Η "αναγκαστική" προσγείωση ενος 60αρη

achilleas8095

Senior Member
26 June 2006
430
Όταν πριν από λίγους μήνες ο Sony vpl-vw60 προσγειώθηκε ανώμαλα από τα χέρια μου (πηγαίνοντας να τον τοποθετήσω στην βάση του στο ταβάνι) στο πάτωμα κόντεψα να πάθω εγγεφαλικό, έμφραγμα και επιληπτικό σοκ μαζί.
Οταν (και μετά από πατέντες και κολήματα με σιλικόνη) τελικά το έβαλα στην πρίζα έπαιξε παρόλο που όλη η αριστερή (2cm) μπλέδιζε και όλη η δεξιά πρασίνιζε (επίσης 2cm) και το οποίο δεν διορθώνονταν από το μενού όσο και αν προσπάθησα.Πρόσφατα άλλαξα βάση στο ταβάνι και δυστηχώς ο προβολέας μου ξαναέπεσε απο τα χέρια (τι στο καλό @@ατά έχεις στα χέρια σου αγόρι μου) όχι βέβαια από το ταβάνι αλλά από χαμηλά αυτή τη φορά αλλά για τον προβολέα ήταν το χαριστικό χτύπημα γιατί πλέον δείχνει θόλα (focus γιοκ ) αλλά και στραβά το ορθογώνιο (γέρνει δηλαδή) αλλά και η οθόνη χωρίς σήμα μόνο μπλε δεν είναι. Επειδή θεωρώ ότι οποιαδήποτε απόπειρα επισκευής είναι μάλλον μάταιη λόγω κόστους (αν διαφωνείτε πείτε μου) δύο είναι τα πράγματα που σκέφτηκα.

1)Βγήκα παγανιά για να βρώ Sony vpl-vw60 αφού έτσι πιθανώς να κρατήσω την λάμπα του παλιού αλλά και ότι αλλά ανταλακτικά πιθανώς έχουν σωθεί.Βρήκα λοιπόν μόνο μεταχειρισμένο με 200 ώρες στην λάμπα του και με 1500Ε.
2)Να πάρω τον Optoma HD82 στα 2750Ε κιανούργιο.
Η ερώτηση μου είναι αν αξίζει η διαφορά των χρημάτων υπέρ της καλύτερης(?) εικόνας του HD82. Τα χρήματα είναι ένα θέμα αφού να σκεφτείτε 'οτι πριν από λιγοτερο ένα χρόνο έδωσα 2500Ε για τον 60αρη.Αν βέβαια ζοριστώ και κυρίως πιστεύεται ότι αξίζει η οικονομική θυσία για τον Optoma το συζητώ (δηλ. βάζω δόσεις)
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις γνώμες και τις απόψεις σας οι οποίες θα είναι πολύτιμες γιατί ως γνωστόν είμαι ένας άκρως αναποφάσιστος καταναλωτής (κατά Θεοφράστου του επί τροχών)
Αχιλλέας
 

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
25,523
Land of Dystopia
Ποιός αγόρι μου, σου έκανε ποδαρικό?
Θα σου έλεγα να κοιτάξεις και κανένα LCD, πχ Sanyo PLV-Z3000, με διαφορά έκεί κοντά στα 600 € παραπάνω από τον μεταχειρισμένο που γράφεις -bye-
 

pambs

Senior Member
11 September 2006
374
παρτον και σε καποιον ειδικο να του ριξει μια ματια και σου λεει ποσο θα κοστισει πριν του βαλει χερι
 

achilleas8095

Senior Member
26 June 2006
430
Μάλλον χρειάζεσαι προβολέα με αερόσακο!!!!

Και αερόσακο αλλά και αλεξίπτωτο!!!!!!! θα χρειαστώ μάλλον.Το θέμα είναι να μην βλέπω rainbow ston Οπτομα. Θα πάω να δω dlp (τον HD80 του Νιx) για να τεστάρω τα μάτια μου και θα το σκεφτώ συνυπολογίζοντας και τους άλλους παράγοντες (βλέπε οικονομικό, wife factor κτλ.) και μετά θα αποφασίσω.
Παντως αν θέλετε crash test για τους προβολείς σας δίνω μέχρι 6 αστέρια!!!!!!!!!!!!
 

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
φιλε μου τραγικο το συμβαν.Μου εχει πεσει και εμενα προτζεκτορας και μαλιστα κατεβηκε μια σκαλα με καμια....20αρια σκαλια.Ηταν μεσα στην κουτα του ομως και ευτυχως δεν επαθε τιποτα
Εαν δεν σου κανει κοπος παντως πριν προβεις σε αγορα στειλτον μου να του ριξω μια ματια.Ζημια οπτικου ακουγεται και η επισκευη του δεν ειναι δα και αδυνατη.