nordost purple flare power cable

pete911

New member
15 July 2010
42
καλησπερα σε ολους σκεφτομαι να αλλαξω τα καλωδια ρευματος του συστηματος μου με καινουρια πιο ποιοτικα καθως εχω ακομα τα εργοστασιακα και θα ηθελα την γνωμη σας για τα παρακατω :http://www.technosound.gr/product_info.php?cPath=25_439&products_id=1349 http://www.orpheusaudio2.gr/e-shop/products.php?902 http://www.orpheusaudio.gr/content/pangea-ac-14-se
 

Magellan

Banned
28 July 2006
19,083
Εν πλώ
Kαλησπέρα και σε σένα!

Καλό θα είναι να ζητήσεις από την αντιπροσωπεία να σου δανείσει
κάποια από τα καλώδια που σε ενδιαφέρουν, να τα ακούσεις και να βγάλεις
τα συμπεράσματα σου..

Σε ποιές συσκευές σκέφτεσαι να αλλάξεις το καλώδιο τροφοδοσίας( μάρκα, μοντέλο)?
 

pete911

New member
15 July 2010
42
στον ενισχυτη μου t.a.c 834, στο cd player unico cd p και στο φιλτρο πολυμπριζο isotek solus
 

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
To πιό σωστό είναι φίλε να δανειστείς όσο πιο πολλά καλώδια μπορείς στο budget σου και να αποφασίσεις ο ίδιος ποιό ταιριάζει στις συσκευές και τα γούστα σου.

Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να σου πεί αν σου κάνει ένα καλώδιο ή όχι ακόμα και άν τον ίδιο τον έχει ενθουσιάσει αφού το ταίριασμα καλωδίου ρεύματος-συσκευής είναι σχεδόν θέμα "ερωτικής χημείας".

Ενα δύο σταθερά πράγματα σχετικά είναι τα εξής..

-Όλα τα καλώδια ρεύματος έχουν επίδραση στον ήχο των συσκευών, το 95% των περιπτώσεων ευεργετική και σίγουρα οτιδήποτε είναι προτιμότερο απο τα πλαστικά σκουπίδια που συνήθως συνοδεύουν τις συσκευές στην συσκευασία.

-Η επίδραση του καλωδίου ρεύματος απο την πείρα μου είναι και η πιό ακουστή/καθοριστική για την συμπεριφορά μιας συσκευής.

-Ο βαθμός του πόσο ακουστή είναι αυτή η επίδραση είναι απολύτως εξαρτώμενός απο την ικανότητα ενός συστήματος να είναι αποκαλυπτικό, γιαυτό και τόσοι αρνητές αυτού του αξεσουάρ, αν διαπιστώσεις και εσύ οτι όντως δεν ακούς διαφορές ειδικά απο το φτηνιάρικο μαύρο μην μπείς άδικα στο έξοδο..

-Μην τρελένεσαι με τα πανάκριβα καλώδια ρεύματος,πλήν ελαχίστων παν-άκριβων υλοποιήσεων οι διαφορές είναι στην συμπεριφορά και όχι στον βαθμό βελτίωσης..

-Θεμελιώδες για μέγιστα αποτελέσματα είναι να συνδυάσεις τα ποιοτικά καλώδια ρεύματος με ένα ποιοτικό πολύμπριζο

Και πιό πρακτικά επι του θέματος πρώτον ρίξε μια ματιά/αυτιά στα νέα καλώδια της Vincent είναι υπερκατασκευές και "τσάμπα" αφου τα ακριβότερα έχουν λιγότερο απο 200 ευρώ. Πρόσεξε έχουν άλλη επωνυμία ως μάρκα, ρώτα στον Οrpheus η κάποιο συνεργαζόμενο κατάστημα.

Τέλος αν πιάνουν τα χέρια σου ρίξε μια ματιά και εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/60907-καλωδιο-ρευματος Το έχω φτιάξει (3Χ1,5) και μπορώ να σου πώ οτι πιθανότατα να πέσεις σε "Δωρεάν" φλέβα χρυσού..
 
Last edited:

karavan

Supreme Member
14 June 2010
4,435
Η δική μου μικρή εμπειρία από προσιτά καλώδια ρεύματος λέει ότι κάνουν δουλειά, αλλού περισσότερο αλλού λιγότερο. Προσωπικά παρατήρησα άνοιγμα της σκηνής, σαν να δίνουν περισσότερη ενέργεια στο σύστημα και πιο καθαρό και σφιχτό μπάσο. Αυτό το τελευταίο ήταν παραπάνω από εμφανές και με την προσθήκη ενός καλού πολύμπριζου της Isotek.
Ειδικότερα έχουν περάσει από τα χέρια μου:
Το εισαγωγικό της Nordost Magus με το οποίο ναι μεν είδα διαφορές, αλλά μου έκανε αρνητική εντύπωση η μάλλον χαμηλή ποιότητα κατασκευής του η οποία συγκριτικά με άλλα είναι παραπάνω από εμφανής.
Το λίγο παραπάνω στην τιμή Isotek Elite. Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και ακουστές διαφορές προς το καλύτερο.
Το DIY που προτείνει ο Luxilla είναι μια εξαιρετική περίπτωση και η πλέον προσιτή λύση για όποιον πιάνουν τα χέρια του.
Έχω ακούσει και κάποια άλλα καλώδια τα οποία όμως κινούνται αρκετά παραπάνω στην τιμή (Acoustic Revive, Oyaide).
Πάντως από τις μικρές αναβαθμίσεις που κάνουμε στα συστήματά μας, την πιο αισθητή διαφορά την άκουσα με την προσθήκη του πολύμπριζου Isotek Solus GII σε βαθμό που αναρωτιέμαι για τη θαυμαστή επίδραση που λογικά θα έχει το φημισμένο και πολυβραβευμένο aquarius της ίδιας εταιρείας (το οποίο βέβαια ανεβαίνει αρκετά στην τιμή).
Σε κάθε περίπτωση, οι δοκιμές είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος.