Nintendo Wii

DimAsi

Supreme Member
25 July 2007
5,859
Αττικό βουνό
Απάντηση: Re: Nintendo Wii

Καλή η απορία σου αλλά εμάς δεν μας θες ;;;;;;;
Να κάνουμε κανα τουρνουά βρε παιδιά....

Εννοείται οτι και σας θελω απλά δεν ηξερα αν υπαρχουν και άλλοι.

Το Θεμα τωρα είναι να δουμε πως θα το δικτυωσουμε
 

JohnBougiou

Supreme Member
17 January 2007
3,385
Athens
Η κονσόλα της Nintendo μπορεί να συνδεθεί ασύρματα χρησιμοποιώντας Wi-Fi IEEE802.11b/g ή ένα USB 2.0 LAN adaptor.
 

vaskal

AVClub Addicted Member
19 June 2008
1,540
Σωστή ερώτηση και έχω άλλη μία απο χθές λοιπόν δεν κατάλαβα τι πείραξα και παρόλο που σβήνω την κονσόλα απο το κουμπάκι on/off του χειριστηρίου η κονσόλα μεν σβήνει αλλά το λαμπάκι επάνω της δεν αλλάζει χρώμα σε κόκκινο όπως πρώτα αλλά παραμένει πράσινο πoιος γνωρίζει κάτι ;;;;
 

vaskal

AVClub Addicted Member
19 June 2008
1,540
Λοιπόν για την ερώτηση σχετικά με τους φίλους κάτι διάβασα σχετικά στο manual αλλά είναι λίγο μπέρδεμα και θέλω να το ξαναδώ , κάντε το ίδιο και συνενοούμαστε μέσω pm.
Για αυτό που ρώτησα βρήκα άκρη , έπρεπε να σβήσω την επιλογή απο το Wii connect24 εκεί που λέει να είναι το δίκτυο συνέχεια ανοικτό....
 
15 August 2006
33
Παιδιά καλορίζικα, εύχομαι να τα ευχαριστηθείτε. Έχω Wii από το 2006 και μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως είναι εξαιρετική επιλογή για κάποιον που θέλει να παίζει διασκεδαστικά παιχνίδια κυρίως με παρέα. Είναι ιδιαίτερη κονσόλα εντελώς διαφορετική από PS3/X360/PC με τα δικά της θετικά και αρνητικά αλλά για μένα είναι μια κονσόλα που αξίζει 100% κάποιος να τη δοκιμάσει (τουλάχιστον!)

Πέρα από αυτά τα γενικόλογα να σας πω πως το WiiConnect24 (αυτό που δε σβήνει το λαμπάκι!) καλό είναι να το απενεργοποιήσετε από το μενού ρυθμίσεων του Wii. Με την επιλογή αυτή το Wii δε κλείνει τελείως (όπως προσέξατε) αλλά διατηρεί κάποια υποσυστήματα του ενεργά ώστε να μπορεί πχ να λαμβάνει ειδοποιήσεις όσο είναι κλειστό. Αν πχ η Nintendo ή κάποιος φίλος σας στείλει μήνυμα θα έχετε ένα αρκετά εντυπωσιακό εφέ φωτισμού στο drive (το σιελ λαμπάκι θα αναβοσβήνει αργά) σημάδι πως έχετε μήνυμα. Στη πράξη καταναλώνετε ρεύμα και ταλαιπωρείται το hardware χωρίς ιδιαίτερο λόγο για αυτό καλύτερα να το έχετε στο off. Btw μιλώντας για hardware να ξέρετε πως το Wii σε αντίθεση με τους άλλους 2 δεν έχει παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα αξιοπιστείας, είναι πάντοτε δροσερό και ήσυχο, οπότε μη το φοβάστε και ιδιαίτερα είναι σκυλάκι, αντέχει.

Για το online όπως σωστά αναφέρθηκε έχει ενσωματομένο Wifi οπότε αν έχετε ασύρματο router δε θα δυσκολευτείται να το βάλετε στο Internet. Αν έχετε μόνο ενσύρματο router υπάρχει ένα εξτρά εξάρτημα που πρέπει να αγοράσετε το οποίο συνδέεται στο usb και δίνει θύρα ethernet. Να ξέρετε πως υπάρχουν αρκετές on line υπηρεσίες (πχ ένα on line κατάστημα, διάφορα free κανάλια γενικού ενδιαφέροντος, opera browser για internet free και αυτός, κλπ) οπότε αξίζει να το βάλετε. Οι on line υπηρεσίες πάντως δε συγκρίνονται σε χαρακτηριστικά με των άλλων δύο αφού η λογική της Nintendo εστιάζει στην απλότητα και όχι στα χαρακτηριστικά.

Τέλος για τα τουρνουά να σας πω πως δεν υποστηρίζουν όλα τα παιχνίδια on line αναμετρήσεις. Δε ξέρω βέβαια ποια παιχνίδια έχετε αλλά αν σκέφτεστε για τα Wii Sports και Wii Sports Resort να ξέρετε πως αυτά παίζουν multi μόνο τοπικά αφού δεν υποστηρίζουν on line. Ο καλύτερος τίτλος για on line κόντρες είναι το Mario Kart Wii, ένα arcade ραλάκι από το κόσμο του Mario, όχι ρεαλιστικό αλλά πάρα πολύ διασκεδαστικό (υπάρχουν και άλλοι πολλοί φυσικά).

Επίσης καλό είναι να μάθετε πως πρέπει αν δε το έχετε κάνει ήδη φυσικά να χτυπήσετε και ένα δεύτερο χειριστήριο (κατά προτίμηση με nunchuck και Wii motion+) γιατί λόγω του χαρακτήρα του το wii χωρίς πολλαπλά χειριστήρια είναι "ανάπηρο" και είναι σίγουρο πως δε θα μπορέσετε να το ευχαριστηθείτε όσο πρέπει.

Καλορίζικο και πάλι και όποιες άλλες ερωτήσεις έχετε εδώ είμαστε. Θα χαρώ να σας λύσω απορίες, να προτείνω τίτλους κλπ στο βαθμό φυσικά που γνωρίζω...
 

vaskal

AVClub Addicted Member
19 June 2008
1,540
Συνονόματε ευχαριστούμε για τα όσα έγραψες και κάθε βοήθεια σου σε μας τους "νέους" στην εμπειρία του Wii είναι παραπάνω απο ευπρόσδεκτη αν και πιστεύω οτι οι περισσότεροι έχουμε πλέων όλες τις κονσόλες ή τουλάχιστον 2 και έχουμε δει τη διαφορά!!!!
Ερωτησούλα λοιπόν γιατί δεν έρχεται κανείς στο plaza μου ;;;;

Υ.Γ Το πιο ωραίο που άκουσα απο τη γυναίκα μου είναι το σχόλιο της οτι είναι ότι "καλύτερο " πήρα , βλέπετε παίζουμε παρέα.....
 

kegha

New member
24 November 2006
73
γεια σας παιδες,επειδη ενδιαφερομαι να το χτυπησω και εγω τωρα τα Χριστουγεννα και εχω δει να κυκλοφορει και σε μαυρο χρωμα με ενα νεο joustic,αλλα ειναι πιο ακριβο απο το απλο που κυκλοφορει,αξιζει να δωσει κανεις τα παραπανω φραγκα για να το παρει?

thanks
 
15 August 2006
33
Re: Απάντηση: Nintendo Wii

γεια σας παιδες,επειδη ενδιαφερομαι να το χτυπησω και εγω τωρα τα Χριστουγεννα και εχω δει να κυκλοφορει και σε μαυρο χρωμα με ενα νεο joustic,αλλα ειναι πιο ακριβο απο το απλο που κυκλοφορει,αξιζει να δωσει κανεις τα παραπανω φραγκα για να το παρει?

