Max 100T (γνωστός και ως T100)

Gadgetakias

New member
1 July 2010
44
Re: Max T100 - Τον έχει κανείς

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τον επέστρεψα στο μαγαζί και θα με καλέσουν όταν το ελέγξουν. Μάλλον θα δεχτούν να κάνουν πίστωση να πάρω κάτι άλλο.

Ο lemm200 φαίνεται καλή περίπτωση εκτός του 9, το οποίο βαραίνει αρκετά στην περίπτωσή μου. Βασικά με ενδιαφέρει το αξιόπιστο PVR (γίνεται χαμός αν χάσουμε κάνα βραζιλιάνικο :laugh: ) και οι ευέλικτοι υπότιτλοι (μέγεθος, τοποθέτηση κτλ).
 

blaroko

Senior Member
26 May 2009
379
L.A.(Λ.Α.) / N.Ιωνία
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Max T100 - Τον έχει κανείς

παντως χθες γυρισα ενα πισω..ευτυχως τον δεχτηκε το eshop...
τα χουμε πει πολλες φορες, αν θες κατι προχειρο παρτον, αλλα μην περιμενεις να βγαλεις DTs κλπ κλπ που πασχιζουν καποιοι εδω μεσα...οτι πληρωνεις παιρνεις φιλε μου...

Και γι αυτό εδώ το ποστ από τον blaroko http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=1267309&postcount=109

τι έχεις να πεις?Το αμφισβητείς?Θεωρείς ότι είναι παραπλανητικό?

οχι βεβαια, προς θεου, απλα λεω οτι για αυτες τις δουλειες το μηχανημα δεν κανει, ειναι απλα value for money ισως


Δεν ξερω τι ακριβως εννοουσε αρχικα ο φιλος gregpap, νομιζα οτι μιλαει για DTS downmix γι αυτο και δεν σχολιασα - πιστευα οτι αναφεροταν σε καποιους που ρωτουσαν αν κανει DTS downmix.
Η απαντηση του ομως στην ερωτηση του George- που περιειχε το ονομα μου με εκανε να πιστευω οτι τελικα μπορει και να αναφεροταν σε μενα. Αν ναι να διευκρινησω κατι γιατι συγχεει καποια πραγματα:

Κανενας απο αυτους τους δεκτες max-crystal audio-lemm-IQ-funai κλπ κλπ, δεν κανει DTS downmix (downmix σημαινει οτι παιρνεις αναλογικο stereo ηχο).
Ο max τ100 βγαζει αποδεδειγμενα ατοφιο πολυκαναλο 5.1 DTS ΚΑΙ DolbyDigital οταν παιζει αρχεια video απο τις ψηφιακες του εξοδους. Μαλιστα αυτο, συμφωνα με τις δηλωσεις των εκπροσωπων (πχ στην crystal audio ο φιλος Tek_killa) των παραπανω υπολοιπον δεκτων στα αντιστοιχα θεματα, δεν το κανει αλλος αφου μετατρεπουν το 5.1 σε 2.0 (στερεο δηλαδη). Δεν τους εχω δοκιμασει αφου δεν τους εχω, αρκουμαι στις δηλωσεις τους. Επισης πολλοι δεν εχουν ΚΑΝ ψηφιακες εξοδους.
Σιγουρα ο max εχει πολλα θεματα να λυσει, αλλα φοβαμαι οτι οι αλλοι εχουν περισσοτερα. Ειναι ο πληρεστερος απο πλευρας συνδεσεων με τρομερη διαφορα, αλλα η προσωπικη μου εντυπωση οπως την εχω διατυπωσει και πριν τον αγορασω διαβαζοντας προσεκτικα ολα τα τοπικ των δεκτων στο φορουμ, ηταν και ειναι οτι ολα αυτα τα δεκτακια εχουν πολλα σοβαρα προβληματα και ειναι εντελως ανωριμα. Και μαλιστα δεν ειναι τυχαιο που εχουν μερικα προβληματα που ειναι ακριβως ΙΔΙΑ. Οπως το οτι το EPG στην digea οταν μπεις στον media player γυρναει σε ολους αυτους τους δεκτες σε Αγγλικα. Οποτε μην εχετε ψευτικες ελπιδες οτι καποιο απο αυτα τα μηχανακια ειναι καλο. Αδερφακια ειναι απο τον ιδιο μπαμπα και την ιδια μαμα, μεγαλωμενα στο ιδιο περιβαλλον. -bye-
Η καλυτερη λυση για καποιον που πιανει καλα τα αναλογικα καναλια ειναι να μην παρει κανενα απο αυτα τα "πρωτογονα" μηχανηματα. (μονο με αναβαθμιση FW ισως γινουν καπως καλυτερα αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι θα βγουν FW - μην ψαρωνετε)

Φιλικα, blaroko.
 

greekgreek

Supreme Member
29 June 2008
6,307
Γιαννιτσά
Απάντηση: Max T100 - Τον έχει κανείς

Κάτι που παρατήρησα χτες στον Max T100 σε ένα αρχείο mkv ,ήταν ότι μου έπαιζε τους ελληνικούς αλλά και αγγλικούς υπότιτλους μαζί.
Έδειχνε τους αγγλικούς και μετά από ένα δευτερόλεπτο έδειχνε και τους ελληνικούς υπότιτλους.
Μου το έκανε σε ένα αρχείο mkv,σε άλλο που δοκίμασα έπαιζαν μόνο οι ελληνικοί υπότιτλοι.
 

blaroko

Senior Member
26 May 2009
379
L.A.(Λ.Α.) / N.Ιωνία
Re: Απάντηση: Max T100 - Τον έχει κανείς

Καλησπέρα παιδιά,

Πήρα εχτές ένα κομμάτι και έχω διάφορα προβλήματα και ήθελα την γνώμη σας αν τα αντιμετωπίζεται και εσείς. Δεν περίμενα κάτι σοβαρό σε αυτή την τιμή βέβαια αλλά τουλάχιστον να κάνει τα βασικά που υπόσχεται.
Τα θέματα που έχω είναι τα εξής:

1) To aspect είναι λάθος στο 4/3, είναι πιο συμπιεσμένο στις πλευρές από το κανονικό της τηλεόρασης κατι παρομοιο παρατηρησα μονο σε συνδεση με scart - με HDMI και component δεν εχει προβλημα

2) δεν γράφει και παίζει ταυτόχρονα (είτε με EPG rec ή instant rec) δυστυχως κανενας απο τους δεκτες που συζηταμε δεν το κανει αυτο

3) Το μέγεθος των υποτίτλων είναι πολύ μικρό και στο μεγάλο χάνεται η 2η σειρά το ιδιο κανουν και ολοι οι υπολοιποι (το ιδιο FW εχουν σαν βαση)

4) Οι Ελληνικοί υπότιτλοι δεν παίζουν (ακόμα και με αλλαγή σε utf8) παιζουν κανονικοτατα - μηπως η ταινια σου εχει ενσωματωμενους;

5) Δεν αλλάζουν τα νούμερα των καναλιών (όχι η σειρά μόνο τα νούμερα), και τις μισές φορές που προσπαθώ να κάνω move χάνονται τα κανάλια και χρειάστηκε rescan σε μενα αλλαζει κανονικα η σειρα και τα νουμερα - το εκανα δοκιμαστικα μονο για 3-4 καναλια και τους αλλαξε την σειρα κανονικα

6) αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν γράφει αξιόπιστα. έγραψα 5-6 φορές και τις μισές ήταν corrupted. Επίσης πάνω από μία ώρα εγγραφή την σπάει σε 2ο κομμάτι (μάλλον περιορισμός του fat) αλλά το 2ο είναι σχεδόν πάντα corrupted. σε ntfs που το εχω δοκιμασει δεν βγαζει κανενα corrupted αρχειο, εκανα πολλες μικρες εγγραφες σημερα (το δοκιμαζω μπας και το παω πισω και εγω)

Δώστε μου τα φώτα σας και τις εμπειρίες σας, λέτε να τον αλλάξω με άλλο κομμάτι ή να πάρω κάτι άλλο; Υπάρχει κάποια άλλη συσκευή με παρόμοιες δυνατότητες μέχρι 100 ; Εχει δοκιμάσει κανείς να βάλει το αναβαθμισμένο firmware του alcor hd-1500 να μου πει αν παίζει;

Κάτι που παρατήρησα χτες στον Max T100 σε ένα αρχείο mkv ,ήταν ότι μου έπαιζε τους ελληνικούς αλλά και αγγλικούς υπότιτλους μαζί.
Έδειχνε τους αγγλικούς και μετά από ένα δευτερόλεπτο έδειχνε και τους ελληνικούς υπότιτλους.
Μου το έκανε σε ένα αρχείο mkv,σε άλλο που δοκίμασα έπαιζαν μόνο οι ελληνικοί υπότιτλοι.

