O2media HMR-600W

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,041
Η αναπαραγωγή Full δομής απαιτητικού BluRay από δίκτυο απαιτεί ταχύτητα δικτύου καθαρή 40Mbit/sec.
Από ότι έχω δει σε μετρήσεις δικτύου (Samba) με λειτουργικά win, η ταχύτητα του δικτύου παίζει γύρω στα 30-34Mbit σε Win' XP (συνήθως), ενώ σε Win' 7 η ταχύτητα είναι πιο σταθερή με λιγότερες διακυμάνσεις.

Μιλάμε μόνο για περιβάλλον win, εάν η συσκευή συνδεθεί με άλλη συσκευή που υποστηρίζει κάποια έκδοση linux, η ταχύτητα είναι πολύ χαμηλότερη και bluray ούτε με σφαίρες.

Ένα τρυκ που βρήκα για καλύτερη αναπαραγωγή bluray μέσω δικτύου win είναι, αντί για αναπαραγωγή δομής, να παίξετε το μεγαλύτερο αρχείο από το φάκελο stream, όπου θα δείτε να αναπαράγεται η ταινία κατά 95% κανονικότατα και με το επιπρόσθετο να διαβάζει και εξωτερικούς υπότιτλους - εάν ρίξετε υπότιτλους μέσα στο stream, με το ίδιο όνομα του αρχείου .m2ts - δηλ. 0003.m2ts η ταινία 0003.srt οι υπότιτλοι.

Δεν ξέρω τι αλλάζει και στην τελευταία περίπτωση αναπαράγεται κανονικά ή σχεδόν κανονικά η ταινία, αλλά όσες bluRay ταινίες έχω στο δίκτυο, μόνο έτσι τις βλέπω με ρούτερ 100άρι.
 
Last edited:

apextos

Established Member
6 February 2008
221
Φίλε lemon καλησπέρα.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν είσαι ευχαριστημένος από το προϊόν με δεδομένο ότι έχεις εμπειρία από άλλο Media Player. Με λίγα λόγια, τώρα που το ξέρεις θα το αγόραζες ?

Σκεφτόμουν εναλλακτικά την αγορά ενός Fantec αλλά από ορισμένα άρθα που διάβασα δεν πιστεύω ότι είναι καλή κίνηση.

Σκοπεύω να το αγοράσω για να αντικαταστήσω με αυτό ένα WD TV και ταυτόχρονα να έχω την δυνατότητα της επίγειας ψηφιακής με την δυνατότητα εγγραφής. ΔΕΝ μου χρειάζεται σαν βασικό Media Player μιάς και είμαι κάτοχος ενός Popcorn C-200.

* Και μία ακόμα ερώτηση. Σε αναπαραγωγή DVD βγάζει τα menu ώστε να μπορεί ο χρήστης να διαλέξει κεφάλαια, υπότιτλους κλπ. Είναι κάτι που λείπει από το WD αλλά θα το ήθελα για τα DVD του πιτσιρικά.
 

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,041
Εάν δεν σου χρειάζεται ως βασικό media player, τότε γιατί να δώσεις τόσα λεφτά και να μην πάρεις ένα DVB-T σκέτο με 50 ευρώ με δυνατότητα εγγραφής σε NTFS;
Προσωπικά το επέλεξα γιατί ήθελα ένα overal που θα το χρησιμοποιούσα και σαν media player και σαν αποκωδικοποιητή (αν και δεν το χρησιμοποιώ προτιμώ τις αναλογικές μεταδόσεις) αλλά και σαν εγγραφέα αναλογικών πηγών. Η τελική επιλογή στο O2media έναντι του Fantec έγινε λόγω της έξτρα δυνατότητας για έξοδο ScartRGB (που τα Fantec δεν έχουν).
Επειδή τα Fantec (χωρίς να τα έχω χρησιμοποιήσει) τα θεωρώ ισοδύναμα, τι ήταν αυτό που σε απέτρεψε από αυτά;
Μέχρι στιγμής δεν του έχω συνδέσει ένα εξωτερικό USB DVD για να δω τη συμπεριφορά του - αλλά από iso που έχω δοκιμάσει, ναι παίζει κανονικά τα μενού και τα επιλέγεις μια χαρά.

Για ότι άλλο θες στη διάθεσή σου.
 

apextos

Established Member
6 February 2008
221
Σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

Αν πάρω ένα σκέτο DVΒ-T προσθέτω ακόμα μία συσκευή στις υπάρχουσες με όλη την πολυπλοκότητα που αυτό θα επιφέρει στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Πολλαπλά τηλεκοντρόλ, επιλογή της ανάλογης πόρτας στο HDMI Switcher, διπλά user interface κλπ. Αν αλλάξω το WD με νέα συσκευή διπλής υπόστασης θα λύσω κάποια προβλήματα που έχω με το WD και θα παραμείνω με μία συσκευή την οποία θα μπορώ να "βλέπω" δικτυακά και να αξιοποιώ τα ίδια αποθηκευτικά μέσα.

Αναφορικά με τα DVD τα menu από iso είναι αυτά που με ενδιαφέρουν.

Η Fantec μου δίνει την εντύπωση ότι δεν θα ανανεώνει τόσο συχνά το firmware όσο οι άλλοι. Μπορεί να κάνω λάθος αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί στο μέλλον.

Και τα δύο, όπως σχέδον όλα τα Realtek, πάσχουν από την έλλειψη κάποιου MovieJukebox αλλά σε αυτό το θέμα δεν ξέρω αν θα γίνει κάτι στο μέλλον. Θα προτιμούσα να έχει το 1283DD+ και ίσως περιμένω να δώ αν θα βγάλουν νέα συσκευή με αυτό.

* Η αναλογική λήψη πού έχω είναι άσχημη και γ' αυτό κοιτάω προς ψηφιακή μεριά.
 

billyk

New member
26 July 2010
3
Καταρχήν πολλά μπράβο για την πλήρη παρουσίαση, ομολογώ πως μέτρησε στην επιλογή μου να πάρω ένα τέτοιο μηχανάκι.

Πέραν από τις βασικές αλλάγες (telnet password, ftp users) και σειρά των DTV καναλιών αντιμετωπίζω 2 προβληματάκια και θα ήθελα να μάθω αν τα έχετε και εσείς.

1) Το πρώτο έχει να κάνει με τον bit torrent deamon ο οποίος κλείνει με το κλείσιμο και δεν ανοιγει αυτοματα ξανά οταν ξανα-αναψω το hmr600

2)Η ταχυτητα με ftp εντός εσωτερικού δικτύου είναι περίπου 20Mbps=>~2.3MB/s
και με SAMBA λιγο παραπάνω. Πιστευεται οτι οφείλεται στον ενεργο εξοπλισμο του δικτύου μου η κάπου αλλού; (εχω ενα router ths HOL)

Αν εχετε καμία καλή ιδέα .... θα ήταν ευπρόσδεκτη.
 

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,041
Καλορίζικο...

Όσο και να σου φαίνεται περίεργο, σε torrent δεν το έχω δοκιμάσει καθόλου (επειδή έχω ακόμη στην άκρη το egreat 31b που το έχω αποκλειστικά για αυτή τη δουλειά).
Αλλά τι εννοείς ότι κλείνει δηλ. το θέτεις σε standby και όταν το ανοίγεις δεν κρατά τα αρχεία του torrent?
a) Χρησιμοποιείς εσωτερικό σκληρό δίσκο; Έχω παρατηρήσει ότι όταν δεν του έχεις εσωτερικό σκληρό δίσκο (όπως στην περίπτωσή μου) δεν κρατά μερικές πληροφορίες οι οποίες απαιτούν εσωτερικό δίσκο (torrent, internet radio k.a).
b) ποια έκδοση fw έχεις;

Για το ftp, μάλλον άκρη δεν θα βγάλεις, έχω πετύχει μετά από πάμπολες προσπάθειες με διάφορα λειτουργικά win μέχρι 5MB/sec, συνήθως όμως είναι εκεί που αναφέρεις. Σε όλα αυτά τα μηχανάκια το ftp δεν τραβά...

Προσωπικά, έχω ένα dock station μόνιμα καρφωμένο πάνω του και στο κύριο pc έχω εσωτερικό sata tray σκληρών της thermaltake. Οπότε τα πάντα κουμπώνουν-αφαιρούνται και με αυτό τον τρόπο μεταφέρονται.

Στη διάθεσή σου για οτιδήποτε...
 

billyk

New member
26 July 2010
3
Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση,

Χρησιμοποιώντας το terracopy μεσω samba είμαι στα 5ΜΒ/sec στο τοπικό που μάλλον είναι το όριο του switch.

