Παναγόπουλος-Κούνεβα: η ζωή τους έχει διαφορετική αξία;

christos

Supreme Member
6 August 2006
5,483
πέρα μαχαλάς
Σχόλιο του Στέλιου Κούλογλου

Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκαν δύο εγκλήματα με κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις. Η απαγωγή του εφοπλιστή Π.Παναγόπουλου και η απόπειρα δολοφονίας της συνδικαλίστριας Κ.Κούνεβα.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η πρώτη περίπτωση υπογράμμισε τα -συχνά τον τελευταίο καιρό- περιστατικά απαγωγών και την αύξηση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα.Η δεύτερη αφορούσε κυκλώματα εκμετάλλευσης της ανθρώπινης εργασίας που θέλουν να χτυπήσουν με όλα τα μέσα την συνδικαλιστική δράση.Ηταν ομολογουμένως ένα σπάνιο συμβάν για τα ελληνικά δεδομένα.

Η απαγωγή υπερκαλύφθηκε από όλα τα ΜΜΕ και υπάρχουν μια σειρά από λόγοι για αυτό: αφορούσε ένα εξέχων μέλος του επιχειρηματικού κόσμου, στην υπόθεση παίζονταν πολλά χρήματα και οι σχετικές ιστορίες θυμίζουν κινηματογραφική ταινία με αρχή και τέλος, απ αυτές που αγαπούν αναγνώστες και τηλεθεατές. Η δολοφονική επίθεση εναντίον της Κ.Κούνεβα θα είχε περάσει σχεδόν απαρατήρητη, αν δεν συντηρούνταν στο προσκήνιο από ειδήσεις κυρίως στο διαδίκτυο και σε κάποιες εφημερίδες καθώς και από μικρές ομάδες ανθρώπων που συμπαραστάθηκαν στην συνδικαλίστρια.

Πέρα από τις συνηθισμένες υπερβολές ορισμένων μέσων ενημέρωσης ,το πρόβλημα δεν είναι η υπερκάλυψη της υπόθεσης Παναγόπουλου. Αλλωστε με τις δηλώσεις που έκανε μετά την απελευθέρωση του, το θύμα έδειξε ότι είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος που δεν είναι τυχαίο ότι έφτασε στην θέση που έφτασε.

Ομως και η Κ. Κούνεβα είναι μία αξιοπρεπής γυναίκα: καθηγήτρια στη Βουλγαρία, αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στην Ελλάδα λόγω της άθλιας κατάστασης της χώρας της, βρήκε δουλιά για να θρέψει την οικογένεια της και αποφάσισε να πάρει μέρος στον συνδικαλισμό για να αντιδράσει σε συνθήκες εργασίας που-με τις ευλογίες του Ελληνικου Δημοσίου- θυμίζουν όλο και περισσότερο 19ο αιώνα.

Οπως μάλιστα αποκαλύφθηκε τόσο από τις συναδέλφους της όσο και από συνεντεύξεις που είχε δώσει(δες διπλανές στήλες) η Κούνεβα δεχόταν συνεχείς απειλές για την ζωή της. Αν ο κ.Παναγόπουλος είχε δεχθεί παρόμοιες για την δική του, πιθανότατα θα είχε πάρει -και σωστά- κάποια μέτρα. Η φτωχή καθαρίστρια δεν είχε τα μέσα να προφυλαχθεί. Επρεπε είτε να σταματήσει τις δραστηριότητες της και να σκύψει το κεφάλι ή να μείνει πιστή σε αυτά που πίστευε, στους συναδέλφους της και κύρίως στην αξιοπρέπεια που πρέπει να έχει ένας πολίτης του 21ου αιώνα. Παρ όλα αυτά´ η ιστορία μιας μικρής ηρωίδας ελάχιστα συγκίνησε τα δημοσιογραφικά λαγωνικά-ούτε καν τις εκπομπές που πουλάνε ανθρώπινο πόνο κάθε απόγευμα.

Το μέγεθος του εγκλήματος δεν ήταν επίσης το ίδιο: στη μια περίπτωση είχαμε μια απαγωγή που πιθανότατα θα είχε αίσιο τέλος αν η οικογένεια πλήρωνε τα λύτρα. Στην άλλη ένα βαρύτερο έγκλημα, μια απόπειρα δολοφονίας με βιτριόλι με το θύμα να χαροπαλεύει ακόμη. Με αδέξιο τρόπο έγινε προσπάθεια η υπόθεση Παναγόπουλου να συσχετιστεί με την τρομοκρατία χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη. Αντίθετα η περίπτωση Κούνεβα αποτελεί και χαρακτηριστική περίπτωση τρομοκρατίας, αν μετά τον πόλεμο στη Γάζα και τον «πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας « του Μπους έχει πλέον απομείνει κάποιο νόημα σε αυτή τη λέξη.Περιέργως(;) οι τρομολάγνοι των παραθύρων αγνόησαν το περιστατικό.

