Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
20,488
ΑΘΗΝΑ
επρεπε να ευθυγραμμισω το καλαθακι με την γραμμη του,το καπακι με την γραμμη του και μετα να κουμπωσει ολο μαζι.
εαν κουμπωσω το καπακι και μετα το καλαθακι μονο του,δεν πιανει το μαχαιρι και ουσιαστικα δεν υπαρχουν σκαλες,οποτε κοβει και νταμαρια...
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
20,488
ΑΘΗΝΑ
η παλια φραπεδιερα παρεδωσε πνευμα.
μια izzy 100w γονατισε.10 χρονια,σκυλι.!!
4-5 καφεδες την ημερα και ενδοιαμεσα χτυπημα(με παγο)φυτικη κρεμα για freddo/cappuccino.
κοιταζω για καινουργια και δεν βλεπω κατι το αξιολογο στα 20-40 ευρω.
πολλα παραπονα για θορυβο,πλαστικα χαμηλης ποιοτητας,αντοχη.
να επερνα μια artemis επαγγελματικη των 100-110 ευρω να ξεμπερδευα,
ή ειναι υπερβολη?
απο το απλο χτυπημα στο φρεντο,φυσικα κανενα προβλημα με την artemis.
σε αφρογαλα οτι και να δοκιμασα ομως,δεν μπορει να το κανει κρεμα με τιποτε.!!
εχω δοκιμασει το σπεσιαλιστ της μεβγαλ αλλα και την κλασικη φυτικη κρεμα και δεν μπορει με τιποτε να τα σφιξει ακομα και στην δευτερη σκαλα!!
με το απλο μηχανακι της izzy που ειχα πριν,μπορει να τραβαγε ζορι,αλλα αυτα τα εκανε σουπερ κρεμες.
τι γινεται??
 

Anetheron

AVClub Enthusiast
9 August 2013
1,206
Αθήνα
απο το απλο χτυπημα στο φρεντο,φυσικα κανενα προβλημα με την artemis.
σε αφρογαλα οτι και να δοκιμασα ομως,δεν μπορει να το κανει κρεμα με τιποτε.!!
εχω δοκιμασει το σπεσιαλιστ της μεβγαλ αλλα και την κλασικη φυτικη κρεμα και δεν μπορει με τιποτε να τα σφιξει ακομα και στην δευτερη σκαλα!!
με το απλο μηχανακι της izzy που ειχα πριν,μπορει να τραβαγε ζορι,αλλα αυτα τα εκανε σουπερ κρεμες.
τι γινεται??
Πρέπει να είναι κρύο το γάλα, βάλε το με το σκεύος που το χτυπάς στο ψυγείο για λίγα λεπτά, αν είναι ανοξείδωτο το δοχείο ακόμα καλύτερα. Εγώ χρησιμοποιώ nounou family χαμηλά λιπαρά και γίνεται στόκος. Εναλλακτικά βάλε λίγο τριμμένο πάγο.
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
20,488
ΑΘΗΝΑ
το γαλα στο ψυγειο ειναι.
βαζω 2 παγακια και το χτυπαω.
οτι δηλαδη εκανα και με το ταπεινο izzy και το εκανε πετρα!!
μηπως εχει καποιο θεμα η Αρτεμης?
δεν ξερω εαν παιζει ρολο,αλλα φοραει τα πλαστικα γραναζακια και οχι τα μεταλλικα.
 

Anetheron

AVClub Enthusiast
9 August 2013
1,206
Αθήνα
Κι εγώ τα πλαστικά γρανάζια έχω, δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Χωρίς πάγο βάζω πρώτα για 5-10 λεπτά στο ψυγείο το δοχείο της artemis με το γάλα.
Πάρε ένα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία μήπως έχει κάποιο θέμα το μοτέρ αν και τα συγκεκριμένα είναι σκυλιά.
Εντύπωση μου κάνει.
 
  • Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
Είχαμε απρόοπτα... λίγες μέρες πριν, με την τσίμπλα στο μάτι στις 7 το πρωί, βάζω τον Sette να τρίψει και κάνει έναν φρικτό θόρυβο. Ειλικρινά ήταν τόσο άσχημος και έντονος που η πρώτη μου σκέψη είναι ότι υπήρχε κάνα χαλίκι μέσα στον καφέ.

Τελικά έψαξα, δε βρήκα τίποτα μέσα. Επικοινωνώ με την εταιρία, μου απαντάνε στο email μέσα σε μια ώρα (!!), μου λένε ότι το σύμπτωμα φωνάζει χαλασμένο motor, και μου στέλνουν δωρεάν (!!) refurbished motor, μετά από 4+ χρόνια (φυσικά εκτός εγγύησης).

Έκανα την αντικατάσταση μέσα σε λίγα λεπτά (αν έχεις τα σωστά εργαλεία είναι παιχνιδάκι), και τώρα ο μύλος δουλεύει, πολύ πιο αθόρυβα από πριν.

Το πρόβλημα (?) είναι ότι έχω την εντύπωση ότι, σε σχέση με το προηγούμενο motor, αυτό εδώ αφήνει πιο πολλά συγκολλημένα "πετραδάκια" (απ'αυτά που αν τα αγγίξεις διαλύονται, όχι συμπαγή). Ο καφές μια χαρά γεύση, και σωστή εκχύλιση, αν και μου πήρε ένα ολόκληρο πακέτο για να ξαναβρώ τη σωστή ρύθμιση. Απλά θέλει λίγο αναμόχλευση πριν τον πατήσεις, παραπάνω από την προηγούμενη κατάσταση.
 
17 June 2006
9,484
Ποιος είναι ο πιο φθηνός συνδιασμός μύλου και καφετιέρας για εσπρέσσο με καινούργιες συσκευές που να είναι αποδεκτός;
Φαντάζομαι λύσεις τύπου delonghi magnifica δεν αξίζουν έτσι;
 

Σεραφείμ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,343
Γλυφάδα
Για καινούριο εξοπλισμό, θα σου πρότεινα μια Lelit PL41 EM (γύρω στα 400 ευρώ) και έναν μύλο Lelit PL043MMI (γύρω στα 220 ευρώ). Σίγουρα θα χρειαστείς κι επιπλέον αξεσουάρ, τα οποία να τα υπολογίζεις στο 100ρικο. Συνεπώς, μια εντελώς entry, αλλά τίμια προσπάθεια ξεκινάει από τα 650-700 ευρώ.
 
17 June 2006
9,484
Για καινούριο εξοπλισμό, θα σου πρότεινα μια Lelit PL41 EM (γύρω στα 400 ευρώ) και έναν μύλο Lelit PL043MMI (γύρω στα 220 ευρώ). Σίγουρα θα χρειαστείς κι επιπλέον αξεσουάρ, τα οποία να τα υπολογίζεις στο 100ρικο. Συνεπώς, μια εντελώς entry, αλλά τίμια προσπάθεια ξεκινάει από τα 650-700 ευρώ.
Είναι αρκετά τα χρήματα...Ίσως το σπάσω πρώτα σε μύλο και αργότερα σε καφετιέρα. Από την άλλη ίσως μείνω με το συνδυασμό που έχω (Brikka με μύλο delonghi) στον οποίο όμως δεν κάνω καμία οικονομία στον καφέ και έχω καλά καφεδάκια χωρίς ιδιαίτερη πικράδα ή ξινίλες.
 

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
9,034
Πειραιας
........., αλλά τίμια προσπάθεια ξεκινάει από τα 650-700 ευρώ.
Δεν μπορω να κανω τον πονηρο για τα λεφτα του καθενος,οπου γουσταρει τα ξοδευει!
Ειμαι ο πρωτος που κανω ενα καρο μακακιες (200 ευρω για ξυριστικη μηχανη, ο ηλιθιος.🤬 )
Αλλα αναρωτιεμαι.
Ποση διαφορα κανει στην γευση ,ωστε να δικαιολογει τοσο μεγαλη εκταμιευση για ενα εσπρεσακι??
Ο καφες, δεν ειναι αυτο που κανει την διαφορα??
Εχει τοσο σημασια η μηχανη???
 
17 June 2006
9,484
Μιχάλη είναι η ίδια ερώτηση με το πόση διαφορά έχει ένα τελείως κορυφαίο hi-fi με ένα hi-end. Σίγουρα υπάρχουν διαφορές που οι περισσότεροι θα τις καταλάβουν αλλά είναι άλλο τελείως θέμα αν θα θέλουν να πληρώσουν τα πολλαπλάσια για αυτές τις μικρές διαφορές. Ενώ ακόμη και εκεί η ποιότητα του αρχικού υλικού σου δίνει και τα όρια που θα ακούσεις αυτές τις διαφορές.

Εγώ τώρα άρχισα να πίνω δεύτερο καφέ μέσα στη μέρα (και όχι κάθε μέρα) και για αυτό είπα να το ξαναδώ. Ο πολύ φθηνός συνδυασμός (μύλος και brikka) που έχω με ακριβό καφέ βγάζει για τα δικά μου γούστα πολύ καλό αποτέλεσμα. Καταλαβαίνω όμως τις διαφορές εύκολα, γιατί πρώτον δεν είναι εσπρέσο αυτό που πίνω, αλλά κάτι μεταξύ μόκα και εσπρέσο και δεύτερον γιατί έχω πιει από καλούς συνδυασμούς.
Βέβαια να πω εδώ πως συνεχίζω να προτιμώ το συνδυασμό μου με ακριβό καφέ (ακριβό εννοώ μεταξύ 7 και 10 ευρώ τα 200 γραμμάρια) παρά φθηνότερα χαρμάνια που έχω δοκιμάσει από κορυφαίους μύλους και καφετιέρες.

Υ.Γ. Έχοντας τις 2 παλαιότερες brikka και έχοντας δοκιμάσει και την καινούργια που δεν έχει βαράκι, η καινούργια είναι να την αποφύγεις δεν λέει καθόλου. Η πρώτη βγάζει την κρέμα των 3 bar που είναι λεπτή αλλά αληθινή, ενώ η μεσαία που έχει και ακροφύσιο πλαστικό εκτός από το βαράκι σου βάζει φυσαλίδες αέρα μέσα που την κάνει να διαρκεί περισσότερο και να έχει πάχος περίπου ένα δάκτυλο στο φλυτζανάκι αλλά δεν είναι πραγματικό καϊμάκι. Μου αρέσει περισσότερο ο καφές από την πιο παλιά.
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
88,216
Εκεί ψηλά.....
Υ.Γ. Έχοντας τις 2 παλαιότερες brikka και έχοντας δοκιμάσει και την καινούργια που δεν έχει βαράκι, η καινούργια είναι να την αποφύγεις δεν λέει καθόλου. Η πρώτη βγάζει την κρέμα των 3 bar που είναι λεπτή αλλά αληθινή, ενώ η μεσαία που έχει και ακροφύσιο πλαστικό εκτός από το βαράκι σου βάζει φυσαλίδες αέρα μέσα που την κάνει να διαρκεί περισσότερο και να έχει πάχος περίπου ένα δάκτυλο στο φλυτζανάκι αλλά δεν είναι πραγματικό καϊμάκι. Μου αρέσει περισσότερο ο καφές από την πιο παλιά.

Ποια ειναι η παλια και ποια η καινουργια ?

περσι την πηρα και εγω
 

Σεραφείμ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,343
Γλυφάδα
χωρίς να είμαι κανένας ειδικός και καταθέτοντας την μικρή εμπειρία μου κατά την ενασχόλησή μου με το χόμπυ του εσπρέσσο τον ενάμιση τελευταίο χρόνο, θα ήθελα να προσθέσω, οτι με αυτά τα χρήματα που ανέφερα, μπορείς να πιείς καλό καφέ, όταν αποκτήσεις και την ικανότητα να διαχειριστείς τον εξοπλισμό σου, καθώς και το να χρησιμοποιήσεις καλό και ποιοτικό καφέ.

Εννοείται πως τα χρήματα είναι πολλά, ειδικά για entry level εξοπλισμό, αλλά όπως είπε και ο Γιώργος παραπάνω, ο εσπρεσσο είναι ένα ακόμη χόμπυ, κι όποιος έχει χόμπυ μπαίνει στη λογική του ξοδέματος, των αναβαθμίσεων κλπ. Οι γευστικές διαφορές είναι μικρές στην αρχή, οι οποίες όμως μεγαλώνουν και γίνονται έντονες για τον χρήστη, όσο γίνεται πιο έμπειρος.

Σίγουρα πάντως, για κάποιον που θα ασχοληθεί λίγο, ακόμη και με αυτόν τον εξοπλισμό, θα απολαύσει καφέ που έξω θα μπορέσει να βρει μόνο σε λίγα μαγαζιά (π.χ. RED, Montaqiou, Foyet, TAF)
 
  • Like
Reactions: mdvq
17 June 2006
9,484
Για τις Brikka να πω ότι έχουμε 3 γενιές (αν δεν κάνω λάθος)

1. Πρώτη γενιά
Η brikka γεννιέται, το μπρίκι για μόκα αναβαθμίζεται με ένα βαρίδι το οποίο από ανεξάρτητες και μη επιβεβαιωμένες μετρήσεις άνοιγε στα 3-4 bar και έκανε τον καφέ να πλησιάζει σε γεύση του espresso. Πολλά παράπονα από χρήστες ότι απλά δεν δούλευε. Χαρακτηριστικό του ήταν ότι στο πάνω μέρος είχε ένα σκαλοπατάκι που έγραφε H2O για να μετράς σωστά το νερό για κάθε καφέ. Επίσης ήταν όλη ασημί χρώματος.
Προσωπική κριτική: Ήταν η πρώτη που πήρα και για να καταφέρω να βγάλω έστω λίγη κρέμα έπρεπε να δοκιμάσω αρκετά και να δω αρκετά βίντεο στο youtube. Πολλές φορές έβγαινε καμένος ή δεν άνοιγε το βαρίδι ή γενικώς κάτι πήγαινε λάθος. Επίσης ο καθένας έλεγε διαφορετικά για το πως να κόψεις τον καφέ που βάζεις μέσα. Το αστείο είναι ότι με lavazza red για εσπρέσο από το σούπερ μάρκετ ήταν η πρώτη φορά που είδα σημαντική και καλή κρέμα από πάνω.
Για μένα ο βασικός λόγος της αποτυχίας είναι ότι πρέπει να σφίξεις ασφυκτικά το μπρικάκι για να μπορέσει να ανεβάσει την απαιτούμενη πίεση και να μην χάνει. Αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές για να την ανοίξεις θες επίσης ΠΟΛΥ δύναμη.
Δεύτερος λόγος αν χρειαστείς να αλλάξεις κάτι (πχ φλάντζα ή καλαθάκι) θέλει ξανά...calibration και τρομερό σφίξιμο για να κρατά την πίεση μέχρι να δέσουν όλα τα καινούργια.
Από την άλλη αν αφιερώσεις χρόνο, δοκιμάσεις καφέδες με διαφορετικό κόψιμο, μάθεις τις ιδιαιτερότητες μπορείς να φτιάξεις πολύ καλό καφέ. Έχω καταλήξει και κόβω τον καφέ πια λίγο πιο ψιλό από ότι μου τον έκοβαν σε καφεκοπτείο για μόκα, αλλά πιο χοντρό από του εσπρέσο.
Η φωτογραφία που έχω πιο κάτω δεν έχει Photoshop, είναι ίδια περίπου με την εικόνα που έχω στη δική μου για την κρέμα (έχει και λίγες φυσαλίδες)
maxresdefault.jpg


2. Δεύτερη γενιά
Αγόρασα πριν 2 και κάτι χρόνια μια δεύτερη για το εξοχικό. Μου ήρθε σε μαύρο χρώμα το κάτω μέρος και το πάνω δεν είχε πια το σκαλοπάτι που έγραφε H2O αλλά μόνο ένα πολύ μικρότερο σκαλοπατάκι. Μου είχε κάνει εντύπωση που έκανε πιο εύκολα καλύτερη και περισσότερη κρέμα. Σχεδόν είχε διπλασιαστεί το ύψος στο φλυτζανάκι. Από την άλλη εξαφανιζόταν πιο γρήγορα. Δεν το είχα ψάξει παραπάνω μέχρι τη μέρα που την άνοιξα να την καθαρίσω για πρώτη φορά. Μόλις έβγαλα το βαρίδι είδα ότι μέσα στην τρυπούλα είχε και κάτι ακόμη. Το έψαξα λίγο στο ιντερνετ και έμαθα ότι η Bialetti είχε προσθέσει ένα εξάρτημα σιλικόνης που στην ουσία δημιουργούσε πυκνό αφρό καθώς ανέβαινε ο καφές. Αυτός ήταν και ο λόγος που η κρέμα ήταν περισσότερη αλλά και εξαφανιζόταν πιο γρήγορα από την πρώτη. Σε γεύση απειροελάχιστες διαφορές με την πρώτη.

BIALETTI-Brikka-Moka-Pot-Coffee-Maker-Original-Italian-Espresso-Maker-2-4-Cup-Kitchen-Drip-Stove.png


3. Τρίτη γενιά
Αυτή νομίζω ότι κυκλοφόρησε τον τελευταίο χρόνο ή κάπου εκεί. Το βαρίδι έχει εξαφανιστεί. Έχουν βάλει μόνο μια νέα βαλβίδα σιλικόνης που θεωρητικά είναι σχεδιασμένη να ανοίγει σε συγκεκριμένη πίεση. Προφανώς επειδή το άνοιγμα έχει μεταβλητή διατομή είμαι σίγουρος ότι το έχουν φτιάξει και για να δημιουργεί εύκολα μεγαλύτερη ποσότητα κρεμοαφρού.
Δεν την έχω αγοράσει, αλλά όποιο review έχω διαβάσει στο internet την θάβει. Δεν θα την προτιμούσα γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι όντως ανεβάζει πίεση ή απλά δημιουργεί αφρό και δεν έχω κάποιο λόγο να αμφισβητήσω όλα τα αρνητικά review.
cafetera-brikka-con-base-negra-4-tazas-170-ml-aluminio-bialetti.jpg



Συμπέρασμα: Για μένα η brikka ήταν μια καλή ιδέα που απλά δεν περπάτησε λόγω των ιδιοτροπιών της. Η γυναίκα μου γελάει κάθε μέρα που σφίγγομαι για να την βιδώσω πολύ ή πολλές φορές που χρειάζεται να πιάσω και πετσέτα για να την ξεβιδώσω. Επίσης είναι ακόμη πιο δύσκολο να πετύχεις κάτι με τη μεγάλη έκδοση, οπότε αν την επιλέξετε μείνετε σε αυτή που φτιάχνει 1 διπλό καφέ. Για την μαζική αγορά η τελευταία έκδοση είναι σίγουρα φθηνότερη στην κατασκευή και φτιάχνει τον τύπο κρέμας που υποτίθεται υπόσχεται εύκολα και ανώδυνα οπότε θα μειωθούν και τα παράπονα ότι "δεν δουλεύει". Όμως φτιάχνει και χειρότερο καφέ.

Άρα αν βρείτε κάποια από τις 2 πρώτες γενιές πάρτε την αλλά να ξέρετε στην αρχή θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο να την μάθετε. Αν την συνδυάσετε με έναν από τους φθηνούς μύλους και καλό καφέ (κόστος 0.50 - 0.80 για το διπλό καφεδάκι) το αποτέλεσμα με κάπου 80-100 ευρώ νομίζω δεν θα το πάρετε από οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό. Με όλα τα αρνητικά που έχει αυτό (δύσχρηστη brikka, μύλοι που κάνουν σπαστικό θόρυβο και βρωμίζουν εύκολα λόγω στατικού ηλεκτρισμού που κάνει τον καφέ να κολλάει στα πλαστικά τοιχώματα κλπ) αν τα αντέχετε θα πιείτε κάτι πολύ γευστικό κοντά στον εσπρέσο με χαμηλό κόστος. Επίσης πίνω 1 άντε 2 καφεδάκια την ημέρα. Αν ήθελα να φτιάχνουμε σπίτι 4-5 και πάνω δεν αξίζει η ταλαιπωρία, επενδύστε σε κάτι καλό.

Προσωπικά έχω απολαύσει καφέ καλύτερο μόνο από συνδυασμούς που ξεπερνούν το 500αρικο. Οι nespresso βγάζουν αληθινή κρέμα, αλλά εκτός από τα θέματα για την υγεία και το περιβάλλον η γεύση τους δεν με καλύπτει όπως αυτό που έχω όπως και η περιορισμένη εμπειρία που έχω από μυλοκαφετιέρες επίσης δεν με έχει καλύψει (βέβαια να πω ότι όσους έχω δοκιμάσει από τέτοιες μηχανές είχαν καφέδες σούπερ μάρκετ).
 
  • Love
Reactions: Kosh

Jakis

Established Member
18 June 2006
180
Καλησπέρα,

Πέραν της κρέμας, να περιμένει κανείς διαφορές στη γεύση ανάμεσα σε Brikka και απλό Bialetti ;
 
17 June 2006
9,484
Και στο απλό bialetti μπορείς να πάρεις καλό καφέ. Υπάρχουν αρκετές τεχνικές. Επειδή το είχα όταν ήμουν τελείως αρχάριος με τους καφέδες έβαζα πολύ ζεστό νερό που το είχα ετοιμάσει από πριν για να μειώσω πολύ τον χρόνο εκχείλισης ώστε ο καφές να μην είναι ξινός και πικρός. Το κακό είναι ότι ταυτόχρονα έχανα και μερικές καλές νότες του καφέ.
Αργότερα είδα και άλλες περίεργες τεχνικές σε βιντεάκια του youtube, οι οποίες όμως θέλουν αρκετό πειραματισμό για να τις πετύχεις. Όταν είχα αρχίσει να τις ψάχνω έγινε το λάθος που μπήκε στο πλυντήριο πιάτων το μπρικάκι και πήγε σκουπίδια μετά. Το επόμενο ήταν η brikka.
Καταλήγοντας:
- Αν είναι να αγοράσεις κάτι καινούργιο πάρε τη Brikka. Λίγο πιο ακριβή και αν δεν σου αρέσει τουλάχιστον στις πρώτες 2 γενιές μπορούσες να αφαιρέσεις το βαράκι και να το κάνεις κλασσικό μπρικάκι. Για μένα υπάρχει διαφορά αλλά όχι και συνταρακτική.
- Αν θέλεις να αναβαθμιστείς κάπως πάρε ένα μύλο. Με κοντά 50 ευρώ παίρνεις είτε έναν από τους μέτριους ηλεκτρικούς που κόβουν οκ καφέ για τα μπρικάκια αλλά όχι espresso ή έναν καλό χειροκίνητο που κόβει πάρα πολύ καλά αλλά έχει την σχετική αγγαρεία. Ο φρεσκοκομμένος καφές μετράει σε οποιαδήποτε μέθοδο παρασκευής και θα δεις πολύ μεγαλύτερη διαφορά με τέτοια αναβάθμιση σε σχέση με το να πας από μόκα σε brikka. Τον μύλο τον χρησιμοποιώ και για την aeropress που έχω (θέλει πιο χοντρό κόψιμο) και εκεί επίσης είναι ωραίος ο καφές αλλά προτιμώ την brikka.
- Αφού πάρεις μύλο πάρε και την brikka αν βρεις κάποια από τις 2 πρώτες γενιές. Για την τρίτη γενικά ακόμη δεν έχω βρει κάποια θετική κριτική. Δεν έχει κάποιο απαγορευτικό κόστος.

Το πολύ κακό όλων των παραπάνω είναι ότι έχεις πιάσει ταβάνι αν τα πάρεις αυτά (brikka, aeropress, φθηνό μύλο) και θες να αγοράσεις τα πάντα από την αρχή με πολύ περισσότερα χρήματα αν θέλεις κάτι καλύτερο.
Καταλήγω πάντως στο ότι οι τυχερότεροι είναι αυτοί που γουστάρουν καφέ φίλτρου (γαλλικό). Πραγματικά με ένα φθηνό μύλο και την aeropress έχεις κορυφαίο καφέ αυτού του τύπου και δεν χρειάζεται να ψάξεις τίποτα παραπάνω εκτός από την τεχνική σου.