γενικά υπάρχουν 2 τρόποι για έλεγχο ψηφιακού (και καλιμπράρισμα αν διαθέτει τρίμερ για τη δουλειά αυτή).
ο ένας με αλατόνερο που θέλει να αφήσεις το υγρόμετρο σε κλειστό δοχείο για 6-10 ώρες και να διαβάσει 75%
ο άλλος με βρεμένη πετσέτα μούσκεμα τύλιγμα κλείσμο σε δοχείο και μετά από 6-10 ώρες 95%
το κάνεις μόνος σου.
Το δοκίμασα και ψηφιακά και είδα διαφορές +/- 25%
Εσύ αποφασίζεις.
Θέλω να πω ότι το 41-45% εκτός αν δουλεύει κλιματιστικό ή θέρμανση πολλές ώρες τη μέρα είναι πολύ αισιόδοξη.
Θα έλεγα να πάρεις τιμή όταν έχεις λείψει πάνω από 10 ώρες και επιστρέφεις (χωρίς θέρμανση εννοείται).
Επίσης δοκίμασε και άλλες συσκευές.
Οι συσκευές (αφυγραντήρες) που έχουν ενσωματωμένο υγρόμετρο είναι 90% για τον π λόγω της γειτνίασης με το δοχείο και την όλη διαδικασία αφύγρανσης.
Ψυχρόμετρο assman μπορείς να φτιάξεις μόνος σου με δυό ίδια (σωστά βαθμονομημένα θερμόμετρα) και την άκρη το ενός τυλιγμένη σε γάζα βρεμμένη και να φυσιέται με μικρό ανεμιστήρα για 3 λεπτά. Μετά εφαρμόζεις εξισώσεις. Σίγουρα υπάρχουν στο νετ. Είναι λίγο πρωτόγονος αλλά ο πιό σωστός με ακρίβεια +/-2%
Τουλάχιστον αυτά θυμάμαι από τοτε που τα χρησιμοποιούσα σε αστρονομικούς προσδιορισμούς ή μετρήσεις πολύ μεγάλων αποστάσεων.
στο δίκτυο υπάρχουν βλέπω σύγχρονα ψυχρόμετρα.
https://www.amazon.de/s/?ie=UTF8&ur...&hvtargid=kwd-10209321&ref=pd_sl_1286ra3df5_b