Το ftp είναι αρκετά πιο αργό.

Η ιδέα ήταν να το χρησιμοποιώ και σαν file-server επομένως το βάλε βγάλε δεν το πολυθέλω.

Έχω το C545 firmware και παρότι οι Ισπανοί με διαβεβαίωσαν ότι το bittorrent client ανοίγει οταν πατάω το power στο τηλεχειριστήριο, στο δικό μου δοκιμασμένα δεν ανοίγει. Πρέπει να πάω στο setup και να το κάνω απο off-on ξανά. Κατόπιν λειτουργεί κανονικά.

Περαν απο τα παραπάνω1 και χωρίς να έχω εμπειρία απο άλλα παρόμοια προϊόντα δεν έχω κάποιο πρόβλημα είναι σουλουπωμένο και αθόρυβο.

1 Και επίσης ότι οι αλλαγές καναλιών DTV κάνουν 1-2sec
 

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,041
Επέλεξε μέσω του μενού του τη λειτουργία copy και κάνε αντιγραφή 1-2 μεγάλες ταινίες σε άλλον υπολογιστή στο δίκτυό σου, κατέγραψε το συνολικό χρόνο που θα κάνει να το αντιγράψει και το μέγεθος που μετέφερε...είναι σίγουρη επιβεβαίωση για την μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς μέσω samba.

Θα προσπαθήσω να του βάλω ένα εσωτερικό δίσκο για να δω εάν το θέμα σου με το torrent θα επιβεβαιωθεί. Στην ουσία από την περιγραφή σου, δεν κρατά on την υπηρεσία torrent και πρέπει κάθε φορά να την ανεβάζεις εσύ, έτσι;

Επίσης κάτι το επιπρόσθετο για σένα επειδή χρησιμοποιείς εσωτερικό δίσκο: πιστεύω να του έχεις βάλει κάτι σε 5400rpm, γιατί διαφορετικά θα απογειώνεται η θερμοκρασία στο εσωτερικό...
 
Last edited:

vromylos

New member
31 July 2010
3
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Κύριοι καλησπέρα,

Κατ´αρχάς φίλε lemon η προσπάθεια και το review σου απίστευτα!!!

Από αυτά που διάβασα για το συγκεκριμένο PVR είμαι στο παρα-τσακ να το παραγγείλω..,

Επειδή όμως το θέλω και για εγγραφές αναλογικά κανάλια -χωρίς πάντως ιδιαίτερες απαιτήσεις- αυτό πως μπορεί να γίνει με το συγκεκριμένο μηχάνημα?

1. Συνδέοντας εξωτερικά έναν άλλο δέκτη?

2.Ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος να γίνει αυτό στην προ-DIGEA εποχή για εμάς εδώ τους ''επαρχιώτες''?

3. Αν συνδέσω π.χ. ένα παλιό αναλογικό αποκωδικοποιητη Filmnet που έχω μεσω scart θα λειτουργήσει?

Ευχαριστώ!
 

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,041
...
2.Ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος να γίνει αυτό στην προ-DIGEA εποχή για εμάς εδώ τους ''επαρχιώτες''?

Μην πτοείσαι και εμείς εδώ οι ψευτοπρωτευουσιάνοι δεν βλέπουμε digea αλλά από την καλή αναλογική μετάδοση (όσοι την έχουμε χωρίς προβλήματα).

Οποιοσδήποτε αναλογικός δέκτης που έχει έξοδο scart, θα συνδεθεί στο Scart in της συσκευής και θα γράψεις σε όποιον δίσκο ή στικάκι έχεις συνδέσει (είτε δίσκος εσωτερικός είτε δίσκος εξωτερικός μέσω usb).
Επίσης είχα δει κάποιες τηλεοράσεις που έδιναν και έξοδο scart. Σε αυτήν την περίπτωση δεν χρειάζεσαι άλλον εξωτερικό αναλογικό δέκτη αλλά σύνδεση αυτής της εξόδου με την scart in του HMR.

Εάν δεν απατώμαι, νομίζω ότι σε αυτήν την περίπτωση της αναλογικής εγγραφής δεν θα έχεις δυνατότητα προγραμματισμού εγγραφής, αλλά δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα σε αυτό...

