Ηχεία για βιβλιοθήκη έως 300

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
Απάντηση: Re: Ηχεία για βιβλιοθήκη έως 300

Αρκετα ευχάριστο ηχείο είναι και το Dali Concept 2. Δεν εντυπωσιάζει πολύ αλλά μπορεί να σε κερδίσει γιατί δεν έχει χτυπητά ελλατώματα και κάνει για πολύωρες ακροάσεις.


Όσο για τον ενισχυτή, η Kenwood είχε μια σχετική άνεση στην οδήγηση δύσκολων ηχείων (τηρουμένων των αναλογιών). Επίσης, αν μπεις σ' αυτό το χόμπυ, μπορεί να πας για ενισχυτή λίγο αργότερα.

καλο, αλλα ειναι χρονια στην αγορα και εχει ξεπεραστει απο τον ανταγωνισμο. Υστερει πλεον σε αναλυση και φινετσα. Το καλο ειναι οτι ειναι αρκετα soft οπως λες-bye-
 

kpaiss

AVClub Addicted Member
29 November 2006
2,129
Αν υπαρχει περιπτωση ο φιλος να παει σε ενισχυτη στο μελλον τοτε ας ανεβει μεχρι τα 500 ευρω και να παρει τα ATC 7 να τα εχει μια ζωη να τα χαιρεται.
 

ioannis736

New member
28 December 2008
77
Πάντως και το παλιό ηχείο που είχα (B&W DM 560), το οποίο ενώ είχε ονομαστική αντίσταση 8 Ω έφτανε μέχρι 4 Ω δεν μπορώ να πω ότι ήταν και ότι καλύτερο όσον αφορά τις χαμηλές συχνότητες, παρότι η καμπίνα του ήταν αρκετά μεγάλη και το μεγάφωνο 8´´.


Όσον αφορά τώρα το ATC, σίγουρα είναι μία κλάση επάνω από οτιδήποτε άλλο συζητάμε. Το είχα ακούσει πέρυσι όταν βρέθηκα στο Location Sound ψάχνοντας για το κύριο σύστημα μου και θυμάμαι μου έκανε εξαιρετική εντύπωση. Μάλιστα θυμάμαι και κάτι ωραίους συνδυασμούς με ενισχυτή των 150 και καλώδιο των 1500 !
Όμως τα ATC δεν φημίζονται ότι θέλουν πολύ καλή οδήγηση; Στο site της Location Sounds αναφέρει ότι, παρότι η αντίσταση του ηχείου είναι 8 Ω ο ιδανικός ενισχυτής για το ηχείο είναι 50 – 300 W. Επιπλέον, μήπως κοστίζουν παραπάνω από 500 ; Γιατί αν είναι 500 τα ATC τότε θα άξιζε τον κόπο μία δοκιμή...
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
κανε την τσεπη σου λαστιχο και πηγαινε για ενα ηχειο στην κατηγορια τιμης που ειπες και ενα ενισχυτη που βρισκεται αυτη τη στιγμη στις αγγελιες και κοστιζει 200 ευρω και παιζει για πολλα παραπανω. Harman Kardon 970. Με 500 ευρω θα χαμογελας απο αυριο! -bye-

Τα ATC ειναι σουπερ αλλα για να τα ακουσεις οπως πρεπει θες τουλαχιστον αλλο ενα 600αρι για ενισχυτη
 
Last edited:

JohnJohn

AVClub Addicted Member
25 June 2006
2,481
Re: Απάντηση: Ηχεία για βιβλιοθήκη έως 300

Όμως τα ATC δεν φημίζονται ότι θέλουν πολύ καλή οδήγηση; Στο site της Location Sounds αναφέρει ότι, παρότι η αντίσταση του ηχείου είναι 8 Ω ο ιδανικός ενισχυτής για το ηχείο είναι 50 – 300 W. Επιπλέον, μήπως κοστίζουν παραπάνω από 500 ; Γιατί αν είναι 500 τα ATC τότε θα άξιζε τον κόπο μία δοκιμή...

ισα ίσα που τα ATC είναι απο τα λίγα που εχουν προσεγμένη σύνθετη αντίσταση ακριβώς για να ειναι ευκολο φορτίο. Μαλιστα τολμουν να λεν την αλήθεια ανακοινωνοντας 84db ευαισθησία που ειναι φυσολογικότατη τιμή για ηχείο με τοσο μικρό woofer. Ακομα και αυτοι που κολλουν στα τεχνικά χαρακτηριστικα περισσοτερο απο ότι στον ηχητικό χαρακτήρα, ψεγάδι δεν θα βρουν ευκολα κατα την γνώμη μου.
 

