LG 42LD420 ή LG 42LD450????ΒΟΗΘΕΙΑ!!

future81

New member
24 August 2010
11
Καλησπερα σε ολους!!
Σκεφτομαι να παρω μιας εκ των 2 τηλεορασεων τελικα και εχω 2 ερωτηματα:

1) Θεωρητικα βαση αριθμου θα περιμενε κανεις η 450 να ειναι καλυτερη και νεοτερο μοντελο της 420 αλλα σε search που κανω στο skroutz διαπιστωνω πως η 420 πωλειται λιγο ακριβοτερα!!Εχει καλυτερα χαρακτηριστικα η 420 γι αυτο??

2)Ποια απο τις 2 (και ειναι το σημαντικοτερο για μενα) εχει usb υποδοχη ωστε να παιζει ολους τους τυπους αρχειων (.mkv, .avi, divx κτλ), μαζι με υποτιτλους??

Τελικα ποια μου προτεινετε και γιατι?
Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας και τις περιμενω για να προβω σε αγορα!
 

nickefor

New member
21 August 2010
44
ΑΘΗΝΑ
Φίλε future81 προχτές αγόρασα την 450 από το πλαίσιο στα 499Ευρώ. Κοιτώντας στο ίντερνετ τις προδιαγραφές και των δύο, δε φαίνεται να έχουν διαφορές. Δες και εδώ.
Ο υπάλληλος στο πλαίσιο μου είπε ότι η 450 είναι καινούριο μοντέλο και ό,τι αυτό συνεπάγεται... (δηλαδή η 420 δεν έχει Intelligent Sensor II, 24p real cinema κλπ). Έτσι τουλάχιστον είπε το παιδί στο πλαίσιο.

Τώρα από προσωπική εμπειρία μπορώ να πώ ότι για τα χρηματά της η 450 (499Ε) είναι μια αρκετά αξιοπρεπής τηλεόραση. Πολύ όμορφη σχεδίαση, εύκολο και εύχρηστο μενού, διαθέτει δέκτη mpeg4 κλπ.

Όσον αφορά στην εικόνα... με τις κατάλληλες ρυθμίσεις κατάφερα να έχω αρκετά καλή δεδομένου ότι παρακολουθώ τηλεόραση μέσω nova και έχοντας συνδέσει τον δέκτη μέσω scart.
Αυτό σημαίνει ότι ο δέκτης στέλνει εικόνα στην τηλεόραση με ανάλυση 576i και εκείνη το μετατρέπει σε 1080 ώστε να γεμίσει όλο το κάδρο της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πιξέλιασμα το οποίο είναι φυσιολογικό ιδίως αν αναλογιστείς ότι οι μεταδόσεις της nova σε πολλά κανάλια της είναι τραγικές (πχ. discovery channel). Πάντως ακόμα και σ'αυτη την περίπτωση από απόσταση 3 μέτρων η εικόνα είναι πολύ καλή. Το πιξέλιασμα το διακρίνεις μόνο αν πλησιάσεις στο μισό-ένα μέτρο από την τηλεόραση...

Δεν έχω προλάβει να δώ καποια ταινία hd μέσω hdmi ώστε να έχει full ανάλυση πάντως στο πλαίσιο που το παιδί συνέδεσε ενα blu-ray player μπορώ να πώ πως η εικόνα ήταν εξαιρετικά καλή.

Όσο για τη θύρα usb παίζει μόνο φωτογραφίες και μουσική όχι βίντεο.

