Καλημέρα σας με μια ερώτηση

28 December 2006
31
εχω εγκαταστήσει ενα δορυφορικό σύστημα με πιάτο 1.20 και 2 lnb.Εχω τον δέκτη DIGIMAX 3000 που είναι για τα επίγεια ψηφιακά της ΕΡΤ αλλά και τα δορυφορικά.Σκέφτομαι για μια συνδρομή στη NOVA.
Εαν πάρω τον αποκωδικοποιητή της συνδρομητικής μαζί με την κάρτα,μπορώ να το συνδέσω και να χω αποτέλεσμα με το ήδη υπάρχον καλώδιο ή πρέπει να κατεβάσω κι´αλλο απ´την ταράτσα;
Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός γιατι δεν τα κατέχω και πολύ αυτά τα πράγματα.Κάθε βοήθεια δεκτή.Ευχαριστώ.
 

Larry

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
20,875
δεν θα χρειαστεις να κατεβασεις αλλο καλωδιο αφου ο τεχνικος που σου εκανετην εγκατασταση θα σου περασει ενα splitter και θα εισαι ενταξει

αποκωδικοποιητη της ΝΟΒΑ δεν θα χρειαστεις αφου ο Digi 3000 παιζει της καρτες ΝΟΒΑ κανονικοτατα
 
Last edited:

George C

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,718
Φάνη καλησπέρα και καλή χρονιά.
Ο δέκτης που έχεις αφού είναι combo (δηλαδή δορυφορικός και επίγειος ψηφιακός δέκτης) πρέπει να έχει δύο εισόδους για εξωτερικό σήμα. Ένα από τη δορυφορική κεραία και ένα από την αναλογική (την παλιά) σου κεραία.
Ο digimax ξέρω ότι έχει ενσωματομένο αναγνώστη καρτών και άρα μπορεί να διαβάσει την κάρτα της νόβα. Οπότε δε χρειάζεται να πάρεις και τον αποκοδικοποιητή της νόβα. Μόνο η κάρτα φτάνει. Άρα χρειάζεται ένα καλώδιο μόνο από τη δορυφορική για το δορυφορικό σήμα και το καλώδιο της παλιάς σου κεραίας για τα επίγεια ψηφιακά.
Ελπίζω να σε βοήθησα.
 
28 December 2006
31
Παιδιά ευχαριστώ.
Δηλαδή το καλώδιο που έχω και κατεβάζω τα δορυφορικά φτάνει και για την νόβα.Θα μπορώ να βλέπω δηλαδή supersport και αν θέλω το γυρίζω και βλέπω κάτι απο δορυφόρο εκτός νοβα.
Απο την nova μου είπαν οτι ο δέκτης κρατάει ενεργή-ανοιχτή την είσοδο και κάτι τέτοια κουλά,οπότε δεν μπορώ να τα χω και τα δυο.
 

George C

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,718
Μιλάμε πάντα ότι θα τα κάνεις όλα από τον digimax. Αν έχεις μόνο ένα δέκτη και αυτός έχει την κάτρτα της νόβα μέσα, όπως κάνεις zapping θα μπορείς να βλέπεις ότι κανάλια θέλεις...