Πιστεύω να έγινα κατανοητός...
 

vromylos

New member
31 July 2010
3
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Φίλε lemon σε ευχαριστώ! Ειλικρινά μου άνοιξες τα μάτια!

Μπαίνω τώρα να το παραγγείλω από το site της εταιρείας και βλέπω ένα

''νέο'' μοντέλο το HMT600 το οποίο θα είναι έτοιμοπαράδοτο τον Αύγουστο

είναι λίγο πιο φθηνό αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορές έχει από το

ΗΜR-600! (Λίγο προχειροδουλειά το site τους ή μου φαίνεται?):rifle:

Θέλω επίσης να ρωτήσω τι παίζει π.χ. με θέματα εγγυήσεων?

Ουσιαστικά είναι η 1η φορά που αγοράζω κάτι χωρίς επίσημη

αντιπροσωπεία στην Ελλάδα! (Όχι ότι με χαλάει...)
 

sgiak

New member
5 January 2010
24
Ψάχνοντας μέσω διαδικτύου να βρω περί της μαμάς εταιρίας, είδα ότι υπάρχουν συνολικά 4 συσκευές με το ίδιο hw που στηρίζονται στο ίδιο fw (αλλάζει μόνο το λογότυπο της κάθε εταιρίας).
Για την πληροφορησή μας οι πανομοιότυπες συσκευές είναι:
1) http://www.4geek.it/medley-3-mkv/
2) http://www.radiogears.com/itab48_1.html
3) http://www.elliondigital.com/eng/HMR600.htm

Με βάση αυτό που αναφέρει ο lemon μπορείς να πάρεις την ίδια συσκευή με το λογότυπο της ellion από εδώ. Είναι ο επίσημος έλληνας εισαγωγέας και, απ’ όσα γνωρίζω, έχει καλή υποστήριξη.

Lemon, έκανες τίποτα για τη βελτίωση της ψύξης? Το ρωτάω διότι το δικό μου μηχάνημα σκέφτομαι να το αφήνω μόνιμα ανοιχτό. Αν κάνεις κάτι θα σου ήμουν ευγνώμων για οδηγίες και σχετικές φωτογραφίες. (Να επισημάνω ότι έχω βάλει και δίσκο εσωτερικά.)
 

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,041
...Μπαίνω τώρα να το παραγγείλω από το site της εταιρείας και βλέπω ένα ''νέο'' μοντέλο το HMT600 το οποίο θα είναι έτοιμοπαράδοτο τον Αύγουστο είναι λίγο πιο φθηνό αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορές έχει από το ΗΜR-600! ...

- Υπάρχουν διαφορές στο πίσω μέρος - στην ουσία βλέπω απουσία υποστήριξης εγγραφής μέσω video in (composite). Ίσως αμελητέο εάν δεν σε ενδιαφέρει. Κατά τα λοιπά τα βλέπω πανομοιότυπα.


...Lemon, έκανες τίποτα για τη βελτίωση της ψύξης? Το ρωτάω διότι το δικό μου μηχάνημα σκέφτομαι να το αφήνω μόνιμα ανοιχτό. Αν κάνεις κάτι θα σου ήμουν ευγνώμων για οδηγίες και σχετικές φωτογραφίες. (Να επισημάνω ότι έχω βάλει και δίσκο εσωτερικά.)

- Όχι δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα - άλλωστε μόλις γύρισα από διακοπές και το μυαλό μου ήταν αλλού! Το είχα μαζί μου, δούλεψε σε μεγάλους καύσωνες αλλά δεν έκανε κιχ, λόγω θερμοκρασίας. Σίγουρα θα καταπιαστώ από φθινόπωρο και θα δω τι βελτιώσεις μπορούμε να έχουμε.

Ψάχνοντας σήμερα μετά από ένα μήνα απουσίας, είδα νέο fw (557). Ψάχνοντας από εδώ και από κει για τις προσθήκες βρήκα τα παρακάτω:


  1. .support Vietnamese OSD
  2. .correct browsing Data Disc and DVD-VIDEO Disc
  3. .correct problem which don't go to standby when ODD working
  4. .correct problem browsing DVD with Thumbnail mode
  5. .correct problem showing thumbnail with extention over
  6. .correct thumbnail mode when decode image and show file info simultaneousl
  7. .add hot key to switch the Thumbnail<->List mode
  8. .add source name(DTV channael name or source) on recording title
  9. .change DTV source name as DTV CH name in T-REC menu
  10. .support non-latin letters on VFD
  11. .add 16:9 Full Screen mode You can find how to enjoy them in the attached upgrade function manual.

από άλλη πηγή:
1) Hot Key (Goto) to toggle the Video Thumbnail and File list in Movie Tap
2) Video Icon mode for m2ts file
3) 16:9 Full screen as default aspect ratio for showing full screen no matter which
aspect ratio of the source in wide TV.
4) Recording title name with TV channel name.
5) Displaying TV channel name in the recording source of timer recording menu.
6) VFD display change to Capital letter to showing French Special characters

Αν και δεν είναι αυτές που ανέμενα, είναι ενθαρυντικό ότι ακόμη υποστηρίζεται με σχεδόν μηνιαίες αναβαθμίσεις.
 
Last edited:

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,041
Ευχαριστώ Τάσο,

όπως τα λες ούτε κουβέντα και δεν νομίζω να προσανατολιστούν προς τα εκεί για το μέλλον.
Κάποιος τρίτος τους τα φτιάχνει και ακόμη ψάχνω να βρω ποιος...
 

nounoukos

New member
22 January 2009
16
Φιλε lemon, συγχαρητηρια για το review του 600W. αψογο...
Χρησιμοποιω εδω και ενα χρονο το Iamm NTR82 με παρομοια χαρακτηριστικα,
(εκτος coaxial ψηφιακης και αρκετο θορυβο)
Ενδιαφερομαι ΜΟΝΟ για αναπαραγωγη 2tb FLAC αρχειων απο σκληρο.
Το ζητουμενο ειναι η πιο audiophile stereo αναπαραγωγη ενος player, με οσο δυνατον λιγοτερο θορυβο. Τρεις ερωτησεις για σενα...
1) Το 600W μπορει να δωσει USB σε εξωτερικο DAC?
2) Αναφερεις οτι το DAC του 600W είναι της Cirrus Logic CS 4352-CZZ, 192KHz με 2VRms αναλογικής εξόδου, το οποίο επιδέχεται εύκολη αναβάθμιση.
Μηπως θα μπορουσες να φωτισεις λιγο περισσοτερο για την αναβαθμιση?
3) θα μπορουσε να γινει κατι αντιστοιχο στον Iamm NTR82?
Ευχαριστω προκαταβολικα.
 

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,041
Αγαπητέ nounoukos,
μου θέτεις αγαπημένα ερωτήματα audio φύσεως.

Λοιπόν
1) εδώ δεν νομίζω ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή media player που να εξαγάγει το stream μέσω usb, όπως στα pc. Μα θα μου πεις υπολογιστές είναι και τα media player! Ναι αλλά ειδικών απαιτήσεων και με πολύ συγκεκριμένο λειτουργικό.
2) Η αναβάθμιση στην οποία αναφερόμουν ήταν η απευθείας οδήγηση της εξόδου του, παρακάπτοντας το οποιοδήποτε αναλογικό σταδιό του. Συνήθως αυτή η διαδικασία είναι εύκολη στα dac-chip που έχουν έξοδο τάσης. Αρκεί τα Vrms να είναι ικανά προς οδήγηση (και εδώ είναι με το παραπάνω)...οπότε ένας ποιοτικός πυκνωτής στο σήμα για αποκοπή της όποιας dc τάσης, φθάνει με το παραπάνω και δίνει καλύτερα αποτελέσματα από τα μέτρια αναλογικά στάδια που σχεδιάζονται με γνώμωνα την 100% κάλυψη των προενισχυτών της αγοράς.
Θέλει όμως ψάξιμο για τα χαρακτηριστικά του dac-chip και ψάξιμο για την πορεία του σήματος μετά το dac-chip - δεν το έχω ψάξει ακόμη, γιατί βολεύομαι καλά με την έξοδο του ψηφιακού σήματος και χρήση εξωτερικού dac.
Πληροφοριακά η αναλογική έξοδος του HMR-600 είναι καλύτερη από την αναλογική έξοδο ενός παλαιότερου media player που διαθέτω του egreat 31b.
3) Δεν ξέρω τι φορά το Iamm NTR82. Εάν έχει dac-chip με έξοδο τάσης (κατά 90% τέτοιο θα φορά) με ικανή τάση εξόδου τουλάχιστον 1Vrms και η είσοδος του ολοκληρωμένου σου ή προενισχυτή σου είναι "εύκολη" (ως προς την αντίσταση), τότε γιατί όχι; Είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί και εάν δεν σου αρέσει εύκολα και πάλι επανέρχεσαι στα της αρχικής κατασκευής.