Ζούμε στην κοινωνία του θεάματος και πολλά από τα προηγούμενα είναι αναπόφευκτα. Αν κάτι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί είναι η διαφορετική αντίδραση της αστυνομίας στις δύο υποθέσεις που είχε να εξιχνιάσει. Για τον Παναγόπουλο κινητοποιήθηκαν δεκάδες,αν όχι εκατοντάδες αστυνομικοί που άρχισαν να ερευνούν από παλιότερες υποθέσεις μέχρι κρατούμενους στις φυλακές και να εξετάζουν υπόπτους και συγγενείς.

Για την Κούνεβα δεν χρειαζόταν να ερευνηθεί η μισή Ελλάδα: τόσο η ίδια όσο και οι συνάδελφοι της ήξεραν από που προέρχονταν οι απειλές. Θα αρκούσαν μερικές προσαγωγές και ανακρίσεις για να εντοπιστούν οι δράστες. Ομως η εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση επέστρεψε στην Ασφάλεια τη δικογραφία που της διαβιβάστηκε, ζητώντας από τους αρμόδιους αξιωματικούς να συμπεριλάβουν στον φάκελο καταθέσεις και άλλων αυτοπτών μαρτύρων, αποτελέσματα νέων εργαστηριακών εξετάσεων αλλά και κατάθεση της ίδιας της κ. Κούνεβα, αν αυτό καταστεί εφικτό.

Είναι προφανές ότι η Αστυνομία ερεύνησε την υπόθεση πλημμελώς. Δεν είναι γνωστό αν αυτό έγινε με εντολή των πολιτικών της προιστάμενων, που σίγουρα δεν τόνισαν στους αστυνομικούς αρχηγούς την σημασία που έχει το πρωτοφανές περιστατικό για τις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες στην χώρα. Αν όμως η Αστυνομία ήθελε πράγματι να αλλάξει την εικόνα της μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, θα έπρεπε να επιδείξει ανάλογο ζήλο με αυτόν που έδειξε στην υπόθεση Παναγόπουλου.Και όχι να προσπαθήσει να την κλείσει στα γρήγορα.
http://www.tvxs.gr/v3734
 

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Μιλώντας καθαρά σε επίπεδο επικοινωνίας, ναι, άλλη δημοσιότητα έχει η απαγωγή (η όποια απαγωγή) και άλλη η απόπειρα δολοφονίας συνδικαλιστή/συνδικαλίστριας, ντόπιας ή μετανάστριας. Κι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού. Δυστυχώς ή ευτυχώς (η βιβλιογραφία δεν έχει καταλήξει ακόμη) η υπόθεση απαγωγή τραβά την προσοψή του 30% του κοινού στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ κι όχι μόνο για την είδηση, αλλά και για το follow up της είδησης, ενώ η αίτηση για επιπλέον πληροφορία ξεπερνά το 50%, ποσοστό που είναι τεράστιο σε σχέση με το 5 που βλέπουμε για τρέχοντα ζητήματα, 10-15% για πρόσωπα gossip ντόπια ή ξένα. Αυτή είναι η κατάσταση και η οποία ορίζεται έτσι τόσο από τα μέσα ενημέρωσης (θέμα σε εξέλιξη, άρα πολλά δελτία σε συνεχόμενες μέρες), όσο και από το κοινό που διψά για πληροφόρηση για τέτοιες υποθέσεις.


Η δημοσιότητα του προσώπου δεν παίζει κανένα ρόλο. Θα θυμίσω ότι και ο Μυλωνάς και ο Παναγόπουλος δεν είναι σταρ της ΤV, το αντίθετο θα έλεγα, ενώ μεγάλη δημοσιότητα είχαμε και στις λεωφοριοπειρατείες το 2005 (αποτυχημένη) και στις δυο προηγούμενες στη βόρειο Ελλάδα (με νεκρούς).
 

Photis

Supreme Member
4 July 2006
4,796
behind the camera
Μα είναι προφανείς οι λόγοι που μια απαγωγή σε εξέλιξη έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα ΜΜΕ. Πρόκειται για μια είδηση που έχει διάρκεια και μπορεί να καταλάβει περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο με ελάχιστο κόστος παραγωγής, ενώ την ίδια στιγμή ο κόσμος έχει την περιέργια να μάθει πως εξελίσσεται το όλο γεγονός. Ταυτόχρονα σαν εγκλήματα δεν έχουν την ίδια απήχηση στην ψθχοσύνθεση του μέσου θεατή. Στην μεν απαγωγή ο θεατής μπορεί ακόμα και να ταυτιστεί -είτε με το θύμα είτε με τον θύτη- ενώ στην απόπειρα δολοφονίας κάτι τέτοιο απαντάται λιγότερο συχνά.

Το θέμα όμως δεν είναι τόσο τα ΜΜΕ, αλλά η αντίδραση του κοινού στο πρόγραμμά τους. Πόσους για παράδειγμα αφορά άμεσα η απαγωγή και πόσους το χτύπημα στον συνδικαλιστή; Σαφώς περισσότερους αφορά η δεύτερη περίπτωση αν το δούμε αντικειμενικά και λάβουμε υπ'όψην τα συμφέροντα του καθενός. Για εμένα αγγίζει τα όρια της παράνοιας το να κρέμμεται το κοινό από τους τηλεοπτικούς δέκτες για να μάθει τί απέγινε ο Παναγόπουλος, και ταυτόχρονα να αδιαφορεί για το χτύπημα (όχι την κατάσταση της υγείας της) στην Κούνεβα. Γιατί τον κόσμο κανονικά αυτό που πρέπει να τον αφορά είναι το χτύπημα ενάντια στα εργασιακά του δικαιώματα με μαφιόζικο τρόπο. Προσωπικά χαλαρά θα τα έσπαγα κανονικά μετά από τέτοιο χτύπημα. Αυτά σαν πρώτες σκέψεις...
 
27 June 2006
7,771
Αν είχε απαχθεί η Κούνεβα και είχε φάει το βιτριόλι ο εφοπλιστής αποκλείεται να ακούγαμε πρωί μεσημέρι βράδυ για τους απαγωγείς και τα κρυσφήγετα.

Ίδια στάση με τα ΜΜΕ τηρεί και η αστυνομία. Ορκίζεται να ανακαλύψει τους υπεύθυνους της απαγωγής Παναγόπουλου την ίδια ώρα που αμφιβάλλω αν διεξάγεται έστω και υποτυπωδώς οποιαδήποτε έρευνα για να βρουν τους σπιούνους που κατέστρεψαν τη γυναίκα, βάλλοντας εμμέσως σε κάθε συνδικαλιστική φωνή.

Σαφέστατη η διάκριση λοιπόν και εσκεμμένη.
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
Το ότι για τα τηλεοπτικά κανάλια οι ζωές των ανθρώπων δεν είναι ίσες σε αξία, δεν είναι λίγο-πολύ δεδομένο; Προς τι η έκπληξη; Πουθενά δεν τηρείται κάποια ισότητα, ώστε να μας κάνει και αυτή η περίπτωση ιδιαίτερη εντύπωση. Ξεκινήστε από το ότι ασχολούνται διαρκώς με τους ίδιους και τους ίδιους "καλλιτέχνες" (ακόμη και με τα εισαγωγικά, στενάζει η λέξη από τη χρήση που της επιφυλάσσω).

Ε δεν θα απολογηθώ όμως και γι' αυτό. Και για να μιλήσω για εμένα, για την Κούνεβα διάβασα ολόκληρα τα σχετικά άρθρα, ενώ για τον Παναγόπουλο αρκέστηκα στον τίτλο του πρωτοσέλιδου και το προσπέρασα σαν είδηση. Από εκεί και πέρα, τι με νοιάζει για το πού έδωσαν βάρος και πού όχι τα ΜΜΕ....
 

alfaalfa

AVClub Enthusiast
27 June 2006
1,279
Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Ο σημερινός πολίτης γενικά «νοιώθει» ασφαλής . (το αν πράγματι είναι αφορά άλλη κουβέντα.).
Ο πολίτης νοιώθει ότι τίποτα ΔΕΝ βλάπτει ή επηρεάζει την καθημερινότητα του που είναι θωρακισμένη από τα παγκόσμια ή ελληνικά γεγονότα. (πολύ λανθασμένα φυσικά). Ζεί σε ένα δήθεν ανεπηρέαστο μικρόκοσμο μαλθακότητας – και νομίζει ότι τα γεγονότα πάντα αφορούν «κάποιους άλλους».

Σαν συνέπεια αυτού επιλέγει μέσω των ΜΜΕ κυρίως να ψυχαγωγείται και δευτερευόντως (ή καθόλου) να ενημερώνεται για θέματα που τον αφορούν. Γιαυτό παρατηρούμε ότι βασικά τα δελτία ειδήσεων έχουν (φτηνο)ψυχαγωγικό χαρακτήρα , όλο και περισσότερο.