thanks

Νομίζω αξίζει. Δεν είναι ακριβότερο απλώς γιατί είναι μαύρο αλλά γιατί περιέχει το WiiSports Resort συν το Motion+ το οποίο είναι ένα επιπλέον εξάρτημα που μπαίνει στο χειριστήριο και είναι απαραίτητο και για το Resort και για άλλους τίτλους τωρινούς και μελλοντικούς. Το Resort είναι σχετικά φρέσκος τίτλος και αρκετά (εώς πολύ!) αξιόλογος και στοιχίζει κανονικά περί τα 50€ (μαζί με το motion+). Οπότε συνολικά βγαίνεις κερδισμένος γιατί εκτός των άλλων το μαύρο έχει για την ώρα και συλλεκτική αξία αφού όπως έχουνε πει (δε ξέρω αν θα το τηρούσουνε όμως) θα κυκλοφορίσει σε περιορισμένα αντίτυπα. Είναι και πιο όμορφο (φυσικά αυτό είναι σχετικό!).

@ Συνονόματε. Τι εννοείς δεν έρχεται κανείς στη plaza; Αν εννοείς εκεί που έχεις φτιάξει τα mii σου έχω την εντύπωση πως αυτό το χαρακτηριστικό δεν έχει on line λειτουργίες. Μπορείς αν θυμάμαι καλά να μεταφέρεις mii από άλλα wii με αποθήκευση στα χειριστήρια (δε το έχω δοκιμάσει) ή να δημιουργήσεις κάποια άλλα από την αρχή (προφανώς!) αλλά και πάλι δε θα κάνουν πολλά πράγματα απλά θα στέκονται εκεί και θα σε κοιτάνε! Το συγκεκριμένο εργαλείο είναι απλά για να διαχειρίζεσαι τα mii που είναι αποθηκευμένα στο wii και όχι κάποιο εργαλείο social networking η κάτι τέτοιο. Υπάρχουν κάποια άλλα κανάλια (δωρεάν εννοείται!) με on line λειτουργίες όπως ένα με polls, ένα άλλο με καλιστεία στα mii, ένα άλλο με ζωόδια και τεστ συμβατότητας (!) μεταξύ των αποθηκευμένων mii, αλλά όχι κάποιο εγαλείο τύπου "Home". Μπορείς πάντως να αποθηκεύσεις "friend codes" από φίλους σου που επίσης έχουν Wii και να τους στέλνεις μυνήματα αλλά μην περιμένεις να αντικαταστήσεις το email ή το msn με αυτή τη λειτουργία!. Για μένα πάντως η λειτουργικότερη on line υπηρεσία του Wii είναι ο (επίσης δωρεάν) Opera Browser ο οποίος παραδόξως είναι αρκετά βολικός και λειτουργικός και μπορεί να αντικαταστήσει καλούτσικα το PC (πχ όταν βαριέσαι να το ανοίξεις), ενώ βολεύει πολύ και για flash video (youtube κλπ) μιας και το wii είναι συνδεμένο στη τηλεόραση. Ελπίζω να μην είμαι εκτός θέματος και να σε κάλυψα!
 
15 August 2006
33
Α! και μιας και το θυμήθηκα...
Hint: Αφού αρέσει στη κολώνα του σπιτιού σου, φρόντισε κάποια στιγμή να της πάρεις δώρο το WiiFit (Plus). Είναι λίγο τσουχτερό αλλά θα τα βγάλει τα λεφτά του όταν θα ασχολείται με τις ώρες με δαύτο και θα αφήνει εσένα ήσυχο να βλέπεις Champions League ή απλά να παίζεις με τις άλλες κονσόλες σου (άσε που μπορεί να φτιάξει και κορμάρα!)
 

