LG BD570 Blue Ray & Media Player (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

giorginho

Established Member
20 January 2009
296
Συνονοματε τι να σου πω δεν ξερω. Μου ειπαν οτι ισως εχω ΕΓΩ ενα ελαττωματικο προϊον (δηλαδη να αποτελω μεμονωμενη περιπτωση) αλλα το θεμα ειναι οτι απο την ιδια ακριβως παρτιδα (λογικα αφου το πηραμε την ιδια μερα και με την ιδια αποστολη απο την ιδια αποθηκη) ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ (που ανεφερα οτι την 1η μερα του χαλασαν 2 δισκοι).
Μιλησα πριν λιγο με το σερβις της Θεσσαλονικης και μου ειπαν οτι θα δεχθουν να τους παω και τους δισκους για να δουν καλυτερα τι "παιζει".
Εχεις αναβαθμιστει στο τελευταιο firmware? Μου εχει δημιουργηθει η εντυπωση οτι το προβλημα το προκαλεσε το firmware που εκδοθηκε τον Απριλιο, και επισης εχω την "αισθηση" (πειτε το διαισθηση-πεποιθηση-ενστικτο τουλαχιστον με βαση τα οσα εχω δει) οτι ο δισκος μου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΣ, απλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ πλεον με τιποτα ΙΣΩΣ διοτι κατι "εγραψε" το LG πανω του, καποιο "αποτυπωμα" του αφησε που τον κατεστησε μη-αναγνωσιμο.

Φαινεται να λειτουργει απολυτως κανονικα χωρις κανεναν περιεργο θορυβο, ενω αναγνωριζεται κατα την εκκινηση στην αρχικη οθονη (σε κατασταση BIOS ακομα) και στη συνεχεια ειναι αδυνατο να φορτωσουν τα windows οσο ο δισκος παραμενει συνδεδεμενος (μολις τον αποσυνδεσω εκκινουν κανονικα) ενω αν τον συνδεσω ενω βρισκομαι στα windows (USB ή e-sata plug'n'play) πολυ απλα δεν διαβαζεται με τιποτα, εκτος απο το HDTune Pro 3.5 το οποιο τον "βλεπει" αλλα σαν κατεστραμμενο...

Ξαναλεω για να ειστε σιγουροι ΜΗΝ βαζετε δισκους στην usb (τουλαχιστον απο το παθημα εμου και του φιλου μου σας προειδοποιουμε, απο κει και περα ειναι στην ευθυνη σας). Ηδη κινησα την διαδικασια ελεγχου οποτε θα εχουμε κατι πιο εμπεριστατωμενο (υποτιθεται) σαν διαγνωση και απο κει και περα εμενα τουλαχιστον με καλυπτει η νομοθεσια σαν καταναλωτη ελαττωματικου προϊοντος που προκαλεσε ζημιες και δικαιουμαι αποζημιωση και εναντι των ζημιων αυτων. Αν δεν θελουν με τον ευκολο τροπο θα πληρωσουν με τον δυσκολο.

Απο την αλλη παραμενει ενα πολυ καλο player bluray δισκων (ειδα παλι χθες βραδυ ενα και εμεινα απολυτα ικανοποιημενος) καθως και ενας πολυ καλος HD player μεσω... δικτυου (που ηταν και ο κυριοτερος λογος που το αγορασα ωστε να μου λυσει τα χερια, αλλα ηθελα βλεπετε και δοκιμες....).
 

giorginho

Established Member
20 January 2009
296
Για οποιον ενδιαφερεται, περασα σημερα απο το Public και το ειχαν στα 129 ευρω!
Βεβαια μετα απο τα οσα εχω δει δεν θα το προτεινα...
 

mafgr

New member
18 February 2008
30
Εγω το πηρα και την πατησα.

ΜΑΚΡΥΑ!! εγω λεω να συνασπιστουμε να τους κανουμε καμια καταγγελεια μπας και στρωσουν εκει στην LG.Δεν εχω δει χειροτερο customer service
 

giorginho

Established Member
20 January 2009
296
Μη μου πεις κι εσυ με χαλασμενους δισκους;
Το παρεδωσα σημερα στο service μαζι με τους δυο δισκους που μου χαλασε.
Αν επιβεβαιωθει οτι βγηκε προβληματικη ολη η σειρα στα USB η LG την εκατσε ασχημα!
Και ειδικα αν δεν μας αποζημιωσει στο επακρο θα πεσει τετοια μαζικη καταγγελια που δε θα ξερουν που να κρυφτουν!
Αυριο ή το αργοτερο μεθαυριο ελπιζω να εχω μια εστω πρωτη ενημερωση.

Δεν ειναι το CS που με χαλαει, αλλα το γεγονος οτι εχεις ενα τετοιο ονομα, βγαζεις ενα προϊον χτυπωντας σχεδον ανελεητα τον ανταγωνισμο και τελικα σου βγαινει σκαρτο, την στιγμη που η περασμενη γενια δουλεψε αψογα!
 

pagourenko

New member
24 September 2010
4
Το αγόρασα από τα Public στην προσφορά των 129 πριν 13 μέρες και χωρίς να έχω διαβάσει τίποτα εδώ. Την πρώτη κιόλας μέρα τοποθέτησα στη USB έναν αρχαίο 120/άρη WD 3,5'' με πλήθος στρυφνών αρχείων ΓΙΑ 6,5 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΩΡΕΣ χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Απλά ήθελα να δοκιμάσω την (όντως) καλή του συμβατότητα που εμφάνιζε στα χαρτιά και κυρίως στα MKV με υπότιτλους. Ευχαριστημένος 100%.
Την άλλη μέρα τοποθέτησα έναν εξωτερικό WD 3,5'' 1TB όπου είχα άλλα επίσης περίεργα αρχεία σε container avi (κυρίως). Έπαιξε για 2 περίπου ώρες ασταμάτητα, ενώ τον άφησα ανοιχτό (χωρίς να παίζει δηλ.) για ένα 12/ώρο περίπου! Εννοείται δεν έπαθε τίποτα.
Τονίζω ότι δεν έχω κάνει update στο firmware. Γενικά για να προβείς σε μια τέτοια ενέργεια ή πρέπει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το παλιό ή η επίσημη εταιρεία να το συνιστά γιατί προσθέτει κάποιο καινούριο χαρακτηριστικό. Γενικά μια "βόλτα" από το επίσημο site δεν βλάπτει αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι τι κάνουμε (και αλλάζουμε) με αυτό που κατεβάζουμε.
Εύχομαι τα παιδιά πιο πάνω να έπεσαν απλά σε κάτι ελαττωματικό ή το firmware να τα έκανε όλα σμπαράλια και να αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη (και η ταλαιπωρία) από την εταιρεία.

Στα θετικά να προσθέσω και το DLNA που πραγματικά στο ενσύρματο/ασύρματο τα κάνει όλα "παιχνιδάκι". Επίσης και την "on the fly" αλλαγή τόσο της μπάντας του ήχου όσο και του φορμά της απεικόνισης.

Στα αρνητικά (έως τώρα τουλάχιστον) έχω να παρατηρήσω την εκνευριστική επιλογή ταινίας/εικόνων από το αρχικό menu. Δηλαδή αν στο σκληρό έχεις ταινίες και εικόνες μαζί (στα ίδια ή ξεχωριστά folder), οφείλεις να επιλέξεις από την αρχή τι θέλεις να δεις. Αν επιλέξεις "ταινία" για παράδειγμα, τα folder με τις εικόνες παρουσιάζονται κενά. Για να τα δεις πρέπει να επιλέξεις από το αρχικό menu => "εικόνες". Φυσικά τότε βλέπεις κενά τα folder με τις ταινίες.

Θα συνεχίζω το "ξεζούμισμα" και θα ενημερώσω.


