠΑ-Κροατίας που έγινε στην Βαρκελώνη.

Την Τρίτη, παραμονή του αγώνα, 24/8, θα προβληθεί εκπομπή διάρκειας δύο ωρών που θα... πάει τον χρόνο πίσω και πιο συγκεκριμένα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αργεντινής και την αναμέτρηση Ελλάδας - ΗΠΑ όπου λίγο έλειψε να κερδίσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Την εκπομπή θα παρουσιάσει...
ο Γιάννης Ψαράκης και για λογαριασμό της δούλεψαν πολλοί συνάδελφοι, ενώ πάρθηκαν και συνεντεύξεις με πρωταγωνιστές των αγώνων. Τον Νάσο Γαλακτερό, τον Κώστα Παταβούκα, το Νίκο Ζήση, τον Βασίλη Σπανούλη και τον Θοδωρή Παπαλουκά.

Την ημέρα του αγώνα, σε κανάλι εκτός του HD, ο Νίκος Παπαδογιάννης θα παρουσιάσει εκπομπή όπου σαν βασικό στόχο θα έχει την προβολή των δύο ομάδων, ενώ ο συνάδελφος μιλάει με τον προπονητή και τους παίκτες των ΗΠΑ το 1990.

Πως θα καλυφθεί ο αγώνας; Για τις ανάγκες της τηλεοπτικής παραγωγής, θα χρησιμοποιηθούν 15 κάμερες συν δύο που θα χρησιμοποιηθούν για τις pre και post game εκπομπές. Απʼ όλες αυτές τις κάμερες, η μία θα είναι πάνω σε γερανό, δύο στα καλάθια (πάνω απʼ το ύψος της μπασκέτας) και μία σούπερ σλόου μόσιον.

Ο αγώνας αρχίζει στις 19:00, ενώ απʼ τις 18:00 θα βγεί pre game εκπομπή που θα παρουσιάσει, από ειδικά διαμορφωμένο στούντιο του ΟΑΚΑ ο Γιώργος Συρίγος, ο οποίος θα έχει δίπλα του και καλεσμένο.

Στην περιγραφή του μεγάλου αγώνα θα είναι ο Δημήτρης Καρύδας και στον σχολιασμό ο Φίλιππας Συρίγος. Στους πάγκους των ομάδων θα βρίσκονται οι Νικήτας Αυγουλής (Ελλάδα), Νίκος Παπαδογιάννης (ΗΠΑ).
(gazzetta.gr)
 

user2726

Inactive User
7 September 2008
641
Re: NOVA-HD

Δεν αυξάνει άλλο τη συνδρομή της Nova η Forthnet . Η αλλεπάλληλη άνοδος του ΦΠΑ κατά 4 μονάδες εντός του έτους, κατ´ επιταγή του ΔΝΤ είχαν ήδη ως αποτέλεσμα την άνοδο του κόστους για τους συνδρομητές της εταιρείας συνδρομητικής τηλεόρασης από τα 59,90 ευρώ το Σεπτέμβριο του 2009 σε 61,92 ευρώ τον Ιούλιο του 2010. Η συνδρομή την τελευταία 5ετία αυξήθηκε κατά 11,42 ευρώ όταν το 2005 ανέρχονταν σε 50,5 ευρώ.

Η Forthnet δεν επιθυμεί να αυξήσει και άλλο το κόστος για τους συνδρομητές της Nova, ενώ την ίδια ώρα θέλει να συγκεντρώσει όσους περισσότερους πελάτες είναι εφικτό, ενόψει και της ενεργοποίησης του ανταγωνιστικού δικτύου του ΟΤΕ, γιʼ ʽ αυτό και διαθέτει και ένα πακέτο, το start pack, στην τιμή των 20,56 ευρώ το μήνα . Η μόνη αύξηση είναι αυτή στη νέα υπηρεσία μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος σε υψηλή ευκρίνεια (High Definition), με συνδρομή 4,99 ευρώ το μήνα, προσφέροντας 2 μήνες δωρεάν για νέους πελάτες και 12 μήνες δωρεάν στους παλιούς συνδρομητές. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αγορά νέου HD αποκωδικοποιητή προς 129 ευρώ.

