Η χαμένη τιμή των Ελληνικών Ταχυδρομείων

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Όταν αναφερόμαστε στις ελληνικές ΔΕΚΟ το κάνουμε για να τις κακίσουμε για τις κακές και ακριβές υπηρεσίες τους ή για την έλλειψη υπηρεσιών προς τον Πολίτη.

Όμως μερικές φορές τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ακούστε τί μου συνέβη:

Στις 15 Μαρτίου 2009 μου κατοχυρώθηκε σε δημοπρασία στο γερμανικό ebay ένας φακός για μια φωτογραφική μηχανή χαμηλής αξίας (171 ευρώ με τα μεταφορικά DHL εξωτερικού). Πληρώνω κανονικά και περιμένω να έλθει. Στέλνω μήνυμα στον πωλητή και δεν απαντά. Τελικά παίρνω στις την απάντηση ότι
Hello,

I m sorry, that you didn t recieved the lens, but I promise that its not my failt. I´ve got the recive from our german post office, that I broght tje lens to the office at 25.03.09 an i got the information from DHL, that the Parcel recieved Greece at 07.04.09.

I don´t know what happend to the parcel, yet but I hope you got the lens, still. I´ve it isn´t so, please don´t hesitage to send me another mail, so i will got to the Postoffice to ask again.

Maybe you have the posibility to ask your post office, too.
For that reason her you can find the sending No. 141029....... (www.dhl.de)

Greetings

Σττη Γερμανία η DHL συνεργάζεται με τα γερμανικά ταχυδρομεία και επομένως κάθε γράμμα ή δέμα έχει 2 κωδικούς, ένα της DHL κι έναν των ταχυδρομείων. Σε μένα έτυχε να μπει λάθος ο κωδικός της DHL (ένα νούμερο παραπάνω) που δεν επηρέαζε όμως την πορεία του δέματος, καθώς παραδίδεται απευθείας στο Deustche Post άρα ταξίδευε κατευθείαν με τον κωδικό των γερμανικών ταχυδρομείων. Όμως ο πωλητής έκανε λάθος και στον δικό μου ταχυδρομικό κωδικό. Αντί για 55132 έγραψε 56132 με αποτέλεσμα να μπει στην Ελλάδα το δέμα και να μη βρει παραλήπτη. Αν δεν είχε έλθει με αρχικό αποστολέα την DHL θα έμενε στην Ελλάδα μέχρι να τον βρουν. Με τη DHL έπρεπε να γυρίσει πίσω, όπου όμως ο κωδικός ήταν λάθος, άρα έφαγε άσχημο μπλοκο το δέμα (στη Γερμανία πλέον).

ταυτόχρονα εγώ άρχισα να αναζητώ το δέμα στην Ελλάδα. Πήρα τηλέφωνο στη γραμμή αναζήτησης, όπου μου απάντησαν (!!!!) και έκαναν έρευνα για το δέμα. Επειδή δεν βρέθηκε με παρέπεμψαν στο
Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε.

Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών – Call Center

Hellenic Post Customer Service

Vilara 2 - 10188 Athens, Greece

Tel: +30 2103353777 - 800 11 82000

e-mail: [email protected]


ως κανονικός ευρωπαίος στέλνω μέιλ (σε ελληνική ΔΕΚΟ) το εξής:


Καλημέρα σας,

Στέλνω μέιλ σε σας ύστερα από παρότρυνση της τηλεφωνικής υπηρεσίας των ΕΛΤΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

αναζητώ ένα δέμα που εστάλη από τη Γερμανία στις 25/3/2009 από τον ... προς εμένα (Βλασίδη Βλάσιο) με κωδικό CL911271...DE. Το δέμα έφθασε στην Ελλάδα στις 7/4/2009 αλλά έκτοτε δεν υπάρχουν στοιχεία γι αυτό. Επρόκειτο να παραδοθεί στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης (ΤΚ 55132) αλλά μπορεί και πάνω στο δέμα να υπάρχει ο κωδικός 56132.

Παρακαλώ ενημερώστε με για το που βρίσκεται το συγκεκριμένο δέμα.


Με τιμή
Βλάσης Βλασίδης

μια μέρα μετά παίρνω απάντηση

Σε απάντηση του από 27-04-2009 ηλεκτρονικού σας μηνύματος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, σύμφωνα με το Ηλεκτρονικό Σύστημα Παρακολούθησης Αντικειμένων (International Postal System IPS), το Ταχυδρομικό Αντικείμενο CL911271539DE μπήκε στις 07-04-2009 στην Ελλάδα χωρίς να υπάρχουν άλλες εγγραφές. Για περισσότερες πληροφορίες, θα πρέπει ο αποστολέας να καταθέσει Αίτηση Αναζήτησης σε διάστημα 6 μηνών από την ημερομηνία κατάθεσης, σε οποιοδήποτε Ταχυδρομικό Κατάστημα, προσκομίζοντας τη σχετική Απόδειξη Κατάθεσης

Όμως το δέμα παραμένει άφαντο. και άφαντο και στη Γερμανία αφού δεν μπορούσε να μπει στο δίκτυο της DHL (ένα νούμερο παραπάνω στον κωδικό). Τα γερμανικά ταχυδρομεία σε μια προσπάθεια να βρουν τον αποδέκτη το στέλνουν στην Αυστρία (ΑΤ 56132) όπου δεν παραλαμβάνεται και κολλά εκεί.

Όμως στην Ελλάδα η κα Μά...νιου από τα κεντρικά των ΕΛΤΑ αποφασίζει να ψάξει το δέμα στην Ευρώπη (!!!) χωρίς δική μου ενόχληση, και το βρίσκει (!!!) . Ζητά με δική της πρωτοβουλία να έλθει στην Ελλάδα και μάλιστα με χρέωση των ΕΛΤΑ αφού οι Γερμανοί δεν κάνουν τίποτε χωρίς πληρωμή. Πληρώνουν τα ΕΛΤΑ και το δέμα έρχεται ξανά στην Ελλάδα. Στα κεντρικά η ίδια κυρία ψάχνει να βρει ποιός Βλασίδης υπάρχει σε ποιόν ταχυδρομικό κώδικα, με βρίσκει και στέλνει το δέμα στη θεσσαλονίκη. Χθες το παρέλαβα, και μάλιστα χωρίς να πληρώσω τα πολλά (πάνω από 140 ευρώ) μεταφορικά της όλης ιστορίας.

Απίστευτο εεε;;;;

Αθάνατο ελληνικό δημόσιο..... και έλληνες δημόσιοι υπάληλλοι. Μπορεί να σας κατηγορούμε για πολλά, αλλά μερικές φορές οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι πέρα από κάθε λογική και από τα όρια της υπηρεσίας.

με το παρόν μήνυμα ένα έχω να πω. Εκτός από τους ψόγους, οι ελληνικές ΔΕΚΟ και οι υπάληλλοί τους μερικές φορές χρειάζονται κι ένα μεγάλο μπράβο.

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
 
Last edited:

jim...

Moderator
Staff member
22 February 2008
24,618
Μπακοτσιάνος...
Βλάση θεωρώ την περίπτωση τυχερή και μεμονωμένη, καθώς έχω ταλαιπωρηθεί αφάνταστα από τους κυρίους που δουλεύουν εκεί και μόνο παράπονα ακούω και από άλλους...


Ευτυχώς που τα κατάφερες...
 

kanenas

AVClub Enthusiast
17 June 2006
819
Θεσσαλονίκη
Πάντως από προσωπική εμπειρία, τα δέματα από Γερμανία καθυστερούν τραγικά να έρθουν. Σε αυτό δε φταίνε τα ΕΛΤΑ αλλά τα Γερμανικά ταχυδρομεία. Ένα δέμα από Γερμανία κάνει μέχρι και 20-25 ημέρες να φτάσει, ενώ το αντίστοιχο από Μ. Βρετανία το πολύ 10 ημέρες.
 