Επιπρόσθετα για το αθόρυβο της υπόθεσης, για τη σωστή ακρόαση και στα πιο χαμηλά περάσματα της μουσικής και το πιο θορυβώδες player γίνεται τάφος, αρκεί να το θέλεις μόνο για μουσική. Χρησιμοποιείς εξωτερικό δίσκο για να μην ανεβάζει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του media player και τοποθετείς εν σειρά στην παροχή του ανεμιστήρα μία αντίσταση περιορισμού της τάσης. Ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει σε χαμηλότερες στροφές και πρακτικά θα γίνει αθόρυβος...έτσι απλά!
 

nounoukos

New member
22 January 2009
16
Φιλε Lemon,
Σ'ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σου, ησουν απολυτα διαφωτιστικος.
Εαν δεν καταχρωμαι το χρονο και τις γνωσεις σου δυο ακομα ερωτησεις επι του αυτου..
1) Η αναβαθμιση αφορα τη χρηση του internal dac.
Για τη χρηση εξωτ. dac : Ποσο επεμβαινει ενα player (σαν το 600W) στο σημα εως τις ψηφιακες εξοδους του ? Η διαφορα ειναι ακουστη?
2) Αν ναι, ποιο player νομιζεις κανει τη διαφορα? (στις ψηφιακες)
Συγνωμη αν σε κουρασα.
 

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,041
Κάθε άλλο, χαρά μου είναι να μιλάω για audio θέματα...
Ναι για το εσωτερικό dac αναφέρομαι (για αυτό στο έγραψα dac-chip). Ως προς τη ψηφιακή έξοδο, έχω την εντύπωση ότι τα media player δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους - σε δοκιμές τουλάχιστον σε 4 διαφορετικά media players δεν ακούσαμε κάτι το διαφορετικό (ακουστό τουλάχιστον).
Στα media δεν είναι τα πράγματα όπως στα cd-player, όπου μεταξύ των transprort είχες διαφορές στον τρόπο που "έβγαινε" το ψηφιακό σήμα (jitter). Στα media player δεν υπάρχει jitter ή είναι ελάχιστο.

Βέβαια σε αυτό το θέμα έχω και εγώ τις απορίες μου για τον παρακάτω λόγο. Εάν σε ένα media player του ζητήσεις να παίξει ένα βίντεο με ήχο DTS και ταυτοχρόνως μέσω της ψηφιακής εξόδου του, οδηγήσεις το audio μέρος του (LPCM) σε ένα εξωτερικό δικάναλο dac, θα παρατηρήσεις ότι δεν μπορείς να επέμβεις στο volume του αρχείου. Δηλ. όσο και να πατάς το volume του media, αυτό θα παραμείνει ανεπηρέαστο.
Θα έλεγα ότι το σωστό αυτό είναι, δηλαδή το ψηφιακό σήμα να βγαίνει ανηπεράστο (bit perfect) από κάθε είδους εσωτερική παρέμβαση του media. Αυτό το φαινόμενο δεν συμβαίνει όμως στην αναπαραγωγή των καθαρά audio αρχείων (HD flac για παράδειγμα), όπου εάν οδηγήσεις το lpcm ψηφιακό σήμα στο εξωτερικό dac, μπορείς μέσω του τηλεχειριστηρίου του dac να επηρρεάσεις τo vol της εξόδου.
Αυτό το έχω παρατηρήσει σε αρκετά media player να συμβαίνει. Ακόμα και σε ερώτησή μου προς τους κατασκευαστές, ποτέ δεν πήρα μια απάντηση που να εξηγεί το φαινόμενο - συνήθως απαντούσαν άσχετα πράγματα, σαν να μη καταλάβαιναν το φαινόμενο.
 

nounoukos

New member
22 January 2009
16
Φιλε Lemon,
Σ'ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις
Σε τεστ μεταξυ Denon 4306 και Iamm NTR82
(σε ακροαση ιδιου ιντερνετικου σταθμου) με σημα απο ψηφιακες, ο Denon ηταν ελαφρα καλυτερος σε ολα.
Τελος παντων.
Καλες ακροασεις...