Η πολιτική της Fortnnet επιδιώκει να δώσει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να δοκιμάσουν την υπηρεσία της δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης, σε συνδυασμό με πακέτα σταθερής τηλεφωνίας, έτσι ώστε κάποιοι να παραμείνουν στο πελατολόγιο της. Η εκτίμηση που υπάρχει στην εταιρεία , αλλά και στην τηλεοπτική αγορά είναι πως το επόμενο διάστημα, όσο θα προχωράει η κρίση ο κόσμος θα παραμένει στο σπίτι προσπαθώντας να κάνει οικονομία, οπότε και η συνδρομητική τηλεόραση θα σημειώσει νέα διείσδυση, ειδικά όταν προσφέρεται με τηλεφωνία και Internet. Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν από το μέγεθος της ύφεσης, τα επόμενα χρόνια... (media-industry)
 

Ravager

Established Member
23 January 2009
117
Re: NOVA-HD

Η Διάφορα της ταινίας με το Αγώνα σε HD φαίνεται καμιά σχέση το ένα με το άλλο.
Εγώ το μόνο που ήθελα το HD της nova ήτανε για να βλέπω την ομάδα μου σε HD. Άλλα λυπάμαι δεν θα σκλαβώσω την ελεύθερη μου κάρτα για έναν αγώνα. Τους υπολοίπους αγώνες τους βλέπω HD σε ξένα πακέτα με και με Ελληνική περιγραφή. DM8000 βλέπεις. Προτιμώ να κόψω την nova πάρα να αλλάξω τον δεκτή μου
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Re: NOVA-HD

Ποσο μεγαλη ειναι η διαφορα..? Τοση ωστε να βλεπω το Μητρογλου και να νομιζω οτι βλεπω το Μπαπτιστα???:Banane0:

Μπα θα ειναι χειροτερα τα πραγματα.

Τωρα θα φαινεται πεντακαθαρα οτι ειναι σαν πωλητης μπανανας στην εθνικη οδο.:flipout:
 

goudzos

Senior Member
11 August 2009
423
Re: NOVA-HD

Kαλημερα σ' ολους σας!!! Εχω αλλη μια απορια.. Το μονο υλικο που εχω δει σε hd ειναι κινηματογραφικο. Αθλητικο γεγονος δεν εχω δει ποτε και ρωταω οσους εχουν δει, ενας ποδοσφαιρικος αγωνας εχει τεραστια διαφορα αν μεταδωθει σε hd?? Δηλαδη να δωσω τα 129 ευρω αλλα επειδη δεν εχω το πακετο για τις ταινιες θα βλεπω μονο ποδοσφαιρο ή καποιο αλλο αθλητικο γεγονος.

Ποσο μεγαλη ειναι η διαφορα..? Τοση ωστε να βλεπω το Μητρογλου και να νομιζω οτι βλεπω το Μπαπτιστα???:Banane0: Mε το hdbox θα βλεπω την ομαδα μου κοντρα στον Ατρομητο και θα νομιζω οτι παιζω και φετος champions league??:bigcry: και στο τελος της σεζον που θα σηκωσω την κουπα :award: το hd θα με κανει να πιστεψω οτι σηκωσα ευρωπαϊκό? Αν ειναι ετσι αξιζει... Νovaaaa HDDDDDD..... (περα απο την πλακα.. ας απαντησει και καποιος σοβαρα για τις hd αθλητικες μεταδωσεις)

Φίλε μου πραγματικά αξίζει το HD ειδικά Champions League και Premiere League που έχω δεί είναι φοβερό αρκεί να έχεις και την ανάλογη τηλεόραση.
 

Maximvs

Established Member
11 July 2006
157
Re: NOVA-HD

Kαλημερα σ' ολους σας!!! Εχω αλλη μια απορια.. Το μονο υλικο που εχω δει σε hd ειναι κινηματογραφικο. Αθλητικο γεγονος δεν εχω δει ποτε και ρωταω οσους εχουν δει, ενας ποδοσφαιρικος αγωνας εχει τεραστια διαφορα αν μεταδωθει σε hd?? Δηλαδη να δωσω τα 129 ευρω αλλα επειδη δεν εχω το πακετο για τις ταινιες θα βλεπω μονο ποδοσφαιρο ή καποιο αλλο αθλητικο γεγονος.

