Mirage Nanosat 5.1

Peter Helmis

New member
28 June 2006
91
Καλησπέρα και απο μένα,

Ψαχνω για ένα ηχοσύστημα για μικρό δωμάτιο, για να συνοδεύσει τον Tw5000.

Ενισχυτης θα είναι ο 863 της Yamaha.

Σκέφτηκα το συγκεκριμένο, το οποίο το έχει και το πλαίσιο (αλλά εάν μου το στείλει κανένας φίλος απο Αμερική θα μου έρθει πολύ φτηνότερα)

Ιδανικά δεν θα ήθελα να δώσω πάνω από 600 Ευρώ.

http://reviews.cnet.com/surround-speaker-systems/mirage-nanosat-5-1/4505-7868_7-33244971.html

Μήπως έχετε να αντιπροττείνετε κάτι άλλο;
 

argi

Banned
17 July 2006
7,032
salmonela
καλυτερο απο καθε αλλο μικρο, λογο ομνιγκαιντ ανεβαζει διαλογους εκει που τα αλλα δεν ειναι φτιαγμενα για κατι τετοιο.Μονο προσεχε γιατι στο τελωνειο εχουν μεγαλα δοντια και μακρια νυχια.:violent-smiley-008::behead::flipout:
 

argi

Banned
17 July 2006
7,032
salmonela
και το σαμπακι να ειναι 220.Καλο θα ειναι να εχει και αυτοκολλητο CE μην στο γυρνανε πισω
 

kblachos

Μέλος Σωματείου
18 February 2009
17,134
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Σήμανση συμμόρφωσης CE

Απόφαση 93/465/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 22ας Ιουλίου 1993, για τις ενότητες που αφορούν τις διάφορες φάσεις των διαδικασιών αξιολόγησης τις πιστότητας και τους κανόνες επίθεσης και χρήσης της σήμανσης πιστότητας "CE" που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν στις οδηγίες τεχνικής εναρμόνισης:

http://europa.eu/legislation_summaries/consumers/product_labelling_and_packaging/l21013_el.htm
 

Peter Helmis

New member
28 June 2006
91
Ευχαριστώ..

Πάντως η διαφορά τιμής είναι σημαντική, ακόμα και αν βάλω το ΦΠΑ και τον τελώνη..
 
3 November 2009
29
Υπάρχουν κα πιο σίγουροι τρόποι να πάρετε την ίδια και καλύτερη ποιότητα και με οικονομικό όφελος και χωρίς τελωνειακά ρίσκα και με εγγύηση στην Ελλάδα.

Σας αντιγράφω από προηγούμενο μήνυμα κάποιες σημαντικές πληροφορίες από την ΤΗΧ, την εταιρεία που δημιούργησε τις προδιαγραφές για πολυκάναλο ήχο κι είναι η μόνη που πιστοποιεί τις κορυφαίες συσκευές όλων των κατασκευαστών είτε για επαγγελματικές εφαρμογές σε studio ηχογραφήσεων μέχρι και τις οικιακές για Home Cinema.


Αυτό που είναι το πιο σημαντικό δεν είναι το ποιος ραδιοενισχυτής θα παντρευτεί με ποια ηχεία, αλλά το πώς θα παντρευτούν τα ηχεία με τον χώρο και μεταξύ τους.

1. Οι δορυφόροι με τον χώρο: Πρέπει να έχουν ομαλή απόκριση και διασπορά προς όλες τις κατευθύνσεις
off-axis και όχι μόνο on axis μπροστά στο ηχείο, όπως μετράνε συνήθως στα γρήγορα τεστ με το μικρόφωνο. Όταν η απόκριση του ηχείου είναι ομαλή και πλαγίως αριστερά δεξιά, και καθέτως πάνω και κάτω, τότε και οι ανακλάσεις από τους τοίχους είναι ομαλές και η συνολική ακουστική ενέργεια στον χώρο ομαλή και απαραμόρφωτη.

Όλα τα ηχεία δορυφόροι κάθε εταιρείας με πιστοποίηση από την ΤΗΧ αποδίδουν επίπεδη απόκριση με ανοχές μικρότερες από 2
db!. Είναι τόσο απόλυτες και αυστηρές οι προδιαγραφές της ΤΗΧ που απαιτούν απόκλιση μικρότερη από 1db!!! ανάμεσα στην απόκριση του ηχείου και στην μέσο όρο των αποκρίσεων σε 15 και 30 μοίρες οριζοντίως και καθέτως εκτός άξονα.

Τέρμα στα στενά
sweet spot με ιδανική θέση ακρόασης μόνο για έναν. Όπως λένε οι μηχανικοί της THX:Every seat is a good seat. Ποιός θέλει να απολαμβάνει στην πολυθρόνα του μονάχος του? ...για ηχεία μιλάμε (και πληρώνουμε) και όχι για ακουστικά. Η ΤΗΧ έχει σηκώσει τον πήχη πολύ ψηλά για τους μηχανικούς ηχείων τα τελευταία χρόνια, και κάποιοι λίγοι εκλεκτοί από διάφορες χώρες, έχουν δεχθεί την πρόκληση με επιτυχία.