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
17,802
Μεσευρώπη
Πάντως από προσωπική εμπειρία, τα δέματα από Γερμανία καθυστερούν τραγικά να έρθουν. Σε αυτό δε φταίνε τα ΕΛΤΑ αλλά τα Γερμανικά ταχυδρομεία. Ένα δέμα από Γερμανία κάνει μέχρι και 20-25 ημέρες να φτάσει, ενώ το αντίστοιχο από Μ. Βρετανία το πολύ 10 ημέρες.

+1. Τα γερμανικά ταχυδρομεία είναι μακράν τα πιό αργά και αναξιόπιστα από όσα ξέρω. έχει τύχει να μου στείλουν δέμα από Γερμανία, λίγες μέρες μετά να μου στείλουν άλλο δέμα από την Αυστραλία, και το γερμανικό να έρθει εβδομάδες μετά από το αυστραλιανό.
 

zisis1985

Established Member
19 September 2007
299
εγώ ρε παιδια τα ΕΛΤΑ τα έχω σε μεγάλη εκτίμηση.Χωρια που αντικαταβολες κτλ παιρνεις τα λεφτα αμεσως και οχι μετα απο 20 μερες οπως με τη speedex..
 

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,527
Θεσσαλονίκη
Να σας πω κι εγώ, ποτέ δε με απογοήτευσαν τα ΕΛΤΑ. Τα έχω σε εκτίμηση.

Επίσης, αυτό με τα γερμανικά ταχυδρομεία, τώρα που το λέτε, είναι γεγονός.
Όσες φορές πήρα κάτι από αγγλικό ebay, ήρθε το πολύ σε 4 μέρες.
Από το δε γερμανικό, 10 και λίγες λέω...
 

AlexTheodin

Supreme Member
25 December 2007
5,912
Athens, Thessaloniki, Köln
Θα συμφωνήσω και εγώ!
Τα ΕΛΤΑ έχουν δείξει αξιοθάυμαστη ταχύτητα και αξιοπιστία σε όλες τις συναλλαγές που είχα, και απο τον Ιανουάριο είχα πάνω απο 30...
Ειδικά η αλληλογραφία/δέματα απο Αγγλία έρχονται σε 4-5 μέρες.

Τα γερμανικά απο την άλλη είναι τραγικά. Η DHL νομίζω αγοράστηκε απο την Deutshe Post όχι απλώς συνεργάζονται. Κάθε τί απο κεί κάνει γύρω στον μήνα να έρθει, ενώ και οι απαντήσεις τους όποτε επικοινώνησα μαζί τους ήταν άχρηστες... Δεν ήταν έτσι στο παρελθόν και ίσως η συνήπαρξη με την DHL να οφείλεται...

ΤΟ μόνο που φοβάμαι στα ΕΛΤΑ είναι το γεγονός οτι η μηχανογράφηση τους (οπότε και το επίπεδο του tracking τους) είναι σε εμβρυικό επίπεδο και αν κάτι χαθεί μπορεί να μην μπορέσεις να το βρείς ποτέ...

Και οτι τα γκισέ είναι φουλαρισμένα απο όλους που θέλουν να πληρώσουν λογαριασμούς και πανε εκεί...
 

Busoni

Supreme Member
5 July 2006
3,290
Πάτρα
Να σας πω κι εγώ, ποτέ δε με απογοήτευσαν τα ΕΛΤΑ. Τα έχω σε εκτίμηση.

Επίσης, αυτό με τα γερμανικά ταχυδρομεία, τώρα που το λέτε, είναι γεγονός.
Όσες φορές πήρα κάτι από αγγλικό ebay, ήρθε το πολύ σε 4 μέρες.
Από το δε γερμανικό, 10 και λίγες λέω...