Το παρατηρησα αυτο οταν δοκιμαζα mkv την προηγουμενη βδομαδα μολις το πηρα. Οταν η ταινια εχει ενσωματωμενους υποτιτλους τρελαινεται και παιζει μια τους Ελληνικους και μια τους ενσωμ. Αγγλικους στιγμιαια αλλαζει συνεχως, οχι ανα γραμμη.

Παντως το βασικοτερο προβλημα που βλεπω ειναι το οτι δεν ανοιγει απο standby για εγγραφη και να ξανακλεισει. Δοκιμασα πολλους μικρης διαρκειας συνεχομενους και "record" και "view" προγραμματισμους και τους κανει ολους μια χαρα οταν το μηχανημα ειναι ανοιχτο, αλλα ετσι δεν λεει να λειπεις πχ διακοπες και να το αφησεις on. :bigcry:
 

blaroko

Senior Member
26 May 2009
379
L.A.(Λ.Α.) / N.Ιωνία
Re: Απάντηση: Max T100 - Τον έχει κανείς

@greekgreek

Τελικα εβγαλες κανενα συμπερασμα τι εγινε και σου "χαλασε" τους δισκους; Με εβαλες σε σκεψεις να το παω πισω γιατι αν φοβασαι να βαλεις πανω γεματο δισκο βραστα! ( λες και εχουμε και αδειους!! χαχα)
Οποτε εβαλα εγω, 2-3 φορες, δεν μου εκανε τπτ αλλα μια να σου την κανει φτανει!
 

christos01

New member
29 June 2010
11
Re: Max T100 - Τον έχει κανείς

Καλησπέρα παιδιά,

Πήρα εχτές ένα κομμάτι και έχω διάφορα προβλήματα και ήθελα την γνώμη σας αν τα αντιμετωπίζεται και εσείς. Δεν περίμενα κάτι σοβαρό σε αυτή την τιμή βέβαια αλλά τουλάχιστον να κάνει τα βασικά που υπόσχεται.
Τα θέματα που έχω είναι τα εξής:

1) To aspect είναι λάθος στο 4/3, είναι πιο συμπιεσμένο στις πλευρές από το κανονικό της τηλεόρασης

2) δεν γράφει και παίζει ταυτόχρονα (είτε με EPG rec ή instant rec)

3) Το μέγεθος των υποτίτλων είναι πολύ μικρό και στο μεγάλο χάνεται η 2η σειρά

4) Οι Ελληνικοί υπότιτλοι δεν παίζουν (ακόμα και με αλλαγή σε utf8)

5) Δεν αλλάζουν τα νούμερα των καναλιών (όχι η σειρά μόνο τα νούμερα), και τις μισές φορές που προσπαθώ να κάνω move χάνονται τα κανάλια και χρειάστηκε rescan

6) αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν γράφει αξιόπιστα. έγραψα 5-6 φορές και τις μισές ήταν corrupted. Επίσης πάνω από μία ώρα εγγραφή την σπάει σε 2ο κομμάτι (μάλλον περιορισμός του fat) αλλά το 2ο είναι σχεδόν πάντα corrupted.

Δώστε μου τα φώτα σας και τις εμπειρίες σας, λέτε να τον αλλάξω με άλλο κομμάτι ή να πάρω κάτι άλλο; Υπάρχει κάποια άλλη συσκευή με παρόμοιες δυνατότητες μέχρι 100 ; Εχει δοκιμάσει κανείς να βάλει το αναβαθμισμένο firmware του alcor hd-1500 να μου πει αν παίζει;

Ένα σχόλιο να κάνω για τα 5 και 6.

5) Υπάρχει μια επιλογή στο μενού: "Ταξινόμηση". Εκεί επιλέγεις LCN. Ακριβώς από κάτω έχει μια επιλογή "Ανοιχτό" ή "Κλειστό". Αν παίξεις με αυτή την επιλογή, μπορείς να αλλάξεις κανονικά τα νούμερα των καναλιών.

6) Έγραψα κανονικά πάνω από ώρα σε φλασάκι με FAT32. Όντως κάνει δεύτερο αρχείο, αλλά αυτό δε μου δημιούργησε κανένα πρόβλημα και παίζει κανονικά.
 

blaroko

Senior Member
26 May 2009
379
L.A.(Λ.Α.) / N.Ιωνία
Re: Max T100 - Τον έχει κανείς

Αλλη μια παρατηρηση:
Πρωτον ο δεκτης οταν αναβει λεει "DVB-T2" μαλιστα το εχει και στο λογοτυπο του πανω στο πορτακι (ενω η φωτο στο eshop εχει λογοτυπο μονο το "max").
Τωρα αυτο ειναι απλα λογοτυπο ή υποστηριζει αραγε το νεο πρωτοκολλο Τ2 (πιο πολυ εγκυκλοπαιδικα αφου τι στο καλο, θα αλλαξουμε και 3η φορα πρωτοκολλο; )
Απο οτι φαινεται στο manual απο τα χαρακτηριστικα demodulation και τον πινακα στην παρακατω σελιδα δεν ειναι T2, αλλα το κλασσικο Τ, ΑΛΛΑ το manual γραφει και οτι κανει stereo το πολυκαναλο DD και το DTS στις ψηφιακες εξοδους που ευτυχως δεν ισχυει, οποτε δεν βασιζομαι στο manual.
http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-T2

Και κατι που δεν το εχουμε πει/προσεξει νωριτερα:
Η αλλαγη σε καναλια της NET ψηφιακης κανει λιγοτερο απο δευτερολεπτο! Σφαιρα παει!
Στης digea ειναι που αργει, προφανως λογω Η.264 ; ή εχουν κανει αυτοι (digea) καμια μουφα στους transponders; Εχει δει κανεις με οποιοδηποτε μηχανακι πιο γρηγορη αλλαγη απο τα 1.7-1.8 που κανει και αυτος;
 

argi73

Established Member
28 February 2008
113
Re: Max T100 - Τον έχει κανείς

Καλησπέρα παιδιά,

Πήρα εχτές ένα κομμάτι και έχω διάφορα προβλήματα και ήθελα την γνώμη σας αν τα αντιμετωπίζεται και εσείς. Δεν περίμενα κάτι σοβαρό σε αυτή την τιμή βέβαια αλλά τουλάχιστον να κάνει τα βασικά που υπόσχεται.
Τα θέματα που έχω είναι τα εξής:

1) To aspect είναι λάθος στο 4/3, είναι πιο συμπιεσμένο στις πλευρές από το κανονικό της τηλεόρασης

2) δεν γράφει και παίζει ταυτόχρονα (είτε με EPG rec ή instant rec)

3) Το μέγεθος των υποτίτλων είναι πολύ μικρό και στο μεγάλο χάνεται η 2η σειρά

4) Οι Ελληνικοί υπότιτλοι δεν παίζουν (ακόμα και με αλλαγή σε utf8)

5) Δεν αλλάζουν τα νούμερα των καναλιών (όχι η σειρά μόνο τα νούμερα), και τις μισές φορές που προσπαθώ να κάνω move χάνονται τα κανάλια και χρειάστηκε rescan

6) αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν γράφει αξιόπιστα. έγραψα 5-6 φορές και τις μισές ήταν corrupted. Επίσης πάνω από μία ώρα εγγραφή την σπάει σε 2ο κομμάτι (μάλλον περιορισμός του fat) αλλά το 2ο είναι σχεδόν πάντα corrupted.

Δώστε μου τα φώτα σας και τις εμπειρίες σας, λέτε να τον αλλάξω με άλλο κομμάτι ή να πάρω κάτι άλλο; Υπάρχει κάποια άλλη συσκευή με παρόμοιες δυνατότητες μέχρι 100 ; Εχει δοκιμάσει κανείς να βάλει το αναβαθμισμένο firmware του alcor hd-1500 να μου πει αν παίζει;

για το #1 στις ρυθμίσεις του media player στο VIDEO εκτός απο τις 3 ρυθμίσεις για του υπότιτλους έχει και μια για το aspect ratio (αν θα το κρατάει η όχι). Αυτή την ρυθμιση δεν την έχω βρει στον LEMM :-( Αυτό μόνο ότι αφορά τον player όμως....
 

greekgreek

Supreme Member
29 June 2008
6,307
Γιαννιτσά
Απάντηση: Re: Απάντηση: Max T100 - Τον έχει κανείς