Υ.Γ.1 Πραγματικά ταχύτατο στην ανάγνωση των blue-ray!!!
Υ.Γ.2 Το περίεργο είναι ότι στο site του Public δεν το ανέφερε καθόλου και στο κατάστημα είχε αναγραφόμενη τιμή 289 . Τυχαία ρώτησα (τον πανάσχετο) πωλητή κάτι για το wi-fi και για τους σκληρούς που δέχεται (FAT32-NTFS) και τότε μόνο είδε στο laptop του την προσφορά των 129 !!!
Είχε μόνο 2 κομμάτια..
 

giorginho

Established Member
20 January 2009
296
Τωρα τι να κανω εγω? Προς το παρον λεω να κανω υπομονη...
Πηγα σημερα μετα απο τηλεφωνημα στο service της LG να δω τι εκαναν...

Μου δινουν το bluray στο χερι, μου δινουν και τους δισκους και μου λενε:
"Οι δισκοι δεν διορθωνονται, το bluray δοκιμαστηκε με δικο μας σκληρο, του περαστηκε και το τελευταιο firmware και δεν διαπιστωθηκε κανενα προβλημα".

Τι τους λες τωρα; Οτι ξοδεψα 119 ευρω για το BD570 και ... τριπλασια για τους χαλασμενους δισκους; Μου ειπαν να παρω τηλεφωνο στο τμημα εξυπηρετησης πελατων της LG και να τους τα αναφερω αυτα (δηλαδη και το οτι οι τεχνικοι δεν βρηκαν προβλημα). Δεν καταλαβα τι θα μπορεσω να πετυχω με αυτο περα απο το να φανω χαζος σε αυτον που θα με ακουει αλλα τελος παντων.

Τελικα και αφου τους αρχισα λιγο στο "Η LG εχει ευθυνη και για τους δισκους μου αφου το προϊον της προκαλεσε τις βλαβες και το εχω αναφερει ηδη 2 φορες στο τμημα εξυπηρετησης κλπ κλπ" παιρνει ο ενας τηλεφωνο καποιον γνωστο του στο service της Αθηνας απο οτι καταλαβα. Αφου του περιεγραψε τα συμπτωματα δια τηλεφωνου ο Αθηναίος αποφανθηκε οτι υπαρχει πιθανοτητα η θηκη του δισκου μου να περασε ρευμα μεσα στο bluray και να χρειαζεται αλλαγη πλακετας (βασικα δεν την ειπε "πλακετα" αλλα δε θυμαμαι την λεξη) ωστε να μην προκαλεσει αλλες βλαβες (αφου ακουσε οτι πρωτα μου χαλασε ενας δισκος και μετα απο 2 βδομαδες αλλοι δυο).

Ουτε λογος για το γεγονος οτι ολα εγιναν υπο την λειτουργια του παλιου firmware κλπ.
Κι ετσι το ξανα-αφησα εκει (τους δισκους τους πηρα πλεον πισω αντε να δω τι θα τους κανω τωρα) και απο Δευτερα μαλλον θα με παρουν να ξαναπαω να το παρω με την νεα πλακετα. Μου ειπαν να αναφερω το προβλημα στο τμημα εξυπηρετησης (κατι που εχω ηδη κανει 2-3 φορες πριν φτασω στο service).

Mετα απο πολλη ταλαιπωρια (πανω απο 30 λεπτα) αφου οι κλησεις μου "επεφταν" συνεχεια σημερα προς το τμημα εξυπηρετησης, καταφερα να μιλησω με εναν ανθρωπο ο οποιος απλα λεει εγραψε προς την LG οτι αναφερω το προβλημα (με τις λεπτομερειες) και οτι ζητω να ασχοληθουν λιγο σε βαθος "κατασκευαστικο" μηπως υπαρχει καποιο ζητημα.
Τωρα αν πραγματι θα ασχοληθει κανεις ειναι ενα καλο ερωτημα, μαλιστα καποια στιγμη ο ανθρωπος μου ειπε οτι "καλο ειναι να τα εχω και γραπτα αυτα μεσω της online φορμας" αλλα μαλλον ξαφνιαστηκε οταν του ειπα οτι τα εγραψα και η (γραπτη) απαντηση που πηρα ηταν.... "Παρτε τηλεφωνο να μας τα πειτε"!!