Συνοψίζοντας, μπορώ να πω ότι η τηλεόραση αξίζει για τα χρήματά της και ότι έχοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό (blu-ray player, καλώδια hdmi κλπ) μπορείς να απολαύσεις Full HD.
 

future81

New member
24 August 2010
11
καλοριζικη φιλε nickefor!!!
δυστυχως μου επιβεβαιωνεις αυτο που φοβομουνα οτι δεν παιζει ταινιες απο usb και ειναι το βασικοτερο κριτηριο μου!!
απλα μου κανει εντυπωση πως η προηγουμενη σειρα lh επαιζε apo usb kai η ld οχι!!!
 

nickefor

New member
21 August 2010
44
ΑΘΗΝΑ
Re: Απάντηση: LG 42LD420 ή LG 42LD450????ΒΟΗΘΕΙΑ!!

Δυστυχώς... είχα και εγώ μια ελπίδα γιατί στο plaisio.gr (εσφαλμένα) γράφουν ότι παίζει και βίντεο. Πάντως όταν δοκίμασα το usb μπορώ να πώ ότι είχε εξαιρετική εικόνα όταν έδειχνε τις φωτογραφίες. Τρομερή ανάλυση.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις κάτι τέτοιο. Έχω ακούσει πώς είναι ένας εξαιρετικός media player και το σημαντικότερο: υποστηρίζει τεράστια γκάμα αρχείων και είσαι και σίγουρος ότι θα σου παίζουν οι υπότιτλοι. Σκοπεύω και εγώ να το πάρω αλλα προέχει ο hd δεκτης της nova για να δούμε και λίγο μπάλα σε hd;)
 

future81

New member
24 August 2010
11
Φιλε μου να σε ρωτησω επι την ευκαιρια κατι αλλο???
Μολις τωρα επεστρεψα απο το πλαισιο οπου οντως μου ειπαν για την 42LD450 οτι παιζει usb σε αντιθεση με την 42LD420!
Η απορια μου ειναι οτι στον καταλογο αυγουστου δινανε την 42LD450 στα 761 ευρω!!!!! και σημερα που πηγα ειχε ευτυχως πτωση στα 600 ευρω.Μου ειπες οτι την πηρες πριν 3 μερες απο το εν λογω καταστημα με 499 ευρω!!!Εισαι σιγουρος οτι πηρες την 42αρα και οχι μικροτερη ?????????Που την βρηκες τοσο?????
 

nickefor

New member
21 August 2010
44
ΑΘΗΝΑ
Re: Απάντηση: LG 42LD420 ή LG 42LD450????ΒΟΗΘΕΙΑ!!

Φίλε μου από το κατάστημα του πλαισίου στο Mall την πήρα τόσο. Το παιδί εκεί ήταν εξυπηρετικότατο. Του είπα ότι ενδιαφέρομαι για τη συγκεκριμένη tv και μου είπε ότι μπορεί να μου την δώσει στα 550Ε (τιμή ίντερνετ) αντί για 600Ε που την πουλάνε κανονικά. Όταν του είπα, όμως, ότι την βρίσκω εδώ με λιγότερα από 500ευρώ μπήκε αμέσως στο skroutz.gr είδε ότι όντως την δίνει ο Κολομβούνης φτηνότερα και μου την άφησε στα 500Ε. Όποτε και δεν το καθυστέρησα... την πήρα αμέσως.
 

tolisspi

Supreme Member
3 May 2009
3,754
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Βασικα μπορεις να μπεις στο site της LG και να κανεις συγκριση στα 2 μοντελα. Καλο ειναι να δοκιμασεις το site και της UK

Στην 420 μπορεις να χακαρεις το sub port ωστε να παιζει ο player
 

mpetou

AVClub Enthusiast
22 May 2010
1,282
προσοχη μακρια απο LG εαν θελεις να βλεπεις ταινιες απο usb...
και να παιζει ταινιες καμμια lg δεν παιζει ηχο DTS και ολες οι ταινιες που κυκλοφορουνε σε ματροσκες εχουνε ηχο DTS οποτε μακρια.
Μονο οι καινουργιες samsung παιζουνε ηχο DTS οποτε αμα θες ταινιες
οι samsung ειναι μονοδρομος...

Για δες την LE40C530 η καποια αλλη καινουργια samsung