@greekgreek

Τελικα εβγαλες κανενα συμπερασμα τι εγινε και σου "χαλασε" τους δισκους; Με εβαλες σε σκεψεις να το παω πισω γιατι αν φοβασαι να βαλεις πανω γεματο δισκο βραστα! ( λες και εχουμε και αδειους!! χαχα)
Οποτε εβαλα εγω, 2-3 φορες, δεν μου εκανε τπτ αλλα μια να σου την κανει φτανει!
Τους δίσκους τους επανέφερα τελικά χωρίς να χάσω τα αρχεία.
Δοκίμασα έναν από αυτούς αφού τον άδειασα και τον "διάβασε".
Δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί μου δημιούργησε πρόβλημα .
 

supernatural

New member
2 July 2010
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Max T100 - Τον έχει κανείς

Δεν ξερω τι ακριβως εννοουσε αρχικα ο φιλος gregpap, νομιζα οτι μιλαει για DTS downmix γι αυτο και δεν σχολιασα - πιστευα οτι αναφεροταν σε καποιους που ρωτουσαν αν κανει DTS downmix.
Η απαντηση του ομως στην ερωτηση του George- που περιειχε το ονομα μου με εκανε να πιστευω οτι τελικα μπορει και να αναφεροταν σε μενα. Αν ναι να διευκρινησω κατι γιατι συγχεει καποια πραγματα:

Κανενας απο αυτους τους δεκτες max-crystal audio-lemm-IQ-funai κλπ κλπ, δεν κανει DTS downmix (downmix σημαινει οτι παιρνεις αναλογικο stereo ηχο).
Ο max τ100 βγαζει αποδεδειγμενα ατοφιο πολυκαναλο 5.1 DTS ΚΑΙ DolbyDigital οταν παιζει αρχεια video απο τις ψηφιακες του εξοδους. Μαλιστα αυτο, συμφωνα με τις δηλωσεις των εκπροσωπων (πχ στην crystal audio ο φιλος Tek_killa) των παραπανω υπολοιπον δεκτων στα αντιστοιχα θεματα, δεν το κανει αλλος αφου μετατρεπουν το 5.1 σε 2.0 (στερεο δηλαδη). Δεν τους εχω δοκιμασει αφου δεν τους εχω, αρκουμαι στις δηλωσεις τους. Επισης πολλοι δεν εχουν ΚΑΝ ψηφιακες εξοδους.
Σιγουρα ο max εχει πολλα θεματα να λυσει, αλλα φοβαμαι οτι οι αλλοι εχουν περισσοτερα. Ειναι ο πληρεστερος απο πλευρας συνδεσεων με τρομερη διαφορα, αλλα η προσωπικη μου εντυπωση οπως την εχω διατυπωσει και πριν τον αγορασω διαβαζοντας προσεκτικα ολα τα τοπικ των δεκτων στο φορουμ, ηταν και ειναι οτι ολα αυτα τα δεκτακια εχουν πολλα σοβαρα προβληματα και ειναι εντελως ανωριμα. Και μαλιστα δεν ειναι τυχαιο που εχουν μερικα προβληματα που ειναι ακριβως ΙΔΙΑ. Οπως το οτι το EPG στην digea οταν μπεις στον media player γυρναει σε ολους αυτους τους δεκτες σε Αγγλικα. Οποτε μην εχετε ψευτικες ελπιδες οτι καποιο απο αυτα τα μηχανακια ειναι καλο. Αδερφακια ειναι απο τον ιδιο μπαμπα και την ιδια μαμα, μεγαλωμενα στο ιδιο περιβαλλον. -bye-
Η καλυτερη λυση για καποιον που πιανει καλα τα αναλογικα καναλια ειναι να μην παρει κανενα απο αυτα τα "πρωτογονα" μηχανηματα. (μονο με αναβαθμιση FW ισως γινουν καπως καλυτερα αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι θα βγουν FW - μην ψαρωνετε)

Φιλικα, blaroko.

Γραφεις ανακριβειες και παραπληροφορεις ταυτοχρονα.
Συγκεκριμενα θα σε παρακαλεσω να μην αναφερεσαι στους δεκτες της Crystal Audio (για τους οποιους ειναι προφανες οτι δεν εχεις ιδεα) σε αλλα νηματα εκτος απο αυτο για τους δεκτες της Crystal, οπου και θα σου απαντησει καποιος καταλληλα και υπευθυνα. Ολοι οι δεκτες δεν ειναι ιδιοι, ουτε ειναι αδερφακια, ΟΥΤΕ στο hardware, ΟΥΤΕ στο firmware. Ουτε φτιαχνουν ολοι τους δεκτες τους με τα ιδια ποιοτικα standards.

Για παραδειγμα
....."το EPG στην digea οταν μπεις στον media player γυρναει σε ολους αυτους τους δεκτες σε Αγγλικα" Δεν υπαρχει τετοιο αστειο προβλημα στον Crystal Audio

...."τα ιδια θεματα με τους υποτιτλους εχουν ολοι" To θεμα του μεγεθους υποτιτλων στον Crystal Audio διορθωθηκε ηδη με το νεο firmware που θα ανεβει σε 2-3 ημερες

κλπ κλπ κλπ

Σε περιμενουμε λοιπον στο νημα για τους δεκτες της Crystal Audio για οσες τυχον αποριες εχεις σχετικα με τους δεκτες μας -bye-
 

Gadgetakias

New member
1 July 2010
44
Re: Απάντηση: Max T100 - Τον έχει κανείς

@Blaroko
1) To aspect είναι λάθος στο 4/3, είναι πιο συμπιεσμένο στις πλευρές από το κανονικό της τηλεόρασης κατι παρομοιο παρατηρησα μονο σε συνδεση με scart - με HDMI και component δεν εχει προβλημα
και εγώ με HDMI τον είχα συνδέσει.

2) δεν γράφει και παίζει ταυτόχρονα (είτε με EPG rec ή instant rec) δυστυχως κανενας απο τους δεκτες που συζηταμε δεν το κανει αυτο
Υποτίθεται μπορούν να παίξουν από το ίδιο μπουκέτο

3) Το μέγεθος των υποτίτλων είναι πολύ μικρό και στο μεγάλο χάνεται η 2η σειρά το ιδιο κανουν και ολοι οι υπολοιποι (το ιδιο FW εχουν σαν βαση)
Το κατάλαβαίνω τώρα. Το κακό είναι ότι δεν βλέπω να έρχεται fw update.

4) Οι Ελληνικοί υπότιτλοι δεν παίζουν (ακόμα και με αλλαγή σε utf8) παιζουν κανονικοτατα - μηπως η ταινια σου εχει ενσωματωμενους;
όχι, μόνο εξωτερικοί. Τους έδειχνε αλλά κινέζικα (το έπιασε ο νόστος φαίνεται :laugh: )

5) Δεν αλλάζουν τα νούμερα των καναλιών (όχι η σειρά μόνο τα νούμερα), και τις μισές φορές που προσπαθώ να κάνω move χάνονται τα κανάλια και χρειάστηκε rescan σε μενα αλλαζει κανονικα η σειρα και τα νουμερα - το εκανα δοκιμαστικα μονο για 3-4 καναλια και τους αλλαξε την σειρα κανονικα
Μάλλον ευτό που λέει ο φίλος christos01 έφταιγε με το LNC.

6) αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν γράφει αξιόπιστα. έγραψα 5-6 φορές και τις μισές ήταν corrupted. Επίσης πάνω από μία ώρα εγγραφή την σπάει σε 2ο κομμάτι (μάλλον περιορισμός του fat) αλλά το 2ο είναι σχεδόν πάντα corrupted. σε ntfs που το εχω δοκιμασει δεν βγαζει κανενα corrupted αρχειο, εκανα πολλες μικρες εγγραφες σημερα (το δοκιμαζω μπας και το παω πισω και εγω)
Το δοκίμασα με stick αλλά και με ένα passport 320gb. Τα μισά ήταν corrupted. Μάλλον ήταν πρόβλημα του συγκεκριμένου κομματιού.

Όμως, τελικά, όπως λες και εσύ, αυτό που έχει σημασία είναι η υποστήριξη. Και το e-shop (απ'ότι διαβάζω για το ιστορικό του) μάλλον δεν πρόκειται να ασχοληθεί παραπάνω με το συγκεκριμένο μηχάνημα.
 

blaroko

Senior Member
26 May 2009
379
L.A.(Λ.Α.) / N.Ιωνία
Re: Απάντηση: Max T100 - Τον έχει κανείς

2) δεν γράφει και παίζει ταυτόχρονα (είτε με EPG rec ή instant rec) δυστυχως κανενας απο τους δεκτες που συζηταμε δεν το κανει αυτο
Υποτίθεται μπορούν να παίξουν από το ίδιο μπουκέτο