Γενικα δεν εχω καμια μα καμια διαθεση πλεον να καθομαι να ξεσκιζομαι για να βρω το δικιο μου (κατι που εκανα παλιοτερα με αλλες εταιριες για αλλα θεματα και δικαιωθηκα καθε φορα χανοντας ομως πολυτιμο χρονο απο τη ζωη μου στο τρεξιμο και στα τηλεφωνα) κι ετσι δεν προκειται να τους ξανακαλεσω απευθειας εγω, παρα μονο πλεον το αρμοδιο τμημα του Υπουργειου Αναπτυξης που ερευνα τετοιες περιπτωσεις (ελαττωματικων προϊοντων) ή ο συνηγορος του καταναλωτη αν φτασουμε (που μαλλον θα φτασουμε) στο σημειο να διεκδικησω την αποζημιωση την οποια δικαιουμαι συμφωνα με τον νόμο για τις ζημιες που προκαλεσε το ελαττωματικο προϊον τους.
Επομενως, αν υπαρχει και αλλος με τετοια προβληματα (χαλασμενοι σκληροι) καλο θα ειναι τουλαχιστον να παρει ενα τηλεφωνο να τους το πει για να μη νομιζουν οτι ειμαστε μονο δυο ατομα (εγω και ο φιλος μου που τους το εχει αναφερει επισης) και αν θελετε να συμμετεχετε σε πιθανη καταγγελια εγω θα βαλω το δικο μου ονομα πρωτος ;)
 

alfa3d

New member
24 January 2010
14
Δεν ειναι το CS που με χαλαει, αλλα το γεγονος οτι εχεις ενα τετοιο ονομα, βγαζεις ενα προϊον χτυπωντας σχεδον ανελεητα τον ανταγωνισμο και τελικα σου βγαινει σκαρτο, την στιγμη που η περασμενη γενια δουλεψε αψογα!

Και να σκεφτείς ότι πήγα να πάρω το BD390 και είδα ότι βγήκε το BD570 με περισσότερες δυνατότητες και πιο φτηνό!!!

Την πρώτη κιόλας μέρα τοποθέτησα στη USB έναν αρχαίο 120/άρη WD 3,5'' με πλήθος στρυφνών αρχείων ΓΙΑ 6,5 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΩΡΕΣ χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Την άλλη μέρα τοποθέτησα έναν εξωτερικό WD 3,5'' 1TB όπου είχα άλλα επίσης περίεργα αρχεία σε container avi (κυρίως).
Δεν σου έβγαλε μήνυμα λάθους σε ΚΑΝΕΝΑ αρχείο; ιδίως στα "περίεργα container avi" που έχεις;
Είχες κανένα πρόβλημα με υπότιτλους, η με το μέγεθος των γραμμάτων;
 
Last edited:

pagourenko

New member
24 September 2010
4
Δεν σου έβγαλε μήνυμα λάθους σε ΚΑΝΕΝΑ αρχείο; ιδίως στα "περίεργα container avi" που έχεις;
Είχες κανένα πρόβλημα με υπότιτλους, η με το μέγεθος των γραμμάτων;
Τα container που έχω (στους συγκεκριμένους δίσκους) είναι avi, mkv, mpeg, mpeg2, mp4 καθώς και μερικά (λίγα) VOB που είναι κατευθείαν rip από DVD.
Πρέπει να είναι και μερικά (επίσης λίγα) DivX, δεν θυμάμαι. Απλά τα έπαιξε όλα. Όσον αφορά τους υπότιτλους, σε πολύ λίγα είχα και δεν χρειάστηκε καν να επιλέξω το αρχείο, γιατί απλά είχε το ίδιο όνομα (.srt & .txt). Τα γράμματα κανονικότατα.