2. Το
sub με τον χώρο: To sub πρέπει να έχει επίπεδη απόκριση χωρίς χρωματισμούς, που όταν ενισχυθούν από τις ανακλάσεις του δωματίου θολώνουν και ‘βρωμίζουν’ και τις υπόλοιπες μεσαίες και υψηλές συχνότητες. Τότε ο ήχος γίνεται βαρύς και ογκώδης αλλά βρώμικος και κουραστικός σε συνεχή ακρόαση. Όλα τα υπογούφερ οποιασδήποτε εταιρείας με πιστοποίηση από την ΤΗΧ (βλέπε www.thx.com), προσφέρουν επίπεδη απόκριση με ακρίβεια 1db! Αυτή η ακρίβεια είναι τόσο αυστηρή που δεν την επιτυχαίνουν παρά μόνο πανάκριβα μηχανήματα των πιο κορυφαίων εξειδικευμένων εταιρειών.

3. Τα ηχεία μεταξύ τους: Εδώ παίζει ρόλο το πώς το
sub βοηθάει το ενεργό φίλτρο (crossover) του ραδιοενισχυτή να κάνει την δουλειά του σωστά. Αυτό απαιτεί το υπογούφερ να έχει επίπεδη απόκριση ακόμη και 1-2 οκτάβες πάνω από την συχνότητα αποκοπής, δηλαδή σχεδόν μέχρι τα 300Hz. Αν το υπογούφερ δεν έχει επίπεδη απόκριση αλλά προσθέτει και την δική του αποκοπή (όπως συνήθως κάνουν τα περισσότερα υπογούφερ στα 120HZ ως και 180Hz), τότε η συνολική αποκοπή είναι τυχαία και το πάντρεμα με τους δορυφόρους άτυχο.

Όλα τα υπογούφερ οποιασδήποτε εταιρείας με πιστοποίηση από την ΤΗΧ , προσφέρουν έκταση μέχρι τα 350
Hz με απόλυτα επίπεδη απόκριση ακρίβειας 1db! μέχρι τα 200Hz! Αυτή η ακρίβεια είναι τόσο αυστηρή που δεν την επιτυχαίνουν παρά μόνο τα πανάκριβα μηχανήματα των πιο κορυφαίων εξειδικευμένων εταιρειών.

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό πάντρεμα υπογούφερ και δορυφόρων που δίνει κορυφαίο ήχο όχι μόνο στις ταινίες αλλά κυρίως και στην μουσική. Για αυτό το λόγο τα συστήματα ηχείων με πιστοποίηση ΤΗΧ παίζουν όχι μόνο τις ταινίες αλλά και την μουσική, κατά πολύ καλύτερα, από όλα τα άλλα πολυκάναλα συστήματα ηχείων.

H πιο προσιτή επιλογή με πιστοποίηση ΤΗΧ , είναι τα συστήματα της Crystal Audio, επειδή είναι Ελληνική εταιρεία και δεν μεσολαβούν αντιπρόσωποι. Η ποιότητα είναι η ίδια με των κορυφαίων εισαγόμενων και αυτό το έχει πιστοποιήσει η ίδια η ΤΗΧ! Βλέπε: www.thx.com

 

Peter Helmis

New member
28 June 2006
91
Ευχαριστώ πολύ για το πάρα πολύ κατατοπιστικο μήνυμα κύριε Τσακίρη..

Πραγματικά πολλές χρήσιμες πληροφορίες...

Απο την άλλη όμως δεν ξέρω κάτα πόσο είναι σωστό να γίνεται διαφήμιση ενός προϊόντος με αυτόν το τρόπο στον χώρο αυτό..

Ίσως πρέπει να είναι το forum ένας χώρος όπου η συζήτηση θα γίνεται με τεχνικά, αμερόληπτα επιχειρήματα..
 
3 November 2009
29
Χαίρομαι που οι πληροφορίες σου φανήκαν χρήσιμες. Άμα ήταν διαφήμιση το να γράφω τέτοια ώρα στο forum με τόσο χρόνο που απορροφάει, δεν θάκανα ούτε για τρίτος βοηθός του τελευταίου διαφημιστή. Πιστεύω ότι όλη μου η συμμετοχή στην συζήτηση ήταν βασιμένη όπως αναφέρεις σε τεχνικά και αμερόληπτα επιχειρήματα πάνω στα industry standards της ΤΗΧ.

Και ακριβώς αυτός είναι ο σκοπός μου, να συμβάλω ώστε να ανέβει η χρησιμότητα και η αξιοπιστία της πληροφόρησης του forum και ιδιαίτερα η αναλογία της αντικειμενικής πληροφόρησης σε σχέση με τις υποκειμενικές αρέσκειες και προτιμήσεις.