Καποιοι ναι, παιζουν 2ο καναλι απο το ιδιο μπουκετο, αλλα δεν ρωτουσες αν μπορει να γραφει και να παιζει (απο τον δισκο/flash) ταυτοχρονα;

6) αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν γράφει αξιόπιστα. έγραψα 5-6 φορές και τις μισές ήταν corrupted. Επίσης πάνω από μία ώρα εγγραφή την σπάει σε 2ο κομμάτι (μάλλον περιορισμός του fat) αλλά το 2ο είναι σχεδόν πάντα corrupted. σε ntfs που το εχω δοκιμασει δεν βγαζει κανενα corrupted αρχειο, εκανα πολλες μικρες εγγραφες σημερα (το δοκιμαζω μπας και το παω πισω και εγω)
Το δοκίμασα με stick αλλά και με ένα passport 320gb. Τα μισά ήταν corrupted. Μάλλον ήταν πρόβλημα του συγκεκριμένου κομματιού.

Πριν λιγο τελειωσε μια εγγραφη μεγαλη που εκανα στο μηχανακι, 1,5 ωρας και οταν το βαζω να παιξει στο ιδιο, παει απο το 3ο λεπτο στο 1.03.30 (που ειναι το σημειο που αρχιζει το 2ο κοματι απο οτι ειδα στο pc που μετεφερα τον δισκο για να δω τι συμβαινει). Τα κανει σαλατα φαινεται σε μεγαλες εγγραφες.

Όμως, τελικά, όπως λες και εσύ, αυτό που έχει σημασία είναι η υποστήριξη. Και το e-shop (απ'ότι διαβάζω για το ιστορικό του) μάλλον δεν πρόκειται να ασχοληθεί παραπάνω με το συγκεκριμένο μηχάνημα.
Αν υπαρχει μια περιπτωση να ασχοληθει (γιατι ουτε και εγω τους εχω σε εκτιμηση, ακριβως το αντιθετο μπορω να πω) ειναι μονο τωρα που το πουλανε και ειναι ζεστο το θεμα. Βαλτε ολοι σχολια στη σελιδα του προιοντος μπας και ζοριστουν λιγακι, αν περασει ο καιρος παπαλα.

Τωρα οκ, το καναμε τρικολορε!
-bye-
 
Last edited:

dimx2

Senior Member
29 December 2006
504
Chania
Re: Max T100 - Τον έχει κανείς

Κατόπιν αρκετού ψαξίματος σχετικά με καινούργιο firmware, βρήκα το εξής:

Μέσα στο manual, στις τελευταίες σελίδες, αναφέρει την διαδικασία του firmware update. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει οτι από το site του vendor κατεβάζεις το firmware με το όνομα SMC7828.AP.
Ως γνωστόν όμως δεν υπαρχει πουθενά το ποιος είναι ο vendor.
Έτσι έψαξα για το συγκεκριμένο αρχείο και βρήκα κάποιον άλλο αποκωδικοποιητή με τα ίδια χαρακτηριστικά με όνομα ergeat EG-M1. Το manual του είναι κατα 99% το ίδιο με τον MAX T100.

Το καλύτερο όμως είναι στο τέλος του manual του EG-M1, όπου δίνει το site για να κατεβάσεις το τελευταίο firmware. Το οποίο κάνει τις εξής διορθώσεις:

  1. fixed under dvbt menu time incorrect issue
  2. added timeshift function
Όποιος θέλει να δοκιμάσει παραθέτω Link:

http://egreatworld.com/download/EG-M1softwaremanual.pdf

http://www.egreatworld.com/en/download.asp?BigClassName=&SmallClassName=

Υ.Γ. Εγώ δεν τολμώ να το περάσω ακόμα. Αν το κάνει κάποιος ας μας πει τα αποτελέσματα.
η αλήθεια είναι ότι φαίνεται το ίδιο ακριβώς αν εξαιρέσεις τα 2 USB και την απουσία component και το timeshift μετράει...

εδώ έχω ανεβάσει και το manual του MAX
 

dtzgr

Established Member
28 May 2010
117
Re: Απάντηση: Max T100 - Τον έχει κανείς

2) δεν γράφει και παίζει ταυτόχρονα (είτε με EPG rec ή instant rec) δυστυχως κανενας απο τους δεκτες που συζηταμε δεν το κανει αυτο

O Crystal Audio HD το κάνει, στη λειτουργία timeshift. Γράφει και ή παγώνει την εικόνα (υλοποιώντας το pause) ή παίζει από το ίδιο αρχείο ταυτόχρονα (δημιουργώντας την χρονική μετατόπιση).
 

blaroko

Senior Member
26 May 2009
379
L.A.(Λ.Α.) / N.Ιωνία
Re: Max T100 - Τον έχει κανείς

η αλήθεια είναι ότι φαίνεται το ίδιο ακριβώς αν εξαιρέσεις τα 2 USB και την απουσία component και το timeshift μετράει...

