Περιοδικό "Digital TV info": Τεύχη 2012

davinci

AVClub Addicted Member
21 November 2007
2,230
αλιμος
DigitalTV_40.jpg


Τα Digital TV στα περίπτερα
Με πολλά τεστ, πλούσια ύλη και με δωρεάν το ένθετο περιοδικό Security Report, κυκλοφορεί το χριστουγεννιάτικο τεύχος του Digital TV στα περίπτερα. Όπως φαίνεται και στο εξώφυλλο, στο νέο τεύχος ξεχωρίζει το συγκριτικό τεστ όλων των Monoblock LNBs που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο άρθρο ταράτσας, με πολλές τεχνικές και κόλπα για την βέλτιστη αξιοποίηση ενός Monoblock, ανάλογα με το σύστημα που διαθέτετε. Όλα τα Monoblock LNBs που δοκιμάσαμε αποσκοπούν στην ταυτόχρονη λήψη των δορυφόρων Hot Bird και Eurobird 9E, από τους οποίους βγαίνουν τα πακέτα Nova και OTE TV.
Η επίγεια ψηφιακή TV έχει ήδη προχωρήσει σημαντικά σε όλη την Ευρώπη και τα κανάλια της κάθε χώρας, για να αφήσουν ικανοποιημένους τους πολίτες περιοχών που δεν έφτασε η ψηφιακή TV, σχημάτισαν μικρές πλατφόρμες και ανέβηκαν στον δορυφόρο. Αυτό το μήνα σας παρουσιάζουμε όλες αυτές τις ευρωπαϊκές πλατφόρμες Freesat, που μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω δορυφορικής TV, οι οποίες διατίθενται εντελώς δωρεάν ή με μια μικρή εφάπαξ συνδρομή.
Οι τελευταίες μελέτες της επιστημονικής κοινότητας δείχνουν ότι ο αλγόριθμος DVB-CSA, μπορεί πλέον να σπάσει σε πραγματικό χρόνο και με συμβατικό εξοπλισμό. Θυμίζουμε ότι ο αλγόριθμος αυτός αποτελεί τον μανδύα κρυπτογράφησης όλων των συστημάτων κωδικοποίησης και αν αυτός παραβιαστεί, αυτόματα θα παραβιάζονται και όλα τα πακέτα. Στο νέο τεύχος σας παρουσιάζουμε τις επιστημονικές μελέτες σε μια πιο φιλική μορφή. Σε επόμενα τεύχη μας θα αποπειραθούμε να παραβιάσουμε και στο εργαστήριο μας τον αλγόριθμο και θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα.
Τα Matrix CAM ξανάρχονται. Αυτή τη φορά όμως δεν προσδίδουν στον δέκτη δυνατότητες αποκρυπτογράφησης μέσω του ενσωματωμένου emu όπως παλαιότερα, αλλά πλούσιες δυνατότητες δικτύωσης. Όχι μόνο επιτρέπουν σύνδεση του δέκτη με το router (internet) μέσω Wi-Fi, αλλά διαθέτουν και ενσωματωμένο λειτουργικό OSCAM, μετατρέποντας έτσι οποιοδήποτε απλό δέκτη με θύρα CI, σε δέκτη Linux.
Η θεματογραφία του άρθρου ολοκληρώνεται με ένα τεχνικό άρθρο, που αναλύει όλους τους δυνατούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει αλλαγή εξοπλισμού σε ξενοδοχεία με ψηφιακές τηλεοράσεις, σε περιοχές όπου πρόκειται να γίνει αναλογικό switch off.
Στις μόνιμες στήλες μπορείτε να διαβάσετε αποκλειστική ενημέρωση – ρεπορτάζ από την μετάβαση στα Ακαρνανικά, από την εκκίνηση της διαδικασίας πώλησης του Hellas Sat (Channel News), για τις κάρτες Blue Dragon και το νέο patch level της Nova (Scrambling News), για τις αναβαθμίσεις σε κλώνους DM 800 SIM 2.1 (Linux TV), για τις μεταδόσεις της Formula 1 από Sky και BBC (Sport+), για τα feeds λήψεων των κορυφαίων εορταστικών μεταδόσεων όπερας της Metropolitan Opera της Ν. Υόρκης (Music TV) και για το αυτογκόλ της ΕΡΤ με την απόφαση αναλογικής μετάδοσης του Πρίσμα+ (Μεταβατικά).
Τέλος, όσο αφορά το ένθετο περιοδικό Security Report μπορείτε να διαβάσετε για όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις port forwarding και DynDNS, μέσω των οποίων μπορείτε να παρακολουθείτε και να ελέγχετε ένα σύστημα καμερών CCTV από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Παράλληλα, θα βρείτε πολλές δοκιμές σε μηχανήματα και συσκευές, μιας και το Security Report είναι μέχρι σήμερα το μόνο ελληνικό περιοδικό σε συστήματα ασφαλείας που το προσωπικό του έχει την απαραίτητη τεχνική κατάρτιση ώστε να προβεί σε διεξοδικές δοκιμές συσκευών.

Το Sat team του περιοδικού σας εύχεται:
Καλές γιορτές και Ευτυχισμένο το νέο έτος!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (Νο 39)

EDITORIAL

NEWS

SCRAMBLING CORNER

LINUX TV

SPORT+

ΜUSIC TV

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ

Edision Argus SAT miniplus highspeed
HD μέσω emu...

Optibox Gekko HD
Ο μικρός με τις πολλές εκπλήξεις!

TELE System TS6511 HD
Ένας ιταλός… για τις ελληνικές ανάγκες!

LEGENT HD
Κορυφαίος σε απόδοση – τιμή!

Wisi MyM-3S Micro MasterGlobo HD S1
Η απόλυτα compact λύση DVB-S/S2 σε PAL

[email protected] Black Panther FTA Premium
Το... αγρίμι των multimedia!

H ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
Συνέντευξη από τον Γ. Ανυφαντάκη (george664)

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
12 Monoblock LΝΒ
Δύο δορυφόροι στο ίδιο καλώδιο!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Οι ευρωπαϊκές πλατφόρμες Freesat
Επίγεια ψηφιακά κανάλια… μέσω δορυφόρου!

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Σπάζοντας το DVB-CSA σε πραγματικό χρόνο με συμβατικό εξοπλισμό

ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟ!
MatrixCAM Air
Φέρνει το Linux στους απλούς δέκτες

ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Πώς το switch-off της αναλογικής TV επηρεάζει τα ξενοδοχεία
Λύσεις και προτάσεις για μονάδες με ψηφιακές τηλεοράσεις

SAT&ZAP

ΠΙΝΑΚΕΣ
ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΠΑΝΤΑΣ KU
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ

ΚΟΥΠΟΝΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ – ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ
 

kten

Established Member
20 April 2008
287
Απάντηση: Κυκλοφορεί το Digital TV info Ιανουαρίου!

Πολύ καλή η παρουσίαση των monoblock lnb.Μπράβο στους συντελεστές!
 

Arno

AVClub Enthusiast
2 July 2007
1,057
ΑΘΗΝΑ
Re: Κυκλοφορεί το Digital TV info Ιανουαρίου!

Ευχαριστούμε πολύ φίλε kten, 2 μήνες το δουλεύαμε το συγκεκριμένο θέμα.

Καλή Χρονιά!
 

davinci

AVClub Addicted Member
21 November 2007
2,230
αλιμος
Απάντηση: Re: Κυκλοφορεί το Digital TV info Ιανουαρίου!

Καλή χρονιά σε όλους! Μια μικρή γεύση απο το τεύχος που κυκλοφορεί!

12 Monoblock LΝΒ
Δύο δορυφόροι στο ίδιο καλώδιο… με οικονομικό τρόπο!


EGATASTASEIS_40b.jpg


Μonoblock LNB ονομάζεται μία μονάδα που αποτελείται από δύο ξεχωριστά LNB σχεδιασμένα και κατασκευασμένα κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να λαμβάνουν ταυτόχρονα σήμα από διαφορετικούς δορυφόρους σε γειτονικές τροχιακές θέσεις με διαφορά που κυμαίνεται μεταξύ 3 έως 6 μοιρών. Η χαρακτηριστική διαφορά μοιρών στόχευσης που περιγράφει ένα Monoblock LNB, συνήθως συνδυάζεται και με τη διάσταση του κατόπτρου στην οποία αντιστοιχεί. Κάθε Monoblock LNB διαθέτει έναν ενσωματωμένο διακόπτη DiSEqC, που αναλαμβάνει την οδήγηση των δύο δορυφορικών σημάτων σε ένα κοινό καλώδιο καθόδου.

Οι ευρωπαϊκές πλατφόρμες Freesat
Επίγεια ψηφιακά κανάλια… μέσω δορυφόρου!


AFIERWMA_40.jpg


Η έλευση της επίγειας ψηφιακής TV στην Ευρώπη άλλαξε όμως και πάλι τα δεδομένα. Για να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες των ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών κρατών στα κανάλια της χώρας τους, ακόμη και αυτοί που κατοικούν σε δυσπρόσιτες περιοχές και δεν φτάνει η επίγεια ψηφιακή TV, δημιουργήθηκαν οι πλατφόρμες Freesat. Οι πλατφόρμες αυτές διατίθενται με πολύ χαμηλή συνδρομή ή εφάπαξ πληρωμή και εξασφαλίζουν ότι όλοι οι πολίτες της κάθε χώρας θα έχουν πρόσβαση στα κανάλια που παρακολουθούσαν και πριν από το αναλογικό switch off.

Σπάζοντας το DVB-CSA σε πραγματικό χρόνο με συμβατικό εξοπλισμό

TEXNOLOGIA_40b.jpg


Πριν δύο χρόνια παρουσιάζαμε τον DVB-CSA αλγόριθμο και την πιθανότητα να είναι στο σύντομο μέλλον ξεπερασμένος. Αυτό το μέλλον είναι σήμερα παρόν! Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες στο χώρο της κρυπτανάλυσης παρουσιάζουν τρόπο για την παραβίαση του DVB-CSA σε πραγματικό χρόνο και μάλιστα με συμβατικό εξοπλισμό που μπορεί ο καθένας να αγοράσει. Αυτές τις έρευνες σας παρουσιάζουμε.

MatrixCAM Air
Φέρνει το Linux στους απλούς δέκτες


PEIRAXE%20TO.jpg


Το Air αποτελεί το νεότερο διάδοχο της σειράς Matrix CAM. Το νέο CAM δεν διαθέτει μόνο δυνατότητες emu, αλλά υποστηρίζει και το δημοφιλές Enigma 2 λογισμικό OSCAM, με αποτέλεσμα μετά την εισαγωγή του στην υποδοχή CI του δορυφορικού δέκτη, να τον μετατρέπει σε Linux δέκτη, με ασύρματη Wi-Fi πρόσβαση στο διαδίκτυο.


Συνέντευξη από τον Γ. Ανυφαντάκη (george664)


anoigma.jpg


Γνωστός από την παρουσία του σε αρκετά δορυφορικά fora, ο Γιώργος είναι φίλος της δορυφορικής λήψης, αλλά και πολύ φανατικός gadgetάκιας, αφού θέλει να είναι ενήμερος για όλες τις τελευταίες τεχνολογικές και δορυφορικές εξελίξεις.Είναι από τους πρώτους που δοκιμάζει τους νέους και πολλά υποσχόμενους δέκτες και παθιάζεται μαζί τους… μέχρι να εμφανιστεί ο επόμενος υποψήφιος για το rack του!

Και πολλά πολλά ακόμη ...
 

GEORGE M.

Supreme Member
3 April 2009
4,204
ΧΑΝΙΑ - ΚΡΗΤΗ
Απάντηση: Re: Κυκλοφορεί το Digital TV info Ιανουαρίου!

Γνωστός από την παρουσία του σε αρκετά δορυφορικά fora, ο Γιώργος είναι φίλος της δορυφορικής λήψης, αλλά και πολύ φανατικός gadgetάκιας, αφού θέλει να είναι ενήμερος για όλες τις τελευταίες τεχνολογικές και δορυφορικές εξελίξεις.Είναι από τους πρώτους που δοκιμάζει τους νέους και πολλά υποσχόμενους δέκτες και παθιάζεται μαζί τους… μέχρι να εμφανιστεί ο επόμενος υποψήφιος για το rack του!

Και πολλά πολλά ακόμη ...

Καλή Χρονιά εύχομαι σε σας και στο περιοδικό σας.
Όταν βλέπω ταράτσες γεμάτες με πιάτα ... :grinning-smiley-043
Μπράβο στο Γιώργο!
 

george664

AVClub Addicted Member
11 May 2007
1,449
ΡΕΘΥΜΝΟ
Re: Απάντηση: Re: Κυκλοφορεί το Digital TV info Ιανουαρίου!

Καλη Χρονια με υγεια σε ολους ευχαριστω και κανω παντα το κατα δυναμιν!!!
 

davinci

AVClub Addicted Member
21 November 2007
2,230
αλιμος
Κυκλοφορεί το Digital TV info Φεβρουαρίου!

DigitalTV_41.jpg


Το Digital TV στα περίπτερα

Με πλούσια, πρωτότυπη και αποκλειστική ύλη, που πηγάζει μέσα από ευρύ φάσμα συντακτών, κυκλοφορεί στα περίπτερα το νέο τεύχος του Digital TV info, διατηρώντας πάντα αναλλοίωτη την ποιότητα εκτύπωσης – γραφικών. Αυτό το μήνα στο περιοδικό θα βρείτε δύο ένθετα δωρεάν: το πρώτο δεν είναι άλλο από το περιοδικό Security Report, ενώ το δεύτερο είναι η διεθνής έκδοση της IKUSI, με το όνομα IKUSI NEWS, στο οποίο θα βρείτε αποκλειστικό αφιέρωμα στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό του νέου τεύχους είναι τα πολλά και πάντα αληθινά τεστ. Καταρχήν αυτό το μήνα σας παρουσιάζουμε το πρώτο τεστ της αγοράς στην νέα επίγεια ψηφιακή συνδρομητική πλατφόρμα της Nova. Εκτός από την ίδια την υπηρεσία σας παρουσιάζουμε τον αναβαθμισμένο και πλέον Combo δέκτη της Pace, καθώς και το Nova DVB-T stick, που απαιτείται για την λήψη των ψηφιακών καναλιών της πλατφόρμας. Εξονυχιστικό και άκρως μοναδικό από τον expert του είδους Παναγιώτη Μαλακούδη, είναι και το τεστ στον πολυαναμενόμενο Vu+ Ultimo, ενώ ο Φίλιππος Δημητριάδης εγκατέστησε στο 2,40m παραβολικό κάτοπτρό του και σας παρουσιάζει το φλαντζάτο οπτικό LNB της Invacom. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η παρουσίαση των υπηρεσιών Nova Multiview και Nova Plus, στις οποία θα βρείτε και συμβουλές για την εγκατάστασή τους. Όσοι από εσάς είστε από Πάτρα, Ναύπακτο, Μεσολόγγι ή από τις γύρω περιοχές ενημερωθείτε για το πώς θα στρέψετε τις κεραίες σας, ώστε να λαμβάνετε αναλογικά ή ψηφιακά κανάλια μετά το switch off της 3ης Φεβρουαρίου. Μέσα από το άρθρο Εισαγωγή στην Δορυφορική λήψη, οι αρχάριοι, αλλά και οι πιο προχωρημένοι μπορούν να ενημερωθούν για τους τρόπους που απαιτούνται ώστε να λαμβάνετε οποιοδήποτε δορυφορικό κανάλι στο δέκτη σας. Αντίστοιχα, μέσα από το άρθρο Μετρήσεις BER & MER, οι τεχνικοί μπορούν να ενημερωθούν για χρυσό συνδυασμό των δύο μετρήσεων, ώστε να έχουν πάντα υψηλή στάθμη και ποιότητα σήματος, στους δέκτες. Φυσικά, μην παραλείψετε να ανατρέξετε στις μόνιμες στήλες που θα βρείτε ενημέρωση για την επίθεση της Nova στο ρώσικο server και για το hack του Irdeto 3 (Scrambling), για την μετάβαση της Digea στην Πάτρα και για το Nova on Demand (Channel News), για γερμανικό αναλογικό switch off που φέρνει νέα HD κανάλια (HD News), για την αναμετάδοση του Action 24 από το Sport TV(Sport+), για την HD λήψη της Metropolitan Opera New York (Music News), καθώς και για την αγορά που στήνεται πίσω από τα πρότυπα εκπομπής (Μεταβατικά).
Όσο αφορά το ένθετο περιοδικό Security Report αυτό το μήνα μπορείτε να διαβάσετε για τις εφαρμογές των οπτικών ινών στα συστήματα ασφαλείας, για τη θεωρία, αλλά και την ορθή χρήση των ανιχνευτών φωτοεκπομπής (beams), καθώς και συμβουλές για την εγκατάσταση των τερματικών αντιστάσεων (EOL Resistors). Παράλληλα, όπως και κάθε μήνα θα βρείτε πολλές δοκιμές σε μηχανήματα και συσκευές, μιας και το Security Report είναι μέχρι σήμερα το μόνο ελληνικό περιοδικό σε συστήματα ασφαλείας που το προσωπικό του έχει την απαραίτητη τεχνική κατάρτιση ώστε να προβεί σε διεξοδικές δοκιμές συσκευών.
Όσο αφορά τώρα το ένθετο IKUSI NEWS που είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε συνεντεύξεις από τον Θανάση Κυριακόπουλο και την Κλεοπάτρα Χριστοπούλου για την κατάσταση στην ελληνική αγορά εν μέσω κρίσης, αλλά και για τις προοπτικές που δημιουργεί στην αγορά το switch off της αναλογικής τηλεόρασης. Ενδιαφέρον έχει και το άρθρο για την εγκατάσταση σε μεγάλο ξενοδοχείο της Κρήτης, 48 δορυφορικών, επιγείων και τοπικών καναλιών σε 750 πρίζες. Στο IKUSI NEWS θα βρείτε και άρθρο που αναφέρεται σε συστοιχία 4 κεραιών και αναμένεται να δώσει λύσεις σε περιοχές με προβλήματα παρεμβολών, όπως και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα άρθρα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (Νο 39)

EDITORIAL

NEWS

SCRAMBLING CORNER

SPORT+

ΜUSIC TV

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ

NOVA DVB-T
Η πρώτη επίγεια ψηφιακή συνδρομητική πλατφόρμα είναι γεγονός!

Nova Multiview και Nova Plus
Μία συνδρομή για όλη την οικογένεια

VU+ Ultimo
Ο βασιλιάς των πιγκουίνων

Edision mini-triton+HD
Τα κάνει όλα τέλεια!

GRUNDIG ΑΚ-04
Ο εκλεκτός της επίγειας ψηφιακής TV

Telestar TD 2210 T HD
Μικρός και συναρπαστικός!

Global Invacom Optical Flange C-120
Οπτική ίνα σε παραβολικό κάτοπτρο

Trimax TM6600+
Ανεβάζοντας τον πήχη στα Sat Finders…

DSM Desired 8dtek
Το μικρό με τις πολλές εκπλήξεις

H ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
Συνέντευξη με τον Ανέστη Ξανθόπουλο

PHOTOSAT

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Ψηφιακή μετάβαση στην Πάτρα
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
Εισαγωγή στη δορυφορική λήψη
Οι απαιτούμενες γνώσεις για ανίχνευση καναλιών

ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Μετρήσεις MER & BER
Πώς θα τις χρησιμοποιήσετε καλύτερα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνέντευξη με τον εκπρόσωπο της εταιρίας «Αφοί Χριστόπουλοι»
Πόσο DTT Ready είστε ενόψει του switch off της Πάτρας?

SAT&ZAP

ΠΙΝΑΚΕΣ
ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΠΑΝΤΑΣ KU
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ

ΚΟΥΠΟΝΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ – ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ

 

davinci

AVClub Addicted Member
21 November 2007
2,230
αλιμος
Απάντηση: Κυκλοφορεί το Digital TV info Φεβρουαρίου!

Θα μας πεί και ο Αργύρης, αλλά λογικά την Παρασκευή θα πρέπει να είναι διαθέσιμο και στην Κρήτη.
 

Arno

AVClub Enthusiast
2 July 2007
1,057
ΑΘΗΝΑ
Re: Κυκλοφορεί το Digital TV info Φεβρουαρίου!

Γιώργο καλησπέρα,
Σήμερα Πέμπτη Αθήνα και αύριο στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Εύχομαι να μείνεις ικανοποιημένος
 

GEORGE M.

Supreme Member
3 April 2009
4,204
ΧΑΝΙΑ - ΚΡΗΤΗ
Απάντηση: Κυκλοφορεί το Digital TV info Φεβρουαρίου!

Καλησπέρα Αργύρη.
Ευχαριστώ και τους δυο σας για την ενημέρωση.
Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον (και) αυτό το τεύχος.
 

kten

Established Member
20 April 2008
287
Απάντηση: Κυκλοφορεί το Digital TV info Φεβρουαρίου!

Μπράβο και αυτό το μήνα, καλά για τον Ultimo το μόνο που μπορώ να πώ είναι αναλυτικότατη παρουσίαση.:a0210:
 

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Re: Απάντηση: Κυκλοφορεί το Digital TV info Φεβρουαρίου!

Μπράβο και αυτό το μήνα, καλά για τον Ultimo το μόνο που μπορώ να πώ είναι αναλυτικότατη παρουσίαση.:a0210:

Τον ξεζούμισε ο Παναγιώτης! :joyman:

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια.
 

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Re: Κυκλοφορεί το Digital TV info Φεβρουαρίου!

Αυτά που θα περίμενα να διαβάσω εγώ στην παρουσίαση του Nova Multiview - Nova Plus είναι άλλα. Βέβαια πρόκειται για πρώτη παρουσίαση, συνεπώς καλό είναι να γίνει μία δεύτερη παρουσίαση πιο αναλυτική. Επιγραμματικά αναφέρω:
- Ανάλυση με παλμογράφο του σήματος επικοινωνίας των δεκτών master - slave.
- Έλεγχος μέγιστης δυνατής λειτουργίας με διάφορα καλώδια (ομοαξονικό, composite, utp cat5e, utp cat6 κτλ)
- Εξαγωγή του δίσκου του PVR δέκτη και επεξεργασία του σε Η/Υ, έλεγχος format, εγγραφών κτλ
- Έλεγχος δυνατότητας αλλαγής του δίσκου με μεγαλύτερο (2.5 inch HDD υπάρχει μέχρι 1TB).

Επίσης θα περίμενε κανείς να αναφερθεί πως πριν το surf lock 1 η δυνατότητα multiview και εγγραφών ήταν κάτι κοινότυπο για δέκτες PVR με ethernet, ακόμα και με το surf lock 3 αυτό ήταν εφικτό.

ΥΓ: Αν και στα έχω αναφέρει και κατ' ιδίαν, τα παραπάνω τα γράφω και δημόσια για να αποτελέσουν αφορμή διαλόγου με τους αναγνώστες μας.
 
Last edited:

Arno

AVClub Enthusiast
2 July 2007
1,057
ΑΘΗΝΑ
Re: Κυκλοφορεί το Digital TV info Φεβρουαρίου!

Αυτά που θα περίμενα να διαβάσω εγώ στην παρουσίαση του Nova Multiview - Nova Plus είναι άλλα. Βέβαια πρόκειται για πρώτη παρουσίαση, συνεπώς καλό είναι να γίνει μία δεύτερη παρουσίαση πιο αναλυτική. Επιγραμματικά αναφέρω:
- Ανάλυση με παλμογράφο του σήματος επικοινωνίας των δεκτών master - slave.
- Έλεγχος μέγιστης δυνατής λειτουργίας με διάφορα καλώδια (ομοαξονικό, composite, utp cat5e, utp cat6 κτλ)
- Εξαγωγή του δίσκου του PVR δέκτη και επεξεργασία του σε Η/Υ, έλεγχος format, εγγραφών κτλ
- Έλεγχος δυνατότητας αλλαγής του δίσκου με μεγαλύτερο (2.5 inch HDD υπάρχει μέχρι 1TB).

Επίσης θα περίμενε κανείς να αναφερθεί πως πριν το surf lock 1 η δυνατότητα multiview και εγγραφών ήταν κάτι κοινότυπο για δέκτες PVR με ethernet, ακόμα και με το surf lock 3 αυτό ήταν εφικτό.

ΥΓ: Αν και στα έχω αναφέρει και κατ' ιδίαν, τα παραπάνω τα γράφω και δημόσια για να αποτελέσουν αφορμή διαλόγου με τους αναγνώστες μας.

Καλησπέρα,
Αν και έτσι καρφώνουμε τα επόμενα θέματα μας, αλλά σε επόμενο τεύχος, έχουμε σκεφτεί ένα θέμα που αφορά ακριβώς τα δύο πρώτα. Θα δώσουμε δηλαδή λύσεις αναμετάδοσης του σήματος master προς τον slave δέκτη, μέσω άλλων μέσων (utp, wifi, power line, κτλ).
Τα δύο τελευταία όμως όντως δεν τα σκεφτήκαμε..., αλλά από μόνα τους αποτελούν άλλο άρθρο. Στο παρόν άρθρο απλά καλύψαμε την υπηρεσία Multiview - Plus, την οποία δεν είχαμε ξαναπαρουσιάσει. Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε κατευθείαν από τα βαθιά. Επειδή πάντως έτσι και αλλιώς ετοιμάζουμε άρθρο για να καλύψουμε όλα αυτά, αν κάτι άλλο θέλετε ή έχετε στο νου σας για δοκιμή, ενημερώστε μας!
 

davinci

AVClub Addicted Member
21 November 2007
2,230
αλιμος
Το Digital TV Μαρτίου στα περίπτερα!

DigitalTV_42.jpgΤο Digital TV στα περίπτερα

Το πιο πλούσιο σε ύλη περιοδικό δορυφορικής και ψηφιακής τηλεόρασης, κυκλοφορεί για άλλη μια φορά στην ώρα του στα περίπτερα. Στο νέο τεύχος Μαρτίου, 11 συντάκτες του Digital TV προχωρούν σε διεξοδικά τεστ δεκτών και προϊόντων και σας ενημερώνουν με πρωτότυπα άρθρα και πλούσια αποκλειστική ειδησεογραφία. Και όπως πάντα, μαζί με το Digital TV σας δίνεται εντελώς δωρεάν και το μόνο τεχνικό περιοδικό της αγοράς για τα συστήματα ασφαλείας, Security Report. Οι δύο δορυφορικές ελληνικές πλατφόρμες εξελίσσονται συνεχώς και ο Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης αναλαμβάνει να σας ενημερώσει μέσα από μία εξαντλητική σύγκριση (που ξεκινάει από το hardware και φτάνει μέχρι το περιεχόμενο των καναλιών) για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο πακέτων Nova-OTE. Η συνέχεια έρχεται με το πρόγραμμα DDamir, το οποίο υπόσχεται ελληνικούς live υπότιτλους σε κάθε ταινία ή σειρά που προβάλλεται από ξενόγλωσσα δορυφορικά κανάλια. Διαβάστε βήμα – βήμα τι απαιτείται για την εγκατάστασή του, αλλά και για τις ρυθμίσεις του, ώστε να απολαμβάνετε όλα τα αγαπημένα σας ξενόγλωσσα κινηματογραφικά κανάλια με ελληνικούς υποτίτλους. Η συνέχεια ανήκει στην Πάτρα και στην επίγεια ψηφιακή TV, όπου η μετάβαση ολοκληρώθηκε, αλλού επιτυχημένα και άλλου όχι. Λύσεις όμως υπάρχουν για όλους, όπως θα διαβάστε και μόνοι σας στο σχετικό άρθρο. Η νέα τάση στα δορυφορικά κανάλια ονομάζεται Multistream. Ενημερωθείτε για την τεχνολογία και τον τρόπο λήψης του νέου αυτού τρόπου ψηφιακής μετάδοσης που προς το παρόν δεν λαμβάνεται από κοινούς δέκτες του εμπορίου. Και μην ξεχνάτε ότι τα πακέτα Multistream μεταδίδονται ελευθέρα και συνήθως περιλαμβάνουν αρκετά ποιοτικά κανάλια (Sportitalia, ICTV, κτλ). Πολλές και οι αποκλειστικότητες όσον αφορά και τα τεστ των δορυφορικών δεκτών. Πρώτα από όλα ο Παναγιώτης Μαλακούδης αναλαμβάνει να ξεμπροστιάσει μέσα από δύο αναλυτικότατα τεστ τους νέους δέκτες Xtrend ET6000 και Edision Pingulux Plus, ενώ ο Γιώργος Ζώτος σας ενημερώνει για τον πολύ M-Vision HD 720cn, ένα δέκτη combo με πολλές νέες δικτυακές δυνατότητες. Φυσικά, στο νέο τεύχος τρέχουν και άλλοι νέοι δέκτες όπως ο Golden Media 9060, o Medialink Black Panter με λήψη Web TV, ο Megasat, κτλ. Επίσης, ο Θανάσης Κυριακόπουλος παρουσιάζει αποκλειστικά για τους αναγνώστες του Digital TV info, την νέα βελτιωμένη κεραία Ikusi FLASHD. Φυσικά, μην παραλείψετε να ανατρέξετε στις μόνιμες στήλες που θα βρείτε ενημέρωση για την επίθεση της Nova στους δέκτες DM 500 – Enigma 1, (Scrambling), για την μετάβαση της Digea στην Κρήτη και για το Nova on Demand (Channel News), για την προσθήκη του καναλιού Penthouse HD στο πακέτο του ΟΤΕ TV (HD News), για την μετάδοση του MotoGP από το Eurosport (Sport News), για την HD λήψη της Metropolitan Opera New York (Music News), καθώς και τις εξελίξεις που φέρνει το Μνημόνιο 2 στην επίγεια ψηφιακή μετάβαση (Editorial).
Όσο αφορά το ένθετο περιοδικό Security Report αυτό το μήνα μπορείτε να διαβάσετε για τη θεωρία, αλλά και την ορθή χρήση των σειρήνων εξωτερικού χώρου, για την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας σε φωτοβολταϊκά πάρκα, καθώς και πολλά και διεξοδικά τεστ στα πιο ενδιαφέροντα νέα προϊόντα της αγοράς. Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι το Security Report είναι το πρώτο και μέχρι στιγμής το μόνο ελληνικό περιοδικό Security, που προβαίνει σε αναλυτικά τεστ συσκευών.
Αν βαρεθήκατε να διαβάζετε προϊόντα, συγκριτικά, έρευνες και εγκαταστάσεις που γίνονται… από τα manual, επιλέξτε Digital TV και Security Report. Μόνο σε αυτά θα βρείτε πραγματικές δοκιμές!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ ΜΑΡΤΙΟΥ (Νο 42)

EDITORIAL

NEWS

SCRAMBLING CORNER

SPORT+

ΜUSIC TV

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ

HD+
Τα ελεύθερα γερμανικά κανάλια σε HD

Xtrend ET6000
Δορυφορική λήψη και διαδικτυακό surfing

Edision Pingulux Plus
Ο πιγκουίνος που σερφάρει διαδικτυακά

M-Vision HD270cn
Πιο δικτυακός… δεν γίνεται!

Golden Media UNI-BOX 9060
Μικρός, λειτουργικός και HD!

Medialink Black Panther FTA Premium
Ελεύθερος και… πολύ ωραίος!

MEGASAT HD800
Έτοιμος να στολίσει το σαλόνι σας…

IKUSI FLASHD
Σύγχρονη όσο ποτέ

Ikusi One Home
Υψηλή τεχνολογία προσιτή σε κάθε σπίτι…

H ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
Συνέντευξη από τον Γιώργο Φουλίδη (Georgeflu)

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Nova εναντίον OTE TV
Τα υπέρ και τα κατά της κάθε πλατφόρμας

ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟ
DDamir Subtitle Player
Live υπότιτλοι στα ξενόγλωσσα κανάλια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψηφιακή μετάβαση στην Πάτρα
και την ευρύτερη περιοχή του Πατραϊκού κόλπου

PC & TV
Πακέτα Καναλιών Multistream (MIS)
Τι είναι και πως λαμβάνονται

PHOTOSAT

SAT&ZAP

ΠΙΝΑΚΕΣ
ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΠΑΝΤΑΣ KU
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ

ΚΟΥΠΟΝΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ – ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ
 

Serafeim Karakostas

AVClub Fanatic
8 August 2007
10,159
Άρτα
Απάντηση: Κυκλοφορεί το Digital TV info Φεβρουαρίου!

Edision mini-triton+HD
Οι δύο φωτογραφίες που υπάρχουν στην παρουσίαση είναι λάθος. Δε θα το ανέφερα καν, αν ήταν λάθος μόνο η φωτογραφία της πρόσοψης, αλλά η δεύτερη δείχνει ότι ο δέκτης έχει και rf out, πράγμα που δεν ισχύει και ίσως προκαλέσει σύγχυση σε πιθανούς αγοραστές του.
 

Arno

AVClub Enthusiast
2 July 2007
1,057
ΑΘΗΝΑ
Re: Περιοδικό "Digital TV info" Τεύχη 2012

Σεραφείμ αν και δεν καταλαβαίνω το λόγο που το αναφέρεις αυτή τη χρονική στιγμή, καθώς έχει περάσει πάνω από μήνας, το λάθος έγινε αντιληπτό πρώτα από όλους από εμάς και για αυτό την ημέρα κυκλοφορίας του περιοδικού δημοσιεύτηκε η παρακάτω είδηση στην ιστοσελίδα μας:

http://www.digitaltvinfo.gr/index.php?option=com_magazine&task=viewArticle&Itemid=92&id=5077&lang=el

Σε ευχαριστούμε που αγοράζεις το περιοδικό μας