+1 για τους εγγλέζους. Μακράν τα καλύτερα ταχυδρομεία της Ευρώπης, όχι μόνο απο πλευράς υπηρεσιών αλλα και σε τιμές. Όσες φορές έχω πάρει, έρχονται το πολύ σε μια εβδομάδα.

Υ.Γ. Αρχισες να χτυπας βινύλια στο ebay Guybrush μάνα μ';-bye-
 

Samoladopoulos Asteris

Established Member
1 January 2008
258
Θεσ/νίκη
Καλό είναι να ακούγονται και τα θετικά , καθώς σπάνια κάποιος θα παραθέσει την εμπειρία του από μια ευχάριστη συναλλαγή/εμπειρία :SFGSFGSF:
Και εγώ είμαι ευχαριστημένος με όποια συναλλαγή και να είχα με τα ΕΛΤΑ , και επειδή αναφέρθηκε το tracking , σε δέμα που περίμενα από Κίνα , μόλις το πακέτο μου έφτασε Ελλάδα , εμφανίστηκε και το tracking no. και το status στην ιστοσελίδα τους (κάτι το οποίο ομολογουμένως δεν περίμενα)
Ειδικά σε περιπτώσεις αντικαταβολής , έτη μπροστά από "επαγγελματίες" κούριερ
 

tigergreg

Banned
24 June 2008
3,304
ΑΘΗΝΑ
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΣΙΧΑΘΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ACS-SPEEDEX-GENIKH ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΨΑ ΣΤΗΣΙΜΑΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΖΗΤΩ ΤΑ ΕΛΤΑ.
 

w1red

New member
25 March 2009
45
Εγώ ακόμη ψάχνω να βρω το θετικό στην ιστορία. Το θετικό για σένα το βλέπω μιας και χωρίς χρέωση παρέλαβες το δέμα σου, το Ελληνικό όμως δημόσιο ζημιώθηκε 140ευρώ επειδή ο Γερμανός αποστολέας δεν μπόρεσε να αντιγράψει σωστά έναν αριθμό και επίσης τα κάναν θάλασσα στα Γερμανικά ταχυδρομεία. Όλην αυτήν την ανικανότητα έπρεπε να την χρεωθούμε εμείς οι Ελληνάρες με 140 ευρώ; Μας περισσεύουν; Τους τα χρωστούσαμε;
 

kanenas

AVClub Enthusiast
17 June 2006
819
Θεσσαλονίκη
Μα το θέμα είναι ότι το δέμα το παρέλαβε ο πραγματικός παραλήπτης του, δίχως να επιβαρυνθεί για τα λάθη των Γερμανών. Και αυτό γιατί κάποιος Έλληνας υπάλληλος έκανε "φιλότιμα" τη δουλειά του. Τώρα το ποιος "χρεώθηκε" τα μεταφορικά (αν τα χρεώθηκε κάποιος) αυτό ούτε το γνωρίζουμε, ούτε (μάλλον) θα το μάθουμε.
 

vasada

Supreme Member
19 August 2007
4,616
Κόρινθος
Σε απάντηση του από 27-04-2009 ηλεκτρονικού σας μηνύματος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, σύμφωνα με το Ηλεκτρονικό Σύστημα Παρακολούθησης Αντικειμένων (International Postal System IPS), το Ταχυδρομικό Αντικείμενο CL911271539DE μπήκε στις 07-04-2009 στην Ελλάδα χωρίς να υπάρχουν άλλες εγγραφές. Για περισσότερες πληροφορίες, θα πρέπει ο αποστολέας να καταθέσει Αίτηση Αναζήτησης σε διάστημα 6 μηνών από την ημερομηνία κατάθεσης, σε οποιοδήποτε Ταχυδρομικό Κατάστημα, προσκομίζοντας τη σχετική Απόδειξη Κατάθεσης

Όμως το δέμα παραμένει άφαντο. και άφαντο και στη Γερμανία

Συγνωμη αλλα εκτος αν δεν καταλαβα καλα, το δεμα ηρθε κανονικα στην Ελλαδα, εστω και με καθυστερηση.