εδώ έχω ανεβάσει και το manual του MAX

Επειδη το κοιταξα το πρωι, να πω οτι δεν το βλεπω και ακριβως ιδιο. Πρωτη διαφορα το τηλεκοντρολ. Τελειως διαφορετικο με διαφορετικα πληκτρα. Δευτερη οτι το egreat εχει στο μενου usb αλλη μια επιλογη που ειναι το upgrade πιο κατω απο το prv settings.
Ενω το max πατας και καλα 6666 στο μενου και βγαινει το "κρυφο μενου" της αναβαθμισης.

Υπαρχουν δεκτες που ειναι εντελως ιδιοι με τον max οπως ο alcor_hd-1500. Ολοιδιο τηλεκοντρολ και ιδια μενου οσο ειδα. (δειτε το user manual του alcor_hd-1500)
Αλλα και παλι παιζει θεμα με τους κωδικους του remote, και θα ειναι μη αναστρεψιμο αυτο αφου δεν υπαρχει το αρχικο FW...
 

Gadgetakias

New member
1 July 2010
44
Re: Απάντηση: Max T100 - Τον έχει κανείς

Τωρα οκ, το καναμε τρικολορε!
-bye-

Πιάσαμε όλο το RGB! Πάντως πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να καταλάβουν οι Ελληνικές εταιρίες την σημασία του after-sales και το customer loyalty. Δείτε την Apple!
 

blaroko

Senior Member
26 May 2009
379
L.A.(Λ.Α.) / N.Ιωνία
Re: Απάντηση: Max T100 - Τον έχει κανείς

O Crystal Audio HD το κάνει, στη λειτουργία timeshift. Γράφει και ή παγώνει την εικόνα (υλοποιώντας το pause) ή παίζει από το ίδιο αρχείο ταυτόχρονα (δημιουργώντας την χρονική μετατόπιση).

Δεν νομιζω να τον νοιαζει να παιξει το ιδιο αρχειο (μπορει να κανω και λαθος απλα εχω την εντυπωση οτι θα ηθελε να δει αλλο αρχειο). Αν ηταν αυτο θα ελεγε απλα "δεν εχει timeshift". ;)
 

Gadgetakias

New member
1 July 2010
44
Re: Απάντηση: Max T100 - Τον έχει κανείς

Δεν νομιζω να τον νοιαζει να παιξει το ιδιο αρχειο (μπορει να κανω και λαθος απλα εχω την εντυπωση οτι θα ηθελε να δει αλλο αρχειο). Αν ηταν αυτο θα ελεγε απλα "δεν εχει timeshift". ;)

Όχι εννοώ να μπορεί να γράφει και ταυτόχρονα να δείχνει ένα άλλο κανάλι από την ίδια συχνότητα.
 

blaroko

Senior Member
26 May 2009
379
L.A.(Λ.Α.) / N.Ιωνία
Re: Απάντηση: Max T100 - Τον έχει κανείς

Πιάσαμε όλο το RGB! Πάντως πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να καταλάβουν οι Ελληνικές εταιρίες την σημασία του after-sales και το customer loyalty. Δείτε την Apple!

Σωστα, αν και χαλασαμε λιγο την σειρα του G-B, λαθος θα βγουν τα χρωματα στην οθονη! ;)
Βεβαια πρεπει να το καταλαβει ταυτοχρονα, αν οχι πρωτα, ο Ελληνας καταναλωτης... Εγω προσωπικα ενω απο το 2000 μεχρι πριν 2 χρονια ψωνιζα πολυ απο το eshop, εδω και ενα χρονο χτυπαω μονο καμια σκοτωμενη προσφορα απο crazy sunday (σπανια αξιζει κατι και απο το crazy, σπανια ψωνιζω λοιπον απο αυτους)
 

Gadgetakias

New member
1 July 2010
44
Re: Max T100 - Τον έχει κανείς

Θα το καταλάβει σύντομα, θέλει δεν θέλει. Ας είναι καλά το ΔΝΤ !