Αργότερα (χρόνου επιτρέποντος) θα βάλω και μια λίστα με container-codec που έπαιξε. Καλό που έχει δει και όλα τα .flv αρχεία.

Κάπου έχω σε κάτι παλιά DVD, αρχεία RM. Αν και δεν νομίζω να τα καταφέρει, θα το προσπαθήσω και θα ενημερώσω.

Προσωπικά μου είναι εξυπηρετικότατη η ευκολία του ενσωματωμένου wi-fi. Να μπαίνεις στο YouTube "από το πουθενά" ενώ το router βρίσκεται στην άλλη γωνιά του σπιτιού, είναι κάτι που δεν το παραβλέπεις.

Αρκετά εξυπηρετικό και το ριπάρισμα των audio-CD σε mp3 (σε flash-memory ή hard-disk) όπου επιλέγεις τη συμπίεση μεταξύ 128, 192, 320Kbps ή lossless :a0210:. Εννοείται ότι το lossless είναι μάλλον άχρηστο!
 
Last edited:

kinegiros

New member
18 August 2010
6
Το έχω πάρει με την προσφορά του Multirama 119 euro
μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος

και bluray και mkv και avi και καμία ασυμβατότητα, ούτε μια μέχρι τώρα.

Έχω κάνει όλα τα updates καμία πράσινη γραμμή όλα καλά.

δύο θέματα μόνο έχουν εμφανιστεί και δεν ξέρω αν σημαίνουν κάτι πολύ αρνητικό.

1. Κάποια στιγμή μπαίνω youtube και ενώ παίζει ένα βίντεο κάποια στιγμή χάνετε ο ήχος και επανέρχεται μετά από 1-2 λεπτά.
Το ίδιο μου έκανε με ένα avi από το usb flash.

άλλαξα από 1080p 1080i και πίσ, κούνησα τα καλώδια, ίσως και update δεν μου το ξαναεμφάνισε.....μπορεί να ήταν κάτι τυχαίο....

2. έπεζα ένα mkv και κάποια στιγμή μετά από 1 ώρα πουφ σβήνει το μηχάνημα. Το ανοίγω παίζει. Μετά νομίζω κολλάει η ταινία το κλείνω το αλλάζω όλα καλά. Είδα ότι ζεστάθηκε το αλλάζω θέση γιατί ήταν κάτω απο την lg 47ld650. Μετά βλέπω άλλη ταινία όλα καλά, γενικά όλα καλά....


τώρα θα προσέξω λίγο με αυτά που είπατε με τον σκληρό αλλά δεν νομίζω να έχω θέμα. Το μηχάνημα είναι πολύ καλό για τα λεφτά του
 

pagourenko

New member
24 September 2010
4
Να τονίσω κάτι και να συμφωνήσω και με έναν φίλο που το έθιξε πιο πάνω. Ένα Blu-Ray player (και ΟΧΙ Blue-Ray που κακώς αναγράφεται στον τίτλο και αλλού εδώ) δεν είναι media-player. Τουλάχιστον όχι αναγκαστικά και δεν πρέπει καταχρηστικά να το χρησιμοποιούμε ως τέτοια συσκευή. Υπάρχουν άλλες συσκευές πιο ειδικές γι' αυτές τις δουλειές που υποστηρίζονται καλύτερα από τις εταιρείες τους και φέρουν καλύτερα τσιπάκια. Ξεχνάμε ότι βασική δουλειά ενός blu-ray είναι η ΣΩΣΤΗ αναπαραγωγή αυτών των δίσκων.
Τώρα αν μια τέτοια συσκευή έχει και 1002 άλλα καλούδια σαν την προαναφερόμενη που σχολιάζεται εδώ, καλοδεχούμενα γιατί (με σωστή υποστήριξη) έχουμε μια "2 σε 1" συσκευή.

Μην υποτιμάτε και την προσφερόμενη έξοδο συνιστωσών. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να σου λύσει τα χέρια (ενισχυτής A/V, display, monitor, προβολέας χωρίς HDMI in) και να δώσει ακόμα και καλύτερη εικόνα σε αντιστοίχιση με φτηνοκαλώδιο HDMI που πολλοί δεν δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα.