Ποσο μεγαλη ειναι η διαφορα..? Τοση ωστε να βλεπω το Μητρογλου και να νομιζω οτι βλεπω το Μπαπτιστα???:Banane0: Mε το hdbox θα βλεπω την ομαδα μου κοντρα στον Ατρομητο και θα νομιζω οτι παιζω και φετος champions league??:bigcry: και στο τελος της σεζον που θα σηκωσω την κουπα :award: το hd θα με κανει να πιστεψω οτι σηκωσα ευρωπαϊκό? Αν ειναι ετσι αξιζει... Νovaaaa HDDDDDD..... (περα απο την πλακα.. ας απαντησει και καποιος σοβαρα για τις hd αθλητικες μεταδωσεις)

Αν εχεις αυτα τις προσδοκειες για το HD...αστο μη το παρεις καλυτερα....τιποτα απο τα 3 δεν προκειται να γινει...Ειπαμε...HD ειναι..δεν μπορει να κανει και θαυματα!!!...:flipout::flipout::flipout:

Οσο για το σοβαρο του θεματος , ναι η εικονα του HD ποδοσφαιρικου αγωνα θα σε αποζημιωσει απολυτα...αξιζει το κοπο.
 

Maximvs

Established Member
11 July 2006
157
Re: NOVA-HD

Ο νέος αποκωδικοποιητής HD της NOVA θα διατίθεται μαζί με την κάρτα πρόσβασης η οποία θα κλειδώνει στον αποκωδικοποιητή και δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κανέναν άλλον αποκωδικοποιητή, ούτε καν με τους παλιούς panasat της NOVA που έχουμε όλοι σπίτια μας. Ετσι όλοι οι παλιοί δέκτες είτε της NOVA είτε του εμπορίου θα είναι γιά.. πέταμα. Η NOVA χρησιμοποιεί σαν δόλωμα την δωρεάν λήψη των καναλιών HD στα πακέτα full pack για 12 μήνες χωρίς να αναφέρει τίποτα για το κλείδωμα. Ετσι για να λαμβάνουμε NOVA στο εξοχικό μας π.χ. θα πρέπει κάθε Σαββατοκύριακο να ξηλώνουμε τον δέκτη και να τον κουβαλάμε μπρός πίσω. Ας πάρει ξεκάθαρη θέση η NOVA και να δηλώσει με σαφήνεια με δελτίο τύπου αν θα κλειδώνει η κάρτα πάνω στον δέκτη ή όχι πριν την πατήσει κόσμος που δεν θέλει κλειδωμένη κάρτα. (tromaktiko)

Σχόλια:
Πριν λίγες μέρες έστειλα email στη nova και τους εξήγησα ότι είναι εντελώς παράλογο να ζητιάνε από όλους εμάς τους παλαιούς συνδρομητές που έχουμε χρόνια συνδρομή και μεταφέρουμε απλά την κάρτα πρόσβασης στο εξοχικό μας να ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ εάν θέλουμε να έχουμε ΗD υπηρεσίες.
Τους έκανα μάλιστα και μια πρόταση πιο συγκεκριμένη που ίσως να λύσει το πρόβλημα:
εάν όπως λένε είναι λόγοι ασφαλείας που επιβάλουν το πάντρεμα κάρτας με αποκωδικοποιητή.
Να παντρεύεται με 2 δέκτες η κάρτα και προχώρησα ακόμα παραπάνω την πρότασή μου, εάν θέλουν να παίζει σε έναν μόνο δέκτη κάθε φορά να μπορούμε μέσω του e customer μόνοι μας να επιλεγούμε το δεκτή που θα είναι ενεργός.
Μετά από 3 ημέρες με πήραν τηλέφωνο μου επιβεβαίωσαν ότι HD ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΚΑΡΤΑΣ και είπαν ότι έχουν προωθήσει το αίτημα στο τεχνικό τμήμα.
Από τότε άκρα του τάφου σιωπή.
Αν δε θέλουν να πουλήσουν HD υπηρεσίες είναι δική τους επιλογή.
Ας καταλάβουν εκεί στη nova ότι ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ που κάνουμε χρήση και του εξοχικού ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΣΕ 2 ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΕΣ.
Δεν πρόκειται να υπογράψουμε καινούργιο συμβόλαιο.

Προσωπικα επειδη πηγαινω αρκετα συχνα στο εξοχικο του θειου μου,παιρνω τον αποκωδικοποιητη μαζι μου...Να το καταλαβω αν πηγαινεις με μηχανη,ναι ειναι ενα θεμα....αλλα τωρα αν πηγαινουμε με αμαξι δεν νομιζω οτι ειναι προβλημα να παρουμε το δεκτη μαζι.Ποσο χορο να πιασει δηλαδη ρε παιδια το κουτι του δεκτη.Και μου φαινεται λιγο ''χαζη'' δικαιολογια για να μη παρουμε το HD πακετο της Nova...Εγω προσωπικα εχω αφησει stanb-by ενα σετ με καλωδια στην τηλεοραση του εξοχικου (scart,ρευμα και το καλωδιο του Lnb) και το μονο που κανω ειναι να συνδεω το δεκτη!...

Παντα για προσωπικη εκτημηση για το θεμα μιλαω..

Φιλικα , Θωμας.
 

Stejo

Established Member
10 January 2010
185
Re: NOVA-HD

Να αναφέρω ακόμη ένα προβληματάκι του δέκτη. Το πλήκτρο ALT του τηλεκοντρόλ, που υποτίθεται εναλάσσει μεταξύ των 2 τελευταίων καναλιών, δεν λειτουργεί. Από τη νόβα είπαν ότι το γνωρίζουν και θα λυθεί και αυτό με μελλοντική αναβάθμιση. Μικρά μικρά αλλά μαζεύονται. Χωρίς ταξινομημένα προσωπικά μπουκέτα και χωρίς το ALT ο δέκτης γίνεται πολύ κουραστικός στην πλοήγηση μεταξύ καναλιών.
 

AS Mocca

Supreme Member
19 June 2006
4,805
Athens
Re: NOVA-HD

Η διαφορά στο τι βλέπεις είναι τεράστια.

Έχεις μεγαλύτερο πλάνο, σε σωστή αναλογία και με μεγαλύτερη ευκρίνεια.
Η ανάλυση είναι πολύ καλύτερη και βλέπεις περισσότερη λεπτομέρεια.

Με άλλα λόγια βλέπεις ακόμα καλύτερα και από το να είσαι στο γήπεδο !

Λοιπόν τελικά με την πολιτική που έχει η NOVA θα πάει ακόμα πιο πίσω.

Εγώ θέλω να μας πουν πόσοι τελικά συνδρομητές θα δουν το παιχνίδι Ελλάδα - ΗΠΑ σε HD.
 

rockarolla72

New member
19 August 2010
18
Re: NOVA-HD

Επειδη διαβασα διαφορα ας το ξαναπω...Τον εχω συνδεσει σε dvd recorder με τις εξοδους με τα καλωδια ( ασπρο κοκκινο κιτρινο ) και ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ εγγραφη. Δεν ειναι τιποτα κλειδωμενο!
 

keros76

Established Member
20 October 2009
168
Re: NOVA-HD

Να αναφέρω ακόμη ένα προβληματάκι του δέκτη. Το πλήκτρο ALT του τηλεκοντρόλ, που υποτίθεται εναλάσσει μεταξύ των 2 τελευταίων καναλιών, δεν λειτουργεί. Από τη νόβα είπαν ότι το γνωρίζουν και θα λυθεί και αυτό με μελλοντική αναβάθμιση. Μικρά μικρά αλλά μαζεύονται. Χωρίς ταξινομημένα προσωπικά μπουκέτα και χωρίς το ALT ο δέκτης γίνεται πολύ κουραστικός στην πλοήγηση μεταξύ καναλιών.

μετα απο επικοινωνια με τη NOVA με ενημερωσαν οτι στην επομενη επισης αναβαθμιση (σε 2 με 3 μηνες) θα υπαρχει δυνατοτητα προσθεσης δευτερου δορυφορου
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
20,766
ΑΘΗΝΑ
Re: NOVA-HD

Προσωπικα επειδη πηγαινω αρκετα συχνα στο εξοχικο του θειου μου,παιρνω τον αποκωδικοποιητη μαζι μου...Να το καταλαβω αν πηγαινεις με μηχανη,ναι ειναι ενα θεμα....αλλα τωρα αν πηγαινουμε με αμαξι δεν νομιζω οτι ειναι προβλημα να παρουμε το δεκτη μαζι.Ποσο χορο να πιασει δηλαδη ρε παιδια το κουτι του δεκτη.Και μου φαινεται λιγο ''χαζη'' δικαιολογια για να μη παρουμε το HD πακετο της Nova...Εγω προσωπικα εχω αφησει stanb-by ενα σετ με καλωδια στην τηλεοραση του εξοχικου (scart,ρευμα και το καλωδιο του Lnb) και το μονο που κανω ειναι να συνδεω το δεκτη!...

Παντα για προσωπικη εκτημηση για το θεμα μιλαω..

Φιλικα , Θωμας.