Έτσι ασχολούμαστε περισσότερο με την γυναίκα του Σαρκοζί παρά με την πολιτική του Σαρκοζί., για παράδειγμα. Εφόσον τα τηλεοπτικά μέσα «πουλάνε» εμπόρευμα και όχι ενημέρωση. (το ίδιο και με την κόρη του Ρουβά , τη σύζυγο του Καραμανλή, τη παράβαση του Καρβέλα , το διαζύγιο του Κούγια κλπ .κλπ.)

Στα πλαίσια αυτά η απαγωγή του Παναγόπουλου τον ψυχαγώγησε πολύ καλύτερα εφόσον έχει κάτι από δυναστεία και χλιδή-γκλαμουριά , απότι η κακοποίηση της καθαρίστριας που φυσικά τον αφορά μεν περισσότερο αλλά ΔΕΝ έχει διασκέδαση και κλειδαρότρυπα.
 
Last edited:

BIOS

AVClub Fanatic
19 June 2006
15,781
Σχόλιο του Στέλιου Κούλογλου
...
Οπως μάλιστα αποκαλύφθηκε τόσο από τις συναδέλφους της όσο και από συνεντεύξεις που είχε δώσει(δες διπλανές στήλες) η Κούνεβα δεχόταν συνεχείς απειλές για την ζωή της. Αν ο κ.Παναγόπουλος είχε δεχθεί παρόμοιες για την δική του, πιθανότατα θα είχε πάρει -και σωστά- κάποια μέτρα. Η φτωχή καθαρίστρια δεν είχε τα μέσα να προφυλαχθεί. Επρεπε είτε να σταματήσει τις δραστηριότητες της και να σκύψει το κεφάλι ή να μείνει πιστή σε αυτά που πίστευε, στους συναδέλφους της και κύρίως στην αξιοπρέπεια που πρέπει να έχει ένας πολίτης του 21ου αιώνα. Παρ όλα αυτά´ η ιστορία μιας μικρής ηρωίδας ελάχιστα συγκίνησε τα δημοσιογραφικά λαγωνικά-ούτε καν τις εκπομπές που πουλάνε ανθρώπινο πόνο κάθε απόγευμα.
...
http://www.tvxs.gr/v3734

Oλα τα @#$#@ρεμάλια ιδιώτες δημοσιογράφοι, δικηγόροι κλπ που έχουν 24ωρη ατομική αστυνομική φύλαξη από αστυνομικούς που τους πληρώνει ο ελλ.λαός, έχουν -υποτίθεται- αποδεδειγμένα απειληθεί για την ζωή τους...
Θα ήθελα πολύ να δω πως θα αντιδράσει το σύστημα στην παράνω περίπτωση (αν φυσικά το επιθυμεί και η ίδια)... Μα πολύ θα ήθελα να το δω... !
 

Photis

Supreme Member
4 July 2006
4,796
behind the camera
Αν είχε απαχθεί η Κούνεβα και είχε φάει το βιτριόλι ο εφοπλιστής αποκλείεται να ακούγαμε πρωί μεσημέρι βράδυ για τους απαγωγείς και τα κρυσφήγετα.

Ίδια στάση με τα ΜΜΕ τηρεί και η αστυνομία. Ορκίζεται να ανακαλύψει τους υπεύθυνους της απαγωγής Παναγόπουλου την ίδια ώρα που αμφιβάλλω αν διεξάγεται έστω και υποτυπωδώς οποιαδήποτε έρευνα για να βρουν τους σπιούνους που κατέστρεψαν τη γυναίκα, βάλλοντας εμμέσως σε κάθε συνδικαλιστική φωνή.

Σαφέστατη η διάκριση λοιπόν και εσκεμμένη.

Κώστα είσαι λάθος 100% όσον αφορά τα ΜΜΕ. Θες μια απόδειξη; Πόσο χρόνο βλέπαμε στα ΜΜΕ την υπόθεση του μικρού Άλεξ; Η Νατέλλα σε τι ακριβώς διέφερε από την Κωνσταντίνα;

Για την αστυνομία βέβαια δεν νομίζω να έχεις και άδικο. Μην σου πω ότι δεν θα μου κάνει καμία έκπληξη αν ο θύτης έχει και πάρε δώσε με ένστολους.
 
