LG AF115

superfundo

Established Member
25 January 2009
104
Re: Απάντηση: LG AF115

Η εικόνα του είναι πολύ κοντά σε αυτήν των 50 & 60 της Σονυ με ελαφρα χειρότερο μαύρο λόγω διαφορετικής φιλοσοφίας λειτουργίας της ίριδας.
Τι άλλο θέλετε να μάθετε;

Τοτε ειναι καλη η τιμη
Για το βαρος ειναι ενα θεμα ,,,
 

superfundo

Established Member
25 January 2009
104
Αν καποιος θελει να τον μεταφερει συχνα ενδεχομενως αλλα σε τετοια περιπτωση δεν θα επαιρνε home theater προβολεα οποτε αστοχο αυτο που εγραψα
 

dimitris__

AVClub Addicted Member
23 November 2007
2,013
Γλυκά Νερά Αττικής
Τον παρήγγειλα από Πλαίσιο και τον περιμένω αύριο. Είναι ο πρώτος μου projector. Ελπίζω να με εκπλήξει ευχάριστα...

Για οθόνη έχετε κάποια πρόταση;
 

giannis k.

Established Member
31 December 2007
105
δημητρη περιμενουμε τις εντυπωσεις σου!
σκεφτομαι να τον παρω και γω απο Πλαισιο μες τη βδομαδα..
 

telip

New member
18 November 2008
6
δημητρη, k εγω περιμενω τις εντυπωσεις σου!
...μπας κ το αποφασεισω κ εγω!!!
 

dimitris__

AVClub Addicted Member
23 November 2007
2,013
Γλυκά Νερά Αττικής
Χθές ήρθε ο Κορεάτης σπίτι. Είναι ο πρώτος μου projector.

Τα ξεπακεταρίσματα:






Τα περιεχόμενα: Τυπωμένο manual σε ξενες γλώσσες, CD με manual και στην Ελληνική, 1 πανάκι καθαρισμού, καλώδιο ρεύματος, τηλεκοντρόλ, μπαταρίες, φυλλάδιο εγγύησης και projector.





Δοκιμαστική προβολή στον τοίχο (από τα 3,5m με full zoom (περίπου 120'' διαγώνιο)), προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, εκτός από τη λάμπα που είναι στο low .


Κατ' αρχήν συγνώμη για τα αυγά και τη χωριάτικη πάνω στο τραπέζι... Εντυπωσιάστηκα, είναι λίγο υπερβολική τόσο μεγάλη οθόνη μέσα στο σπίτι! Η τηλεορασούλα στα αριστερά είναι 52''. Η κίνηση από το HTPC στα 1080p/24 είναι όσο καλή είναι και στην LCD. Η αίσθηση είναι σαν να βλέπεις film και όχι κάτι ψηφιακό, πραγματικά κινηματογραφικό.

Η κατασκευή του έχει αρκετά φθηνιάρική αίσθηση, ακόμα χειρότερο το τηλεκοντρόλ, που έχει πάντως και backlight.

Τα menu είναι απλουστευμένα και εύκολα στη χρήση, όπως στις TV της LG.



Τώρα πάμε για οθόνη στα 2,80m. Εδώ είναι τα δύσκολα... Όποιος θέλει βοηθάει.

Όταν βρω χρόνο θα ποστάρω περισσότερα.
 

jimser

New member
11 November 2008
15
Συγγνώμη για την newbie ερώτηση, αλλά είναι σωστό ότι δεν μπορούμε να πάρουμε 1080 από τον συγκεκριμένο προβολέα μέσω της VGA, αλλά μόνο από το HDMI ? Το ρωτάω για να μην περιμένω να δω 1080 σήμα από το PC, και αν θα έπρεπε να αγοράσω σε αυτή την περίπτωση μιά συσκευή όπως το WDTV.

Επίσης το μαύρο του σε σχέση με τον sanyo z700 που είναι στην ίδια κατηγορία τιμής πρέπει να το περιμένουμε αισθητά καλύτερο ;
 
Last edited:
17 June 2006
23,865
Αθήνα
Δεν γνωρίζω αν μπορείς να πάρεις 1080 από vga, αλλά για ποιό λόγο να χρησιμοποιήσεις vga; όλες οι κάρτες γραφικών βγάζουν DVI πλέον . Με VGA θα υποβαθμίσεις τον προβολέα.
 

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Καταρχάς καλορίζικος ο προβολέας :ernaehrung004:

Εννοείται ότι χρειάζεσαι συσκευή HD για να δεις τις δυνατότητες του μηχανήματος που αγόρασες. Επομένως είτε αγοράζεις ένα BLURAY player είτε ένα HD media player, όπως είναι τα egreat, popcorn, dvico, wd,...
Και πάντα εννοείται ότι η σύνδεση που μιλάμε είναι αποκλειστικά HDMI!
 

jimser

New member
11 November 2008
15
Ευχαριστώ για τις super άμεσες απαντήσεις ! Τον προβολέα δεν τον έχω πάρει ακόμα, είμαι με το χέρι στην σκανδάλη ( ε σόρυ στο πορτοφόλι :) ήθελα να πω γιατί σήμερα λήγει η προσφορά του πλαισίου που κατεβάζει την τιμή στα 1500.

Το VGA με εξυπηρετεί γιατί έχω ήδη τραβήξει κανάλια στους τοίχους για αυτό για τον προβολέα που χρησιμοποιώ τώρα. Η κάρτα οθόνης στο PC έχει και DVI έξοδο. Θα μπορούσε με ένα DVI-HDMI adaptor να πάρω HDMI από το PC και να χρησιμποιήσω HDMI καλώδιο για να το δώσω στον προβολέα ; η αυτό δεν γίνεται γιατί η έξοδος DVI της κάρτας οθόνης είναι αναλογική ; Εδώ τα έχω λίγο μπερδεμένα.
 
Last edited:
Αν έχεις περάσει μόνο καλώδιο VGA, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα.

Επίσης, ακόμα και αν υποστηρίζεται από την είσοδο VGA του προβολέα, αν μιλάμε για απόσταση μεγαλύτερη από 1-2 μέτρα και ανάλυση 1080p η εικόνα υποβιβάζεται αισθητά.
 
17 June 2006
23,865
Αθήνα
Απάντηση: Re: LG AF115

Η κάρτα οθόνης στο PC έχει και DVI έξοδο. Θα μπορούσε με ένα DVI-HDMI adaptor να πάρω HDMI από το PC και να χρησιμποιήσω HDMI καλώδιο για να το δώσω στον προβολέα ; η αυτό δεν γίνεται γιατί η έξοδος DVI της κάρτας οθόνης είναι αναλογική ; Εδώ τα έχω λίγο μπερδεμένα.


Εννοείται ότι γίνεται. Ολοι έτσι παίζουν. Η DVI είναι τύπου Ι δηλαδή και αναλογική και ψηφιακή.
 

jimser

New member
11 November 2008
15
Να προσπαθήσω να ανακεφαλαιώσω λίγο :

Στον LG AF115

Σύνδεση RGB (VGA)
Την ξεχνάμε λόγω αδυναμίας απεικόνισης του 1080 αλλά και λόγω εξασθένισης σήματος.

PC DVI --> Projector HDMI
Δεν υπάρχει πρόβλημα, θα παίξει κανονικά σε 1080 σαν ήταν HDMI --> HDMI χωρίς απώλειες ( αυτό ισχύει και για απόσταση 10μ ? και με φθηνά καλώδια μιά και δεν έχουμε αναλογική μετάδοση σήματος ?)