Οποτε για ο,τι εγινε απο εκει και περα δεν ειναι ευθυνη των Γερμανων.

Προφανως, στην Ελλαδα δεν μπορεσαν να βρουν τον Παραληπτη, λογω λαθους του αποστολεα και το εδιωξαν πισω. Τωρα πως εφτασε στην Αυστρια ειναι αλλο θεμα.

Το οτι καποιος υπαλληλος το πηρα πατριωτικα, δεν σημαινει οτι το Συστημα λειτουργει, μαλλον το αντιθετο.

Αντικαταβολη απο Αθηνα σε Κορινθο, κανει 1-2 ημερες. Αυτο για να φτασει το πραγμα. Οταν το πραγμα φτασει, την επομενη ημερα στελνουν ειδοποιητηριο, για τη μεθεπομενη. Δηλαδη αν πεσει και Σαββατοκυριακο στη μεση, μπορει να παραλαβεις δεμα απο Αθηνα σε 6 ημερες.

Επειδη τους εχω μαθει, πηγαινω και το ζηταω την ημερα που ξερω οτι μπορει να εχει ερθει. Φυσικα, ενω εχω παραλαβει το δεμα, την επομενη μου ερχεται ειδοποιητηριο στο σπιτι, κανονικα.
 

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Σίγουρα ένα μπράβο στην κ. Τάδε... για την βοήθειά της σε όλο αυτό...

Και εγώ με την σειρά μου μόνο θετικά έχω να πώ για τα ΕΛΤΑ αλλά ΚΑΙ για τις ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ.

DHL & UPS από εμένα έχουν φάει άκυρο...

-bye-
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Σας έχει τύχει ποτέ να περιμένετε δέμα σπίτι, και να βρείτε απλά την ειδοποίηση κολλημένη στην εξώπορτα? Λες και καλά ο ταχυδρόμος είχε το δέμα αλλά εσείς δεν ακούσατε το κουδούνι?
Δύσκολη περίπτωση, και μου έχει τύχει να τρέξω το μεσημέρι για να παραλάβω δέμα… Αλλά η απάντηση είναι ότι μετά την ειδοποίηση πρέπει να περάσει μια μέρα για να το παραλάβεις από το ταχυδρομείο.

Ένα καταπληκτικό σενάριο μου περιέγραψε πρόσφατα φίλος:
Περίμενε το δέμα… τελικά ήρθε σε ανυποψίαστο χρόνο πρωί-πρωί μόνο η ειδοποίηση (όχι και το δέμα).
Το εκπληκτικό … η ειδοποίηση είχε χθεσινή ημερομηνία και άρα μπορούσε να το παραλάβει αυθημερόν/άμεσα το δέμα.

Όσο και αν σας ακούγετε παράξενο, το φιλαράκι εκτίμησε πολύ την παραπάνω κίνηση του ταχυδρόμου… τον δικαιολόγησε που δεν του παρέδωσε όλο όγκου κ.ο.κ. αλλά που του έδωσε την ευκαιρία να το παραλάβει άμεσα…
Άβυσσος

Από την πλευρά μου έχω να δηλώσω πολύ ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ – ελάχιστες φορές βρίσκω λόγο να παραπονεθώ και συνήθως δεν φταίει αποκλειστικά ο ταχυδρόμος. Λ.χ. κάποτε σε πολυκατοικία μου ‛ψείριζαν’ τα περιοδικά που είχα κάνει συνδρομή… είπαμε
Άβυσσος!
 

AS Mocca

Supreme Member
19 June 2006
4,805
Athens
Συγγνώμη αλλά η κα. τάδε έκανε απλά τη δουλειά της, που αν την έκαναν όλοι οι Έλληνες είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα θα ζούσαμε όλοι πολύ καλύτερα. -bye-