vaskal

AVClub Addicted Member
19 June 2008
1,540
Βασίλη άσε της το χω τάξει είδη !!!!!!!
Φίλε Kegha απο έναν νέο στην εμπειρία του Wii αλλά πολύ παλιό στις κονσόλες ΠΑΡΤΟ με κλειστά μάτια άλλο πράμα λέμε .Αλλά ΠΡΟΣΕΞΕ πήρα την ίδια έκδοση με το μαύρο αλλά στο λευκό χρώμα με επιπλέον 2 παιχνίδια απο το amazon.co.uk με μόνο 186 ευρώ !!!!!!!!!!!!! δες και συ στο εξωτερικό εδώ βαράνε ...
 

kegha

New member
24 November 2006
73
φιλε vaskal ευχαριστω πολυ.
το σκεφτομαι να το ψωνισω και εγω απο amazon γιατι το εψαξα και ειδα οτι συμφερει παρα πολυ σε σχεση με απο εδω.Απλα δεν εχω ξαναψωνισει απο εξω,και γιαυτο ειμαι λιγο δυσταχτικος.Εσυ ειχες καποιο προβλημα?

:award:
 

vaskal

AVClub Addicted Member
19 June 2008
1,540
Το μόνο πρόβλημα που έχω κάθε φορά που ψωνίζω απο το amazon είναι τι άλλο να αγοράσω με τα χρήματα που γλιτώνω σε σχέση με αγορά απο δω :jester::jester:
Πάντως αν θέλεις ρίξε και μια ματιά και στα πρώτα 10 μηνύματα του νήματος.....
 

sokos

AVClub Addicted Member
19 January 2007
2,316
επειδή δεν έχω καταλάβει την λόγική πως να προσθέτω προγραμματάκια, πως τον βάζουμε τον Opera browser Βασίλη?
 

kegha

New member
24 November 2006
73
Απάντηση: Re: Nintendo Wii

Το μόνο πρόβλημα που έχω κάθε φορά που ψωνίζω απο το amazon είναι τι άλλο να αγοράσω με τα χρήματα που γλιτώνω σε σχέση με αγορά απο δω :jester::jester:
Πάντως αν θέλεις ρίξε και μια ματιά και στα πρώτα 10 μηνύματα του νήματος.....


ok καταλαβα...ευχαριστω και παλι -bye--bye-
 
15 August 2006
33
επειδή δεν έχω καταλάβει την λόγική πως να προσθέτω προγραμματάκια, πως τον βάζουμε τον Opera browser Βασίλη?

Πρέπει πρώτα βάλεις το wii σου online και ύστερα να μπεις στο online store. Εκεί υπάρχουν 3 κατηγορίες προιόντων τα παιχνίδια της virtual console (παλιοί κλασικοί τίτλοι των nes/snes/n64/mega drive/arcade κ.α.) τα παιχνίδια wiiware τα οποία είναι κανονικά παιχνίδια του wii μικρότερα και φθηνότερα όμως και τέλος τα διάφορα κανάλια γενικού ενδιαφέροντος τα οποία σχεδόν όλα, αν θυμάμαι καλά διατίθονται δωρεάν. Ότι από όλα αυτά και να διαλέξεις κάνεις download και μετά εγκαθίσταται στο σύστημά σου σαν καινούργιο κανάλι. Δυστυχώς δεν υπάρχει offline τρόπος εγκατάστασης software προφανώς για λόγους πειρατίας. Δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα που δε θα έχεις χρήματα στο λογαριασμό σου ούτε φυσικά χρειάζεται να βάλεις, αφού το online shop σου επιτρέπει να χαζεύεις κανονικά ενώ φυσικά αυτό που σου ενδιαφέρει είναι free.
 

newlynx

AVClub Enthusiast
28 August 2006
1,198
Παιδιά αγόρασα και εγώ χθες το Wii (σε μαύρο) και εντυπωσιάστηκα. Το ήθελε η γυναίκα μου απο παλιοτερα και χθες έκανα την κίνηση. Αντε, καλά παιχνίδια σε όλους.