Last edited:
16 July 2006
7,501
HAMBURG
Απάντηση: Re: Παναγόπουλος-Κούνεβα: η ζωή τους έχει διαφορετική αξία;

Μα είναι προφανείς οι λόγοι που μια απαγωγή σε εξέλιξη έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα ΜΜΕ. Πρόκειται για μια είδηση που έχει διάρκεια και μπορεί να καταλάβει περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο με ελάχιστο κόστος παραγωγής, ενώ την ίδια στιγμή ο κόσμος έχει την περιέργια να μάθει πως εξελίσσεται το όλο γεγονός. Ταυτόχρονα σαν εγκλήματα δεν έχουν την ίδια απήχηση στην ψθχοσύνθεση του μέσου θεατή. Στην μεν απαγωγή ο θεατής μπορεί ακόμα και να ταυτιστεί -είτε με το θύμα είτε με τον θύτη- ενώ στην απόπειρα δολοφονίας κάτι τέτοιο απαντάται λιγότερο συχνά.

Το θέμα όμως δεν είναι τόσο τα ΜΜΕ, αλλά η αντίδραση του κοινού στο πρόγραμμά τους. Πόσους για παράδειγμα αφορά άμεσα η απαγωγή και πόσους το χτύπημα στον συνδικαλιστή; Σαφώς περισσότερους αφορά η δεύτερη περίπτωση αν το δούμε αντικειμενικά και λάβουμε υπ'όψην τα συμφέροντα του καθενός. Για εμένα αγγίζει τα όρια της παράνοιας το να κρέμμεται το κοινό από τους τηλεοπτικούς δέκτες για να μάθει τί απέγινε ο Παναγόπουλος, και ταυτόχρονα να αδιαφορεί για το χτύπημα (όχι την κατάσταση της υγείας της) στην Κούνεβα. Γιατί τον κόσμο κανονικά αυτό που πρέπει να τον αφορά είναι το χτύπημα ενάντια στα εργασιακά του δικαιώματα με μαφιόζικο τρόπο. Προσωπικά χαλαρά θα τα έσπαγα κανονικά μετά από τέτοιο χτύπημα. Αυτά σαν πρώτες σκέψεις...


σιγα μη νοιαστουμε για την Κουνεβα .......:slapface:


εδω ο ανθρωπος μπηκε σε πορτ μπαγκαζ και εμεις κοιταμε την παλιομεταναστρια / συνδικαλιστρια/καθαριστρια ;;;








ναι εχει διαφορα η ζωη τους !

ιδια ειναι του εφοπλιστου ιδια της καθαριστριας;


τοση που ακομα και εμεις οι ιδιοι καρφωθηκαμε να δουμε τον εφοπλιστη στα καναλια ....
και εγω ! βεβαιως βεβαιως !


την Κουνεβα την ξεχασα ..... μολις σημερα ειδα στις εφημεριδες οτι θα γινουν κινητοποιησεις σε καποιες πολεις για συμπαρασταση .......


ειμαστε τελικα για κλωτσιες ;;

τοσο λιγο μας ενδιαφερει το τι μας ετοιμαζουν στον εργασιακο βιο;;


καλα παμε........
 
17 June 2006
62,722
Χολαργός
Καί τών δυό η Ζωή έχει την ίδια αξία.
Ο Κούλογλου έχει αρχίσει μετά την απόλυσή του να λαϊκίζει άσχημα...Και έτσι δίνει την δυνατότητα να ακούγονται ´φωνές´περί τής Καθαρίστριας και τού Εφοπλιστή λές και οι ιδιότητες προσδιορίζουν τήν Ανθρώπινη Ζωή .
Μάλιστα στό άρθρο του ο Κούλογλου ´αποφαίνεται´πώς ο Παναγόπουλος φαινεται ´ευγενής άνθρωπος´μετά τίς δηλώσεις πού έκανε.Η λαϊκιστικη υποψία περί Πλούσιου Παναγόπουλου πού μικραίνει μετά τίς δηλώσεις του και Μόνο.................
Ελπίζω εάν η Κουνεβα συνέλθει νά μήν τη εκθέσει στον διαδικτυακό του χώρο παραμορφωμένη και τυφλωμένη .
Και μιά ερώτηση ακομα στον κυριο Κούλογλου..
Η Ζωή τού Οτσαλάν έχει τήν ίδια αξία ή όχι μέ την Ζωή τής Κούνεβα??
Γιατί τον θυμαμαι μετά την παράδοση Οτσαλάν να τρέχει στην Τουρκία και νά προσπαθεί να αποδείξει πώς σωστά παραδόθηκε ο Οτσαλάν...
Σημειωτέον πώς σε άλλο thread έχω γράψει πώς για μένα η Κωνσταντίνα Κούνεβα είναι το πραγματικό πρόσωπο τής Χρονιάς 2008.
 

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Θα θυμίσω ότι στις λεωφορειοπειρατίες της προηγούμενης δεκαετίας, παρότι μετείχαν απλοί άνθρωποι από χωριά ως θύματα και οι απαγωγείς ήταν Αλβανοί, δόθηκε τεράστια δημοσιότητα, η οποία συνεχίστηκε πολλές μέρες μετά το συμβάν.

Όταν το απρόοπτο, το οποίο είναι προδιαγραμμένο ότι θα έχει εξέλιξη, όπως πολύ σωστά παρατηρησε ο Φώτης, θα έχει μεγάλη δημοσιότητα, ακόμη κι αν τα θύματα είναι άνθρωποι της καθημερινότητας και της διπλανής πόρτας. Το πρόβλημα είναι η αντίδραση του κοινού, που ρουφά αυτές τις ειδήσεις κι όχι τα ΜΜΕ.
 

christos

Supreme Member
6 August 2006
5,483
πέρα μαχαλάς
Re: Απάντηση: Παναγόπουλος-Κούνεβα: η ζωή τους έχει διαφορετική αξία;

Καί τών δυό η Ζωή έχει την ίδια αξία.
Ο Κούλογλου έχει αρχίσει μετά την απόλυσή του να λαϊκίζει άσχημα...Και έτσι δίνει την δυνατότητα να ακούγονται ´φωνές´περί τής Καθαρίστριας και τού Εφοπλιστή λές και οι ιδιότητες προσδιορίζουν τήν Ανθρώπινη Ζωή .
Μάλιστα στό άρθρο του ο Κούλογλου ´αποφαίνεται´πώς ο Παναγόπουλος φαινεται ´ευγενής άνθρωπος´μετά τίς δηλώσεις πού έκανε.Η λαϊκιστικη υποψία περί Πλούσιου Παναγόπουλου πού μικραίνει μετά τίς δηλώσεις του και Μόνο.................
Ελπίζω εάν η Κουνεβα συνέλθει νά μήν τη εκθέσει στον διαδικτυακό του χώρο παραμορφωμένη και τυφλωμένη .
Και μιά ερώτηση ακομα στον κυριο Κούλογλου..
Η Ζωή τού Οτσαλάν έχει τήν ίδια αξία ή όχι μέ την Ζωή τής Κούνεβα??
Γιατί τον θυμαμαι μετά την παράδοση Οτσαλάν να τρέχει στην Τουρκία και νά προσπαθεί να αποδείξει πώς σωστά παραδόθηκε ο Οτσαλάν...
Σημειωτέον πώς σε άλλο thread έχω γράψει πώς για μένα η Κωνσταντίνα Κούνεβα είναι το πραγματικό πρόσωπο τής Χρονιάς 2008.

Νομιζω οτι δεν πρεπει να μας αποσπα την προσοχη ο Κουλογλου αλλα η βαρβαρη αδιαφορια απεναντι στην κα Κούνεβα .


Εγω προσωπικα αδυνατω να καταλαβω πως ειναι δυνατον να θαβεται το θεμα της Κουνεβα.
Ειναι ενα συμβαν που ειναι προσβλητικο για την Ελλαδα το οτι συνεβη και ταπεινωτικο γιατι δεν γινεται τιποτα αφου συνεβη.
 

Photis

Supreme Member
4 July 2006
4,796
behind the camera
Και για να απαντήσω και στο ερώτημα του Σπύρου, σαφέστατα ο Οτσαλάν -με όρους θεαματικότητας στα ΜΜΕ, έχει σαφώς μεγαλύτερη αξία από την Κούνεβα. Το τι στάση θα κρατήσει ο καθένας μας απέναντι στην όποια Κούνεβα και τον όποιον Οτσαλάν, απλά μας χαρακτηρίζει. Δεν αναιρείται όμως επ' ουδενί το φαινόμενο να θάβονται ειδήσεις που αφορούν σε καταπάτηση των συνδικαλιστικών και εργατικών δικαιωμάτων από ΜΜΕ με τελείως επιλεκτικά ανακλαστικά. Επιλεκτικά όμως όχι όσον αφορά πρόσωπα, αλλά όσο αφορά θέματα και θεαματικότητες. Αν αύριο το κέντρο γινόταν πάλι πεδίο μάχης ως αντίδραση για αυτό που έγινε στην Κούνεβα, θα είχαμε πρωτοσέλιδα και πρώτα θέματα στο δελτίο ειδήσεων. Αν όμως μαζεύονταν 5000 άνθρωποι και διαμαρτύρονταν ειρηνικά, η είδηση θα πέρναγε στα ψηλά (όπως και έγινε δηλαδή).
 

christos

Supreme Member
6 August 2006
5,483
πέρα μαχαλάς
Θα θυμίσω ότι στις λεωφορειοπειρατίες της προηγούμενης δεκαετίας, παρότι μετείχαν απλοί άνθρωποι από χωριά ως θύματα και οι απαγωγείς ήταν Αλβανοί, δόθηκε τεράστια δημοσιότητα, η οποία συνεχίστηκε πολλές μέρες μετά το συμβάν.