δεν ειναι φιλε μου το μεγεθος και η μεταφορα,αλλα το βαλε/βγαλε των καλωδιων,ειδικα εαν ειναι χωμενος σε κανα περιεργο σημειο του επιπλου...
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
20,766
ΑΘΗΝΑ
Re: NOVA-HD

να κανουμε μια συνοψη βαση αυτων που ξερουμε μεχρι τωρα,για να ενημερωθουν καλυτερα ολοι οι ενδιαφερομενοι

δεκτης

-δεν γραφει απο την usb θυρα,οπως επισης ουτε σε εξωτερικη πηγη(dvd-r)λογο προστασιας εγγραφων.-ειναι "κλειδωμενος" μονο στον hotbird και πιθανοτατα μονο στο μπουκετο της nova.
-εχει hdmi,scart,composite out,rca left/right,coaxial.
δεν εχει component&optical out.

προυποθεσεις

-παλιοι συνδρομητες με ελευθερη καρτα,δεν μπορουν να δουν με τον δικο τους hd δεκτη τα hd καναλια,παρα μονο με τον Pace
-εαν αγοραστει ο pace,εισαι υποχρεωμενος να κανεις συμβολαιο για εναν χρονο,ανεξαιρετος εαν επιθυμεις ή οχι να χρεωνεσαι το 5ευρω το μηνα.
η παλια ελευθερη καρτα κλεινει και σου δινουν τον Pace,παντρεμενο με την καινουργια καρτα.
τα ιδια ισχυουν και για τους νεους συνδρομητες,με μοναδικη εξαιρεση τα 5 ευρω επιπλεον το μηνα,σε αντιθεση με τους παλιους που για ενα χρονο ειναι δωρεαν.

ολα αυτα με καποιες μικρες επιφυλαξεις,μεχρι να δοκιμαστει ο δεκτης και να επιβεβαιωθουν ή να διαψευτουν.


Επειδη διαβασα διαφορα ας το ξαναπω...Τον εχω συνδεσει σε dvd recorder με τις εξοδους με τα καλωδια ( ασπρο κοκκινο κιτρινο ) και ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ εγγραφη. Δεν ειναι τιποτα κλειδωμενο!


αρα αυτο δεν ισχυει..


μετα απο επικοινωνια με τη NOVA με ενημερωσαν οτι στην επομενη επισης αναβαθμιση (σε 2 με 3 μηνες) θα υπαρχει δυνατοτητα προσθεσης δευτερου δορυφορου

αιωρηται και βλεπουμε μελλοντικα

προς το παρον τι ακριβως κατεβαζει?
 

tsikos

New member
2 August 2006
56
Απάντηση: NOVA-HD

Μια σύντομη παρέμβαση θα ήθελα να κάνω:

Πήρε φίλος χθες το δέκτη HD και έχει κεντρική δορυφορική κεραία. Θα πάω το απόγευμα να του το συνδέσω. Υποθέτω ότι απλά βάζω την κάρτα, συνδέω την κεραία (που έρχεται από τον τοίχο-βλέπει και γείτονας nova έτσι, οπότε είναι οκ) και τους παίρνω τηλέφωνο για το ενεργοποιήσουν...

Είναι η σωστή σειρά; Κάνω κάτι άλλο; Προσέχω κάτι άλλο;

(Sorry, αλλά δεν έχω ιδέα από δορυφορικά θέματα...)
 

winzig

Senior Member
26 August 2008
330
Απάντηση: NOVA-HD

ωσ συνηθως πολλες ανακριβειες απο την πρωτη ψηφιακη πλατφορμα της ελλαδος.... συμφωνω απολυτα με τον φιλο AS Mocca. περιμενουν να εχουν περασει ολοι σε HD μολις σε 5 μερες για να δουν το ελλαδα-ηπα?? δεν ειναι σοβαρα αυτα τα πραγματα....
 

Maximvs

Established Member
11 July 2006
157
Re: NOVA-HD

δεν ειναι φιλε μου το μεγεθος και η μεταφορα,αλλα το βαλε/βγαλε των καλωδιων,ειδικα εαν ειναι χωμενος σε κανα περιεργο σημειο του επιπλου...

δεν υπαρχει δεν μπορω,υπαρχει δεν θελω....

δεν νομιζω οτι ειναι δικαιολογια που στεκει για να πει ο φιλος ''κανεις μη κανει καινουργιο συμβολαιο"...

και παλι λεω την προσωπικη μου αποψη...