Υ.Γ. Για τα σπασίματα συνδέεσαι ασύρματα ή ενσύρματα; Μέχρι στιγμής δεν το έχω παρατηρήσει. Γενικά αποφεύγω να κάνω firmware update αν δεν "περπατήσει" για λίγο καιρό πρώτα αυτό.
 

giorginho

Established Member
20 January 2009
296
pagourenko διαφωνω μαζι σου! Απο τη στιγμη που υποστηριζει τις συγκεκριμενες λειτουργιες τοτε κρινεται και ως προς αυτες. Οι "αλλες συσκευες" στις οποιες αναφερεσαι θεωρητικα εχουν τις ιδες δυνατοτητες με αυτο μειον το blu-ray drive! Οποτε γιατι να μην προτιμησει καποιος μια συσκευη για ολα; Σκεψου να εχεις blu-ray/dvd/cd/usb-mp3-mkv....avi κλπ player + HD Sat-Ter combo δεκτη, + + + !!! Νομιζω μια τετοια συσκευη θα εκανε παταγο αν την επαιρνε ο κοσμος χαμπαρι. Μεγαλη οικονομια σε χωρο, χρονο, χρηματα κλπ. Κι εγω ανεφερα οτι περα του (σοβαροτατου) προβληματος/ελαττωματος που διαπιστωσα παραμενει ενα πολυ καλο blu-ray player, αλλα για μενα δεν νοειται συσκευη (εταιρια) που σεβεται τον εαυτο της να προκαλει τετοιες ζημιες!

Τελος παντων, σημερα (αντι για... προχθες!) με πηραν τηλεφωνο απο την... Αθηνα για να μου πουν οτι δεν υπαρχουν ανταλλακτικα και ετσι θα μου στειλουν νεο player. Και με το που το λενε αυτο μου λενε και οτι "δεν υπαρχει αποθεμα σε αυτο το μοντελο" (λογω απεργιας και των μεταφορικων κλπ κλπ)! Αϊ καλα δηλαδη. Ειπαν θα τηλεφωνησουν στο Multirama να με εξυπηρετησουν αυτοι (να παρω δηλαδη απο αυτους ενα τεμαχιο).
Οσον αφορα τις απαιτησεις μου, δεν ηξερε τιποτα, τις ξανα-ματα-δηλωσα και ειπε οτι θα προωθησει το θεμα (ο 3ος ή 4ος που το λεει αυτο).
Περιμενω να παρω την νεα συσκευη και προχωρω σε καταγγελια για ελαττωματικο προϊον διεκδικωντας αποζημιωση. Οσοι ενδιαφερεστε θα ενημερωσω οταν ερθει η ωρα.
 

johnpantazo

New member
10 March 2009
83
Μία σημαντική διευκρίνιση! Τα Lg 390 και 570 ή 580 (ή μήπως το Samsung C6900) μπορούν να παίξουν αρχεία flac από το δίκτυο μέσω της ethernet ή από την usb με flash ή εξωτερικό σκληρό; Εάν δεν μπορούν να παίξουν αρχεία flac ξέρετε έαν υπάρχει κάποιο Player που να μπορεί να το κάνει. Θέλω να βρω ένα player που να παίζει blu ray και να είναι και media center. Δεν θέλω να πάρω το pop corn C-200 με το επιπλέον drive γιατί με το drive αυτό δεν θα πάρω τίποτα ποιοτικό ηχητικά ακόμη και με τα καλύτερα dacs να το συνδέσω. Με ενδιαφέρει να ακούω κυρίως flac και να βλέπω παντώς τύπου αρχείο βίντεο με κάθε τύπου υπότιτλο από δικτυακούς δίσκους κτλ.
Τέλος όταν παίζει το player ένα κομμάτι μπορώ εγώ ταυτόχρονα να ψάχνω τους φακέλους του σκληρού ή του δικτύου ή του drive μου; Ευχαριστώ
 

giorginho

Established Member
20 January 2009
296
LG μου συγχαρητηρια! Την περασμενη παρασκευη πηγα επειτα απο τηλεφωνημα τους να παρω πισω το BD570 απο το service, και οχι απλα δεν το πηρα, οχι απλα ακομα εκει το εχουν αλλα σημερα με ενημερωσαν οτι θα περιμενω ακομα μια εβδομαδα...
Συγχαρητηρια σας μοιραζω απλοχερα, μου χαλασατε ΚΑΘΕ εντυπωση και ιδεα που ειχα περι της εξυπηρετησης σας και σας υποσχομαι οτι θα κανω ο,τι μπορω προκειμενου να μαθει ολος ο κοσμος τα χαλια σας.
3 χαλασμενοι δισκοι και ενα bluray player λοιπον το κατορθωμα τους.
Απλα περιμενω μεχρι να μου δωσουν το καινουργιο και φευγω κατευθειαν για συνηγορο καταναλωτη κλπ.
 

giorginho

Established Member
20 January 2009
296
Την Παρασκευη με ειχαν παρει απο τα κεντρικα των Multirama να μου πουν οτι συνεννοηθηκαν με την LG για να περασω απο το καταστημα της Τσιμισκη ("απο βδομαδα") να μου δωσουν νεο BD570. Με πηραν σημερα στις 16:30 απο το Multirama της Τσιμισκη να παω να κανω την "αντικατασταση". Αφου το επιβεβαιωσα/διασταυρωσα πρωτα και με την LG τηλεφωνικα (προσπαθωντας απο την μερια μου να εξαλειψω καθε ενδεχομενο να τρεχω στο κεντρο αδικα), πηγα στο καταστημα μονο και μονο για να διαπιστωσουν οτι... δεν ειχαν διαθεσιμα κομματια του BD570 (κατι το οποιο ρωτησα ξεκαθαρα αυτον που με καλεσε απο το καταστημα το απογευμα και ειχε απαντησει θετικα).
Και συνεχιζω να αναρωτιεμαι ποσο χειροτερα μπορει να εξελιχθει η υποθεση...

Για την αποζημιωση ακομα δεν εχουν απαντησει (υποτιθεται μολις υπαρξει απαντηση να ενημερωθω αμεσα, αλλα ρωταω κι εγω σε πρωτη ευκαιρια, οπως πχ αποψε).
 

giorginho

Established Member
20 January 2009
296
Mερικα quotes απο το avsforum official LG BD 5X0 owners thread...

"Sure enought it fried one of my HD the first time i plugged it on the device....
Putting the HD on PC sata : Windows sees the drive, Easy recovery scan the disk with CRC errors on EVERY sector !!
" (το ιδιο και σε εμενα)
.....
"So BD-570 don't just format or damage the file structure... It literaly destroy the disk beyond repair ???" (εδω κατοπιν επιβεβαιωνει καποιος οτι πραγματι το ρευμα απο την usb μπορει να "ψησει" την mainboard του δισκου, κατι που μαλλον εχει συμβει σε ολους μας αφου ναι μεν τα platters σπιναρουν αλλα ο δισκος δεν ειναι αναγνωσιμος).
......
"FYI. Verified my drive is dead as well."
......
"I can't believe all of the dead drives I'm reading about. Has anyone contacted LG about this? I'm pretty sure the 5x0 models advertise attaching external drives, so I would think you've got a pretty good claim on your hands for the value of the fried equipment." (περιττο να αναφερω τις τεχνικες γνωσεις των "τεχνικων" της LG)
....
Τωρα ερχεται ενας Γαλλος (απο οτι φαινεται τα "ευρωπαϊκα" μοντελα εχουν επηρεαστει πολυ χειροτερα στο συγκεκριμενο ελαττωμα, στο γαλλικο φορουμ υπαρχουν κι εκει αρκετοι με καμμενους δισκους) να προτεινει την μονη σιγουρη λυση για δισκους με εξωτερικη τροφοδοσια...