Όταν το απρόοπτο, το οποίο είναι προδιαγραμμένο ότι θα έχει εξέλιξη, όπως πολύ σωστά παρατηρησε ο Φώτης, θα έχει μεγάλη δημοσιότητα, ακόμη κι αν τα θύματα είναι άνθρωποι της καθημερινότητας και της διπλανής πόρτας. Το πρόβλημα είναι η αντίδραση του κοινού, που ρουφά αυτές τις ειδήσεις κι όχι τα ΜΜΕ.

Δεν νομιζω οτι ισχυει κατι τετοιο , κατ αρχην τα δεν ασχολουνται με την αποψη του θεατη απλως την διαμορφωνουν αναλογα με τα συμφεροντα
τους .Συμφερον ειναι και το να ενοχλησουν οσον το δυνατον λιγοτερο κανοντας τον λιγοτερο δυνατο κοπο .Γι αυτο κυνηγουν τις θεαματικες ειδησεις (τυπου αμερικανικης ταινιας )
Το προβλημα με την κα Κουνεβα ειναι κατ αρχην οτι απο την φυση του το συμβαν δεν εχει κατι θεαματικο.Αντιθετως ειναι αποκρουστικο .Αρα δεν εχουν κατ αρχη καποιο ειδους θεαματικο πλανο να δειξουν (σφαιρες αυτοκινητα μυστηριο κλπ), και δεν εχει σασπενς ...
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
Re: Απάντηση: Παναγόπουλος-Κούνεβα: η ζωή τους έχει διαφορετική αξία;

Ειναι ενα συμβαν που ειναι προσβλητικο για την Ελλαδα το οτι συνεβη και ταπεινωτικο γιατι δεν γινεται τιποτα αφου συνεβη.

Είναι προσβλητικό για την Ελλάδα το ότι υπάρχουν μπράβοι και "νονοί"; Προσβλητικό για την Αστυνομία και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης που δεν καταφέρνει να διώξει μια και καλή αυτή τη φάρα, ίσως, αλλά "για την Ελλάδα";

Επίσης να παρατηρήσω και κάτι ακόμη: το θέμα του "επιχειρηματία της νύχτας" που καθαρίσε προ μηνός "το κύκλωμα", απασχόλησε τους τηλεοπτικούς σταθμούς αρκετά. Αλλά δεν βλέπω ιδιαίτερη κινητοποίηση από την Αστυνομία.
Γιατί; Προφανώς διότι στην περίπτωση της απαγωγής έχουμε να κάνουμε με μεμονωμένους κακοποιούς, έστω σπείρα, ενώ στην άλλη (όπως και της Κούνεβα) προφανώς με κύκλωμα. Προσωπικώς δεν θα επέρριπτα τόσο εύκολα τον λίθο της κατηγορίας.
 
27 June 2006
7,771
Εγώ νομίζω ότι η απάνθρωπη ενέργεια κατά της συνδικαλίστριας και θεαματικότητα έχει αν παρουσιαστεί αναλόγως και σασπένς και από όλα τα καλά του Χόλυγουντ. Αρκεί βεβαίως στη θέση της να ήταν κάποιος επώνυμος από οποιοδήποτε χώρο (επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό, αθλητικό κτλπ.).

Το γεγονός που τα μέσα ακόμα δεν έχουν επιδείξει ζήλο για την εμβάθυνση της είδησης με πλήρη ρεπορτάζ και αναλύσεις, λέει πως ενδιαφέρονται να μετέχουν σε κάποια οργανωμένη συγκάλυψη ώστε να εξυπηρετηθούν συμφέροντα. Κραχτά πράγματα.
Η κοινωνία, ο λαός καταδικάζουν, όμως την ίδια στιγμή Αστυνομία και ΜΜΕ μετέχουν με τη στάση τους στο ίδιο έγκλημα με το να "αδιαφορούν" εσκεμμένα. Πιασμένοι αμφότεροι...

Ο κόσμος που διαδήλωσε πριν λίγο καιρό ενάντια στην αδικία μπήκε πάλι στη γωνία από τους γνωστούς...
 
