Κανεις για δυπολα?

tsoulfas panagiotis

AVClub Enthusiast
28 August 2006
1,047
Το συτσημα μου αποτελειται απο B&W 804N,805N k ΗΤΜ2 κεντρικο.Σκεφτομαι να προχωρισω στην προσθηκη πισω κεντρικου.Εχω βρει απο εναν γνωστο ενα ζευγαρι της JM LAB τα SR 900.Ειναι τα δοιπολα της σειρας.Πολυ καλο ηχειο,13 κιλα,175 WATTS.Σκεφτομουν να το βαλω σαν πισω κεντρικο.Πιστευεται θα ηταν καλη ιδεα να βαλω δυπολο για πισω κεντρικο?Υποθετω οτι θα ταιριαξει με τα B&W αφου εχουν 1db ευαισθησια διαφορα,ιδια αντισταση κτλ.Κατ'αρχειν,τι πιστευεται για το παντρεμα?Δευτερον μηπως ενδιαφερει κανεναν κατι αντιστοιχο,ουτως ωστε να αγορασουμε μαζι τα ηχεια γιατι πανε ζευγαρι και εμενα με ενδιαφερει μονο το ενα?
 

Άρης Συν.

AVClub Enthusiast
17 June 2006
1,034
Αχαΐα
Η συμμετρία κατά τον Οριζόντιο άξονα είναι κάτι το οποίο δεν είναι επιθυμητό. Αν το τοποθετήσεις ακριβώς απέναντι από το κεντρικό σου θα έχεις στάσιμα κύματα τα οποία θα καταστρέψουν τον ήχο στον χώρο σου.
Για αυτόν τον λόγο το 6.1 χρησιμοποιείται σπάνια...
Καλύτερα πάρε και τα δύο και κάνε το σύστημα 7.1. Αν θες μπορείς να δώσεις το ίδιο σήμα και στα δυο αλλά είναι πολύ σημαντικό να μην πάρεις μόνο το ένα και το βάλεις απέναντι του κεντρικού σου.
Πάντα φιλικά, Άρης
 

tsoulfas panagiotis

AVClub Enthusiast
28 August 2006
1,047
Σ'ευχαριστω Αρη κατ'αρχην για την απαντηση,δεν μπορω να καταλαβω,γιατι να δημιουργησει στασιμα.Ναι σκεφτομουν να το βαλω απεναντι απο το κεντρικο,ομως με δεδομενο οτι ειναι δυπολο,και οτι τα surround δεν θα ειναι ακριβως πισω μου αλλα πισω και πλαι,υποθετω οτι το δυπολο θα διαχεει τον ηχο αριστερα και δεξια και οχι οτι με καποιο τροπο οτι θα "συνανταται" ο ηχος του κεντρικου με το πισω κεντρικο....
 

Άρης Συν.

AVClub Enthusiast
17 June 2006
1,034
Αχαΐα
Κοίτα να δεις, η αλήθεια είναι ότι με δίπολο ίσως να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά.
Αυτό που μπορώ να σου πώ όμως είναι ότι αν βάλεις δίπολο ακριβώς πίσω από την θέση ακρόασης δεν θα το ακούς καθόλου, ειδικά στις υψήλες που είναι κατευθυντικές. Θα χρειαστείς αρκετό πειραματισμό με την τοποθέτηση για να βρεις το sweet spot!
 

agaida

Established Member
18 June 2006
275
Πιστεύω ότι είναι αρκετά ακριβή επιλογή για πίσω κεντρικό,αφού είναι λίγες οι φορές που θα δουλέψουν.Υπάρχουν τύπου δίπολα ηχεία (σε σχήμα)που είναι κατευθυντικα και σε τιμή δεν ξεφεύγουν αρκετά.Κάπως έτσι έχω φτιάξει το δικό μου σύστημα με δίπολα στο πλάι και πίσω κεντρικό δυο της mission που όποτε χρειάστηκε έκαναν καλά την δουλεία τους.:grandpa:
 
Ισως ξεφύγω λίγο απο την κουβέντα, αλά πλέον στο συγκεκριμένο θέμα έχω κατασταλάξει στο εξής......
Τα πάντα στον περιφερειακό ήχο..(και όχι μόνο...) είναι ο χώρος.
Εχεις πίσω απο την θέση ακρόασης πολύ χώρο;εαν ΝΑΙ, τότε με ένα μόνο ζευγάρι απλά ηχειάκια και μάλιστα φθηνά κάνεις παπάδες...
Δεν έχεις;....τότε ψάχνεις γιά δίπολα-τρίπολα-τετράπολα-κεντρικό πίσω-κεντρικό πίσω στο ταβάνι.....και πάει λέγοντας.
Τον περιφερειακό ήχο που άκουσα πέρσυ και φέτος στην αυλή του θερινού μου σινεμά με δυό μικρά sony ηχειάκια της πλάκας, δεν τον έχω ακούσει ΠΟΥΘΕΝΑ....ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΟΩ!!!