LG-AF115 or Optoma HD20

4 September 2009
2
Παιδιά θα ήθελα την βοήθεια σας σε αυτο το μεγαλο μου δύλημα:LG-AF115 or Optoma HD20.
Καταρχήν να ξεκαθαρισω οτι το μηχανάκι θα μπει σε HOMETHEATER ROOM Απόσταση προβολής απο τοίχο σε τοίχο 4,5 μέτρα, οι τοίχοι θα είναι μπλέ & το ταβάνι θα είναι μαύρο.ο ηχος θα είναι ενας DENON ενυσχητής 5.1 800 WATT
Θα ήθελα την γνώμη σας και για το πανi:Σταθερό Ή να ανεβοκατεύενει?
(αυτο πιο πολυ το ρωτάω απο οικονομικής άποψης).
Εκ τον προτέρον σας ευχαριστώ-bye--bye-
 

FABIAWRC

AVClub Enthusiast
10 October 2007
864
Χρηστο πρεπει να τους δεις..ο lg ειναι πανω κατω ιδιος ο sony 10.τωρα τον optoma hd 20 θελω να τον δω και εγω.
 

giannis k.

Established Member
31 December 2007
105
κατά την γνώμη μου αφού έχεις dedicated room πάρε μια σταθερή ή πριν από αυτό βάψε καλά τον τοίχο που θα κάνεις την προβολή και μαζί με ένα σκούρο πλαίσιο γύρω γύρω για καλύτερο contrast, που ξέρεις μπορεί να σου αρέσει και να γλυτώσεις κάποια έξοδα. μετά εαν θες βάζεις και μια συρόμενη κουρτίνα απο πάνω όταν δεν βλέπεις ταινίες και είσαι τζετ. εαν τελικά δεν σου αρέσει ο τοίχος τότε βάζεις την σταθερή από πάνω και τελείωσες.

τώρα όσον αφορά τον προβολέα οι εντυπώσεις για τον LG γενικώς διήσταντε. στα αρνητικά είναι ότι εαν θες πίσσα μαύρο αλά DLP απλά τον ξεχνάς. επίσης έχει κάποια θεματάκια με την σύγκλιση και την ομοιομορφία των πάνελς, το οποίο μπορεί να είναι από αδιάφορο μέχρι ενοχλητικό. εκεί είναι ότι σου κάτσει, επείδη του λείπει το ρυθμιστικό της σύγκλισης ανά pixel που έχει ο SONY.
τώρα στα θετικά είναι πολύ φωτεινός και άνετα γεμίζει οθόνες 130-140' και βάλε από τα 4-4.5 μέτρα, άρα είναι και αρκετά εύκολος στην τοποθέτηση.
η κίνηση του επίσης λόγω SXRD, είναι πολύ καλή, όπως επίσης και τα χρώματα είναι πολύ ζωντανά, ειδικά το κόκκινο. εκεί νομίζω βοηθάει και στο ότι είναι ένας SONY VW-60 σε άλλο κουτί, με ότι αυτό συνεπάγεται.
γενικώς εαν θες ένα προβολέα με αρκετο wow factor στα φωτεινά πλάνα αλλά αναγαστικά όχι τόσο καλό στα σκοτεινά είναι μια τίμια επιλογή στα λεφτά του.

για τον optoma HD20 δεν μπορώ να έχω άποψη οπότε ας μας πει κάποιος που τον έχει δει...
 

FABIAWRC

AVClub Enthusiast
10 October 2007
864
o optoma ειναι σιγουρα ποιο φωτεινος.αλλα δυσκολια εγκαταστασης λογω απουσιας lens shif.θα ηταν πολυ καλη φαση ενα συγριτικο με αυτα τα 2 μηχανακια.μαζι και με τον benq 1000.
 
4 September 2009
2
Καταρχήν παιδιά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Χτές το βράδυ είρθε ένας φίλος σπίτι μου και αποφασήσαμε το θέμα της οθόνης,να βάλουμε γιψοσανίδα στον τοίχο να την περασουμε και ενα χέρι αστάρι, να την σπατουλάρουμε και μετα να την βάψουμε,εδω θα χριαστώ την βοήθεια σας:τι χρωμα πρεπει να παρω & αν αξίζει να πάρω.
Και μια τελεύταια παράκληση:Θα μπορουσατε να μου πειτε κάποιο μαγαζι που θα μπορουσα να δω απο κοντά αυτα τα δυο μηχανακια.LG-AF115, Optoma HD20 -bye-
 

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
27,519
Μεταμορφωση
ο lg ειναι στημενος στο πλαισιο μεταμορφωσης.Δεν νομιζω να υπαρχει αλλου.
Ο μικρος ο 20αρης δυσκολα θα βρεθει...