ioannis736

New member
28 December 2008
77
Απάντηση: Re: Ηχεία για βιβλιοθήκη έως 300

diy fostex 126e σε καμπινα bassreflex
συνολικο κοστος γυρω στα 180ευρω

Το πιο γλυκοηχο το πιο ξεκουραστο και ισορροπημενο ακουσμα
και το πιο ευκολοδηγητο ηχειο
μεχρι τα 500ευρα

Πολυ ευκολα σε βοηθαω να τα φτιαξεις

Κριμα πουλησα τα δικα μου πριν λιγο καιρο



Ευχαριστώ αλλά επειδή δεν έχω την παραμικρή ιδέα από ιδιοκατασκευές ηχείων, θα προτιμούσα να μην ασχοληθώ καθόλου με το αντικείμενο…-bye-
 

ioannis736

New member
28 December 2008
77
Λοιπόν, μετά από κάποια ακούσματα ηχείων καταλήγω στα Klipsch RB 51.


Τα ηχεία που άκουσα ήταν Warfedale, Magnat, Kef, Dali Mentor, Klipsch RB 51 και Klipsch B 2.
Τα Warfedale (δεν συγκράτησα τους τύπους από τα ηχεία αλλά ήταν όλα παρεμφερή σε μέγεθος και κόστος) είχαν εντυπωσιακό μπάσο (Drive από REM) το οποίο άνετα γέμιζε ένα χώρο πολύ μεγαλύτερο από τα 9 τμ για τον οποίο προορίζεται. Όμως σε μεσαίες και υψηλές συχνότητες ήταν σαφώς υποδεέστερα από τα υπόλοιπα, πχ ηλεκτρική κιθάρα σε ένα τραγούδι του Santana ή η φωνή της Aretha Franklin και της Joanna Newsom.
Τα Magnat ήταν μάλλον τα πιο ισορροπημένα και σωστά ρυθμισμένα από όλα τα ηχεία, αλλά τους έλειπε ίσως αυτό το στοιχείο εντυπωσιασμού που έχουν τα Klipsch.
Τα Kef δεν μου έκαναν καμία εντύπωση, ενώ τα Dali Mentor είναι ακριβώς όπως το περιέγραψε ο Tyler ? Durden: «καλό, αλλά είναι χρονιά στην αγορά και έχει ξεπεραστεί από τον ανταγωνισμό. Υστερεί πλέον σε ανάλυση και φινέτσα».


Τέλος, κατέληξα στα Klipsch ενώ αυτό που στην αρχή έψαχνα ήταν μάλλον το ακριβώς αντίθετο από το χαρακτήρα αυτού του ηχείου!
Μεταξύ των δύο Klipsch, τα RB 51 μου φάνηκε ότι είχαν καλύτερες χροιές και στερεοφωνική εικόνα από τα Β 2.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας :worshippy: και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρχει και ερώτημα «Ποιος ενισχυτής για ηχεία Klipsch RB 51;»-bye-
 

ioannis736

New member
28 December 2008
77
μαλλον το Dali Concept 2 λες. Το Mentor ειναι αλλου σε κοστος. Για το RB-51 με εναν Nad C315BEE εισαι κυριος.


Έχεις δίκιο, τα Dali Concept 2 εννοούσα!
Πάντως όπου και να ρώτησα όλοι μου είπαν για την ίδια μάρκα ενισχυτή για τα Klipsch. Τέτοια σύμπνοια;
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
Οι Nad ειναι ουδετεροι μεσουψηλα, και η κορνα που "χρωματιζει" λιγακι σε αυτες τις συχνοτητες, φερνει το τελικο ηχητικο αποτελεσμα εκει που πρεπει.

Απλα ο 315 ειναι η entry level λυση και σε περιπτωση που τον βρεις γυρω στα 270 ευρω που κοστιζε πριν την προσαρμογη τιμων. Για αισθητα καλυτερα αποτελεσματα πηγαινε για εναν Pioneer A-A6 στα 330 ευρω περιπου. Αν μπορεις να διαθεσεις λιγο παραπανω, πηγαινε σε Audiolab 8000SE στα 380 ευρω
 

gigas65

New member
23 April 2010
7
Θεσσαλονίκη
Εχω έναν DENON PMA-880R στα 75w και ψάχνω ένα αξιοπρεπές ζευγάρι ηχείων ραφιού, το πολύ έως 400 . Δυστυχώς 'επρεπε να αποχωριστώ τα B&W 630DM μετά από 20 χρόνια (πουλήθηκαν 300 ) λόγω χώρου και τώρα πρέπει να συμβιβαστώ με κάτι σαφώς υποδεέστερο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι στην Θεσ/νίκη είναι απειροελάχιστα τα καταστήματα που να μπορείς να βρεις και να ακούσεις τέτοια ηχεία!! Μέχρι στιγμής βρήκα μόνο τον Νάκα της Yamaha και το apopsis sound με τα mission. Καμιά άλλη :grinning-smiley-043πρόταση?? Ευχαριστώ.