"...make an adaptor with only the Green and White (Data path) since your enclosure if self powered you will not need any current from the Red 5 Vwire
nor the ground.

This way the 590 port can,t destroy your USB devices anymore...
"
USB_A_pinout.jpg

Μονο που δεν δινει λιγο αναλυτικοτερες οδηγιες...

Επισης φαινεται οτι οι καταστροφες των σκληρων δισκων δεν ειναι το μονο προβλημα της γενιας αυτης, καθως πολλοι εχουν αναφερει bugs στην αναπαραγωγη mkv, ακομα και στην αναπαραγωγη δισκων bluray, bugs σχετικα με το youtube κλπ (πχ κι εγω ειχα ενα τρομερο τρεμοπαιγμα της εικονας οταν το συνδεα στην 720αρα τηλεοραση μου μεχρι να... παιξω καποιο βιντεο οποτε και η εικονα γινοταν κανονικη!) παντως αλλα τετοια προβληματα δεν διαπιστωσα.

ΚΑΙ ΡΩΤΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η LG ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ???? (τουλαχιστον η seagate οταν εβγαλε μια ολοκληρη παρτιδα δισκων που... αυτοκαταστρεφονταν πριν 1.5 χρονο το αναγνωρισε δεχομενη φυσικα το αντιστοιχο πληγμα που της αρμοζε, εδω με την LG ομως μιλαμε πλεον για απατη σε βαθμο... κακουργηματος)

ΥΓ. Παντως καταλογιζω και στον εαυτο μου ενα μερος της ευθυνης, διοτι την ειχα σε καλη εκτιμηση την LG και δεν εκατσα πριν αγορασω το BD570 να ψαξω τα φορουμς για προβληματα, καθοτι τα παραπανω γραφτηκαν περιπου 10 μερες πριν κανω την αγορα μου, οποτε θα ειχα ενημερωθει και θα ειχα κανει πισω, οπως εχω κανει με 10αδες αλλα προϊοντα λιγοτερο "αξιοπιστων θεωρητικα" εταιριων για τα οποια ψαχνω παντα πριν αγορασω να δω αν βγαζουν προβληματα.
 

cult

Established Member
22 August 2006
266
Φιλε τι να σου πω καλο κουραγιο και υπομονη.Ειναι να μη σου κατσει που λενε.Τα ιδια ειχα παθει και εγω με το αυτοκινητο μου.
Για την LG παντως ημουν ετσι και αλλιως σκεπτικιστης τωρα ομως με αυτα που λες απο αποσταση.....
 

alfa3d

New member
24 January 2010
14
Αργότερα (χρόνου επιτρέποντος) θα βάλω και μια λίστα με container-codec που έπαιξε. Καλό που έχει δει και όλα τα .flv αρχεία.

Είσαι σίγουρος για τα .flv ??? Αν ναι πρέπει να είσαι ο μοναδικός που έχει τέτοια συσκευή!!!

"...make an adaptor with only the Green and White (Data path) since your enclosure if self powered you will not need any current from the Red 5 Vwire nor the ground.
This way the 590 port can,t destroy your USB devices anymore...
"
Μονο που δεν δινει λιγο αναλυτικοτερες οδηγιες...

φίλε "giorginho", πάρε μια οποιαδήποτε επέκταση (ή καλώδιο) USB. Ξεφλούδισε προσεκτικά κάπου στην μέση την πλαστική μόνωση του καλωδίου ώσπου να φανούν τα 4 εσωτερικά καλώδια (ίσως υπάρχει και θωράκιση δηλαδή συρμάτινο πλέγμα κάτω από το πλαστικό). Κόψε το κόκκινο και το μαύρο καλώδιο και τύλιξέ τα με ταινία για να μην ακουμπήσουν μεταξύ τους. Αν θέλεις τυλίγεις όλο το καλώδιο με ταινία για να μην φαίνονται τα εσωτερικά καλώδια. Είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις άφοβα όποιο δίσκο θέλεις (φυσικά με εξωτερική τροφοδοσία)