Last edited:

christos

Supreme Member
6 August 2006
5,483
πέρα μαχαλάς
Re: Απάντηση: Παναγόπουλος-Κούνεβα: η ζωή τους έχει διαφορετική αξία;

Είναι προσβλητικό για την Ελλάδα το ότι υπάρχουν μπράβοι και "νονοί"; Προσβλητικό για την Αστυνομία και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης που δεν καταφέρνει να διώξει μια και καλή αυτή τη φάρα, ίσως, αλλά "για την Ελλάδα";

.

Nai γιατι προκειται για την Ελληνικη αστυνομια ,ελληνικο υπουργειο, "ελληνες" μπραβους (αφου εργαζονται στην Ελλαδα) και εγινε στη Ελληνικη επικρατεια,κατω απο τον υπεροχο Ελληνικο ηλιο στην σκια του παρθενωνα.:fahne90:
και καταφεραμε οι υπολοιποι ελληνες να εχουμε μια κοινωνια που επιτρεπει τετοια συμβαντα.


το υπολοιπο το κειμενο σου δεν το πιασα ,αν μπορεις καντο πιο λιανα:chinscratch:
 
Last edited:
17 June 2006
62,722
Χολαργός
Απάντηση: Re: Απάντηση: Παναγόπουλος-Κούνεβα: η ζωή τους έχει διαφορετική αξία;

Νομιζω οτι δεν πρεπει να μας αποσπα την προσοχη ο Κουλογλου αλλα η βαρβαρη αδιαφορια απεναντι στην κα Κούνεβα .


Εγω προσωπικα αδυνατω να καταλαβω πως ειναι δυνατον να θαβεται το θεμα της Κουνεβα.
Ειναι ενα συμβαν που ειναι προσβλητικο για την Ελλαδα το οτι συνεβη και ταπεινωτικο γιατι δεν γινεται τιποτα αφου συνεβη.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=38199
Για το περιστατικό το ίδιο έχει ανοιχτεί thread εδώ και καιρό και είναι καταγεγραμένος και ο λογαριασμός για ενίσχυση...
Επειδή είχε ´χαθεί´στά διάφορα threads το ξαναανέβασα προχτές για να το δούν περισσότεροι συμφορουμίτες μιας και είναι σημαντικότατο ζήτημα..
Στό παρόν thread τίθεται και το ζήτημα τών Μ.Μ.Ε όπως τουλάχιστον φαίνεται αλλά και η σύγκριση μεταξύ δύο γεγονότων διαφορετικής θέασης..Αυτός είναι και ο τίτλος.
Οπότε λογικό είναι να κρίνεται και τό άρθρο όπως παρατίθεται..
Επίσης και οι Απαγωγές γενικώς είναι ντροπή για την Ελλάδα γιατί παραπέμπουν σε Κολομβία.
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
Re: Απάντηση: Παναγόπουλος-Κούνεβα: η ζωή τους έχει διαφορετική αξία;

Nai γιατι προκειται για την Ελληνικη αστυνομια ,ελληνικο υπουργειο, "ελληνες" μπραβους (αφου εργαζονται στην Ελλαδα) και εγινε στη Ελληνικη επικρατεια,κατω απο τον υπεροχο Ελληνικο ηλιο στην σκια του παρθενωνα.:fahne90:
και καταφεραμε οι υπολοιποι ελληνες να εχουμε μια κοινωνια που επιτρεπει τετοια συμβαντα.


το υπολοιπο το κειμενο σου δεν το πιασα ,αν μπορεις καντο πιο λιανα:chinscratch:

Δεν διαφωνώ ότι ισχύουν τα παραπάνω, θεωρώ κι εγώ "αισχρή" την κατάσταση, αλλά πάλι αδυνατώ να καταλάβω τα περί "προσβολής". Επειδή δηλαδή η Κούνεβα είναι αλλοδαπή? Μα και οι ημεδαποί τα ίδια τραβούν από μπράβους και νονούς. Δεν βρίσκω λόγο ούτε παραπάνω ενασχόλησης από μέρους ΜΜΕ ούτε και παραπάνω προστασίας και διερεύνησης του θέματος από την Αστυνομία επειδή είναι αλλοδαπή, θα έπρεπε να επιδεικνύεται ενδιαφέρον γενικώς για τέτοια θέματα.

Το άλλο το έθεσα ως παράδειγμα το οποίο απασχόλησε μεν αρκούντως τα ΜΜΕ αλλά προφανώς όχι την Αστυνομία (όπως πιθανολογώ, καθώς δεν βλέπω περίπτωση να "εξιχνιαστεί")
 
Last edited: